Zaslúžené body s Flyers

06.10.2013, 11:53 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Ako už iste všetci dobre viete, úvodný zápas sezóny nedopadol pre Habs práve najlepšie, nakoľko s Maple Leafs prehrali 3:4. Horšie však bolo, že sa zranili dvaja hráči Canadiens. George Parros utrpel po nešťastnom páde na ľad otras mozgu a niekoľko hodín pred sobotňajším stretnutím proti Philadelphii oznámil tréner Michel Therrien, že mimo bude kvôli zraneniu tiež kľúčový útočník Max Pacioretty. „Keď sa darí, tak sa darí!" Duel s Flyers bude špecifický hneď z niekoľkých dôvodov. Tomáš Plekanec nastúpi na svoj 600. zápas v kariére a Danny Briere sa postaví proti bývalým spoluhráčom. Zostava Montrealu s Careym Priceom v bránke vyzerala nasledovne:

Bourque - Plekanec - Gionta
Prust - Desharnais - Briere
Galchenyuk - Eller - Gallagher
Moen - Bournival - White

Subban - Gorges
Markov - Diaz
Bouillon - Tinordi

V úvodných minútach stretnutia sa oba tímy predovšetkým „oťukávali" a hra sa presúvala z jednej strany na druhú. V čase 03:43 mali Canadiens možnosť prvej početnej výhody v zápase, keď na trestnú lavicu putoval za držanie hosťujúci obranca Braydon Coburn. Habs si dokázali vypracovať zopár streleckých príležitostí, ale žiadna z nich nepredstavovala výraznejšie nebezpečenstvo pre gólmana Flyers Raya Emeryho. Canadiens poslal do vedenia v deviatej minúte kapitán Brian Gionta, ktorý šikovne vystriehol pred bránkou prihrávku od Reného Bourqua. Zopár sekúnd po úvodnom góle bol obranca Raphael Diaz vylúčený za držanie a Philadelphia si zahrala presilovku. Plekanec a spol. sa v priebehu oslabenia prezentovali výbornou obrannou hrou a vzadu to celé istil Carey Price. V šestnástej minúte síce hosťujúci forward Matt Read dorazil puk za Priceov chrbát, ale jeho radosť z gólu bola predčasná, nakoľko to bolo už po prerušení. Vo zvyšných minútach prvej tretiny bola hra „rozhádzaná", takže po dvadsiatich minútach sa išlo do šatní za stavu 1:0 pre Montreal.

Do druhej dvadsaťminútovky nevstúpili domáci hráči práve najšťastnejšie, pretože už po minúte hry bol za podrazenie vylúčený obranca Raphael Diaz a Habs sa museli opäť brániť. Flyers si však nedokázali vytvoriť väčší tlak počas tejto presilovky. O päť minút neskôr si pre zmenu hru v početnej výhode vyskúšali hráči Montrealu, nakoľko nedovoleného zákroku sa dopustil Nicklas Grossmann. Canadiens boli blízko k druhému gólu, keď v spomínanej presilovke duo „Gally & Chucky" spôsobili obrovský závan pred bránkou Philadelphie, ale ani jednému z dvojice mladých útočníkov sa nepodarilo pretlačiť puk za Emeryho chrbát. Pekných momentov v tejto časti hry nebolo veľa a nakoľko do záveru druhej tretiny gól nepadol, Habs stále viedli tesným rozdielom 1:0.

Vstup do poslednej časti hry mali na rozdiel od predošlej hráči Montrealu priam fantastický, nakoľko už po dvanástich sekundách prekonal Emeryho z veľkého uhlu Lars Eller. „EGG line" opäť úradovala v štyridsiatej piatej minúte, keď počas presilovky Alex Galchenyuk našiel pred bránkou výborne postaveného Brendana Gallaghera a ten sa zblízka nemýlil. 3:0 pre Montreal. V čase 07:53 tretej tretiny bol za hákovanie vylúčený obranca Josh Gorges a Flyers mali k dispozícii možnosť presilovej hry. Hosťujúci hráči dokázali vytvoriť výraznejší tlak na bránku Canadiens, ale Price viacerými dobrými zákrokmi podržal spoluhráčov. Presilovkovému gólu Vinnyho Lecavaliera z päťdesiatej minúty však nedokázal zabrániť ani Carey. Necelú minútu pred koncom zápasu zvyšoval na konečných 4:1 pre Montreal útočník René Bourque, ktorému pri góle asistoval Brian Gionta.

Montrealu sa podarilo odčiniť prehru z úvodného stretnutia, hráči sa naladili pred nadchádzajúcim tripom a Pleky dostal krásny darček k 600. zápasu v NHL. Hra síce nebola najpozerateľnejšia a výkon niektorých jednotlivcov bol miestami až žalostný, ale podstatné sú body. „EGG line" hrá vo veľkej forme, Plekancova formácia sa tiež pomaly rozbieha a Carey Price zatiaľ predvádza stabilné výkony. Najbližší zápas čaká Habs v stredu, kedy odštartujú trip po západnej Kanade na ľade Calgary Flames.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 22/23
2. Lars Eller 1 + 1
3. Brendan Gallagher 1 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Maj to pěkně napsaný smajlik
 
06.10.2013 22:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=4193
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo to byla nádhera smajlik
 
06.10.2013 18:40 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako som písal reporty môžem dať Edmonton a Vancouver ale Calgary to som mimo.
 
06.10.2013 18:38 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Ty preview můžu napsat třeba všechny si myslim, pár vět sesmolit se najde chvilka vždycky, spíš jde o ty reporty.
 
06.10.2013 18:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.youtube.com/watch?v=Ho0ffXST7Vo
Proste niečo úžasné, až mráz behá po chrbte. smajlik
 
06.10.2013 16:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No na sobotný zápas proti Vancouveru môžem napísať okrem reportu aj preview a v prípade núdze aj štvrtkový zápas s Edmontonom dokážem pokryť.
Mimochodom na budúci týždeň začína nová sezóna aj pre Hamilton, tak tu je aktualizovaná súpiska Dogs: http://habsczech.com/show_text.php?id=farma-sestava
 
06.10.2013 14:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarChlapi, jak to teďka teda bude s těma preview a reportama když Michal a Parda jsou mimo? Něco můžu sepsat ale nevim co a jak budu stíhat protože mi asi nemoc už končí..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík