Zaslúžená prehra s Predators

20.10.2013, 10:38 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

V sobotu večer bolo v kanadsko-americkej NHL na pláne až 13 stretnutí a do akcie zasiahli aj Canadiens. Zverencov trénera Michela Therriena čakal domáci zápas proti Nashvillu, s ktorým sa Habs naposledy stretli ešte v roku 2011. Montreal vyhral posledné štyri duely a dnes bude mať s Predators šancu predĺžiť túto šnúru víťazstiev. V ceste im však bude stáť dobre zohratá partia na čele s Pekkom Rinnem v bránke. Čo sa týka maródov, George Parros, Douglas Murray aj Alexei Jemelin sú údajne blízko k návratu do hry a útočník Max Pacioretty by mal pauzovať tri týždne so svalovým zranením ľavého stehna. Montrealskú svätyňu bude opäť hájiť Carey Price a zostava pred ním bude vyzerať nasledovne:

Galchenyuk - Eller - Gallagher
Prust - Plekanec - Gionta
Bourque - Desharnais - Briere
Moen - Bournival - White

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Tinordi - Bouillon

Hneď v úvode zápasu si elitný útok Canadiens vypracoval sľubnú šancu, keď sa v dobrej pozícii pred hosťujúcou bránkou ocitol Brendan Gallagher. Pekka Rinne bol však proti. Predators prvýkrát vážnejšie pohrozili na konci druhej minúty, keď počas presilovky nebezpečne strieľal z medzikružia útočník Colin Wilson. Price našťastie zneškodnil tento pokus. V čase 10:28 úvodnej tretiny bol za podrazenie vylúčený P.K. Subban. A keďže o minútu a pol ho na trestnú lavicu nasledoval aj Ryan White, hostia mali k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov. Preds nakoniec využili presilovku, keď Josh Gorges nešťastne zrazil do vlastnej bránky strelu z hokejky obrancu Sheu Webera. V závere tretiny si Habs ešte zahrali presilovku, lenže aj napriek niekoľkým dobrým príležitostiam ju nedokázali využiť, takže po dvadsiatich minútach Nashville viedol tesne 0:1.

V dvadsiatej tretej minúte sa hosťujúci forward Craig Smith dokázal predrať až pred Pricea, no ten úspešne zakročil. Podobne úspešne si Carey počínal aj o desať sekúnd neskôr, keď zlikvidoval strelu Erica Nystroma. V dvadsiatej ôsmej minúte sa Canadiens predsa len dočkali vyrovnania. Brendan Gallagher sa drzo pretlačil pred bránku hostí a dostal puk za Rinneho chrbát. Aj napriek vyrovnávaciemu gólu bola hra Montrealu miestami na zaplakanie. Habs si nedokázali vytvárať výraznejšie šance a Preds ich jednoznačne herne prevyšovali. Ešteže bol v bránke výborne chytajúci Carey Price, pretože nebyť jeho zákrokov, tak by bolo dávno po zápase. Do konca tretiny už nepadol žiadny gól, takže po štyridsiatych minútach bol stav nerozhodný 1:1.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky mal Montreal možnosť presilovej hry, keď za krošček poslal rozhodca na trestnú lavicu útočníka Davida Legwanda. Habs však boli absolútne mimo a preflákali túto aj zvyšné dve početné výhody, ktoré mali do konca tretiny. V závere to už vyzeralo, že Habs mizerným výkonom ubojujú aspoň bod, lenže prišla päťdesiata deviata minúta a rozhodujúci moment zápasu. Obrancovia Canadiens dostatočne nepokryli hosťujúceho mladíka Setha Jonesa a ten šikovným spôsobom prekonal Pricea. Carey sa oprávnene hneval na spoluhráčov, pretože absolútne nezvládli situáciu a tým pádom bol víťaz stretnutia jasný.

Ťažko sa hľadajú nejaké pozitíva, snáď len výkon Careyho Pricea stojí za zmienku. Buď boli Habs zaskočený hrou súpera alebo jednoducho nedali do zápasu všetko, no neviem. Navyše duel nedohrali Danny Briere ani Brandon Prust. Čiže ďalšie zlé správy. Montreal bude mať teraz dva dni voľna a v utorok pricestujú do Bell Centre hráči Edmontonu Oilers. Dúfajme, že sa chalani otrepú z tejto porážky a proti olejárom predvedú diametrálne odlišný výkon.

Hviezdy zápasu:
1. Shea Weber 1 + 0
2. Carey Price 35/37
3. Pekka Rinne 28/29

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Blunden hlavně musí KONEČNĚ začít hrát úměrně své postavě a zařazení ve čtvrté lajně, aby alespoň trochu nahradil Prustyho.
 
21.10.2013 21:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hm potešujúca správa a chalan si to svojimi doterajšími výkonmi zaslúžil. Ešte by som privítal ak by vyskúšali Dumonta. Teraz z tou oklieštenou zostavou to som zvedavý ako dopadneme proti Oilers.
 
21.10.2013 20:38 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarThe Montreal #Canadiens have told Michael Bournival to find an apartment as he will stay with the club for the rest of the season. He was acquired from the #Avs in 2010 for Ryan O'Byrne.
 
Avatartak Prust je mimo na měsíc se zraněním ramena. Habs povolali Blundena o Hollanda.
 
AvatarReakce na příspěvek:To bych opravdu neřešil. Všichni víme jak to u nás je, v podstatě každá z těch prvních tří řad může být vedena jako první.
 
20.10.2013 23:07 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Zmátlo mě to, jak to bylo napsaný v reportu :)
 
20.10.2013 19:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No Plekyho som pôvodne napísal do tretej formácie ale potom som to zmenil. Len tak pre poriadok. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:tak ono je to podle mě stejně jedno, na jakým místě je napsanej na papíře smajlik důležitý je, kolik toho odehraje smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak jsi na to přišel? http://www2.dailyfaceoff.com/teams/lines/28/montreal-canadiens a máš to i tady v reportu.
 
20.10.2013 15:30 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Pleky hrál v třetí formaci? :O Icetime tomu teda moc neodpovídá, něco přes 21 min.
 
AvatarJak psala Mariana, tak Briere má otřes mozku a Prust zranění v horní části těla, nejspíše rameno. Takže se nám marodka rozrůstá taky v útoku smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Nashville Predators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík