Zlepšený výkon viedol k výhre nad Ducks

25.10.2013, 12:32 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu nevyšli dva predchádzajúce domáce zápasy, keď prehrali s Nashvillom a Edmontonom. Obzvlášť v utorkovom stretnutí proti Oilers, hráči Habs doplatili na nedôslednosť v obrane a zbytočne stratili dôležité body. Vo štvrtok mali Canadiens možnosť napraviť spackané duely, nakoľko do Bell Centre pricestovali hráči Anaheimu Ducks aj so Sakum Koivum. Maródka sa nám v poslednej dobre trochu rozrástla, hlavne medzi útočníkmi. Kvôli zraneniam pauzujú Max Pacioretty, Brandon Prust, Danny Briere, George Parros, Davis Drewiske, Douglas Murray a Alexei Jemelin. V zostave ich musia na čas zastúpiť mladíci ako Bournival, Blunden, Holland, Pateryn či Beaulieu. V bránke je všetko po starom, chytať bude spoľahlivý Carey Price.

Bournival - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Gallagher
Moen - Desharnais - Bourque
Blunden - White - Holland

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Beaulieu - Bouillon

Canadiens mali už na začiatku tretej minúty možnosť prvej presilovej hry v stretnutí, keď za hákovanie putoval na trestnú lavicu hosťujúci útočník Mathieu Perreault. Habs sa nedokázali dlhšie usadiť v útočnom pásme Anaheimu, až v závere početnej výhody pohrozil strelou z medzikružia obranca Raphael Diaz. Jonas Hiller však predviedol výborný zákrok lapačkou. V dobrej pozícii sa v piatej minúte ocitol montrealský forward Michael Bournival, ale aj jeho pokus Hiller zneškodnil. Minútu na to sa v dobrom svetle predviedla tiež „EGG line", keď Lars Eller nebezpečne pálil spoza obrancov. Carey Price sa nudil až do ôsmej minúty, keď Andrew Cogliano nastrelil žŕdku jeho bránky. Montreal bol aj napriek tomu celkovo aktívnejším mužstvom a v dvanástej minúte sa zásluhou mladíkov ujal vedenia. Nathan Beaulieu vyslal delovku od modrej, ktorú tesne pred Hillerom tečoval Michael Bournival. Ďalší výborný moment pre Bournivala prišiel v sedemnástej minúte, keď poslal prihrávku Tomášovi Plekancovi a ten parádnou strelou z medzikružia nedal Hillerovi žiadnu šancu. Po prvej tretine Habs zaslúžene viedli 2:0.

Prvý útok Montrealu na čele s Plekancom opäť pohrozil v úvode druhej dvadsaťminútovky, keď Tomáš vyslal delovku od modrej. Jeho strela však len „opečiatkovala" žŕdku hosťujúcej bránky. V dvadsiatej štvrtej minúte si po menšej pästnej výmene názorov museli ísť na trestnú lavicu oddýchnuť útočníci Mike Blunden a Patrick Maroon. V dvadsiatej siedmej minúte si Michael Bournival vypracoval ďalšiu dobrú príležitosť, ale Jonas Hiller zneškodnil tento pokus. V tridsiatej druhej minúte stretnutia, hosťujúci útočník Mathieu Perreault nedovolene narazil Ellera na mantinel a Habs si zahrali ďalšiu presilovku. Pár sekúnd nato putoval za Perreaultom tiež spoluhráč Cam Fowler a domácim sa naskytla skvelá príležitosť na zvýšenie náskoku. Tak sa aj stalo, keď po výbornej práci pred bránkou Ducks skóroval kapitán Brian Gionta. Veľký podiel na tomto góle mali tiež Tomáš Plekanec a Alex Galchenyuk. Chvíľu nato mohli Canadiens viesť už o štyri góly, ale Lars Eller trafil iba žŕdku Hillerovej bránky. Habs boli aj v priebehu druhej tretiny aktívnejším tímom a po štyridsiatich minútach viedli 3:0.

V štyridsiatej šiestej minúte P.K. Subban poslal nádhernú prihrávku cez celé klzisko na voľného Bourqua, ale ten v samostatnom nájazde trafil len pripraveného Hillera. V čase 06:38 tretej tretiny poslal rozhodca za krošček na trestnú lavicu montrealského forwarda Larsa Ellera a Habs sa museli brániť. Canadiens sa síce ubránili tejto početnej výhode hostí, ale dvadsať sekúnd po jej skončení Ducks predsa len skórovali. Montreal prepadol pri prechode do útočného pásma a v následnom protiútoku sa gólovo presadil útočník Patrick Maroon. Anaheim začínal byť čím ďalej tým nepríjemnejší, nakoľko čas sa neúprosne krátil a hostia už nemali v podstate čo stratiť. V päťdesiatej druhej minúte bol za nedovolený zákrok vylúčený Nick Bonino a hráči Montrealu mali možnosť ďalšej presilovej hry. V nej dokázal skórovať René Bourque a upravil tak na konečných 4:1 pre Montreal. Na štvrtom góle sa prihrávkou opäť podieľal Tomáš Plekanec. Do konca zápasu už Habs nepripustili žiadnu drámu a po zlepšenom výkone zaslúžene zvíťazili.

Canadiens predviedli oproti predošlým zápasom zlepšený výkon, hlavne v obrannej činnosti boli dôraznejší a mladíci sa tiež ukázali v dobrom svetle. Pre Plekyho to bol mimoriadne vydarený večer a vyzerá to tak, že po pomalšom štarte do sezóny sa začína naplno rozbiehať. Saku Koivu bol na konci stretnutia za aplauzu domácich fanúšikov vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu. Najbližším súperom Habs bude v sobotu San José Sharks.

Hviezdy zápasu:
1. Tomáš Plekanec 1 + 2
2. Michael Bournival 1 + 1
3. Saku Koivu 0 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
26.10.2013 21:07 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Mně jedou jen zápasy zpětně, ale přímý přenosy ne. Vždycky mi to píše chybu smajlik Nevíš, co s tím?
 
AvatarReakce na příspěvek:Zápas proti Torontu byl taky výborný a více koukatelný, to je fakt, ale víc se mi líbil s Ducks především jak dobře jsme drželi puk. Proti CBJ byla první třetina z říše snů, zbytek už takový nebyl.
 
AvatarReakce na příspěvek:No já nevím, ale herně jsme předvedli lepší zápasy, byť třeba ne vítězné - třeba hned první proti Torontu. Absolutně nejlepší byla první třetina proti Columbusu.
 
26.10.2013 16:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Veď ja tak sledujem stále smajlik
 
26.10.2013 14:00 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Podařilo se někomu rozjet ty přenosy přes VLC player??
 
25.10.2013 20:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Uvidíme ako to dopadne zo San José, pretože to bude fakt silný súper. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky děkuji. Hlavní je, že když to jedné lajně zrovna nepadá, tak to jde jiné. Tedy zatím problém s dáváním gólů nemáme.
Myslím, že tohle byl letos nás jasně nejlepší výkon, v podstatě až na Gorgesovu chybu tam nebylo moc co zásadního vytknout (malé kiksy novice Beaulieua nebo DD ve vlastním pásmu pomíjím).
 
AvatarDíky za report... Pleky se konečně rozjíždí i bodově. Doufám, že už začne EGG proměňovat svoje šance, proti SJ to bude potřeba...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík