Habs podľahli aj Coloradu

03.11.2013, 12:44 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Habs aj napriek dobrému výkonu prehrali v piatok na ľade Minnesoty Wild tesne 3:4. Hráči nemali veľa času na oddych, pretože už na druhý deň ich čakal nesmierne náročný duel proti Coloradu Avalanche. Avs sú tento rok úplne iným tímom a pod vedením Patricka Roya patria k najlepším celkom celej súťaže. Včera sa do zostavy Montrealu vrátil tvrdý chlapík George Parros a do dnešného zápasu naskočí tiež uzdravený útočník Max Pacioretty. Určite veľká vzpruha pre útok Habs. Sobotný zápas bude mať špecifickú príchuť pre brankára Petra Budaja, nakoľko to bude vôbec po prvýkrát, čo si Peťo zachytá proti svojmu bývalému klubu. Michel Therrien poskladal formácie nasledovne:

Galchenyuk - Eller - Gallagher
Bournival - Plekanec - Gionta
Bourque - Desharnais - Pacioretty
White - Leblanc - Parros

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Murray - Bouillon

Úvod zápasu sa niesol predovšetkým v znamení pästných súbojov. Najprv v tretej minúte sa do seba pustili Ryan White a Cody McLeod, no a zanedlho nato si skočili do vlasov George Parros a Patrick Bordeleau. Po úvodnom oťukaní sa konečne začal hrať skutočný hokej. V šiestej minúte montrealská „EGG line" spôsobila pred domácou bránkou poriadny rozruch, ale Jean-Sebastien Giguere predviedol hneď niekoľko parádnych zákrokov a mladíci vyšli naprázdno. Zahanbiť sa nedal ani Peťo Budaj na opačnej strane, keď zneškodnil tvrdú strelu z hokejky Coryho Saricha. V deviatej minúte sa preštrikoval pomedzi obranu Habs domáci bek Erik Johnson a prichystal šancu pre novica v drese Avs Maxima Talbota. Budaj bol však pripravený a podržal spoluhráčov. Po prvej tretine bol stav bezgólový 0:0.

V úvode prostrednej časti hry Canadiens dohrávali presilovku z konca predošlej tretiny. P.K. Subban vyslal od modrej delovku, ale Giguere odolal jeho strele. V dvadsiatej ôsmej minúte musel Budaj opäť zasahovať, tentokrát proti nebezpečnej akcii elitného útoku Avalanche. V tridsiatej druhej minúte sa už menilo skóre, bohužiaľ v neprospech Montrealu. Domáci kapitán Gabriel Landeskog tvrdou strelou z medzikružia prekonal Budaja a Colorado sa ujalo vedenia 0:1. Tréner Michel Therrien začal po tomto góle podľa môjho názoru dosť nezmyselne miešať útočné formácie, výsledkom čoho bolo rozhodenie hry Habs a Avs začali postupne získavať prevahu. Ešteže Peťo predviedol v bránke zopár dobrých zákrokov, pretože nebyť jeho tak by Canadiens po štyridsiatich minútach stretnutia prehrávali väčším rozdielom.

V čase 03:03 tretej dvadsaťminútovky poslal rozhodca za nedovolený zákrok na trestnú lavicu domáceho útočníka Maxima Talbota a Habs mali možnosť presilovej hry. Hráči Montrealu ju aj náležite zužitkovali, keď na 1:1 vyrovnal Brendan Gallagher. A hoci Habs vyrovnali, Avalanche boli stále aktívnejším mužstvom čo zanedlho aj potvrdili. Najprv v štyridsiatej deviatej minúte sa gólovo presadil mladík Nathan MacKinnon. O tri minúty neskôr na 1:3 zvyšoval Ryan O'Reilly. No a domácu „lavínu" zakončil zásahom do prázdnej montrealskej bránky tridsať osem sekúnd pred koncom PA Parenteau. Colorado tak vyhralo pomerne presvedčivo a hladko 1:4.

Prehra je to síce trpká, ale aspoň sa dokonale ukázalo ako sú na tom momentálne Habs zle. Neviem ale chýbal mi tam dôraz v obrane a celkovo naša hra bola taká o ničom. Samozrejme dosť tomu prispelo to nezmyselné prehádzanie útočných formácií. Canadiens proste musia zabrať, pretože zostava je poskladaná viacmenej dobre (až na niektoré výnimky), len chalani musia makať na 100% počas celého zápasu a hrať ako jeden tím! Ak chceme pomýšľať na úspech, tak takýmito výkonmi to asi nedosiahneme. Možno by padli vhod aj nejaké zmeny, no uvidíme ako na to zareaguje Marc Bergevin. Najbližší duel čaká Habs v utorok, keď na domácom ľade privíta St. Louis Blues.

Hviezdy zápasu:
1. Gabriel Landeskog 1 + 1
2. Jean-Sebastien Giguere 29/30
3. Nathan MacKinnon 1 + 0

foto: Doug Pensinger/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo jo, doporučuju to sledovat pravidelně, jsou toho hodně povedené videa, která žádný jiný tým fans nedávají.
 
05.11.2013 18:51 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOdporúčam pozrieť posledný diel 24CH Flash
Careymu rastie v bránke silná konkurencia smajlik
 
Avatarhttp://www.hockeyinsideout.com/news/desharnais-will-be-a-healthy-scratch-against-blues
 
04.11.2013 20:36 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarkdyž si vzpomenu na Kabelku minulej rok tak nelze než souhlasitsmajlik
 
AvatarDD ve čtvrté lajně s Parrosem je doufám jen vtip. Já bych ho na dva zápasy posadil jako výstrahu. Soupisku máme širokou dost.
A abych pravdu řekl, tak mě návrat Briera do procesu ani netěší.
 
04.11.2013 19:02 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarCanadiens Daniel Briere is symptom free and skates with the team for the first time today since suffering a concussion.
 
04.11.2013 18:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarÚtoky na pondelňajšom tréningu:
Pacioretty - Galchenyuk - Gallagher
Bournival - Plekanec - Gionta
Bourque - Leblanc - Eller
Desharnais - White - Parros
 
04.11.2013 16:29 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAktualizovaná sekcia "generálni manažéri"
http://habsczech.com/show_text.php?id=generalni-manazeri
Mimochodom Michel Therrien dnes oslavuje narodeniny, tak všetko najlepšie! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, já to vidím naprosto stejně, jenomže ty výkony na ledě těm drbům odpovídají, což může ale i nemusí něco znamenat. My dovnitř nevidíme. Každopádně bych si přál opět Subbana jistého na obou koncích hřiště. A za Therrienem taky stojím.
 
04.11.2013 15:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako nevidím do vzťahov v tíme, ale podľa mňa by sa súkromné záležitosti nemali prenášať na pracovisko. Áno jedna vec je, že sú ľudia, ktorí sú sympatickejší a tiež menej sympatickí, ale nemalo by to ovplyvňovať pracovné vzťahy. V tomto prípade tréner & Subban. Ale nemyslím si, že by to bolo až také zlé. Michel vie čo môže od hráčov vrátane Subbana očakávať a hráči zase vedia čo od nich tréner vyžaduje. To že Therrien nechváli Subbyho ako to ešte neznamená, že by voči nemu cítil nejakú averziu či čo. Novinári majú tendenciu zveličovať niektoré veci. Ja proste stojím za Therrienom, ako dobrým trénerom, ktorý dáva rovnaké šance každému hráčovi. Subby má proste slabšie obdobie ako to sa v hokeji stáva.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si myslím, že západ lepší je a potvrzuje se to v každém hracím dnu a dál bych to neřešil, náš problém to není. My se musíme zbavit DD a nějak urovnat situaci se Subbanem, jinak bude velký problém udělat PO.
 
AvatarReakce na příspěvek:To přece není pravidlo - co ten zbytek mužstev na západě, od nich ty body mít nemohli...? Není to tak prosté, jak to na první pohled vypadá. A když úplně odhlédnu od bodů a budu posuzovat mužstva podle toho, jaké mají dle mého šanci na SC, nemůžu tvrdit, že by na západě bylo víc reálných adeptů než na východě. Podle mě je to takové letité klišé, že na západě jsou kvalitnější mužstva.
A co se nás týče, tak co? Není to zase tak strašné, z 11 zápasů se západem máme 5 výher, 6 proher, takže skoro půl na půl.
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik hlavně aby se to nějak pro Habs efektivně událo a nezbyla z toho jen spekulace
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, s Patchesem a Gallagherem, mohlo by to být zajímavé, neb loni to Maxovi a Gallymu spolu šlo. Larry teda na křídlo dostane Bourkyho a Leblanca, pokud DD nepočítám a buď půjde na waiver nebo pryč úplně, uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tady nejde o vedení statistiky smajlik Nevím jak moc sleduješ zbytek NHL, ale já celkem dost a prostým pohledem na tabulku to je zřejmé. Osmička na západě má mnohem víc bodů než na východě a kde ty body navíc vzala? No v mezikonferenčních zápasech. Já to sleduju i kvůli Habs, neb mám vždy radost, když západ vezme body potencionálnímu soupeři Habs o PO, ale my jaksi ten západ taky nijak neporážíme.
 
03.11.2013 22:18 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:no dobre tak má lepšie info než ja smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No to mi křivdíš, já už to tady psal taky smajlik
 
Avatarhttp://www.montrealgazette.com/sports/hockey/montreal-canadiens/Galchenyuk play against Blues Tuesday/9118811/story.html

pokud to dobře chápu, Galchenyuk bude hrát na centru. To pak opravdu vypadá, že se s DD už nepočítá.
 
03.11.2013 19:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Už je to v novinkách smajlik
 
03.11.2013 19:50 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarThe Canadiens have assigned forward Mike Blunden to the Bulldogs.
 
03.11.2013 19:44 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Rangers chcou měnit DelZotta ale za 1 nevím jestli ho nabídli nám (o tom silně pochybuju) a za 2 je to orbánce kterých máme dost. Ledaže by ho Bergevin vzal a v létě odmítl podepsat Subbana
 
AvatarReakce na příspěvek:To je právě to - určitě si nemyslím, že momentálně je na západě větší konkurence... Statistiku mezikonferenčních zápasů jsem si nedělal a ani bych se do něčeho takového nepouštěl...smajlik.
 
03.11.2013 19:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ty máš lepšie zdroje než mi všetci dohromady smajlik
Ale v každom prípade výmena by mu len prospela. Len je otázne, kto s ním a za koho by sme ho vymenili?
 
03.11.2013 19:33 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPánové, já nevím jak vy, ale mé zdroje přinesly, že Desharnaise dnes k výměně MB nabídl. Dokonce se prý ozvali Rangers, Canes, Oilers, Flyers a Sabres.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podívej se na tabulky, na západě je mnohem větší konkurence a týmy mají mnohem víc bodů, které získali v mezikonferenčních zápasech.
 
AvatarNo tak v Coloradu jsem s body nepočítal a taky bychom si je nezasloužili. Mnohem víc mě mrzí zápas v Minnesotě, tam jsme bodovat jasně měli smajlik. Se STL to nevidím vůbec dobře, ta včerejší hra byla o ničem.
Parda: Proč si myslíš, že je obecně známo, že západ je silnější než východ??? Já si to třeba vůbec nemyslím a zvláště, když teď Detroit přešel na východ, to není pravda. Spíš bych to řekl tak, že se v obou konferencích praktikuje trochu jiný styl.
Ještě k Subbanovi - odhadli jsme to tedy před pár zápasy dobře, že není ve své kůži, což včera jasně předvedl. Nevím, proč se tak změnil a je mi divné, že by za tím stál pouze trenér Therrien... Každopádně to nejsou dobré zprávy vzhledem k jednáním o smlouvě smajlik.
 
03.11.2013 18:51 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak trochu niečo na odreagovanie. smajlik
http://gifsound.com/?gif=http://i.imgur.com/eTIlZWq.gif&sound=http://www.youtube.com/watch?v=xhrBDcQq2DM&start=5
 
AvatarReakce na příspěvek:Nebo výměna, samozřejmě. Už jsem četl nějaké drby, že prý MB nabízí Desharnaise s Beaulieuvem. Bolelo by to, ale fakt je, že samotný DD je nevyměnitelný.
 
03.11.2013 17:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:s Desharnaisom máš pravdu, ako jemu by teraz prospela hlavne výmena ako soľ. Len nemyslím, žeby sa našiel niekto tak šialený, kto by ho chcel. Myslím, že v blízkej budúcnosti by mohli prísť nejaké zmeny.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím. Ono to tam bylo dost hektické, na pár střídání šel s Giem a Plekym i Bourky. Já chápu, že Bourky odehrál super zápas a potřebuje víc TOI nebo Max se musí po zranění rozehrát a taky nehrál špatně (ta tyč zvoní Giguerovi v uších ještě teď), ale přece nejde takhle rozervat všechny formace a zničit tak chemii.
S Desharnaisem už to není sranda, ten chlap si říká o waiver a Hamilton.
 
Avatars tím přehazováním formací....nechápu rozdělení EGG line. Nechápu (i když dočasné) roztržení dvojice Pleky - Bournival (i když jejich dnešní výkon nebyl ideální), na jeho místě byl pár střídání Max. Ten by s Plekym mohl nasbírat dost bodů, ale nebála bych se když už odsunout Giontu, ne Bournivala. Co ale se mi líbilo, že při hře na tři lajny v poslední třetině Leblanc nahradil DD v tý třetí. Budaj zase skvělej, za ty góly on nemohl. Subban s Markovem bilance mínus 3, to mluví samo za sebe...
 
AvatarReakce na příspěvek:Theo tady dával článek, kde se autor zamýšlel nad pozicí Subbyho v týmu a jeho vztahu s Therrienem a připomínala se situace s Royem, kde ho kouč z týmu vyštval. Do kabiny ani do hlavy Subbymu nevidíme, ale je fakt, že Therrien k němu není nikterak vstřícný a pochválit jsem ho neslyšel dost dlouho. Možná i proto teď tak vzadu chybuje a už několik zápasů to z jeho strany není ono, byť stále boduje a na oko vypadá vše ok...
 
03.11.2013 12:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA len tak mimo tému ste spomínali nejaké problémy so Subbanom. O čo presne ide?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Colorado Avalanche
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík