Carey Price téměř uzemnil Blesky

13.11.2013, 04:45 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

...bohužel jeho bezvadný individuální výkon nebyl dotažen do konce v nájezdech a Habs prohráli, ale po bojovném výkonu má bod téměř cenu zlata. Jak to vše probíhalo?

Do úvodní části zápasu Habs nevstoupili vůbec dobře. Tampa Bay držela puk po většinu času a k první střele se Habs dostali až dlouho po začátku zápasu. Střelecky se snažil prosadit mimo jiné Šustr, ale Price podržel. Maloneho teč ale o pár minut později už chytit nestačil a Tampa se ujala velice rychle vedení. U gólu byl opět třetí obranný pár a na uvítanou také Brierova řada. Šanci na vyrovnání dostali Habs vzápětí v podobě přesilovky, ale neproměnili ji. V druhé polovině třetiny Habs konečně začali hrát hokej a byli vyrovnaným soupeřem do té doby dominující Tampě. Několik šancí si vypracovala Plekancova i Brierova formace, kde puk několikrát slibně lítal kolem Bishopa, ale tu správnou cestu nenašel. Do konce třetiny měl Montreal další dvě přesilové hry, v obou měl slušné šance a střelecké příležitosti, Subban ale ani nikdo jiný početní výhodu nevyužil. Třetina tedy skončila hubeným vedením hostů, na střely vedli Habs 10-8 z čehož měl jen sám Subban 5 pokusů.

Hosté z Floridy se ukazovali jako těžký oponent i v druhé třetině. Habs do ní nevstoupili zle, ale katastrofa to byla okolo osmé minuty, kde měli Bolts zámek nejméně dvě minuty. Naštěstí to dobrou poziční hrou Montreal ubránil a vše zezadu jistil výtečný Price. Poté přišlo první vyloučení domácích, trest za špatné střídání a mnoho hráčů na ledě odseděl Bourque. Naštěstí na oslabení se můžeme spolehnout a ani tady Tampa vedení nenavýšila a to ani v následné nastřelné tyčce už při hře pět na pět. Habs si největší šance vytvářeli z brejků, nejvíce si jich vytvořila EGG line a Plekancova formace, ale vždy tomu kousek chyběl. Další tyčku nastřelil v patnácté minutě Gudas, tedy tyčka se to nejprve zdála být, ale při přerušení hry se šlo přeci jen telefonovat do Toronta. Mezitím bylo na opakovaných záběrech jasně vidět, že se puk odrazil od kamery, tedy gól, ale také byl vidět kontakt útočícího Johnsona s Carym Pricem a naštěstí to viděli i v Torontu a gól po právu neuznali. Třetina skončila opět převahou hostů. Habs se museli spoléhat pouze na protiútoky (díky kterým si ale také vytvořili spoustu slibných šancí), protože jinak byl soupeř jasně lepší a jen díky Priceovi a střelecké impotenci hostů měli domácí stále šanci na body.

Montreal se alespoň trochu probudil v třetí třetině zápasu a zejména Ellerův útok si vypracoval šance, ale poté přišla školácká hrubka Bouillona za brankou, ale Price skvěle podržel beton tyčku a i se štěstím udržel naděje Habs. Vzápětí byla na ledě opět řada mladíků a bylo to hned vidět. Alex Galcehynuk jel sám na brankáře, ale zezadu ho v momentě kličky začal obtěžovat obránce a neměl tak klid na zakončení. Tampa mezitím pokračovala v ostřelování Priceovy brány, ale ten předváděl velice spolehlivou práci. Když se blížil konec základní hrací, tak si Canadiens konečně uvědomili, že musí začít hrát také dopředu a hned to podle toho vypadalo. K Ellerově řadě se přidaly i Brierova a Plekancova a častokrát visel vyrovnávací gól ve vzduchu, až konečně v šestnácté minutě vyrovnal Briere po Paciorettyho nahození bránu. Velký gól hned po návratu Briera určitě povzbudil. Vzápětí předvedl Price famózní zákrok lapačkou proti tečované střele a v brankářském koncertu pokračoval ve dvou následných oslabení, ale celý tým předvedl výborný výkon a za nevyrovnaného stavu třetí třetina skončila.

Bohužel do prodloužení se přenesl Ellerův trest, a aby těch oslabení nebylo málo, tak ven šel v zápětí i Markov. Nicméně se vše skvěle ubránilo s dalšími z mnoha Priceových vynikajících zákroků. Na konci prodloužení Habs výborně zaútočili, ale buď chyběl poslední kousek k dotažení akce, nebo pokus zlikvidoval Bishop. Ani prodloužení tedy nerozhodlo a šlo se na nájezdy. Kdo Habs zná, tak ví, že tohle není silná stránka tohoto týmu, což se znovu potvrdilo. Galcheynuk, Briere ani Gallagher nedali, kdežto Filppula ano, takže Tampa zápas vyhrála 2:1 po nájezdech.

Habs předvedli rozporuplný výkon. Na jedné straně dovolili soupeři drtivou územní převahu a spoustu střel, na straně druhé dobře odbráněná oslabení, nebezpečné protiútoky a famózní Carey Price. Tým taky ukázal bojovnost, z čehož vyústil vyrovnávací gól Briera. Bod tedy určitě bereme, ale vlastně by se nikdo nedivil, kdyby z toho byly body dva nebo i žádný, NHL je hold krásná věc.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avataru Gallaghera je nejistý start....kvůli chřipce vynechal trénink....to by mohl být docela problém...
 
AvatarReakce na příspěvek:Musí, ale pokud už prohráváš 3:0, tak je to jedno:) Za vyrovnaného stavu to může hrát roli, snad se kluci hecnou, body potřebujeme jako sůl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Proto o tom mluvím, protože už dvakrát po sobě jsme tuhle výhodu měli a ani jednou jí pořádně nevyužili - byť s Islanders jsme nakonec 2 body brali. Tohle přece musí být, alespoň v druhé části zápasu, znát, ne?
 
15.11.2013 13:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tampa bola na tom čo sa týka zápasu v predošlí deň rovnako ako Columbus a ako to nakoniec dopadlo?!? Takže to by som moc za výhodu nepovažoval.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zase na druhou stranu Columbus včera hrál v Bostonu a to i s prodloužením...
 
AvatarReakce na příspěvek:A navíc s Budajem v brance, nebude to mít Peťo jednoduché...
 
AvatarReakce na příspěvek:V laufu není zrovna půlka sestavysmajlik Jemelin je dobře, že se vrací, uvidíme, s kým vůbec bude hrát, hrával dříve myslím s Markovem... Dneska to bude každopádně hrozně těžké a já neočekávám raději vůbec nic...
 
AvatarJemelin je dobrá zpráva, ale myslím, že tu panují až přehnaná očekávání - ten chlap nehrál zápas přes půl roku...! Jsem ale zvědavý, koho nahradí - není to jen Murray, i jeho parťák Bouillon není zrovna v laufu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Výborné zprávy, mám z toho velkou radost. Emelin bude taky změna k lepšímu, protože Murray sice své kvality ukázal v lecčem, ale dostává hodně gólů.
Jinak Dumont na farmě a Prusty v pátek na sto procent hrát nebude, takže jsem na DD ve čtvrté řadě hodně zvědavý...
 
14.11.2013 18:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarYes! Proti Rangers už bude hrát Emelin!!
 
13.11.2013 20:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReturn of a warrior: Brandon Prust, who had been out for the past three weeks with an upper-body injury, took to the ice wearing a standard red practice jersey on Wednesday morning instead of the blue 'no contact' sweater he'd been sporting in previous days. In preparation for his return to action, the London, ON native had been working hard with strength and conditioning coach Pierre Allard in recent weeks.

“During the first few weeks, Pierre worked me pretty hard, and almost made me throw up a few times. I’d tell him ‘Wait until I can start hitting again!,’” joked Prust.

Having received the green light to take part in full-contact practices, Prust tested out his shoulder at the optional skate.

“I tried it out today against a couple of the guys. I’ll stay away from a guy like Douglas [Murray] for sure before Friday, but for now, Danny [Briere] and David Desharnais are getting a taste,” offered the six-foot, 194-pound forward, who plays far bigger than he looks.

While Prust is not yet at one hundred percent, he is looking to make a return to the lineup over the weekend.

“I want to come back when I’m one hundred percent confident, playing the crash and bang game that [brought me here]. There’s no guarantee that I’ll play this weekend; I am still day-to-day and it could get pushed back to next week,” stated the gritty winger, who is intent on not rushing his rehab, but is quietly targeting the Saturday night tilt against his former team, the New York Rangers, as a possible return game. “It’ll be four weeks [since the injury] on Saturday, and that’s the day I’ve had on the calendar since the start.”
 
AvatarReakce na příspěvek:Na hokejforu jsem řekl, že je to na hraně a že jsem se tomu uznání gólu nedivil - nic o tom, zda bych ho uznal já nebo ne. Všechno pouze v kontextu posuzování ostatních podobných situací.
Stejné je to i tady - pouze říkám, že když nebyl uznaný gól Tampě, neměl být uznán ani nám! Oba góly byly totiž regulérní, takže buď měly platit oba nebo ani jeden...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky se mi to jednou stalo, GCL prostě nemůže fungovat úplně bez chyb snad nikdy...
My se asi nikdy neshodnem smajlik Chuckyho gól bruslí bys ty uznal, já ne, teď je to zase naopak a podle mě to bylo v pořádku. Každopádně souhlas, na bezchybného Price nemůžeme spoléhat a musíme se zlepšit. A seriál výkonů, kdy hrajeme dobře a body neberem a naopak pokračuje...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já naopak viděl první půlku a pak šel spát... Report dám další týden proti Min. Díky Pardo za tento... Ke hře se nemá cenu moc vyjadřovat, v první jsme se vůbec nechytali, byly tam snad 2 světlé momenty a přesilovky nebyly také nejhorší - dejme tomu 2 ze 3. Jinak ale špatný, Tampa byla lepší v mezihře, i když žádné velké šance v první části nebyly. Ve druhé podobný scénář, ale o něco více jsme se snažili, ale že by se mi to líbilo, to teda ne... co bylo po zbytek utkání nevím, ale žádný zázrak tam nečekám... Každopádně bod beru, ale musíme okamžitě něco dělat s útokem a zakládáním útoku. Price nás nebude zachraňovat do nekonečna...
 
AvatarZápas jsem shlédnul až ráno, bohužel už asi potřetí byla k dispozici pouze pasáž od druhé přestávky...smajlik. I to mi stačilo k potvrzení mých slov zde napsaných v minulé diskusi - žádný řád, žádná kloudná mezihra! Tampa jasně lepší, k tomu navíc chybně neuznaný gól, který byl téměř na vlas stejný jako Brierův... Bod je pro nás darem z nebes a to jen díky Priceovi!!! Nájezdy bez komentáře...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík