Mizerný výkon na body nestačil

17.11.2013, 10:38 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens v piatok večer vyhrali náročný duel na ľade Columbusu Blue Jackets, keď po prvýkrát v tejto sezóne uspeli v samostatných nájazdoch. Jediným exekútorom, ktorý premenil svoj pokus bol útočník David Desharnais. Habs nemali mnoho času na oddych, pretože už na druhý deň ich čakal domáci súboj proti New Yorku Rangers. Dobrou správou je, že maródka je takmer prázdna a do akcie sa vracia „boom-boom" Alexei Jemelin, vítaná posila defenzívy Montrealu. Otázny bol aj štart mladíka Brendana Gallaghera, ale ten sa dokázal popasovať s chrípkou a nakoniec bude hrať. V bránke po jednozápasovej pauze opäť nastúpi Carey Price. Tréner Michel Therrien nerobil oproti predchádzajúcemu stretnutiu výraznejšie zmeny v zostave:

Bournival - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Gallagher
Pacioretty - Briere - Bourque
Prust - Desharnais - Moen

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Jemelin - Bouillon

Prvú vážnejšiu šancu v zápase mali na konci tretej minúty hostia, keď od modrej nebezpečne vystrelil obranca John Moore. Carey bol našťastie pripravený a nepríjemnú strelu zneškodnil. Na opačnej strane sa v dobrej príležitosti ocitol útočník David Desharnais, ale pred gólmanom Camom Talbotom nedokázal dostatočne dobre spracovať puk. V čase 03:32 úvodnej tretiny si hráči Montrealu zahrali presilovku, keď za hákovanie putoval na trestnú lavicu newyorský forward Derek Stepan. Rangers však predvádzali výbornú defenzívnu hru a poľahky sa ubránili. Navyše pri hre 5 na 5 boli „jazdci" jasne lepší, čo potvrdili v štrnástej minúte, keď z medzikružia pálil útočník J.T. Miller. Carey Price však „schoval" túto delovku do lapačky. Canadiens sa do šancí dostávali len zriedkakedy a tempo hry určovali Rangers. Jedine výborné zákroky Careyho udržali bezgólový stav v prvej tretine.

V dvadsiatej štvrtej minúte obranca Raphael Diaz nechcene vyhodil puk medzi divákov a musel ísť na trestnú lavicu. Navyše po minúte ho na lavicu hanby nasledoval forward Max Pacioretty a hostia mali k dispozícii takmer minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Takého šance sa jednoducho využívajú a bohužiaľ platilo to aj v tomto prípade, keď poslal Rangers do vedenia kapitán Ryan Callahan. Habs ani po inkasovanom góle nedokázali výraznejšie ožiť a „jazdci" mali hru naďalej pevne v rukách. Vypracovávali si stále viac príležitostí a nebyť Careyho, tak by Montreal prehrával oveľa väčším rozdielom. Po štyridsiatich minútach sa odchádzalo do šatní za stavu 0:1 v prospech hostí.

V úvode tretej dvadsaťminútovky bol za nedovolený zákrok vylúčený montrealský útočník Brandon Prust a Habs sa museli opäť brániť. Hostia si vytvorili množstvo nebezpečných pokusov, ale Carey likvidoval jednu strelu za druhou. V päťdesiatej šiestej minúte si Canadiens konečne vypracovali akú takú príležitosť, ale ani strela Dannyho Briera neskončila v Talbotovej sieti. Rangers si najtesnejšie jednogólové vedenie s prehľadom ukontrolovali až do konca zápasu, dokonca Habs prevíšili až natoľko, že Montrealu nedovolili ani len hru bez brankára v posledných sekundách stretnutia. Obzvlášť ma mrzí táto prehra kvôli vynikajúco chytajúcemu Careymu, ktorý v bránke robil čo mohol a aj tak to nepomohlo, bez gólov sa vyhrávať jednoducho nedá.

Tak ďalšie zbytočne stratené body, kto si ešte teraz myslí, že Canadiens nie sú v kríze? Je to očividné, že útok absolútne nefunguje, obrana tiež nejako neexceluje. Jediným pozitívom sú výkony brankárov, ale to je na úspech veľmi málo. A z vyjadrení Michela Therriena k zápasu sa mi doslova zdvihol žalúdok. „We work hard. If we keep working like this, we'll be successful." Ako môže niečo takého povedať, ten výkon stál doslova za prd! Musia prísť nejaké razantné zmeny a týkať by sa to mohlo viacerých hráčov, pretože takto to už ďalej nejde! Nevylúčil by som ani zmeny v trénerskom zbore, no uvidíme ako to celé dopadne. Najbližšie Habs nastúpia v utorok proti Minnesote Wild.

Hviezdy zápasu:
1. Ryan Callahan 1 + 0
2. Cam Talbot 22/22
3. Carey Price 33/34

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Spíš jsem měl napsat, že všude jinde by 3,5 klidně dostal a kvality na to má, to je nepopiratelné. Šel hodně nahoru a druhý pár může hrát. Bohužel u nás máme hodně dobře placených beků, tak místo zbýt nemusí. Beaulieu i Tinordi jsou NHL ready, takže nač mít dalšího drahého beka, když už se Jemelin trochu přehnal. O Markovovi teď říkám podepsat, v podstatě mu není co zásadního vytknout. Otázka je, jak zahraje po 60 zápasech nebo v PO, pokud se tam dostaneme. Když nezklame, tak bych mu roční smlouvu za trojec dal.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, že 3,5 mil. je pro Diaze dost - určitě do 3 mil. se musí vejít... Ale na druhé straně si nemyslím, že i když, dle tvých zpráv, chce Bergevin Markova udržet, tak že by to musel být balík - tam bych to reálně viděl na ty 3,5 mil. na rok. Určitě tady bude nějaké vodítko v podobě jiné smlouvy srovnatelného beka...
 
19.11.2013 16:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:V naší situaci je 3,5 velký nesmysl...zaprvé si to nemůžeme dovolit, to pak PK neklapne...za druhé Raffa u nás druhý pár hrát nebude. Po návratu Jemelina jej vidím jasně v třetím obraném páru. Beauliea za rok bude za o stupínek lepší a hlavně daleko levnější. Proto bych Raffu za takový peníze nepodepisoval, neříkám, že není dobrý. Svoje kvality na nhl má, ale nechci, abychom dopadli jak Canucks, který měli ve třetí obraném páru borce co pobírali téměř 4 mega. Díky to fakt ne...DD nám bohatě stačí. PK bude balík a co mám zprávy tak Markova chce MB udržet na 1-2 roky takže další balík...

Já po angažování Theriena hodně nadával, ale podobně jako Cole, mi hned po příchodu zavřel ústa (to musím přiznat) a navíc, co mi říkal Pleky o něm (neudělal krok vedle), tak jsem v něj začal věřit, že se poučil.
Teď začínám koulet očima, že to celé bylo asi předčasné...Nepopírám, že má v nhl mezi trenéry daleko jiné favority.



 
19.11.2013 08:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Asi má krízu stredného veku smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tohle už ani za komentář snad nestojí. Therriena jsem hodně uznával, ale teď co předvádí... Jinak nevím, jestli tady někdo sleduje postgame tiskovky? To býval vždycky MT samý vtip a dlouze s novináři rozebíral zápas a teď? Kolikrát odpovídá podrážděně a jednoslovně jako kdysi Torts...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ten je pasé, kdežto o Statstném se ví, že letos odejde a to buď hned, nebo v létě na trhu. Cítím to stejně a vždy jsem tady dával najevo sympatie ke hře Beaulieuho, takže by byla škoda ho ztratit. Diaz za 3,5 mega je nesmysl? Nesouhlasím. Je to bek do druhého páru schopný zahrát výborně jak v PP tak PK, rychlý, s hokejovým myšlením a jedině tvrdost mu chybí. No uvidíme jak to MB vyřeší.
 
AvatarReakce na příspěvek:To už není ani k pláči, to už je vážně jen k smíchu - sice jsem o opětovném návratu Bourqua k Plekymu věděl, měl jsem takovou krátkou konverzaci právě s Plekym, ale i tak mi prostě přijde Therrien jako nesvéprávný...! Co si jako pořád slibuje od toho, že bude měnit křídla podle toho, jak se zrovna vyspí? Nemáme ani jeden nadstandartní útok, proč EGG line zase není spolu? Co bude dělat Prust u dvou mladíků, kteří hrají úplně něco jiného než on? Jako naše checking line je v tomhle složení opravdu "postrachem"...smajlik. Tohle už je snad jen schválnost...
 
18.11.2013 21:06 | reagovat
dave | dave.havas@gmail.com
zkusil bych Jareda místo FB.)
 
18.11.2013 19:42 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarLines and D pairings at practice:

Gionta – Plekanec – Bourque
Prust – Eller – Galchenyuk
Pacioretty – Desharnais – Gallagher
Bournival – Briere – Moen
Parros – White

Subban – Markov
Gorges – Emelin
Bouillon – Diaz
 
18.11.2013 19:06 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:píšem si s Bergevinom na FB smajlik
 
Avatarmůžu se zeptat, kde ty spekulace zjišťujete? smajlik to na ně existují nějaký webový stránky? ... Ať hledám, jak hledám, nic nemůžu najít smajlik
 
18.11.2013 16:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMísto Štastného by se mi daleko víc líbil O´Reilly, pro kterého mám slabost navíc je RFA...ale nemyslím si, že takové jméno je vůbec realné...problém DD nebude vůbec lehké vyřešit a sice se nabízí v baličku s draftem a Beaulieuem, ale já jsem přesvědčen, že Nathan to v sobě má a velice se nerad bych se jej zbavoval...navíc, když příští rok DOUFAM zaujmou s Tinnordim místo Frankieho a i Rafy, jestli nesleví z nesmyslných 3,5 mega..
 
18.11.2013 13:40 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Výměna Plekyho za Šťastnýho mi nedává smysl, přesně jak říkáš. Navíc zbavit se Plekyho by byl nesmysl sám o sobě smajlik Všem je jasný, kdo musí z kola ven a to je jistý Mr. DD. Kéž by se to povedlo... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně je to bruslení na tenkém ledě. Stastny je po sezoně UFA a kdybychom za něj dali Plekyho nebo jinou cennou protihodnotu, tak taky můžeme ztratit oboje, když by Stastny neprodloužil. A jelikož má cap hit 6,6 mega, tak by musel jít někdo s velkým platem. Taky prý máme zájem o Mitchella z Avs, což by už bylo mnohem lepší. Za něj je DD a nějaký ten výběr adekvátní protihodnota.
 
18.11.2013 09:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Pleky je v tomto prípade jedinou zodpovedajúcou protihodnotou. Ale výmena s AVS by mohla byť reálna, nakoľko majú dosť miesta pod platovým stropom. Dúfam však, že nejaká zmena príde, pretože s týmto tímom čo máme teraz sa ďaleko nedostaneme!
 
AvatarTeď se zase spekuluje o Paulu Stastném. Naši skauti dokonce byli viděni na zápase Avs a Cats. Je to šikovný centr, ale právě jeho umístění mě nutí dělat si starosti i o Plekyho.
 
17.11.2013 22:58 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarZdravím přátelé.
Někdo z našeho fanklubu tu kdysi psal že navštívil Montreal, a bydlel u nějaké paní která pronajímá byty studentům. Vzhledem k tomu, že s dvěma kamarády a kamarádkou chceme po maturitě odletět na rok makat za moře, a já si prosadil Montreal, byl bych rád kdyby se mi tu dotyčný ozval, nebo pokud někdo víte kdo to byl tak mi to prosím sdělte a já už si ho najdu smajlik .
Díky smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo že to bylo naopak, což nikdo nečekal smajlik Tak to jsem špatně pochopil smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nesnáším, když máš ve svých pesimistických komentářích pravdu. Ano, z pár zápasů, kde nespadlo, co mělo se stala série a krize je tu. Jinak se vším napsaným souhlasím do puntíku. Já bych si sestavu představoval nějak takhle:

EGG line
Bournival-Pleky-Pacioretty
Bourky-Briere-Gio
Moen-Whity-Prusty

Markov-Jemelin
Subban-Gorges
Diaz-Tinordi

Price

Bohužel je to z říše snů...
 
AvatarReakce na příspěvek:No, já myslím, že právě proto ten výsledek uváděl...smajlik.
 
AvatarNo tak jsem konečně "rád", že už místní osazenstvo pochopilo to, za co jsem tu již před několika zápasy sklidil nesouhlasné reakce - totiž to, že jsme v krizi! A po posledním zápase se ani nedivím, když Therrien dokázal rozházet absolutně všechno co fungovalo - a to pro mě z naprosto neznámého důvodu... Plekyho totálně zazdil, když mu tam každou třetinu posílal jiná křídla, zkracuje ice-time našemu nejlepšímu útoku a to všechno proč??? Tak do p.dele, to nám jeden Gomez a jeho "proslavené" čekání na gólové vzkříšení nestačilo? To budeme opět obětovat vše fungující kvůli slabosti trenéra pro jednoho nejmenovaného hráče?
Pacioretty za Kanea - absolutní nesmysl! Paci potřebuje stálého centra a tím v současné době musí být Pleky nebo Briere nebo dát tyhle tři dohromady a já myslím, že by to fungovalo! Ale musí dostat čas, stejně tak ostatní útoky - EGG line je jasná, checking line víceméně také (s alternací na jednom postě). Takže nám tu zůstávají Bourque, Gionta, Bournival a Desharnais - bohužel je tu mezi nimi jediný kovaný centr, kterého bych právě nejraději viděl na tribuně...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak řeč je samozřejmě o Evanderovi Kaneovi, Patrick Kane má cenu mnohonásobně vyšší a proč by ho Hawks měnili.
A nechci ti kazit radost, ale Preds dali 7:2 právě Chicagu, ne naopak smajlik
 
17.11.2013 17:25 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarnáhodou DD byl vidět, když ukazovali jakýho má movembra...gio takovýho nemá, tak aspon vystrčil chránič zubů...smajlik

jinak Kane(toho z Chicaga ne z Winipegu) bych bral všema desetismajlik

jo a ještě nečim se musim "pochlubit"...vsadil jsem si, že Preds dostanou 7:2 a ráno koukám a nestačim se divitsmajlik smajlik smajlik smajlik
 
17.11.2013 16:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:obidvoch asi nie, ale Gionta je za určitých okolností vymeniteľný. A čo som čítal tak sa s ním aj tak do budúcna v Montreale nepočíta, čiže jeho výmena by dávala zmysel, končí sa mu zmluva, tak aspoň by sme z toho niečo vytĺkli a v NHL sa nájde niekoľko zúfalých tímov, ktoré by ho zobrali.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak neřekl bych, že jsme utlumili EGG. Gally dostal méně prostoru z jasného důvodu, Larry nehrál špatně a Chucky byl eliminován z důvodu, který jsem napsal v komentáři v 11.25, spíš je blbé, že žádná lajna nedokázala roli EGG line převzít. Jinak máš pravdu, kdybychom vyměnili DD a Giontu, tak můžem už teď postavit Bergevinovi před Bell Centrem sochu, ale to se nestane.
 
AvatarNemá cenu to už moc komentovat, byl to hnus. Nejhorší na tom je komentář MT. Další zápas proti velmi dobře hrající Minnesotě. Nic nám teď nehraje do karet. Utlumili jsme EGG, rozhodili co funguje, pozitivní je opravdu jen Price a velmi povedený návrat Jemelina... Chce to trejd, nejlépe DD a Gionta, ale ani jeden není žádané zboží...
 
AvatarPro zlepšení nálady, je tam i Pleky :D

http://www.youtube.com/watch?v=pwRe0IaT5tM
 
AvatarReakce na příspěvek:To já vím, proto když už se zbavit jednoho našeho, tak by ho měl nahradit další, třeba ten Kane. Určitě bych nešel cestou Jakupov, Hemský apod.

 
17.11.2013 11:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:ešte na nete som teraz čítal rumor, že DD za Jaya Mcclementa? Ako výkonnostne sú na tom podobne mizerne. A na dnes už s rumormi končím smajlik
 
17.11.2013 11:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak top powerforwardi nie sú zrovna dostupným artiklom na trhu. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, pak vemem ještě Gerbeho z Caroliny a můžem rozjet mini ligu smajlik
 
17.11.2013 11:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:David Perron? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Další soft hráč? Řekl bych, že okouzlení naší rychlou a technickou hrou vyprchalo. Viz dnes. Suckers dobře zahušťovali střední pásmo a veškeré naše pokusy zmařili. A když to nejde rychlostí, tak jedině silou. Proto se prosazovala sem tam DD line, ale jen protože to Max a Bourky sem tam zbourali a dokázali něco vybojovat v rohu a ten hobit jim tam u toho jen přicmrndával. Takže pokud by musel jít ven Max (a doufejme i DD), tak jedině za dalšího powerforwarda.
 
17.11.2013 11:16 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJa viem, že to možno síce znie šialene, ale čo taký Nail Yakupov. Edmontonu sa nedarí a čo som čítal tak Nail tam nie je trikrát spokojný so svojou pozíciou v tíme. Je síce Rusák, ale podľa mňa by to nebol zlý obchod pre obidve strany. Ale to sú len moje predstavy. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud vůbec něco proběhne...
 
17.11.2013 11:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ja len dúfam, že MB nespraví nejakú blbosť a ten trejd bude rozumný aj z ohľadom na budúci vývoj.
 
AvatarReakce na příspěvek:No jo, jenže DD má dost vysokou smlouvu, takže jen tak ho nikdo chtít jako omáčku k trejdu silného hráče nebude.
Nevadilo by to týmům jako je Florida, ale tam není krom Huberdaua koho brát.
 
AvatarReakce na příspěvek:A zapomněl jsem dodat, že pokud by byl vyměněn Max, tak to už by byl DD úplně v háji.
 
17.11.2013 11:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Podľa mňa bude potencionálna výmena zahŕňať vymeniteľný hráč nevymeniteľný za nejakého dobrého útočníka.
 
AvatarDěkuji za report, který je hodně kritický, ale jinak to už nejde. Tento zápas byl opravdu hodně špatný a MT... No jak jste psali v diskuzi pod preview, začíná to silně nezvládat.
DD hýbe žaludkem každému fandovi a on ho chválí. Taky bych tam měl mnohem raději Briera, který se mi od zranění nejeví špatně, ale co zmůže, když se mu furt mění křídla, to samé Pleky, který se musí potýkat s koncovým hráčem Giontou.
Na trejd jsou aspiranti především DD a Gionta, ale vsadím se, že ani jeden neodejde. Drby o výměně Patchese za Kanea jsem taky četl, ale nevím nevím jak by si zrovna on potýkal s morálkou Therriena.
Je to hodně smutné, že prohráváme zápasy, když tam málo inkasujem a Price předvádí jeden neskutečný zákrok za druhým.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík