Očekávané dva body si Habs vezou z Buffala

28.11.2013, 12:17 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Ve včerejším zápase Habs pokořili Sabres 3:1. Zápas to nebyl lehký, neboť navzdory všem prohlášením hráčů i trenérů není lehké jasně poslední tým tabulky nepodcenit a tyto zápasy bývají často velice ošemetné. Své by o tom mohli vyprávět například Sharks, které právě Sabres nečekaně porazili. Jak tedy zápas probíhal?

Úvod do zápasu vyšel lépe domácím, když si první šanci vypracoval Adam, ale poodkrytou bránu netrefil. Poté všechny v hale přinutil k úsměvu P.K. Subban, který nějak špatně vypočítal své bruslení a zbořil bránu nikým neatakován. Důležitým momentem úvodní části byla dvojitá přesilovka Buffala po Galchenyukově hře vysokou holí, která vytvořila na tváři Otta krvavý šrám. Habs si ale s touto nevýhodou poradili a soupeře k ničemu velkému nepustili. Pozitivem určitě bylo nasazení Subbana do oslabení po dlouhé době, ale si vedl skvěle. Zajímavostí této přesilovky také bylo, že se na led nějak zatoulal také John Scott, dřevorubec, jehož hra s hokejem někdy až tolik nesouvisí. Naopak velké štěstí už při hře pět na pět měli Canadiens, když střelu Leina tečoval Price jen na tyč. I Habs si poté vypracovali šance, jmenovitě Desharnais nebo Subban, ale opravdu udeřili až v sedmnácté minutě po krásném průniku Ellera, kdy odmítl bránícího hráče, postoupil až před Millera a puk naservíroval volnému Markovovi, který střílel do téměř prázdné brány. Gól byl ale připsán Galchenyukovi, který jel do brány a od jeho nohy se puk odrazil do sítě.

Na začátku druhé třetiny měli Habs přesilovku, ale využít ji nedokázali. Douglas Murray se zapotil ve třetí minutě, když mu utekl puk a málem poslal protihráče samotného na Price, ale stihl zareagovat a kotouč vypíchnout, ovšem i tak to byl offside. Obrovské štěstí měl Montreal v šesté minutě, kdy po nepřesné nahrávce Subbana do zpoza brankového prostoru, mohli dávat hosté gól do branky, v které nebyl úplně připraven Price, když právě Subbanovi puk u kruhů zastavoval. Ale štěstí přeje připraveným a čisté konto Habs uhájili. Krásným hitem se opět zaskvěl Jemelin ve 12. minutě, když zneškodnil Moulsona. Poté se opět ukázal Subban a jeho vlastnosti, pro které ho fanoušci tak milují. Nejprve obral o puk Otta a poté provokacemi donutil Foligna k faulu, v následné přesilovce zachytil výhoz Buffala, vypálil poprvé vedle a podruhé už jeho dělovku usměrnil za záda Millera Desharnais. Markov opět nahrál. Takhle hraje držitel Norris Trophy. Odpověď a pokus o návrat do zápasu domácích přišla kousek před koncem třetiny gólem Moulsona. Naštěstí tohle byl poslední zářez domácích.

Závěrečná třetina byla ve znamení snahy Buffala vyrovnat, ale Price si se vším poradil. Nemusel nikdy čelit žádnému delšímu tlaku, ale hosté dokázali sem tam nebezpečně zahrozit, ale Caryho si nepřišli. Mezitím Brandon Prust bolestivě blokoval střelu, ale právě díky jeho obětavosti je mezi fanoušky i trenéry oblíben. Naštěstí se do hry vrátil. Velkou šanci měl Briere a Bournival, Miller moc nevěděl, kde je puk, ale zvýšit se jim nepodařilo. To už se časomíra blížila šesté minutě. Ve stejné době Habs unikl Foligno, ale tváří v tvář Priceovi nedal. V následné skrumáži byl Scott, který si vyskakoval na Giontu, což je vzhledem k jejich diametrálně odlišným fyzickým parametrům srabárna, ale Douglas Murray se obětoval za tým a šel se Scottem do křížku, z kterého vyvázl se ctí, ale také s krvavým šrámem. Vše ještě jistil Moen, který by určitě také neměl problém se Scottovi postavit. Drama nedovolili Habs, když na konec zápasu měli dvě přesilovky, z nichž tu druhou využili svým druhým přesilovkovým gólem v zápase. Jmenovitě Brendan Gallagher po souhře s Desharnaisem a opět Markovem, jenž si připsal třetí asistenci v zápase. Při závěrečném tlaku domácí odvolali brankáře a několika zákroky se zaskvěl Price. Nechyběl tam také Murray, což je výborná zpráva.

Zápas Habs zvládli a vybojovali dva body. Nebylo to lehké utkání, protože domácí uměli zahrozit, nicméně výtečný Price až na jednu střelu vše pochytal. Skvělý zápas odehrál Markov, jenž tak dal jasný signál Bergevinovi o své budoucnosti. Dva přesilovkové góly utvrdili první místo Habs po celé NHL na hříštích soupeře.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tahle nějak si představuju oddanost týmu, ne jako pan Markov, který mimochodem prý zvýšil své požadavky na 6 mega za rok...
 
29.11.2013 14:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Je dobré, že Rick zostal u nás. Je to odborník v tom čo robí. A dúfam, že sa naplní to jeho posledné konštatovanie na konci článku. smajlik
 
29.11.2013 13:21 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://www.nhl.cz/CZ/33484/rick_dudley_odmitl_manazerskou_nabidku_sabres_a_prodlouzil_u_canadiens.html
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem se jich lekl už když je měli poprvé pár zápasů zpátky, takže mě už ani nepřekvapily. Ale jsou fakt hnusné.
 
28.11.2013 18:11 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto to stejný mě napadlo taky. Do posledního písmenka s tebou souhlasím :D
 
28.11.2013 18:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak práve som pozrel výsledok a potešil ma. Síce z toho čo som tu čítal mali sme kopec šťastia, ale to už k tomu patrí. V piatok a sobotu to budú 100% náročnejšie duely. A mimochodom tie dresy Buffala sú otrasné, to ešte aj ja by som v PS zbúchal za 5 minút čosi krajšie. smajlik
 
AvatarZápas jsem sledovala, výsledek skvělej, ale nutno dodat, stálo při nás štěstí jak blázen...asi třikrát Buffalo netrefilo prázdnou bránu...DD se rozjíždí, Markov hraje skvěle...což je výborný
Akorát Plekyho výkon mě mrzí...on nehrál špatně, ale z mýho pohledu ho strašně brzdí a stahuje Gionta. Ten u Plekyho v lajně je stále...to jsou siamský dvojčata, že je nemůže rozhodit, nebo co? smajlik Hlavně, že na druhým křídle hraje chvíli Briere, uprostřed druhý třetiny Bournival a v poslední části Moen...to se Plekymu musí hrát opravdu "skvěle"... a nevim, jestli se mi to jenom nezdá, ale Gionta je horší zápas od zápasu...
příští zápas je tuším s Washingtonem...na ty chyby, který Buffalo naštěstí nevyužilo musíme dát pozor...
 
AvatarJestli bude Markov v takových výkonech pokračovat, tak je jeho budoucnost asi jasná. Spousta expertů a fandů by Bergevina sežralo, kdyby ho nechal utéct. Při takové výkonnosti je to pravda, ale hrozím se jeho výkonů v play-off, na konci ZČ, neřku-li za tři roky, což je doba, na kterou požaduje smlouvu. A mít dva drahé beky se nemusí vyplácet, navíc asi přijdeme o Diaze. No, kéž bych se mýlil.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
  • No tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé ... | více
  • Dnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma ... | více
  • Theo, statistika je možná hezká a užitečná věc, ale ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík