Kings smetli Habs

11.12.2013, 03:36 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Statistika je pouze číslo. To může Montreal Canadiens po včerejším zápase jen potvrdit. Habs mají s Kings výborné vzájemné statistiky, ovšem co to je platné, když si Kings nakráčí do Bell Centre a uštědří milovaným domácím nářez šesti góly.

Takhle Habs nastupovali, byť je třeba říci, že se Therrien opět nestyděl hráče různě kombinovat, zejména Bournival a Galchenyuk si svá místa prohazovali a Prust s Moenem často chodívali sestavou výše. Později se už zkoušely různé kombinace. Do hry se dostali také oba brankáři.

Galchenyuk-Plekanec-Gionta
Pacioretty-Desharnais-Gallagher
Bournival-Eller-Briere
Moen-White-Prust

Markov-Subban
Emelin-Gorges
Bouillon-Diaz

Hned v první minutě zápasu si Habs zahráli první početní výhodu. Ven šel Doughty za podražení. Habs sehráli přesilovku výborně a vypracovali si obrovské šance, jmenovitě Galchenyuk několikrát dorážel vlastní střelu, ale pouze do připraveného Jonese, pro něhož byl tenhle NHL zápas teprve třetí v kariéře. Bohužel Kings odpověděli náhle. Z nenápadné akce Doughtyho se vyklubal gól, když Nolan dorážel nikým nepokrytý do poodkryté brány. V podstatě ihned poté hráli Habs oslabení, když si Bournival vykoledoval zbytečný ofenzivní faul, ale Habs prokázali extra třídu své speciální formace, která je třetí v NHL a gól společně s Pricem nedovolili. Za půlkou první třetiny měla výborné střídání Plakancova řada, zejména tedy český centr. Sám si vypracoval dvě šance, ale vše skončilo na bezvadném Jonesovi. Druhou přesilovku si Habs zahráli chvíli poté a opět se dovedl prosadit a to zejména na konci, kdy byli na ledě Gallagher, Galchenyuk a Briere, ale bohužel střelecky Montreal stále mlčel. Už jen doplním, že ani třetí přesilovka k ničemu nevedla, naopak Kings opět udeřili a znovu nečekaně brankou Kopitara dvanáct sekund do konce úvodní části. Co říct více, na střely 17-12 pro domácí, díky přesilovkám herní převaha a plný ranec gólových šancí, nicméně 2:0 vedl soupeř.

A LA se ale rozhodně s dvougólovým vedením nehodlali spokojit. Chvíli po úvodním buly prostřední části skóroval Martinez, ovšem sudí jaksi přehlédl Toffoliho v brankovišti, který jasně omezoval Price ve své práci. Gól se ale nepochopitelně uznal a šlo se dál. Ta cesta byla ale ještě tragičtější, když právě Toffoli zvyšoval už na 4:0 po laxnosti Ellera v pokrytí hráče přímo po dorážce před brankou. Carey Price byl v celém tomhle průšvihu nevinně, ale i tak se ho Therrien rozhodl vystřídat a do brány jel Budaj. Ovšem ani Slovák v brance nezabránil dalšímu gólu. Vyloučený Galchenyuk seděl na trestné a pozoroval další puk v síti po střele Muzzina po velice divném přesunu Budaje. Habs se pokoušeli něco se silně nepříznivým výsledkem udělat, zejména Plekanec a Galchenyuk střídali odevšad, ale bezzubost Montrealu pokračovala. Hře samozřejmě chyběl systém a frustrace se zvyšovala. Vše vyústilo v šestý gól v montrealské síti. Střelcem byl Williams. Na střely 25-20, na góly 6:0…

Závěrečnou část by nejraději všichni fanoušci přetočili do konce, aby to trápení skončilo, bohužel to tak nefunguje. Hrál se typický hokej za rozhodnutého stavu. Prohrávající celek se snaží, ale prostě to nejde a vítězícímu se daří vše, na co sáhne. Pozitivem byl výborný Galchenyuk a znovu obnovená “EGG line“, která hned vytvářela šance. Therrien hold zkoušel vše možné, ale stále to nepochopitelně odnášeli Briere a Bournival s nejnižšími časy na ledě z týmu. Pozitivem určitě byl přístup Habs. Stále to zkoušeli a stále si vytvářeli šance. Bohužel jim zkrátka nebyl gól souzen i přes velké úsilí.

Strašné skóre, přitom zápas začal tak dobře. Domácí měli k dispozici tolik přesilovek, z nichž si vypracovali spoustu šancí, ale nic neproměnili. Kings se chytli, dali nějaké branky a Habs to neunesli. Bohužel, Montreal se musí po dlouhé době zase naučit prohrávat. Dostali lekci. Proti Philadelphii si další zkrat dovolit nemohou. Snad Therrienovi došlo, že dát zpět dohromady Gallaghera, Galchenyuka a Ellera by nebyl špatný nápad. Se zmíněnými Flyers se Canadiens utkají ve čtvrtek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
06.09.2018 02:23 | reagovat
ABrassyElaro | setheithei@bestmailonline.com
Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-acheter-cialis/
 
12.12.2013 18:54 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A pri preview stačí keď dáte nejakú fotku z archívu. Aspoň ušetríte čas s uploadovaním nových fotiek. smajlik
 
12.12.2013 18:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Dal som tam inú fotku ale problém bude zrejme v nesprávnej veľkosti obrázku pridávajte len obrázky s rozmerom 400x239 px a vo formáte JPG.
 
AvatarProsím o pomoc, opět blbne fotogalerie. Článek je hotový, ale fotka se tam nechce zobrazit. Mišo, pomůžeš? Díky
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak golmani v množném čísle asi ne, ale Mason má výborné čísla a určitě to není žádný cedník, nějak nechápu, proč se o tom tady dohadujem. Je to úplně zřejmé. Na začátku sezony, kdy stříleli max jeden dva góly za zápas, získali sem tam nějaký bod jen díky němu. Teď tomu není jinak a on je jasně jejich nejlepším hráčem.

Habs trénovali a tohle je sestava s tím, že Max si vzal therapy day:
Prust-Plekanec-Gionta
Bournival-Desharnais-Briere
Galchenyuk-Eller-Gallagher
Moen-White-Parros
Snad bude EGG zase pohromadě a hlavně u Plekyho Bournival vydrží! Nebo pokud se nasadí Parros? Uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť snad říkám, že to bude těžký a bod je pro mě úspěchem...! A za tím, že jejich gólmani nepatří k top gólmanům ligy, si stojím!
 
AvatarVy se mi snad zdáte smajlik Pokud bude Emery jako posledně, tak to máme v kapse, ale Mason je jasně nejlepší hráč Phily v tomto roce. Čísla nemá o moc horší než Carey. Takže pokud bude chytat ok, tak to taková sranda nebude.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, gólmani Flyers nejsou zrovna top, ale u nich to bude i tak sakra těžký a pro mě je bod úspěchem.
 
11.12.2013 12:29 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNevím jak moc sleduješ Phillu ale oni zrovna moc neoslňují a Mason se nedá považovat za top. Proti Phille bych se nebál hrát naši výhru..
 
AvatarReakce na příspěvek:Díra Mason? Golmani fakt nejsou tvoje silný stránka smajlik A ten sporný gól byl na 3:0, což se dá považovat za důležitý moment zápasu, protože pak jsme se vezli, ale teď už to je jedno.
Doufám, že Budaj chytat nebude, protože Pricymu musí ukázat trenér plnou důvěru.
 
11.12.2013 12:11 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarŽe Jonesovi nedáme ani gól mě nenapadlo, statistiky na to sice má, ale bral sem v potaz že hrál zatím jen 2 zápasy. Jinak když se dívám na rozpis Kings tak už vím proč na nás chytal. No co naděláme, myslím si že Philla bude pohoda, pokud bude chytat díra Mason, mohli bysme si spravit chuť klidně sedmičkou, pokud nám zachytá golman (větřím budaje smajlik ), myslím si že jestli uznají gol na 5:0 už je jen otázkou statistik Price, na hře by to stejně nic nezměnilo. Aspoň že sme nedostali horší nářez
 
AvatarReakce na příspěvek:Tady se bez debat nemělo pískat směrem na bránu, ale na Toffoliho a na trestnou s ním. Můžeme tady spekulovat, že jsme ten zápas mohli odvrátit, ale to je jedno. Ten třetí gól to nastartoval a těch chyb tam bylo strašně moc. Prohráli jsme si to sami neschopností v koncovce a chybami v obraně. Možná jsme takovou facku potřebovali.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, tak z toho videa je jasný, že gól platit neměl. Ale je otázkou, jestli by to něco včera řešilo...
 
11.12.2013 11:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://www.sbnation.com/nhl/2013/12/10/5198290/carey-price-is-interfered-with-and-nobody-seems-to-care
 
AvatarNějak jsem tušil, proč jít po první třetině spát, myslel jsem si, že to bude zápas blbec a taky byl... První třetina nebyla vůbec špatná a proměnit přesilovku, tak jsme byli na koni. Musím ale říct, že LA a zvlášť lajna s Kopitarem byla vynikající... Jak psal Mira, lepší než to prohrát v poslední minutě. Čeká nás Phila, další těžký zápas, i bod by byl hodně dobrý. Uvidíme, v jaké nastoupíme sestavě, doufám, že Therrien pochopí, že je potřeba vše ustálit a ne s tím pořád vrtat (teď nemyslím tento zápas, tady to bylo jedno)
 
11.12.2013 07:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarKokso takýto debakel som vážne nečakal. No ale každá séria raz končí, dúfam, že si hráči vstúpia do svedomia a najbližší duel už bude o niečom inom. smajlik
 
AvatarŽe dostaneme takovej nářez a ještě k tomu jejich druhý brankář u nás vychytá nulu, tak to by mě nenapadlo ani v nejhorším snu! Právě brankáři a lekce z produktivity byly hlavními faktory tohoto debaklu - Jones totiž vytáhl klíčové zákroky v první třetině, které daly ráz dalšímu průběhu zápasu. Ale těch gólových dorážek před naším brankovištěm bylo fakt na můj vkus až moc!
Upřímně - platnost třetího gólu jsem ani neřešil... Hra jinak nebyla špatná a v první třetině dokonce velmi dobrá - pouze ta koncovka nám prostě nešla a oni naopak využili téměř vše.
Žádný strom neroste do nebe a jednou ta série musela skončit, že skončí takovým debaklem, tak to je ostuda, ale pořád lepší, než přijít o vítězství dvěma góly v posledních dvou minutách, jako to předvedli nedávno Penguins v Bostonu...
Teď Phila a to rozhodně nebude soupeř, na kterém bychom měli lehce najet zpátky na vítěznou vlnu...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík