Kojoty se dnes pokusí umravnit Habs i s Bourquem

17.12.2013, 19:20 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Před preview k dnešnímu zápasu s Phoenixem Coyotes bych se ještě rád vrátil k minulému zápasu s Panthers.

Zápas s Floridou Montreal odehrál špatně a prohrál 2:1. Po výborném začátku, který byl podpořen skvěle sehranou přesilovkou, se hrálo stále bez gólu, což mělo hnát Habs stále dopředu, protože soupeř byl hratelný, opak byl pravdou a až do třetí třetiny hosté vymazali Montreal z ledu. Dali dva góly po chybách v obraně nebo nedůslednému bránění. Útočníci Montrealu byli stále bezzubí, a když už se dostali k tomu, aby Clemmensena ohrozili, tak nezafungovala koncovka. V třetí třetině přišly početní výhody včetně té 5 na 3, kdy to opravdu u hostující brány vřelo, ale výsledkem bylo pouze snížení Galchenyuka na 2:1. Na úplném konci Michel Therrien odvolal brankáře Budaje a hrálo se v šesti, bohužel se nic nezměnilo. Za úvahu stojí některé krok y lodivoda Habs. Kupříkladu fakt, že v šestici při hře bez brankáře na ledě chyběl Alex Galchenyuk, jenž vstřelil dva ze tří posledních gólů Canadiens… Ale je to pryč, hráči vědí, že takhle rozhodně hrát nemohou. Snad to dnes bude lepší.

My fanoušci si to možná nepřipouštíme, ale možná lze z posledních bídných výkonů vinit také únavu. Vždyť odehrát 3 zápasy za 4 dny nebo dokonce osm zápasů ve dvou týdnech či 11 zápasů ve třech týdnech, když to vezmeme ještě dál do minulosti, určitě není snadné. Canadiens v pondělí relaxovali a rozdávali radost v montrealské dětské nemocnici a dnes měli dobrovolný trénink. Na něm chyběl pouze George Parros, jehož zdravotní stav se lepší a původní zvěsti o otřesu mozku se nepotvrdily. Postupuje se sice podle protokolu k tomuto zranění, ale měl by být v pořádku. Velkou novinou dnešního dne je nástup do služby Reneho Bourqua, který po tréninku oznámil s úsměvem od ucha k uchu novinářům, že bude hrát. Therrien poté upřesnil, že začne ve čtvrté formaci, aby se dostal do zápasového tempa. V brance bude samozřejmě Price, jenž má s Yotes bilanci 5-0-0. Frankie Bouillon a Ryan White budou zdravými náhradníky. Takhle se tedy dnes trénovalo:

Galchenyuk – Plekanec – Gionta
PaciorettyDesharnais – Gallagher
BournivalEller – Bri?re
BourquePrust – Moen
White

Markov – Subban
Gorges – Emelin
Murray – Diaz
Bouillon

Habs a Yotes se naposledy potkali před více než dvěma lety a v Bell Centre do bylo dokonce až v roce 2010. Mají s nim nejlepší vzájemnou bilanci ze všech týmů v NHL, když naposledy odcházel z toho souboje vítězně soupeř z Arizony v roce 1998 a celkově v jeho dějinách porazil Habs pouze čtyřikrát. Všecko se to hezky čte, ale na druhé straně stojí fakt, že se tyto týmy nepotkávají často a jak nás naučil nedávný zápas s Kings, tak vzájemná bilance je jen číslo, které znamená kulové. Phoenix dávno nepatří do suterénu ligy, spíše naopak. Zajímavé jméno má ve svém středu a tím je Mike Ribeiro, montrealský rodák, který se dokázal proti “svým“ Habs vždy vytáhnout. Phoenixu se v poslední době sice moc nedaří, když od 16. Listopadu má bilanci 4-5-2. Týmu se také moc nedaří defenzivně, ale Montrealu zase ofenzivně, takže o to větší to bude bitva. Hostům bude chybět kapitán Doan. Úvodní buly se v Bell Centre vhodí klasicky o půl druhé.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarKrátký report napíši, ale nebude to nic extra, opravdu teď toho času moc není, ale nerad bych, aby to bylo vše na tobě...
 
AvatarJsem moc rád, že mám GCL, kde mohu zápas sledovat zpožděně a mohu si posouvat některé pasáže, protože jinak bych u takového hokeje, který jsme praktikovali první půlku zápasu, nevydržel ani minutu...! Otřesná první část, průměrná druhá a výborná třetí nám přinesly dva body, které jsme strašně potřebovali. Nebudu dál komentovat naši hru, není to dobrý. Měli hodně smůly (Max 3x tyč...), ale taky obrovské štěstí při té prázdné brance - to byl jasný gól...smajlik.
Smith je komediant a správně ho publikum vybučelo!
 
AvatarReakce na příspěvek:Gionta přece musí hrát s Plekym a držet jeho ice-time, ne? smajlik Co by si bez něj počal? smajlik
ne, teď vážně. Briere by měl dostat prostoru víc, letos nám párkrát ukázal, že gól dát umí, ale bohužel nedostává dostatek prostoru. (Na co se teda kupoval?) Bournival by taky zasloužil víc času...Zajímalo by mě ale, kde skončí Bourque, teď byl ve 4. lajně, aby se rozehrál po zranění, ale nečekám, že by tam strávil delší čas...
 
AvatarBrierův TOI ani nekomentuju raději...Hlavně že to poleno Gionta hraje furt. S takovou se specialista na PO Danny toho PO u nás ani nedočká.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kruté, proč? Oni dominovali v první třetině, my zase měli stejný počet velkých šancí později v zápase plus tři tyčky. Řekl bych, že na štěstí to je stejné. Rozhodly speciální týmy a náš lepší brankář.
 
AvatarReakce na příspěvek:My to dokázali. Hru jsme stupňovali po tragické první třetině přišla mnohem lepší druhá a vynikající třetí. Štěstí vzadu jsme měli (ta tyčka za stavu 2:1 smajlik ), ale to oni měli taky, když jen Max trefil želeto 3x(!). Naštěstí jsme to ušmudlali. Ale tak hrát určitě nejde, to je jasné. Body máme hlavně díky Maxovi a Carymu a také zodpovědné obraně, která eliminovala soupeřovy PP.

Zítra mi držte palce, já se jdu učit smajlik
 
Avatarzlepšený výkon ve 2. a 3, třetině přinesl konečně víc než jeden gól smajlik a taky výhru, samozřejmě smajlik i když pro Phoenix je to celkem krutý, každopádně my se máme od čeho odrazit smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:nad Giontou jsem taky přemejšlela....vždyť ani nejde poznat, kdy nahrává, nahazuje nebo střílí...všechno jde stejně mimo!
Pokud v posledních zápasech se nám téměř vše statisticky zhoršilo, ať úspěšnost střel nebo přesilovka, tak naštěstí oslabení funguje skvěle. Za ty Prustovy 4 minuty si snad ani neškrtli.
A pak mě zaujal Pleky v předbrankovým prostoru. Tam jsem ho neviděla ani nepamatuju, ale třeba se od něj něco odrazí smajlik Smithovi dát gól bude těžký, ale třeba nějaká šmudla padne. Hlavně udržet tempo z druhý třetiny.
 
AvatarReakce na příspěvek:Diametrálně odlišná třetina, kde snad Smith i trochu propotil ribano. Škoda, že to tam nepadlo, protože solidní obranná hra a PK v čele s výborným Pricem nás stále udržuje ve hře, což je po té první třetině malý zázrak. Gionta mě už irituje každým svým pohybem. Zranění nepřeju nikomu, ale naspeedovaný Bourky by Plekymu jako křídlo slušel mnohem víc.
 
AvatarReakce na příspěvek:dík za info a za radu, ale když už jsem vstala, tak to dokoukám
prohlížím statistiky, moc pěkný jsou (ironie, pochopitelně)...střely 3-15, vhazování 4-12...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jdi zase spát smajlik Melou nás, dělají si z nás dobrý den nebo já nevím jak to ještě jinak nazvat. Hrajeme totální tužku. Naše snaha o útok je sympatická, ale strašně komplikovaná s chybějícím posledním krokem, kdežto oni si k nám chodí jak se jim zlíbí. Tohle bude zase ostuda, Pricy to sám neodehraje.
 
Avatarjsem se probudila až teď smajlik a to, že jsem vstala až nějakou tu půl hodinu po budíku se mi stalo už třetí zápas po sobě smajlik
jak ten zápas zatím celkově vypadá (kromě toho, že prohráváme)?
 
AvatarNo tu je dnes rušno jak na Václaváku... smajlik
Report je asi na mě, ale musím se o přestávkách a ráno učit na zkoušku, takže report bude až tak odpoledne, jinak to nejde, sám to vše nezvládám.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Arizona Coyotes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík