Souboj Price vs Halák letos naposled

19.12.2013, 14:45 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Samozřejmě za předpokladu, že se týmy St. Louis Blues a Montreal Canadiens nepotkají ve finále Stanley Cupu, dodávám jedním dechem. Obě jedničky svých týmů poslouchají pořád stejné otázky před duelem těchto týmů, novináři se jich pořád ptají na vzájemnou bilanci, duel Montrealu a St.Louis berou jako zápas Price a Haláka, srovnávají tyto dva brankáře, kteří ještě poměrně nedávno tvořili tým, protože každý fanda se tomuto srovnání zkrátka neubrání. Nutno říci, že od toho tolikrát rozebíraného trejdu se individuálně daří lépe Kanaďanovi a v letošní sezoně svého bývalého slovenského kolegu doslova válcuje. Ovšem nejen o těchto dvou bude dnešní duel, St. Louis jsou opět velice silní a vyhrávat dokážou i přes slabší příspěvek brankářů. V prvním vzájemné duelu zvítězili Blues v Bell Centre 3:2 po nájezdech.

Montreal čeká do konce roku šest těžkých venkovních zápasů většinově s týmy ze západní konference. Z venkovních zápasů má solidní bilanci 5-1-0 z poslední doby, což zní slibně. I proti Bules budou Canadiens spoléhat zejména na své speciální týmy, které patří mezi nejužší špičku v NHL. Vidět to bylo v zápase s Phonixem, kde Habs v pohodě ubránili čtyřminutové oslabení a vstřelili dva přesilovkové góly. Vše zezadu jistí letos extrémně jistý Carey Price. Stinnou stránkou letošní sezony je vyrovnanost celé montrealské sestavy, jenž nutí Michela Therriena některé hráče přehlížet. Zda-li je tohle opravdový důvod nebo pouze oficiální vysvětlení, je otázka. Ano, řeč je o Dannym Brierovi, jehož čas na ledě v poslední zápase ani nepřesáhl pět minut! Člověk se pak ptá, proč vlastně v létě přišel, když nedostává pořádnou šanci. Therrien hold letos spoléhá na své osvědčené psy obranáře Moena a Prusta než na technického Briera. Přehnané nasazování Gionty už snad ani není třeba komentovat. Podrobnosti sestavy budou známy později.

St. Louis se budou muset podruhé v řadě obejít bez svého kapitána Backese a dále bez Leopolda a Reavese. Sobotka a Schwartz by měli dnes po kratší pauze nastoupit. Bluesmani si ve svém posledním zápase neporadili se Žrakoly ze San Jose 4:2 s Halákem v brance. Novinkou z tábora domácích je nová tříletá smlouva za 17,5 milionu dolarů pro Alexe Steena, jenž letos vstřelil již dvaadvacet branek.

Zápas začíná ve dvě hodiny ranní.

Dnešní sestava:

Price


Subban-Gorges

Markov-Emelin

Murray-Diaz


Pacioretty-Desharnais-Gallagher

Galchenyuk-Plekanec-Gionta

Bourque-Eller-Prust

Bournival-White-Moen

Michel Therrien se tak bue držet nového složení obranných dvojic, které vznikly během posledního zápasu. Z tribuny bude zápas sledovat Daniel Briere, jeho intenzita a rychlost se nelíbila a je od něj čekáno více, řečeno slovy Therriena. Nutno dodat, že v poslední deseti zápasech se Brierův čas na ledě přehoupl přes deset minut velice sporadicky a proti Phoenixu se nedostal ani přes pět minut.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemám co bych dodal. Taky jsem tomu dost pomohl, protože místy se na to nedalo dívat. Pátý gól a ten námaz Murrayho, to si dělá prdel? Už snad v přípravce se učí, že před bránu se NEPŘIHRÁVÁ, pokud je soupeř v obranném pásmu.
Frustrace pokračuje, hráči to prostě mají v hlavách...
 
AvatarTak já se opět díval až ráno, takže jsem ten zápas hoodně popoháněl...smajlik. Klasický výsledek, Halák znovu vítězný nad Pricem, i když to nebylo zdaleka jen o nich. Úplně názorně jsme viděli, co je to produktivita a jaké to je mít v týmu střelce, který dokáže proměnit dvě ze tří šancí... smajlik. My jsme nezačali špatně, měli první gólovku, pak dvě přesilovky - dva góly z nich ale dal soupeř! Oba na chlup stejné a to ještě předtím ten samý nájezd dvou na jednoho Price čapnul... Oni ty góly stříleli strašně jednoduše, navíc jsme jim i dobře namazávali, tak proč ne? My pálili do Haláka nebo vedle, oni ze stejné pozice zamířili přesně k tyči. To je celé!
 
Avatarpokud můžu poradit těm, kdo nekoukal.....NEDĚLEJTE TO. A pokud jo, tak vynechte první a třetí třetinu...
4 z 5 gólů po individuálních chybách....to si nemůžeme dovolovat. Přesilovky nebyly špatný, ale bez gólu. Oslabení výborný (aspoň něco)...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok tím líp.
Dalo se to čekat, ale je to naprostý výsměch. Po aklimatizování se v týmu a návratu po zranění nedostal pořádnou šanci. Kopyto Gionta s pěti haluzáckými góly hraje furt, protože jakš takš umí bránit. Pokud si Therrien myslí, že ho bude celou ZČ přehlížet a v PO bude předvádět zázraky, tak je na omylu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mezi svátkama si myslím, že taky něco dám... Bohužel se to dalo čekat s Brierem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Byl naprosto v pohodě! Tak díky moc, Mišo dá Nashville a já pak dám zase mezi svátkama smajlik

Jinak co říkáš na Briera?
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já report dám, zase takový kratší jak minule...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já se nebudu dívat živě, ale až ráno, takže jak chceš. Ale potřebuju to vědět teď, protože se tady nebudu dívat, jelikož nebudu chtít znát výsledek, tak ať vím, zda si dělat poznámky.
 
AvatarDáte někdo report, já nevím, jestli to zítra stihnu, kdyby se nikdo nenabídl, tak bych ho dal, aby ho nemusel psát Parda...
 
19.12.2013 21:27 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardneska 4 : 5 pro Montrealsmajlik
 
AvatarBriere bude healthy scratch...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. St. Louis Blues
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík