Vstoupí Habs do roku 2014 a druhé poloviny sezony výhrou?

02.01.2014, 18:15 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Své už čtyřicáté druhé utkání sezony dnes v půl třetí ráno odehrají Canadiens na ledě Dallasu Stars a ukončí tam šesti zápasový trip po hřištích soupeřů. Bude to druhé a poslední utkání s tímto soupeřem, v prvním podlehli Stars v Bell Centre Montrealu 2:1.

Montreal předváděl v prosinci hrozný hokej a korunu tomu nasadil v posledním zápase roku, když ztratili vyhraný zápas ve třetí třetině. Do druhé poloviny základní části a také do roku 2014 musí Montreal vstoupit rozhodně lépe, pokud chce pomýšlet na úspěch v play-off. Musí se zlepšit koncovka a proměňování šancí a především týmová hra s plným nasazením po celých šedesát minut zápasu. Z čistě osobního názoru autora by i trenér Therrien měl některá svá rozhodnutí přehodnotit. Například Daniel Briere musí hrát více a to zejména v přesilovce, čas v početní výhodě by se určitě měl zvýšit i Alexi Galchenyukovi. Naopak ubrat na důvěře by trenér měl u Gionty a Moena, dva hráči neustále zásobení pasy Plekance, ale s mizivým výsledkem. Rene Bourque také nehraje tak, jak by měl hráč v prvních dvou pětkách v NHL hrát. Alexi Jemelin produkuje nejhorší hokej od svého příchodu do zámoří. Ale jsou i pozitiva a to především v osobě Caryho Price, P.K. Subbana a také v podobě souhry znovuzrozeného Desharnaise a střelce Paciorettyho, který byl na Nový rok oficiálně nominován na Olympijské hry za tým USA.

Dnešní soupeř bude tvrdý oříšek. Už sedm zápasů v řadě odešli ze zápasu alespoň s bodem. K zamýšlení je i současná výborná forma Erica Colea po slabším začátku. Právě Eric Cole odešel do Dallasu za Michaela Rydera, o něho ale nebyl v létě v Montrealu zájem a přišel Daniel Briere, který vysedává po tribuně nebo hraje sedm minut za zápas. Ale zpět k Dallasu. Útoku vládne první Seguinova formace s Bennem a Nichushkinem, hodně se prosazuje taky další mladík Chiasson a Cody Eakin. Kvalitní brankář Lehtonen je pak už jistota. Zajímavostí je Dallaský trenér Ruff, jenž šestnáct let vedl divizního soupeře z Buffala. Zraněné mají v Dallasu tři obránce Gončara, Robidase a Daleyho.

Edit:

Podruhé v řadě bude dnes zdravým náhradníkem Danny Briere. Přidá se ale k němu i Alexi Jemelin a jeho místo v sestavě zaujme Douglas Murray.

Carey Price bude opět v brance Montrealu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, celá Plekyho lajna je v háji, je to takové nemastné-neslané. Bourque párkrát dobře vybojuje puk forčekingem, ale zakončení je u téhle lajny obrovským problémem. Taky bych si přál, aby Pleky dostal k sobě alespoň jedno "střílející" křídlo, ale to je už dlouho jenom utopie...smajlik.
 
AvatarNaštěstí jsme nepovolili druhý kolaps, DD formace hraje výborně, bohužel ostatním se moc nedaří, i když dnes alespoň Eller zavěsil. Uvidíme, jestli dojde k nějaké výměně, ale tolik šancí, co má Gionta a nic z toho, je hrozný. Bourque taky špatný, přijde mi, že umí bruslit jen do útoku, dozadu se mu nechce a navíc produktivita mizerná, ve spojením s Giontem je jasný, že celá Plekyho formace je v háji... Každopádně velmi důležité dva body a odčinění Caroliny...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem taky nereagoval na tebe, ale na ty zvěsti o jeho případném trejdu, které tu šly v prosinci...smajlik.
 
03.01.2014 09:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ja som nemyslel zrovna Paciorettyho trejd, to by bolo v súčasnej situácii totálne od veci. Ale máme v tíme zopár adeptov na výmenu.
 
AvatarMálem došlo ke kolapsu č.2, to už by mě asi fakt vezli...smajlik. Jak jsem ještě někdy v listopadu chválil naše mužstvo, jaký má charakter a vůli zlomit nepříznivý zápas, tak teď se to totlně obrátilo a my se sesypeme po jednom gólu smajlik. Ještě, že jsme dnes měli Subbana a Desharnaisův útok! Trejd Paciorettyho? To by mohl udělat snad jen totální bezmozek!
Taky mě docela nemile překvapilo, za co se nařizují trestná střílení - to jsem v posledních našich zápasech viděl daleko jasnější situaci (v náš neprospěch) a bylo z toho jen vyloučení! Tady to byl faul, o tom žádná, ale ten obránce nebyl poslední... Jinak se to ale chvílemi dost řezalo a i Cole s Plekym tam měli nějaké vyřizování smajlik.
 
03.01.2014 08:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZaujímavý výsledok, hlavne čo sa týka počtu gólov. Ešteže máme Pacciho a Subbyho. P.K. ukazuje, že Norris Trophy nevyhral minulý rok len tak náhodou! Ale aj napriek tomu privítal by som ak by MB urobil v tíme zopár hráčskych zmien, potrebovali by sme to! smajlik
 
Avatarno, potom, co jsme ztratili dvoubrankový vedení (opět), myslela jsem si, že budeme rádi, když se dostaneme do prodloužení. Ale nakonec jsme to ubojovali smajlik
Kéž by byl HS místo Briera Gionta...ale to se nestane smajlik takovejch přihrávek od Plekyho dostal a on z toho nemá ani střelu na bránu smajlik to se pak góly dávaj těžko...navíc, když už se prosadil i Desharnais...a od doby, co se vrátil Bourque, nelíbí se mi moc i Plekyho hra...tím myslím v útoku, obranou práci ve středním pásmu odvádí dobře...taky od Bourqua nebo Gionty nedostal jedinou pořádnou přihrávku. Chvíli to i vypadalo, že by mohl změnit křídla, když nastoupil v lajně s Prustem a Galchenyukem (a hned z toho byla šance), ale bylo to jediný střídání...zato Moen dneska odehrál pěknej zápas
smajlik
 
03.01.2014 05:19 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPríma zápas s dobrým koncem pro nás. Naklonovat Maxe, posadit Gia a bylo by to fajn...
 
AvatarReakce na příspěvek:Briera mám rád, ale pod Therrienem asi díru do světa neudělá, to je holý fakt, takže v jeho případě proč ne, třeba za Otta. Jemelin je přeci jen mladý a z té své "formy" by se měl rychle dostat, tak toho ne. A kdyby odešel, tak by bylo jasné, že se podepíše Markov, což by bylo úplně v háji.
 
02.01.2014 23:11 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDaniel Briere and Alexei Emelin will be both healthy scratches tonight. Interesting moves as their are rumblings that Montreal is in heavy trade talks with several teams including the Buffalo

K tomu mě napadá jen.. stupid rumors -_-
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, už to je nějako dobu v článku smajlik Murray doufám předvede solidní výkon bez chyb. Ale proč sedí opět Briere... No škoda slov.
 
AvatarPodle TSN Briere opět HS...ale k němu se posadí Emelin. Ta druhá část mě celkem potěšila
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok smajlik
 
02.01.2014 18:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Kľudne to napíš, pretože ja mám po troch reportoch v rade dosť. smajlik
 
AvatarJak report? Klidně to dám, ale potřebuju to vědět, protože se budu dívat až zítra ráno a to se tady logicky dívat nebudu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Dallas Stars
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík