Porazí Montreal konečně Floridu?

06.01.2014, 19:10 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Před sezonou by se asi málokdo vsadil, že zrovna Florida Panthers porazí Montreal dvakrát v řadě. Stalo se tomu tak dvakrát po sobě v krátké době a na Habs je teď, aby odpověděli domácí výhrou. Kabinou se nesl i díky této bilanci respekt proti dnešnímu soupeři, jelikož podceňovat se Horachkova družina nesmí, jelikož poslední měsíc hraje dobrý hokej a bilance z poslední deseti zápasů 6-3-1 je toho důkazem.

Stav zranění Ryana Whitea už je znám a doba rekonvalescence se odhaduje na dva týdny. Veřejnosti to sdělil Therrien na nedělním, pro veřejnost otevřeném, tréninku, kde diváci zažili spoustu zábavy pozorováním svých Canadiens. V nájezdech ukázal své dovednosti zejména P.K. Subban, možná je škoda, že je v zápasech při této herní činnosti opomíjen. Trénovalo se v útocích tak, jak se dohrávalo s Ottawou, tedy Daniel Briere u Plekance. Jen doufejme, že to tak vydrží co nejdéle. Obranné páry se také prohazovaly, tak uvidíme, jestli také nastoupí stejně. Po jednozápasové pauze by měl do zápasu nastoupit čerstvý olympionik Raphael Diaz. Další info o sestavě přijde později.

Florida si ve svém posledním zápase poradila po nájezdech 4:5 s Nashvillem a potvrdila tak svou dobrou formu. Daří se zejména mladému Finovi Alexi Barkovovi, ale tým Floridy se vyznačuje zajímavým faktem, že nejproduktivnější hráč má pouhých 21 bodů a hned další osm má bodů patnáct nebo více, gól tedy může dát každý. Florida se těší z návratu svého kapitána Eda Jovanovského, jenž si hned při svém premiérovém startu v sezoně připsal tři plusové body při již zmíněné výhře nad Predators. Zranění jsou Gudbranson, Olsen, Petrovic a Winchester. V brance snad už konečně měl stát Tim Thomas, což už jsem tady v preview před zápasem s Floridou psal dvakrát, ale pokaždé to nevyšlo.

Edit:

Carey Price v bráně, útočné formace budou bezezměny oproti zápasu s Ottawou.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.01.2014 10:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:opravené smajlik
 
AvatarTak po rychlém ranním shlédnutí musím říct, že tentokrát to bylo poprvé, co jsme proti Floridě byli lepším týmem - ne o moc, ale byli...smajlik. Ovšem zase, tolik neproměněných šancí, že nás to nakonec mohlo mrzet. K těm neuznaným gólům - překvapuje mě reakce u Moenova gólu, to já byl mnohem víc rozezlený při dorážce Gallaghera, tam si myslím, že nebylo vůbec co řešit. Moen, byť byl atakovaný na hraně pravidel, Thomase do brány dovezl i s pukem, tam jsem rozhodně s gólem nepočítal. Gionta to trefil parádně, ale ruku na srdce - kolik on potřebuje šancí na jeden gól...?
Dva bodíky máme a to je důležité! Price výborně!
 
AvatarHodně důležité vítězství! V třetí třetině kočičky vystrčili drápky, ale Carey to opět zavřel. Utkání snů v porovnání s předchozíma dvěma s Floridou, což mluví samo za sebe.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne že asi měl platit, ten gól prostě měl platit. Moen byl podražený a vůbec nechápu, co se řešilo.
Už nesmíme inkasovat, Carey potřebuje trochu zvýšit sebevědomí.
 
AvatarReakce na příspěvek:je pravda, že DD měl kliku...a Gionta de facto taky - že ještě stále hraje s Plekym v lajně smajlik ten Moenův gól asi platit měl - tak jako tak, opět pěkná práce Plekyho v oslabení. Pobavil mě k tomu gólu-nególu komentář na Nově:
„Moen podebral Thomase tak, jako Antonín Panenka balón při svém slavném dloubáku“ smajlik
jak říkáš, snad ještě gól dáme, protože, s trochou nadsázky, jak nemáme vedení minimálně o pět gólů, nic není u nás jistý smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:DD dal šmudlu jako prase, ale u Gionty mě překvapuje jiný gól než dorážka do prázdné nebo EN smajlik Ovšem Giontův gól skvěle zařídil Pleky. Nicméně stále mě sere ten neuznaný gól Moena, to je taková prasárna tohle neuznat, takových gólů jsem už letos viděl jinde padnout desítky. Svou formu rozhodčí potvrdili taky ignorováním šestého floridského hráče na ledě. No nic, hrajeme výborně, místy je drtíme a hezky se na to dívá, ale chce to ještě přidat branky a bude to ok. Tohle musíme vyhrát za každou cenu.
 
AvatarKoukám, že se kritizovala nominace, tak se taky přidám smajlik
Barinku bych nedala ani do svý fantasy extraligy... Kabelka by mi nevadil, kdybych věděla, že bude 7. bekem (což se nestane), radši bych na jeho místě viděla Poláka...nebo co tam dělá takovej Rozsíval, kterej skoro nehraje? Naopak mě Hdamczik potěšil s Gudasem a Palátem. V útoku problémy nevidím, akorát místo Hemskýho by měl jet Hudler...A v bráně taky skvělý, máme 3 gólmany, kteří můžou bejt jedničkou. Pleky nebude kapitánem repre poprvý, takže taky bez problému..

teď k zápasu...proč Diaz je HS, nechápu. Ať sedí Murray nebo Emelin...Desharnais a Gionta gól, to mě podržte smajlik
 
AvatarHmm, tak zebry pokračují ve "výtečném" výkonu i dnes. Dali jsme tři góly, ale uznaný máme jeden a zejména ten druhý... No já nemám slov, snad to každý viděl.
Jsme lepší, střílíme, vytváříme šance, ale nic z toho. Chce to góly.
 
AvatarReakce na příspěvek:V pohodě smajlik
Nezačali jsme zrovna super aktivně, ale neříkám, že neberu gól z první střely na Thomase. Máme mu co oplácet.
Jinak Diaz podruhé HS, Murray v sestavě... Každý ať si udělá obrázek sám.
 
07.01.2014 01:48 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Spánkovej deficit, blbě sem četl smajlik smajlik moje chyba smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď nějak nechápu smajlik píšu, že se těším na zítra, protože se představí zbytek. My a USA, tedy už známé týmy tam mají plno otazníků, to znamená hráčů, u kterých to nikdo nečekal, tak nechápu tvojí reakci smajlik Tým USA jsem samozřejmě čekoval hned na Nový rok po Winter Classic.
 
06.01.2014 23:30 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:USA už maj soupisku venku, neříkej žes to nezaregistroval :D


USA

Brankáři: Jimmy Howard (Detroit), Ryan Miller (Buffalo), Jonathan Quick (Los Angeles).

Obránci: John Carlson (Washington), Justin Faulk (Carolina), Cam Fowler (Anaheim), Paul Martin (Pittsburgh), Ryan McDonagh (NY Rangers), Brooks Orpik (Pittsburgh), Kevin Shattenkirk (St. Louis), Ryan Suter (Minnesota).

Útočníci: David Backes (St. Louis), Dustin Brown (Los Angeles), Ryan Callahan (NY Rangers), Patrick Kane (Chicago), Ryan Kesler (Vancouver), Phil Kessel (Toronto), T.J. Oshie (St. Louis), Max Pacioretty (Montreal), Zach Parise (Minnesota), Joe Pavelski (San Jose), Paul Stastny (Colorado), Derek Stepan (NY Rangers), James van Riemsdyk (Toronto), Blake Wheeler (Winnipeg).


Podle mě bude černej kůň turnaje Švýcarsko smajlik
 
06.01.2014 23:25 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Doufám že ti ten tip vyjde protože mám vsazeno že padne 6 a více smajlik


Přátelé, říkejte si co chcete, ale uvidíte, kam dojdeme my, ryba hnije od hlavy, já bych na OH nevzal ani Lojzu..
 
AvatarReakce na příspěvek:Stoprocentní souhlas, tohle nemá vůbec logiku. A jakožto ofenzivní bek je stokrát lepší Němec nebo Ševc než pomalý Kaberle. Ten se po*ere, až kolem něj budou lítat Sedini.
 
06.01.2014 22:21 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarvýběr Lojzíka radši nekomentuju...ona nám to ta Kanada ukáže s Careym v bráně a PK před nim smajlik

cats musíme dát jinak už nevsázimsmajlik smajlik ale tipnout si můžu...tak tedy pět jedna pro HABS...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to jsi se díval asi na nějakou jinou tiskovku, protože Pavelec jednička nikde nezaznělo smajlik I tak si myslím, že to bude on, kdo začne turnaj a oprávněně. Je to výborný golman a při pohledu na jejich obranu se jeho občasné znechucenosti nedivím. Nový začátek v nové kabině mu pomůže.
Na zbytek zemí se zítra hodně těším, my i USA tam máme plno otazníků, jemně řečeno, tak jsem zvědav čím překvapí Kanada.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hochu, ty jsi s těma gološama nějak mimo, od Budaje až po Pavelce... Navíc Lojza řekl, že jsou teď na stejné čáře... Věřím, že kterýkoliv golman bude patřit k tomu lepšímu, co ukážeme a myslím, že to bude Pavelec... Za obranou Jetz by nic nevychytal ani Price...
 
06.01.2014 21:57 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNa to jak florida vedla s tím nashvillem bych je zliskal, nájezdů co nedali, to je taky na facku bejt trenérem. Thomas ještě není potvrzenej, takže možná i napotřetí špatně, ale to zatím není jistý.

Opravde někdo prosím tu chybu v rozpisech zápasů, máme tam 2zápasy 8.1 smajlik

Dneska už to musíme urvat a nejlíp s nulou, aby to trošku kluky nakoplo.

K soupisce na OH se nevyjadřuju, slyšel sem "Pavelec jako jednička" a to mi stačilo.

Já pořád čekám až se bude vědět sestava Kanady smajlik ta mě z pohledu fandy HABS zajímá asi nejvíc
 
AvatarReakce na příspěvek:Já nechápu hlavně jednu věc - na turnajích EHT má prověřené beky Čáslavu, Nakládala, které pravidelně zve. V zámoří velice zkušené Poláka, Hejdu - a on ten imbecil vezme takový nuly jako je zeť Barinka nebo Krajíček...! O Kaberlem nemluvě, i když ten se dal čekat a je asi lepší než oba jmenovaní. Proč tedy tyhle hráče pravidelně testuje na mezinárodním poli?
Já jen doufám, že Lojzovi případný neúspěch definitivně zlomí vaz - i když v našich končinách, kde se podepisují s trenéry reprezentačních výběrů dlouhodobější smlouvy ještě před hlavním turnajem sezóny nebo dokonce dvouletého cyklu...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, jinak Plekymu gratulace k nominaci, což sice bylo jasné, ale jeden nikdy neví. Ke kapitánovi taky, ale tam nevidím problém, v repre je to něco jiného než v lize. V kabině na to zdaleka nebude sám.
 
AvatarReakce na příspěvek:Řekl bych, že útok až na chybu Hudlera je celkem v pořádku, ale obrana je opravdu špatná a myslím, že na to pohoříme. Barinka, Krajíček a Kaberle tam být neměli, to je jasné, ale třeba sehrají životní turnaj, i když u Barinky by asi i to bylo málo... Leda, že nám to golmani vychytají, já věřím, že se Pavelec zvedne a bude opora...
 
AvatarObrana je jeden velký vtip. Židlický samozřejmost, Gudas milé překvapení, Michálek ok. Ale pak Šmíd? Letos má špatnou sezonu, navíc nemá v novém týmu tak silnou pozic a bruslení taky nic moc. Tady měl být místo něj Čáslava. Rozsíval nestíhá v NHL a šetří ho tam, tak jsem moc zvědav na jeho projev na evropském hřišti. A to nejlepší na konec. Barinka, ten Barinka, který stačí maximálně na ELH? Krajíček, který je -10 ve svém týmu? A perlička na závěr, mistr Kaberle... Rozumím, že chtěl mít v týmu mimo Židly dalšího ofenzivního beka, ale Němec nebo Ševc by byli nesrovnatelně lepšími volbami.
Už teď závidím našim golmanům...
 
AvatarReakce na příspěvek:Rozhněval? To je slabé slovo! Mě tedy doslova nasral jmény Barinka, Krajíček, Kaberle a nevzetím Poláka, Hejdy či Hudlera! Co bude na takovým kluzišti hledat Barinka, to vážně nechápu - než se otočí, jakýkoliv útočník bude pár metrů za ním...
Tohle prostě Lojza podělal. A s Plekym s tebou souhlasím, nehodí se pro takovou funkci. To už měl dělat Nedvěd.
 
06.01.2014 20:27 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jako je fakt, že Nedvěd to umí vyburcovat, že to zapálení, jak říkal, by mu mohli závidět skoro všichni mladí hráči. Ale taky by mě zajímalo, kam s ním.

Rozhodně bych tam radši místo Barinky nebo Kaberleho viděl třeba Čáslavu nebo právě Hejdu. Ale uvidíme, nevypadá to úplně špatně, mohlo by to klapat.

Jinak: https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1486607_757547377606272_879222795_n.jpg smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a ještě k Plekymu jako kapitánovi. Jeho osoba a povaha mi na Céčko nesedí, ale přeji mu to...
 
AvatarNo tak Lojza opravdu nezklamal, velmi zajímavá nominace, každopádně mi tam chybí Hejda, Hudler a asi i Polák, nebral bych Kaberleho, Barinku (Krajíčka). Jsem rád, že nevzal Vrbatu a naopak jsem zvědavý na Nedvěda, kam ho chce ale umístit, přece ho nebral, aby seděl... dát ho do prvních dvou formací, no velká odvaha, ale nějak tuším, že by mohl překvapit a v přesilovce tam klasicky něco vymést... A jsem moc zvědavý na Hemáka, protože ten mě vždy zklamal... Každopádně už teď si Lojza plno lidí rozhněval...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík