Price + šťastie = 2 body!

17.01.2014, 10:20 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Zdá sa, že v novom roku je v tíme Canadiens všetko po starom, teda pokračujúca nevyrovnanosť výkonov, nulové presilovky a slabá efektivita pri zakončení. To je v skratke zhrnutá momentálna nie práve najružovejšia situácia. Chcelo by to nejakú zmenu! Aby toho nebolo dosť, hráčov Montrealu čakalo vo štvrtok večer stretnutie na ľade neobľúbeného súpera z Ottawy. Habs podľahli Senators v obidvoch predchádzajúcich vzájomných dueloch v tomto ročníku. Čo už v NHL si súpera nevyberáte. Do bránky sa postavil Carey Price a pred ním naskočila družina kouča Michela Therriena v nasledujúcom zložení:

Moen - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Briere - Eller - Bourque
Bournival - Prust - Parros

Gorges - Subban
Markov - Jemelin
Murray - Diaz

Už v polovici druhej minúty sa museli Canadiens brániť, pretože za krosček putoval na trestnú lavicu obranca Raphael Diaz. Montreal sa nielenže úspešne ubránil, ale zásluhou gólu Tomáša Plekanca sa tiež ujal vedenia 1:0. Travis Moen vybojoval puk pri mantinely, poslal prihrávku na voľného Plekyho, ktorý v nájazde mieril presne. V štvrtej minúte sa v sľubnej šanci ocitol domáci forward Clarke MacArthur, lenže proti Careymu nepochodil. Ďalšiu tutovku musel hasiť Price v siedmej minúte po strele útočníka Milana Michálka a následne nato zlikvidoval tiež pokus Colina Greeninga. V čase 12:58 úvodnej dvadsaťminútovky vylúčil rozhodca za podrazenie hráča Sens Marka Stonea a Canadiens si zahrali presilovku. Max Pacioretty sa napriahol z medzikružia a nechytateľnou strelou ponad Andersonovu lapačku zvýšil na 2:0 pre Montreal. Ten istý útok sa presadil o minútu neskôr, keď sieť domácej bránky rozvlnil David Desharnais. Avšak ako sa neskôr ukázalo trojgólové vedenie pre Habs nebolo už tradične postačujúce. Do záveru tretiny dokázali Senators vsietiť dva góly zásluhou Clarka MacArthura a Erika Karlssona. Po dvadsiatich minútach tak Canadiens viedli „len" 3:2.

V dvadsiatej tretej minúte predviedol Carey po nebezpečnej strele obrancu Chrisa Phillipsa od mantinelu ďalší dôležitý zákrok. V dvadsiatej deviatej minúte bolo opäť raz horúco pred montrealským gólmanom, našťastie Price zvládol vzniknutú situáciu s prehľadom. Chvíľu nato vytiahol Carey neskutočný zákrok lapačkou a doslova „okradol" domáceho útočníka Milana Michálka o takmer istý gól. Tlak hráčov Ottawy neustával a jedine vynikajúco chytajúci Price držal Montreal v hre. V tridsiatej piatej minúte zabránil brankár Habs ďalšiemu viacmenej istému gólu, keď vychytal tutovku forwarda Bobbyho Ryana. A aby toho nebolo málo, do lapačky schoval tiež strelecký pokus Marka Stonea. V čase 17:16 druhej tretiny bolo už zvýšené úsilie domáceho celku odmenené gólom, keď na 3:3 vyrovnal Bobby Ryan. Zhruba minútu pred druhou sirénou poslal Sens po prvý krát v zápase do vedenia útočník Kyle Turris. Z 3:0 na 3:4, no pekne, Canadiens sa mohli po štyridsiatich minútach hry hanbiť za takéto hanebné premrhanie vedenia.

Po katastrofálnej druhej tretine kouč Michel Therrien určite narobil s hráčmi v kabíne riadne „poriadky", nič iné si ani nezaslúžili. V štyridsiatej tretej minúte mali Habs namále, ale našťastie ustáli to a neinkasovali piaty gól. Minútu nato preveril Andersonovu pozornosť nenápadnou strelou z medzikružia obranca Andrej Markov. Z rovnakej pozície to v päťdesiatej minúte skúšal na brankára Senators bek Douglas Murray, avšak výsledok bol rovnaký ako v predošlom prípade. Päťdesiata druhá minúta priniesla vyrovnávajúci gól. Tomáš Plekanec najprv v samostatnom nájazde nepochodil proti Andersonovi, našťastie ho nechcene zastúpil domáci obranca Jared Cowen, ktorý si korčuľou zrazil puk do vlastnej bránky. Krátko nato prišiel nepríjemný náraz Alexeja Jemelina na mantinel, po ktorom nachvíľu opustil hru, avšak neskôr sa do zápasu vrátil. Vo zvyšných minútach riadneho hracieho času už gól nepadol, takže duel zákonite pokračoval v predĺžení.

Predĺženie nemalo dlhé trvanie, pretože už po dvadsiatich troch sekundách hry rozhodol o výhre Habs a zisku dvoch bodov obranca P.K. Subban, ktorý prekonal Andersona strelou pomedzi betóny. Opäť veľké šťastie na strane Montrealu, ale to už k tomu patrí.

Dva body sú doma, ale poďme si to poporiadku zhrnúť. Pozitíva: využitá presilovka, hra takmer bez vylúčení, väčší počet gólov a neskutočný výkon Pricea. Negatíva: hanebné premrhanie trojgólového vedenia (opäť), fyzická hra rovnajúca sa nule, biedna útočná aktivita a toľko šťastia, že to až nie je normálne. Nič v zlom ale toto nebol výkon hodný ani juniorskej súťaže nie to ešte NHL. Chce to vážne zmenu a ako písal Míra v diskusii predchádzajúceho článku s takouto hrou sa ani nemusíme snažiť o play-off, pretože by sme tam boli iba na smiech. Najbližšie stretnutie čaká Canadiens v sobotu, keď nastúpia proti odvekému rivalovi z Toronta.

Hviezdy zápasu:
1. Erik Karlsson 1 + 2
2. Carey Price 40/44
3. Clarke MacArthur 1 + 1

foto: Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Právě, Bourque začíná být dost zoufalý.

Kanadský útočník Guillaume Latendresse, který v listopadu předčasně ukončil angažmá ve švýcarském Curychu kvůli otřesu mozku, se rozhodl pověsit brusle na hřebík. Bývalý hráč Montrealu, Minnesoty a Ottawy, jenž v NHL nastoupil k 341 zápasům, přijal nabídku televizní stanice RDS na místo komentátora.
NHL.cz

škoda ho, byl to velký talent.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkáš, zápas měl hodně negativ, ale i pozitiv. Když teď koukám na lajny, potěšilo mě, že Pleky i Emelin jsou po včerejšku OK. Zápas oba bez potíží sice odehráli, ale člověk nikdy neví. Hlavně možná ztráta Plekyho (to mi blesklo hlavo v momentě, kdy padl k ledu) by byl hodně velký problém...
snad v tomhle složení hrát nebudou! Bourque je v poslední době úplně nemožnej. To ať radši hraje s Plekym Moen...tam aspoň funguje nějaká souhra...
 
AvatarJo a pokud tady někdo sleduje rozhovory, tak vám určitě neutekly slova Caryho. o Budajovi prohlásil, že to je jeho nejlepší brankářský partner, kterého kdy měl smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A taky po zápase s Devils smajlik

Zápas jsem teď celý shlédl a nebýt toho, že jsme znal výsledek, tak bych asi ležel pod stolem s infarktem. Fakt neskutečné, jak jsme jim dvakrát dovolili dát dva slepené góly. To se pak může přetrhnout i fantastický Carey Vezina. Kdybych věděl, že tak šílené zápasy hrajem jen se Sens, kteří to prostě na nás umí a od PO to nejsou obyčejné zápasy, ale všichni víme, že poprvé to nebylo. S tím musíme něco udělat.
Pozitiva:
-Pleky letos třetí SHG, 15. v kariéře.
-Konečně PPG!
-Max úžasný gól
-Subban a jeho OT winner paráda a ještě lepší oslava gólu, toho synka prostě nejde nemilovat smajlik
Negativ je víc, Murray v páru s Diazem to není ono, Bourque začíná hrát level Gionta a Prust se defenzivně nepřetrhl.

Beaulieu s Nattinenem povoláni, Eller a Diaz chyběli na tréninku kvůli symptomům chřipky, ale jestli je to kvůli tomu nebylo specifikováno, každopádně oba hrát budou. Murray therapy day, ale já bych dal zase šanci Frankimu. Carey v bráně a na Nateho se hodně těším. Nicméně takhle poskládané lajny jsou doufám vtip:

Bourque-Plekanec-Gionta
Pacioretty-Desharnais-Gallagher
Moen-Nattinen-Parros
Bournival-Briere-Prust

Gorges-Subban
Markov-Emelin
Bouillon-Beaulieu
 
17.01.2014 20:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA ešte len tak pre zaujímavosť, nudil som sa a tak som našiel v archíve úplne prvý článok čo som ako "redaktor amatér" napísal. Je to celkom zaujímavé, keď sa na to teraz tak spätne pozriem. Tiež to bolo proti Sens. smajlik
http://habsczech.com/article.php?id=1232813544
 
17.01.2014 17:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNathan Beaulieu a Joonas Nattinen boli povolaní z farmy. Žeby Jemelin nerozdýchal ten včerajší náraz na mantinel? smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík