Bezzubý Montreal nestačil ani na Detroit

25.01.2014, 02:31 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Další velice špatně odehrané utkání ze strany Habs v brance zahajoval Carey Price i přes své odvolání v nepovedeném zápase s Pittsburghem. Sestava byla stejná, jako ve zmíněném zápase s lídrem divize až na změny v obraně. Do hry se opět dostal Jemelin, Bouillon zdravým náhradníkem stejně jako Diaz a Parros.

Subban – Murray

Markov – Jemelin

Gorges – Beaulieu

Eller – Plekanec – Gionta

Pacioretty – Desharnais – Gallagher

Bourque – Briere – Prust

Bournival – Leblanc – Moen

Utkání se rozehrálo v poklidném tempu a týmy se vzájemně oťukávaly. Zkrátka po tak dlouhé době, po které se týmy vzájemně utkaly, ani není divu. Montrealu se jako prvnímu mužstvu naskytla možnost hry v početní výhodě v sedmé minutě po faulu Zetterberga na Jemelina, ovšem Montreal v ní nic nepředvedl. O chvíli později se role obrátily a jednoho muže v poli měli navíc domácí, když ven šel Gallagher. Detroit svou přesilovku také moc dobře nerozehrál a málem toho využil Plekanec při svém už typickém úniku v oslabení, ale na Gustavssona si bohužel nepřišel. Na druhé straně pak vzápětí znovu fauloval muž v bílém, jmenovitě Jemelin. Celou minutu a dvě sekundy k tomu tak Detroit mohl hrát pět na tři. Už to vypadalo dobře, jenže napřáhl Zetterberg a vymetl pravý růžek Priceovy branky. Krásně mu opět clonil Murray, kterého úspěšně odstavoval Cleary. Hold pobyt před montrealskou bránou soupeře nebolí. Domácí se ujali vedení, přitom Habs na konci třetiny vedli na střely 13:8, jenže nutno uznat, že většina z nich byla pouze propagačních a velkého nebezpečí domácí svatyni nevystavovali. Necelou minutu před koncem navíc stupidně za soupeřovou bránou fauloval Prust, jeho trest se tedy přenesl i do druhé třetiny.

Prustovo vyloučení z první třetiny Montreal zvládl ubránit, byť to před Pricem místy hodně hořelo. V druhé minutě se to zase otočilo a výhodu měli Habs. I tato přesilová hra byla hrozná a místy to vypadalo opravdu dost zoufale. Po této (ne)přesilové hře převzali kontrolu nad hrou Red Wings a v podstatě se hrálo jen před Carym Pricem. Habs byli pomalejší a velice nedůslední v pokrývání soupeře. Tuto sekvenci narušil faul domácích, což znamenalo další přesilovku hostů, jenomže ta měla trvání pouhých 26 sekund, než se počet mužů vyrovnal. Další útočný faul Montrealu totiž provedl Pacioretty. V této části hry se Habs mírně zvedli, ale ve 12. minutě opět spadli na dno, když po dalších chybách své vedení navyšovali domácí po střele Sheahana opět do Priceového pravého růžku. Chvíli potom byla Montrealu nabídnuta již čtvrtá přesilovka, kterou po šestnácti sekundách v čase 12:56 využil Gallagher svým typickým gólem, kdy v bráně skončil nejen puk, ale i brankář. Sníženo na 2:1. Detroit se ale určitě nevzdával a Carey Price byl nucen vytáhnout hned dva po sobě jdoucí výtečné zákroky, které je prostě nutno vidět. Nicméně přišlo další vystřízlivění a opětovné utvrzení se ve faktu, že skvělý brankář je výborná věc, ale sám neuhraje nic. Opět zmatek v obraně, ledabylé pokrytí hráčů a navíc ještě dvojička před Pricem krásně zastínila, takže střelci gólu na 3:1 Niklasi Kronwallovi nic nebránilo ve vstřelení své šesté branky v sezoně. Desharnais, který měl řízného beka Detroitu hlídat, byl kdesi u mantinelu. Třetina se dohrála opět v oslabení hostů, naštěstí bez dalšího využití. Na střely 22:21 pro hosty, kteří měli zápas při skóre 3:1 docela hezky v ruce, neboť Montreal opravdu nebyl těžký soupeř. Změnilo se na tom něco v závěrečné třetině?

Určitě se nezměnilo v prvních deseti minutách, což ani není divu, protože Montreal na své hře nic nezměnil. P.K. Subban podruhé ve druhém zápase dostal trest za zdržování hry díky vyhození puku, Detroit toho naštěstí nevyužil. Horko bylo, když se hříšník vracel na střídačku, neboť než tam dorazil, tak se do hry zapojil Bourque, který ho střídal a Habs tak hráli v šesti, nicméně sudí to neznamenali. V druhé polovině třetiny Habs měli viditelnou snahu, třeba střídání čtvrté formace vnášelo do hry energii, což někdy mělo dohru, třeba ve dvanácté minutě šel ven Moen společně s Quinceym a hrálo se ve čtyřech, což vedlo k mírné převaze Canadiens, ale opět se z toho vytěžila pouze směšná propagační střela, se kterou žádný brankář v NHL nemá problém. Poslední hřebíček do rakve a další čtyřgólový zápas pro Montreal zařídil Nyquist po špatném střídání Habs, které vedlo k přečíslení tři na Subbana a Carey Price byl opět bezmocný. Detroit vítězí 4:1.

Další zpackaný zápas, znovu čtyři inkasované branky a situace je extrémně vážná. Montreal v podstatě nevymyslel nic, co by nějak vážněji zaměstnalo Gustavssona a nepočítaje Gallagherovu branku, tak největší šancí byl únik Plekance v oslabení. Zbytek byly propagační střely z uctivé vzdálenosti. V útoku tedy aktivita leklé ryby. V obranné činnosti zase kupy chyb, špatné pokrytí, otřesné bránění středního pásma, špatné střídání, navíc ještě zbytečné fauly, nikdo necloní před bránou… Je třeba pokračovat? Carey Price opět obětí průměrností svého týmu, kde očividně vyčnívá. Zítra se hraje doma s Washingtonem, kde by domácí fandové za dnešní výkon své Habs vypískali.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ani Pleky nehraje na svoje možnosti - ale to je jasný, nefunguje to mužstvu jako celku, nedaří se pak samozřejmě ani jednotlivcům! Nechci tu vytahovat staré věci, ale už před startem sezóny jsem říkal, že nemáme dobře poskládané mužstvo - i přes to jsme měli první třetinu sezóny velice dobrou a body sbírali. Potom se to ale v plné nahotě projevilo a projevuje a je na vedení, aby na takovou situaci reagovalo - pokud tak neučiní, jako že si myslím, že ne, tak nemají na svých místech co dělat! Sorry, ale je to tak.
 
25.01.2014 15:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jssně, šak na ty horší věcí nemusí dluho čekat. Za dveřmi je přece olympiáda smajlik
 
25.01.2014 14:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJedným slovom bieda, ale aj horšie veci sa stávajú. smajlik
 
AvatarJsem ráda, že jsem nevydržela vzhůru a zápas jsem si nahrála. Co to zase bylo? góly po individuálních chybách (do toho počítám i Jemelinovo vyloučení během oslabení), střelecky se trápíme...upřímě, možná asi nebudete souhlasit, mě nejvíc zklamal Max. Po celý zápas byl naprosto neviditelný. Neříkám nejhorší-od toho tam jsou jiní, ale od nich už nic neočekávám. I když zrovna takovej Gio nepodal špatnej výkon, ale všichni víme, že je to díky Plekymu (kterej stabilně patří k nejlepším v týmu) Ještě, že se prosadil Gally, když to jiným nevyšlo...Carey je i přes tolik inkasovaných gólů top brankářem. Já doufám, že Ovečkin do zápasu dnaska nenastoupí, jinak si u nás udělá střelnici...
 
Avatar“We played a great first period. We competed hard and we were first on the puck. All a coach can ask of his players is that they compete and that’s what we did tonight,” shared Habs head coach Michel Therrien. “The result wasn’t there. We need to start finding ways to come out with a lead and we weren’t able to capitalize on our chances when we got them. But i we keep working the way we did tonight, things will turn around quickly for us.”

Ten Therrien si něco dal, že? Ať mi dá taky, musí to být matroš jako kráva, když po tom mele takové blbosti. O jaké první třetině to mluví? Asi jsme viděli jiný zápas. Jaké šance chce realizovat? Krom SHG Plekyho úniku a čitelné otočky Ellera v třetí třetině tam nebylo nic, s čím by si neporadil kdejaký sněhulák v bráně. Ten chlap to silně přestává zvládat.

Theo- v podstatě máš na to stejný pohlede a sesumarizoval jsi tady věci, které tu opakujem pořád dokola. Těch chyb je děsně moc, což je u tak zkušeného kouče až zarážející.
Pokud podepíšem a další budoucnost organizace spojíme se jmény jako je Gionta a Markov, tak to bude obrovský krok zpět, to mi nikdo nevymluví. Někoho udat bude ještě problém, včetně Bourkýho, všichni totiž mají NTC klauzule.
 
25.01.2014 13:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarmýlím :D Teď ty dva doma se vyhrát musí.., ale kdo dá góly :/
 
25.01.2014 13:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNení to dobré... Kolem týmu začíná trochu zmatek:( Therrien dělá se sestavou nesmyslný věci. 1) PK plus Murray, 2) Eller na křídle. 3) Prust, kterého očividně dál trápí pravé rameno hraje ve 3. lajně. 4) Jemelin stavěl celou dobu na druhou stranu obrany dvojce než celý život hrál. 5) rozbití EGG line, jen aby Gally přinesl jiskru polomrtvému DD...MB ztratil také na jistotě, kterou mu podlamuje chybný podpis DD, 2letý a ne 1letý kontrakt s Brierem, Jemelin který dostal prachy dřív než ještě naskočil do zápasového rytmu...(hraje většinou na straně, kde je poloviční a ještě Rus s plnýma kapsami) to je vražedná kombinace :( Špatný Murray...teď by se i ten Ryder hodil, přeci jen to pořád byl někdo kdo i když na bruslích občas vypadá k smíchu, ale umí dát gól!

Zranění Galchenyuka tomu neprospělo. Eller po roztržení EGG line neboduje (tady aspoň Marc ušetří :D) Burký je na odpis u týmu, je mi ho líto. Ano celou kariéru měl problémy s ustálením výkonů, občas na to hází bobek, ale měl (i u nás) několik světlých okamžiků. Bohužel ty už nepřijdou, ani u nás ani jinde. Ten kluk je jednu ránu do hlavy od konce kariéry. Těch otřesů mozku bylo v jeho kariéře velké množství a prostě se to na jeho hře podepisuje ve velké míře (což se dá pochopit). Tudíž za něj nic stejnak pořádně nedostaneme.

DD je stejný případ, ten když nebude v balíčku s nějakým pickem či prospectem, tak kdo jej veme ? nikdo.. bohužel na jeho úkor hrozně trpí Eller, který je bezesporu talentovanější!

Ještě víc mě trápí, jak to bude se Markovem a Giem..MB bude chtít Gia za nějaký menší peníz udržet..ok dobrá (nevěří Gorgesovi na "C") ale jedině s menší porcí minut a stejnak bych hodně skřípal zubama. Markov je s těma prachy blázen...ať se podívá jak nestíhá dozadu, na svoje zhuntovaný zdravý a při délce kontraktu na svoje datum narození...Bohužel jak říká Míra, hodně se bojím, že se nějak nakonec dohodnout a něco jako měl teď (snad o rok míň dostane) To by musel mít MB koule a prostě jej před TD udat, zaprvé by dostal kvalitu, za druhé by si vyřešil situaci se Subbanem. Bohužel, jak psal Stubbs, dokud Canadiens budou bojovat v PO, Markova nikdo nevymění...takže jsem smířený s podpisem :(. Podpis Subbana jsem už milionkrát opakoval a modlim se aby to dopadlo dobře, ale jistý si rozhodně nejsem. Ač se jedná od franchize beka, kteří rozhodně nerostou na stromě.

Poslat Markova s Diazem či DD do Edmontonu za kvalitu do útoku! Vysvětlit Maxovi, že i bez DD se dá hrát a volat si můžou večer po skypu :) dát Jemelina na svoje místo, kde má hrát. Povolat k beaulieu ještě Thinordiho či Pateryna..(horší než teď bude těžko něco) Po návratu Galchenyuka spojit zpět co fungovalo!

Ve výměnu trenéra bohužel zatím nevěřím...MB mu věří a mám strach, aby jej nepodržel i na úkor některých hráčů...Boucher nebo i Gallant posun na hlavního kouče, je zatím pouhé přání fanoušků :( Ale třeba se tady mílím, to ukáží výsledky do OH!
 
AvatarReakce na příspěvek:Hůř je na tom v podstatě teď jen Washington shodou okolností, ti myslím projeli včera osmý mač v řadě, takže dnes to bude souboj tragédů. S koučem jsem taky pesimistický, Noel tam taky strašil hodně dlouho a měl to nahnuté, Therrienova krize vlastně teprve začala, byť my víme, že kulové hrajem od prosince.
Jak padá naše hra v útoku, tak se dostavuje jeden pravidelný jev. Desharnais a jeho bídné bránění jde vidět pak ještě víc, než když se daří a padá to tam. On je snad nejhorší hráč bez puku v celé NHL. A takový má být náš druhý centr na dalších několik let? Díky nechci, kašlu na jeho chemii s Maxem, kašlu na body, které doteď udělal! Tohle prostě není hráč do týmu NHL, který to myslí vážně. Už ho mám plné zuby, stejně jako Markova a Gionty.
 
AvatarNěco podobného jsem čekal, shlédl jsem druhou půlku a měli jsme v podstatě jen jednu šanci a to v podobě Ellerova zakončení před Gustavsonem... Jinak bída a děs... Jsme teď Jetz před 15 zápasy, dostáváme hrozné příděli, brankáři s tím nic neudělají, i když chytají nad svoje možnosti. Jetz nastartovala výměna trenéra, ale bojím se, že u nás se nic dít nebude... Máme 7 nebo kolik zápasů do přestávky, z toho většinu doma, takže pokud 5 zápasů nevyhrajeme, tak to bude špatně. Jenže jak na to, když nic nevychází a nefunguje???
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík