Proti Flames s novou tváří v sestavě

04.02.2014, 19:33 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Montreal Canadiens se dnes utká s Calgary Flames ve svém druhém utkání této sezony. To první vyhrály domácí Plameny 3:2 z kraje sezony, takže mají Habs svému soupeři co vracet. Nebude to ale lehký úkol, neboť mužstvo z Alberty je na vítězné pěti zápasové vlně, na postavení v tabulce tedy na chvíli zapomeňme. Flames si naposled vyšlápli na Minnesotu. Habs se dlouhodoběji příliš nedaří a naposled prohráli obě víkendová utkání.

Velkou událostí je vždy příchod nového hráče a tím je v šatně Habs Dale Weise. V trejdu byl vyměněn z Vancouveru za Raphaela Diaze. Celkově volba číslo 111 na draftu v roce 2008 dnes bude hrát a nastoupí ve čtvrté lajně s Bournivalem a navrátilcem do sestavy po zranění Ryanem Whitem. Letos zatím Weise stihl ve 44 utkáních za Kosatky třikrát skórovat a devětkrát asistovat a to vše při průměrném pobytu na ledě menším než osm minut. Urostlý (188cm, 93kg) a rychlý forvard by měl týmu pomoci s napadáním a fyzickou hrou. Určitě nejen mým přáním je, aby zbytku týmu (kromě Gallaghera) a trenérovi ukázal, že chodit by se mělo i do brány, což on rád dělával ve svém předchozím působišti. Dale, rodák z Winnipegu, je velice rád součástí Canadiens, neboť jako mladý kluk jim velice fandil a jeho rodiče jsou dodnes věrnými fanoušky Habs. Novic v sestavě bude na sobě mít dres s číslem 22. Další změny v sestavě se nečekají, u Plekance zůstane Briere, ve třetí řadě s Bourquem a Ellerem bude Prust. O čtvrté řadě již byla řeč. Kdo tedy chybí? Ano, Travis Moen, jenž utrpěl zranění v dolní části těla a dnes nenastoupí. Frankie Bouillon a George Parros budou zdravými náhradníky. V brance bude pravděpodobně opět Carey Price, jenž má z jeho tří posledních startů 96,3% úspěšnost zákroků, ale pouze jednu výhru. Montreal zkrátka musí dávat více gólů, aby vyhrával.

Jak již bylo řečeno, tak Calgary se momentálně hodně daří. Pozitivem pro ně určitě je dnešní pravděpodobný návrat beka Russela, ale počítat na nějakou dobu nemohou s brankářem Karrim Rämoem, když právě Rämo byl tím, kdo v poslední době chytal častěji a lépe v duu evropských brankářů Calgary, kde není jasná jednička. Tím druhým je Rero Berra a právě on dnes bude chytat proti Habs. Nebezpečných útočníků mají Flames nespočet, například Backlund, nejnověji třetí hvězda uplynulého týdne NHL, Jiří Hudler, nebo Mike Cammalleri, který by si měl dnes konečně zahrát proti svým bývalým Habs, protože vždy mu do toho přišlo zranění.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.02.2014 09:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:opravené a dík za upozornenie! smajlik
 
AvatarBože, to byla většinu zápasu taková holomajzna, že jsem rád, že jsem to shlédnul až ráno...smajlik. Ještě, že tam spadla ta haluz, protože jsme totálně nemohoucí v ofenzívě, bez myšlenky, řádu... Ale to bych se opakoval. Jediným pozitivem, a to souhlasím s Pardou, byla hra čtvrté lajny, která si v tomhle složení tedy sedla - aspoň v tomhle zápase! Weise zaparkovaný před gólmanem, docela často se snažil o střelbu, zatím dobrý. Zbytek mužstva se mi prostě nelíbil, to není hokej, ale hra na náhodu, nahazování atd. Pokud budeme tohle produkovat dál, ani nechci, abychom hráli play-off!
Jinak opět poznámka k Subbanovi - začínám už fakt být alergický na ty jeho neustále stejné pokusy o parádu místo jednoduchého založení útoku. Přicházejí z toho poslední dobou až moc často ztráty puků a to i ve vlastní třetině, což není dobrý! Price zachytal solidně, ale po té minele v posledním zápase dnes opět dvakrát nebo třikrát rozehrál za bránou přímo na hokejky soupeře... smajlik.
 
05.02.2014 08:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNa to že je Berra průměrnej golman a my dáme jeden gol a gol do prázdné, to je smutný. Dnes se tu neplive na obranu tak asi zapracovala dobře i obrana, super, aspoň něco. Zápas sem ještě neviděl, ale dva body jsem čekal takže za mě dobrý (y)
 
05.02.2014 07:04 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Produktivita vázne no, ale dva body jsou dva body, tak teď ještě porazit Nucks a Canes a jde se na ZOH smajlik smajlik Mimochodem, ten zápas s Hurricanes chybí tady na stránkách v rozpisu, hraje se 8. 2. v 6:00 PM tamního času.
 
AvatarOůů jéé, místy to hořelo, ale je to doma a to zcela zaslouženě. Carey další nula, Subby vyrovnal své bodové maximum a určitě spokojenost s Weisem. Jen ta produktivita, to je naše prostě achilova pata.
 
AvatarDneska si tu komentuju zápas sám? smajlik Tak teda průlom nastal po ubráněném oslabení pět na tři, pak jsme tam měli neskutečně šancí a spadla nám tam jediná šmudla... Chce to pojistit.
Weise úžasný!!! Na čtvrtou lajnu opravdu luxus a s podobně laděným Whitym a rychlá Bournim to je skvělá kombinace, moc se mi jejich dnešní příspěvek líbí.
 
AvatarPokud bude Weise hrát dál tak, jak hrál v první třetině, tak budeme kamarádi smajlik Velká energie čtvrté lajny, ale chybí tomu opět šmrnc celkově v naší ofenzivě. Berra není zrovna zeď, tak bysme toho mohli využít.
Mimochodem, Diaz se letos poprvé trefil a to krásnou bombou od modré.
 
Avatarhttp://www.prohockey.cz/clanky?clanek=rozhovor-s-tomasem-plekancem
Pleky se zrovna nerozpovídal (překvapivě smajlik )
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobře mu tak...smajlik!
 
Avatarhttp://tvasports.ca/hockey/canadiens/therrien-les-quatre-fers-en-lair-4022014

Whity se mstil smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Super
 
04.02.2014 20:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarInáč už mám PC v poriadku tak môžem dať report smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to samozřejmě jen momentka, jestli ho chceš vidět "normálně", hoď si třeba sestavy na nhl.cz ...smajlik. Jinak jsem na jeho učinkování celkem zvědavý.
 
04.02.2014 19:42 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarFakt vypadá tak divně, nebo je to jen rozpláclá fotka? smajlik Jinak Price potvrzen ;)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík