Brankové dostihy vyhrál Montreal po nájezdech

28.02.2014, 01:55 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Montreal odcestoval po zápase s Detroitem do Pittsburghu, kde se připravil ke svému dalšímu, již 60. utkání. Týmu chyběl Ryan White kvůli chřipce, což znamenalo zelenou do zápasu pro Parrose po delší době. Michel Therrien trochu promíchal útoky, k Plekancovi přišel Galchenyuk na křídlo, jeho místo ve třetí formaci zaujal Weise a až do čtvrté řady putoval Briere. V brance stál Peter Budaj, neboť Carey Price stále laboruje s menším zraněním.

Subban – Gorges

Markov – Jemelin

Murray – Tinordi

Pacioretty – Desharnais – Gallagher

Galchenyuk – Plekanec – Gionta

Bourque – Eller – Weise

Moen – Briere – Parros

Zápas začal velice rychlou a plynulou hrou, kde byli Habs lepší a pohyblivější, tudíž markantní rozdíl oproti včerejšímu zápasu. Výsledek dobré hry se k naší spokojenosti dostavil brzy a po dobrém střídání první útočné pětky přišel gól. Brendan Gallagher si našel odražený puk a zametl ho za Fleuryho v čase 4:57 po asistencích obou kolegů z útoku. Montreal stále dobře využíval svou rychlost v přechodu středního pásma, ale také Pens zahrozili. Nejprve Malkin, jehož střelu z blízka Budaj pokryl, na další střelu Neala už nestačil. Nutno podotknout, že jak se proti první střele zaskvěl, tak proti druhé se mohl pod maskou červenat. Srovnáno, čas  8:23. James Neal překonal Budaje i podruhé o pár minut později, ale puk naštěstí prosel pouze do tyče a ven z brankoviště. Vyrovnávací gól domácí povzbudil a byli mnohem aktivnější, než na začátku zápasu. Bohužel i domácím se zlepšený pohyb vyplatil a vedl ke gólu z hole Engellanda. Je třeba opět dodat, že ani tady nemůže mít Budaj čisté svědomí. Montreal tedy z dobrého startu moc nevytěžil a na konci druhé třetiny činí skóre 2:1, střely 12:9 pro Pens a do toho se budou muset Habs bránit na začátku druhé třetiny, neboť Rene Bourque 14 sekund do konce hloupě fauloval před soupeřovou brankou.

Oslabení se podařilo ubránit i s trochou štěstí, neboť Crosby nebezpečně kroužil kolem Budajovy branky. Montreal poté trošku zabral a opět přidal na rychlosti. Plekanec vymyslel hezkou situaci zpoza Fleuryho svatyně, ale Gionta pálil pouze do brankáře Pens. Vzít to na sebe musel borec ze čtvrté řady Daniel Briere, který předchozí situaci udělal ještě lépe, za brankou Pens si vybruslil před ní a v čase 6:17 zavěsil. Podruhé se Habs v tomto zápase bránili vinou faulu Larse Ellera pár minut po vyrovnání. V této přesilovce byli Pens hodně nebezpeční, ale Budaj působil velice jistě. Bohužel pár sekund před koncem oslabení poslal opět domácí do vedení Maatta. Vzápětí to byli montrealští, kteří hráli přesilovou hru a tu využili po krásné souhře po ose Subban- Markov- Desharnais a zakončující Pacioretty. Opravdu nádherná akce, i P.K. Subban by si zasloužil asistenci za efektivní přihrávku Markovovi. Srovnáno v čase 11:35.  Montreal hrál později ještě jedno oslabení, ale tam už se skóre neměnilo. Mnohem jistější Budaj, další brankové závody, takto by se dala shrnout druhá třetina. Na střely 24:16 pro Pens.

V úvodních minutách třetí třetiny si oba týmy vyměnili přesilové hry, začalo to vyloučením Murrayho a o chvíli později šel ven Malkin. Nás ale zajímá vyloučení Malkina. Při něm totiž po chybě Subbana v oslabení skóroval Suter a opět poslal Pens do vedení. Subban udělal kličku před modrou čarou, protože spoluhráči nebyli připraveni, ale nevšiml si Sutera, který měl na rozdíl od něj rychlost. Ovšem následně Habs opět dotáhli a to ještě rychleji než v předchozích třech případech. Čas 7:40, 24 sekund po Suterově gólu, pořád při přesilové hře po faulu Malkina srovnal Alexi Jemelin střelou od modré čáry a asi v tu chvíli nebylo šťastnějšího muže na světě než Subbana. Sudí nadále neváhali vylučovat, nejprve si soupeři vyzkoušeli hru čtyři na čtyři, následně šel na trestnou lavici Jemelin za podražení, které ale viděl asi jen rozhodčí. I tuto přesilovku domácí využili díky Crosbymu. Montreal měl na ledě přetaženého Murrayho a Budaj na dorážku nedosáhl. Pens opět ve vedení, ovšem znovu ne na dlouho. Zase se vylučovalo, ale teď na straně Pittsburghu. Za faul loktem šel ven Glass a to rovnou na pět minut. Diváci měli možnost vidět, že to zase tak strašné nebylo a Jemelin se spíš uhodil sám, nicméně sudí alespoň odčinili své poslední zaváhání. Ani ne dvě minuty po Crosbyho gólu Montreal opět srovnal a využil přesilovku. Střelcem byl dnes podruhé Danny Briere. Do konce třetiny přitom ještě zbývalo pět minut včetně zbytku pětiminutové přesilovky, která se gólem neruší. Na skóre 5:5 se ale tento bláznivý zápas zastavil a dospěl tak do prodloužení.

Zde měli Habs několik šancí a byli aktivnější, na konci OT měl vítězství několikrát na holi Pacioretty. Zajímavé taky bylo odstavení Subbana, pravděpodobně za jeho exces u jedné z branek. V prodloužení se nerozhodlo a následovaly nájezdy. Na střely Pens utkáni vyhráli 32:29.

Jezdilo se takhle:

Neal-Eller

Crosby- Desharnais

Malkin

Jelikož Desharnais jako jediný svůj nájezd proměnil, tak se třetí montrealský hráč nemusel obtěžovat. Habs bláznivý zápas vyhráli 6:5 po nájezdech.

V divácky velice atraktivní utkání, kde o góly nebyla nouze, Montreal vedl pouze jednou a po zbytek zápasu dotahoval, ale nikdy nepolevil a hráči předvedli velice solidní výkon. Nájezdy se povedly a Peter Budaj odčinil svá dvě zaváhání, byť i ve zbytku zápasu byl oporou a zbylé góly mu připisovat nelze. V matných výkonech nadále pokračuje Subban, naopak Tinordi byl i dnes naprosto vynikající a jde na něm hodně vidět progres výkonnosti oproti říjnu. Hvězdou zápasu byl určitě Danny Briere, který dokázal z mizerného času na ledě ani ne deset minut vykouzlit dvě branky a asistenci. Dal tak trenérům jasně najevo, co si myslí o svém přeřazení čtvrté formace. Montreal v příštích dnech čeká derby s Torontem a poté velká cesta na západ USA, kde sehraje těžká utkání s místními celky.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, to je pravda, zatím má nakročeno k opravdovému rebuildu, podle kterého by se měli v Calgary učit, ale nepředbíhejme. Kopec práce je čeká na draftech, kde mají v příští dvou letech v prvních dvou kolech extrémně hodně výběrů, tak tohle bude klíčové. Myerse si podle mě ponechají, teď se mu zase daří, tak kolem něj tu obranu postaví.

Já bych právě ani neřekl, že by MT neměl Ellera rád, spíš naopak. To Subban od něj dostává mnohem větší čočku, když něco podělá. Eller udělá hloupý faul (my víme, že to umí) a hraje vesele dá, navíc mu věří na PK a dostává celkem dost TOI v mnoha zápasech. Spíš to je v něm, prostě mu to nejde směrem dopředu a po rozpadu EGG má bodů jak šafránu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, manažeru Buffala se dá opravdu jen zatleskat, ale ani STL neprodělalo, protože Miller je minimálně do finále konference dovede... U nás bude TD poklidné, myslím, že se nic nestane. Rozhodně Ellera by byla škoda, ale je vidět, že pod MT mu pšenka nekvete...
 
01.03.2014 12:30 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Už jsem si říkal, co píšeš. Za mě dělá GM Sabres doslova perfektní práci. Tým, který podle mě byl na odpis takhle poslat správným směrem. Za Vaneka urvat co urval, když měl jistotu že tam nepodepíše. Teď za Millera to samé to jsou mistrovský tahy. Když Stewarta s Halákem pošle dál, tak další supr matroš, když ne má velice solidní hráče, plus ty drafty! Jestli se mu podaří zbavit Erhoffa a vyplatí Leina, tak je to pro mě GM roku! A to ještě pořád může vyměnit Moulsona za balík a Mayerse poslat pryč...Mají skvěle rozděláno na rebuilt, GM Calgary loni za své hvězdy...získal daleko míň.
Jestli se Bourque zranil, tak padá asi jediná naše šance na trade. Teď sice se hodně spekuluje o Ellerovi, který s Therrienem si vůbec nepadl do noty, ale teď když hraje špatně by šel šíleně pod cenou..
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak beru zpět, to třetí kolo 2016 je podmíněné a může se z něho stát první kolo v letošním draftu, pokud Miller u Blues podepíše nebo se dostanou do finále, což ani jedno není nepravděpodobné, takže dvě první kola jsou pro Sabres určitě výborná protihodnota mimo ten zbytek.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si myslím, že tohle vyhráli Blues a že se dalo a Millera vytřískat víc, ale jestli Haláka znovu pošlou dál a z něho ještě něco dostanou, tak to budou mít hodně v pohodě. A jak říkáš, tohle může Blues konečně dovést k SC.
 
01.03.2014 08:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tiež súhlasím, výhodný obchod pre obe strany!
 
AvatarReakce na příspěvek:Hodně zajímavý trejd a první velká pecka! Myslím, že Buffalo rozhodně neprodělalo, ty volby v draftu jsou hodně solidní, Halák, Stewart také, byť se spekuluje, že třeba Halák bude dál použitý v další transakci. A řekl bych, že je to vyvážený na obě strany, protože Blues asi získali poslední kamínek do mozaiky jménem Stanley Cup...smajlik.
 
01.03.2014 07:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=66&lang=en
Gally a Subby hrajú mini baketball smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je doják... Proti Leafs zase s Budajem, no raději to neuspěchat, ale Carey nám hodně chybí.

Mimo MTL: Jaro The Hero byl vytrejdován! Millera mám hodně rád a konečně je v týmu, kde má na SC a Blues mají konečně golmana, který je schopen ke trofeji dovést. Jsem v Buffalu na Haláka hodně zvědavý.
 
01.03.2014 00:47 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://instagram.com/p/k8amgPMxCG/
 
28.02.2014 21:44 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPrice won't play Saturday but will be on the team's trip to California
 
AvatarA co se týká TDL, tak taky pochybuju, že někoho přivedem, ale asi se někdo bude pakovat, protože máme trochu přetlak, byť teď se asi zranil Bourky zase, nicméně i tak máme 4. lajnu moc hráčů- White, Weise, Moen, Prust, Parros, Bournival.
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto souhlasím, však to i píšu v reportu. Budaj se probral a pak tam v PK chytl několik dobrých šancí Pens.
Briere taky souhlas, ale jak říká Theo, tak on to v sobě pořád má, ale ukáže to jen sem tam, dokáže sám vyhrát zápas (Ottawa), ale pak je tři zápasy neviditelný. Moc jsem nepochopil jeho přeřazení, do čtverky, Chucky u Plekyho očividně nebyla zrovna výhra. Ideál by bylo obnovit EGG, ale to se nestane, Gally přece musí být s DD a Maxem, to je snad napsáno v bibli. Taky věřím v Brierovo kouzlo v PO, teď už se tam "jen" dostat smajlik

Ad. Markov. Na facebooku mi pořád skáčou odkazy jedné frankofonní stránky, že MB fakt nechce dát víc jak rok a těch šest mega, takže o jeho výměně si asi můžem nechat zdát, ale na dlouhodobý kontrakt to nevypadá, tak doufejme, že to MB dodrží.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem u Markova taktéž téměř přesvědčený, že jej Bergevin podepíše - teď je jen otázka, na jak dlouho. A tady bych byl mírným optimistou, protože si naopak nemyslím, že by Bergevin povolil z jednoho roku na tři... Na výměnu při TDL bych určitě nesázel, to by bylo obrovské překvapení. Jinak co se samotné TDL týče, může to být zajímavé, to ano (už nyní se probírá třeba St.Louis do Rangers apod.), ale my v tom výraznější roli hrát nebudeme, bohužel...smajlik.
 
28.02.2014 10:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZápas jsem neviděl, bohužel si vybral tu domácí hrůzu s Detroitem :(
Briera mi je líto, po Bostonu další utkání kdy měl za zápas pár střídání a dal dva góly. Na druhou stranu nutno uznat, že jeho rychlost je nenávratně pryč a je opravdu slaboučký...přesto však pořád věřím v jeho magic v PO. Samozřejmě pokud nebude hrát ve 4.lajně. Bohužel jeho místo má předplacené DD, a na křídle prostě Danny má dobrý zápas jeden ze tří.
Jinak k Markymu se pánové obávám, že jej podepíšeme. Jsem o tom téměř přesvědčen. Therrien mu věří nejvíce ze všech beku, takže MB na 99% nemá koule na to, mu jej teď vyměnit. Rozbil by tím Therrienovi kostru a to on neudělá. Tudíž to vidím nakonec na 2-3 kontrakt a další trnutí ať mu kolena vydrží, jak poslední dva roky. Kéž bych se mýlil...Přesto se na TD letos hoodně těším, věřím v hodně zajímavé výměny po celé NHL!
 
AvatarOproti minulému zápasu jako nebe a dudy - tohle fakt nechápu! Velice sympatický a hlavně po dlouhé době hokejový projev, hodně mě těší, že jsme s tak silným soupeřem dokázali vždy gólově celkem rychle odpovědět. Na nájezdech Desharnais ukázal, že tohle je jeho opravdu silná stránka - bohužel jedna z mála...
U Budaje bych se zastavil - docela mě štval po prvním gólu a pak té tyčce znovu od Neala, pak dostal druhý gól, který bych mu ani nepřipisoval, to byla dobrá střela. Ale potom se nějak chytl a po zbytek zápasu působil mnohem jistějším dojmem, byť dostal ještě tři fíky - ale tam jednoznačně není vina na jeho straně, jen kdyby měl větší kus štěstí, mohl chytit tu Crosbyho dorážku (myslím, že Price by jí se svým štěstím lapnul - ale to je samozřejmě spekulace). Všechno pak dokonal v nájezdech, kde už se poněkolikáté ukázal jako velmi vhodná volba pro tuto disciplínu.
Další hráč, u kterého bych se rád zastavil, je Briere. Všichni tady víte, že jsem jeho příchod vůbec nekvitoval a nechápal - a je tomu, víceméně, stále. Ale jak se musí asi takový hráč cítit jako centr čtvrté řady mezi "hokejistama" typu Parrose či Moena? Přitom všem dokáže za takový zápas posbírat 3 body za dva góly a přihrávku!!! Tak je ten Therrien opravdu debil nebo ho ze sebe jen dělá...!?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík