Royovo Colorado dnes v Montrealu

18.03.2014, 19:59 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Kdo by neznal Patricka Roye, alias St. Patricka, brankářskou megastar Canadiens, která jej dovedla ke dvěma Stanely Cupům a sama pro sebe uzmula tři Vezina Trophy. Dnes je tato velká postava NHL koučem Colorada Avalanche a poprvé tak zavítá do Bell Centre jako trenér. I přes tyto speciální okolnosti to bude normální zápas o dva velice cenné body. Obě mužstva se už letos potkala v Coloradu, kde vyhráli domácí 4:1.

Habs by rádi navázali na dvě víkendová vítězství, neboť play-off stále není jisté a každý bod má cenu zlata. Snad k tomu opět dopomůže Carey Price, který je plně připraven nastoupit. Dustin Tokarski byl i přes výtečný nedělní výkon poslán zpět na farmu, což je logický krok. Spolu s ním odcestoval i Michael Bournival, jenž už vyléčil otřes mozku a na farmě se rozehraje k dalším ostrým startům v NHL. Kouč Therrien bude na led posílat útočné řady ve složení ze soboty, tedy útoky, které se zasloužily o famózní obrat zápasu s Ottawou.

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Briere – Plekanec – Gallagher

Galchenyuk – Eller – Gionta

Weise – Prust – Moen

V obraně by měl být opět pouze a tribuně Douglas Murray, ale jisté to není. Spolu s ním by tam měli usednout White, Parros a Bourque.

Colorado je letos úplně jiným týmem než loni. Patrick Roy s ním dokázal zázraky bez velkých posil a místo na spodních příčkách bojuje na vrcholu žebříčků západní konference. Naposledy si poradili Avs s Ottawou hladce 3:1. V brance Colorada bude Jean-Sebastian Guguere, rodák z Montrealu, který se bude po sezoně loučit s kariérou. Dočasně jsou mimo kvůli zranění Parentau a Tanguay, z marodky se vrací Stastny.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTop 5 zápas sezony a to jsem to tady chtěl napsat za stavu 3:3, po výhře 6:3 tuplem. Ale nejde jen o výsledek, hodně se mi líbilo naše držení puku, kterého bylo s tak silným soupeřem nadprůměrné a hlavně naše bruslení, protože jsme dokázali skvěle bruslit proti asi nejrychlejšímu týmu NHL. Taky jsme dali dva PPG, konečně!
Vanek... Míro, já to říkal smajlik
Extrémně důležité body, mám z nich obrovskou radost.
 
Avatartak super výsledek smajlik Vanek hattrick, u obou přesilovkových formací zlepšení (góly sice dává zatím jenom jedna, ale aspoň se dokážeme udržet v pásmu po většinu přesilovky)...oslabení není problém po celou sezónu smajlik Carey odchytal skvěle...dneska spokojenost, protože Laviny nejsou letos lehkým soupeřem
 
Avatarzápas zatím vyrovnaný, vyhrát může kdokoli...nicméně Moenův gól byl parádní. A konečně se trefil taky Vanek... smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Colorado Avalanche
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík