Dva body se vezou z Toronta!

23.03.2014, 01:56 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Montreal čekal velice důležitý souboj s rivalem o postup do play-off, kterým byl odvěký soupeř Toronto Maple Leafs. Družina Michela Therriena tentokrát přeskakovala mantinely v tomhle složení, v brance byl Carey Price.

Bouillon – Subban

Markov – Jemelin

Weaver – Murray

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Galchenyuk – Plekanec – Gallagher

Bourque – Briere – Gionta

Weise – Eller – Moen

Velké derby začali aktivněji domácí, když několikrát pohrozili montrealské obraně svými až moc jednoduchými přechody do pásma. Ovšem Habs na to zareagovali, jak nejlépe mohli, a to hned dvěma brankami v rozmezí minuty a pěti sekund. Nejprve se trefil Pacioretty v čase 5:47 po chybě Kessela, v čase 6:52 zvyšoval na 2:0 Rene Bourque, když chyboval Clarkson. Bourque tak vyhověl trenérům, kteří od něj žádali víc ofenzivy. Chvíli poté se Montreal poprvé bránil ve čtyřech, když ven šel Desharnais. Toronto bylo nebezpečné, ale ještě snížit nedokázalo. To se Leafs podařilo v čase 11:02 z hole Lupula po poměrně nenápadné akci a střele bez přípravy. Habs si uměli vypracovávat šance, jmenovitě Pacioretty nebo Briere, ale Reimer se slabém začátku probudil a byl jistější. Habs ztratili vedení v čase 18:03 kvůli ne zrovna dobré práci beků Bouillona a Subbana. Prvně jmenovaný nahrával naslepo, Subban zase odflákl souboj s Kesselem a ten tak mohl nahrát Bozakovi do poodkryté braky a vyrovnat zápas. Naštěstí Montreal ještě dokázal odpovědět za minut a čtyři sekundy šťastným gólem Gionty, který se odrazil do branky od Gleasona. Tak trochu divoká první třetina plná chyb byla přeci jen šťastnější pro hosty, kteří vedli 3:2 na góly a 13:12 na střely. Oba trenéři ale určitě měli svým svěřencům v kabině co říci.

Vstup do druhé třetiny se Habs povedl výborně. Desharnaisova řada uzamkla bránící pětku domácích v pásmu na několik minut a po osvobození se zakázaným uvolněním, byl trenér Toronta Carlyle donucen vybrat si svůj time out. Něco podobného, i když ne v takové míře, se povedlo první torontské řadě pár střídání poté. Obrovské šance měli Bozak s Van Riemsdykem, Carey Price byl ale na místě. Za polovinou zápasu, přesněji ve čtrnácté minutě zahrozil Jake Gardiner střelou do tyče. V závěru třetiny ho napodobil kolega z obranného páru Rielly. Carey Price si své tyče postavil výborně. Závěr druhého dějství byl hodně divoký s hokejem nahoru dolů. Například Thomas Vanek jel sám na Reimera, ale pokus vyšel do prázdna. Třetina skončila bez branek a bez vyloučení, ale se spoustou šancí. Montreal tak stále držel hubené vedení 3:2, na střely vedl 27:21.

Třetí třetina začala tím nejhorším způsobem. V druhé minutě udělal Tomáš Plekanec zbytečný faul v útočném pásmu, který v následné přesilovce potrestal Kadri. Místo potvrzení vedení se tak hrálo znovu vyrovnané utkání. Opět to skřípalo před oběma brankami, v sedmé minutě jel Kessel sám na Price a opět si na kanadského strážce braky nepřišel. Na druhé straně trefil o pár okamžiků později Bourque tyč a ukázal tak opět renesanci svých výkonů. První možnost zahrát si v početní výhodě byla Habs nabídnuta v desáté minutě a na jejím konci přišla střela Tomáše Plekance, jenž si našla cestu za Reimerovy záda. Pleky tak odčinil svůj faul a poslal Habs opět do vedení. Druhou přesilovku v zápase Montreal sehrál v šestnácté minutě, ale na ledě to moc jako v početní výhodně nevypadalo, nicméně čas stále běžel, což hostům vyhovovalo. Toronto tlačilo, odvolalo Reimera z brány, ale čtvrtý puk za Price nedopravilo a Habs tak zvítězili 4:3 a připsali si dva veledůležité body. Na střely bylo utkání bohaté 36:36.

Velká výhra Canadiens v Air Canada Center se zrodila o sobotním večeru. Jako každé utkání s Torontem, tak i toto bylo bláznivé a plné chyb, ale hlavní je výhra. Je třeba pochválit Caryho Price za výtečné klíčové zákroky, které držely Habs ve hře po celý zápas. První útočná formace byla nebezpečná každé střídání, do toho Tomáš Plekanec, který se konečně trefil po čtrnácti zápasech v pravou chvíli a v neposlední řadě Rene Bourque, to je asi nejspokojenější člověk v kabině Habs. Při výhře konečně přidal i svůj bodový příspěvek. Dalším soupeřem Habs jsou Bruins.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:zranění Ellera jsem si taky nevšimla během zápasu, ale jak to popisuješ, tu situaci si vybavuju...
Ale já nečetla nic o kolenu, ale něco o tříslech.
 
AvatarReakce na příspěvek:Co já vím, tak už bruslí, ale rehabilitace stále probíhá. V základní části se určitě neobjeví.
Je to paradox, že v Kalifornii je hraje nejlepší hokej v lize a Albertě a vůbec v Kanadě obecně to až na vyjímky stojí za prd smajlik

Míro, Eller se zranil tak podivně, postavilo se na buly, vyhrál ho a šel střídat. Spekuluje se o kolenu, bylo to nějaké divné. Každopádně do týmu byl povolaný Bournival, jenž měl za Hamilton 2 plus 1 ve třech zápasech, tak se asi postaví do centra čtvrté formace on.
 
23.03.2014 20:23 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
jsem rád, že to vyšlo, s obránci souhlas, Nathan jsem koukal zrovna skoróval v Hamiltonu.) Jinak nevíte jak to vypadá s Tomášem Hertlem, kdy se vrátí? (koukám dost na Californský týmy, protože se tam chystám a teda všichni jedou parádně, jen mě právě trochu štve Dustin Brown, tak na Kings asi nezajdu, jedině kdyby měli na programu Habs:D )
 
AvatarVýhra příjemně překvapila a i hra nebyla špatná! Vanek se u DD a Paciho zabydlel a některé jejich kombinace v útočném pásmu mě hodně bavily smajlik. Bourque a hlavně Pleky po dlouhé době góly, což by je oba mohlo hodně povzbudit. Ale přidám se k Theovi - Bouillon už nestíhá, jeden gól byl vyloženě jeho. Markov se tam místy jen ohlížel za hráči, kteří z něj udělali slalomovou tyč... Útoky byly docela zvláštně poskládané, ale takovému Plekymu to mezi dvěma mladíky sedělo, takže bych tomu dal další šanci - to samé Briere s Bourquem. Ellerovo zranění jsem ani nezaregistroval, zápas jsem přejížděl trochu rychleji...
 
23.03.2014 14:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ten fanúšik si zaplatil zápas a dostal aj bonus navyše smajlik
 
23.03.2014 14:44 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To mě hodně pobavilo smajlik Však včera už jsem sdílel na naší FB stránce smajlik
 
23.03.2014 14:39 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.youtube.com/watch?v=NMi2Zb-AJtw
Menší náraz smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to o Beaulieuem tady tvrdíme všichni už nějakou dobu, já to taky prostě nepochopím proč hnije na farmě, kde mu to nic nedává. Přitom se Subbanem hrál i sem tam v páru a šlo jim to. Trochu se bojím, že někoho z trojice Murray, Weaver a Boo podepíšem na příští rok, no uvidíme.
Larryho zranění jsem zapomněl zmínit v reportu, ale přitom to vypadalo tak nevinně. Je to strašná škoda, ten kluk to umí, ale někde je chyba.
 
23.03.2014 09:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarStrašně důležitá výhra! Důležité góly pro Plekyho a Bourqueho - supr! Max se také trefil po sedmi utkáních, co víc si přát. Přesto bych něco našel, až Frankie Buu jsem měl vždycky rád, už na to prostě nemá. Každé střídání u něj trpím, Beaulieu už má být dávno nahoře, nechápu to. Navíc narozdíl od Tinordiho před OH přestávkou vůbec nechyboval. Naopak jsem dost spokojen s výkony Weavera, kterému sedí třetí obraná dvojka jak ...:)

Eller zranění, ten kluk je prostě smolař ...jsem opravdu zvědav, co s ním bude, ale obávám se nejhoršího (že nás to časem bude mrzet)
 
23.03.2014 09:28 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTak jako bych ten gól Plekymu přivolal. KONEČNĚ mu to tam padlo! A hlavně dva hodně důležitý body smajlik
 
23.03.2014 06:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZobudím sa a hneď ma poteší výsledok. To je pekný začiatok dňa. Ono Habs musia v tejto časti sezóny brať každý možný bod, pretože súperi sa stále doťahujú. Body s Torontom sú o to cennejšie, nakoľko proti Ruins nám moc šancí nedávam. Ale zase zázraky sa občas dejú. smajlik
 
AvatarBourquovi vůbec neuškodilo dělat pár zápasů HS. Spíš mu to prospělo, patřil mezi nejlepší hráče na ledě smajlik Pleky se konečně trefil, už to bylo potřeba. ale věřím, že to prolomil a aspoň 20 gólů do konce sezóny dá smajlik akorát nechápu, proč Galchenyuk nehrál na centru...
 
AvatarTo zas bylo, zápasy s Leafs jsou noční můry pro trenéry a Míru smajlik , ale uválčili jsme to a to je hlavní.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík