Buffalo letos počtvrté pokořeno hladce 2:0

26.03.2014, 11:31 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Do zápasu se Sabres Habs nastoupili v pozměněné sestavě, konečně v ní byl po dvou zápasech Jarred Tinordi na úkor Bouillona. Čtvrtý útok byl z dvou třetin jiný, jelikož se v utkání proti Bostonu zranili Moen s Weisem. Lars Eller byl už naopak v pořádku a opět se do sestavy dostal Ryan White. V brance by samozřejmě Carey Price.

Tinordi – Subban

Markov – Jemelin

Weaver – Murray

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Galchenyuk – Plekanec – Gallagher

Bourque – Briere – Gionta

Bournival – Eller– White

Na úvodní buly dostala důvěru Brierova formace a hned v prví minutě se ukázala velkou šancí. Rene Bourque zavezl puk do pásma a střídající Plekanec měl hned dvě střely z mezikruží, první chytil Hackett, druhá šla vedle. V šesté minutě hráli Habs ve čtyřech, kde si Sabres vypracovali několik výborných šancí, ale pokaždé si vylámali zuby na Priceovi. Každopádně soupeř určitě nevypadal jako jeden z nejhorších týmů ligy. Domácí měli také několik šancí, například Plekancova formace na víc než minutu zavřela bránící pětici v pásmu, ale ke gólu to nevedlo. Bez gólu se hrálo až do první sirény, na střely 11:10 pro hosty

Situace jako přes kopírák byla i na úvodním buly pro druhou třetinu. Brierova formace a velká šance hned v první minutě, což vedlo dokonce power play kvůli faulu Stafforda. Přesilovka nebyla sehrána špatně, ale chyběl tomu šmrnc. O několik minut hráli domácí proti čtyřem soupeřům dokonce čtyři minuty, ale během tak dlouhé doby nedokázali vymyslet nic kloudného. V závěru třetiny vypracoval výbornou šanci pro Paciorettyho Vanek, ale z jasné pozice nejlepší střelec Habs minul. V závěrečných sekundách opět Bourque ujel, nahrával na Giontu, což sice nemělo za následek kýženou branku, ale aspoň další přesilovku, jejíž valnou část Montreal přenesl do třetí třetiny. Obrovské množství šancí a přesilovek Habs, bohužel stále bez branek, na střely 16:22 pro Canadiens

Přesilovka z druhé třetiny byla sehrána lépe a vedla k pár šancím, ale stále bez gólu! Hráči v červených dresech už se začínali očividně trápit. V páté minutě byla Habs nabídnuta další přesilová hra, ven šel McBain za zdržování hry. V ní měl znovu výtečnou šanci Pacioretty po skvělé nahrávce Vaneka, Subban se také snažil střílet, ale ani tahle přesilovka nebyla využita. Mladý Matt Hackett odváděl spolu se svými spoluhráči na oslabení výbornou práci pro Buffalo. Šanci ukázat se dostala i montrealská parta bránící přesilovky soupeře po hákování Murrayho. Buffalo se neprosadilo, ale chvíli po návratu Murrayho a dostřídání formací se konečně rozezněla krásná siréna v Bell Centre. Třetí pas Vaneka konečně využil Pacioretty svým gólem číslo 32 v sezoně, který byl zároveň jubilejní stý v kariéře. Druhou asistenci měl Desharnais. Branka přidala víc sebevědomí montrealským útočníkům, což vedlo k lepšímu pohybu a dalšímu faulu hostujícího hráče, jmenovitě Conacher si počínal nedovoleně v souboji s Jemelinem. Následná přesilovka byla jako obehraná písnička, šance, ale bez gólu. Spíš to byli hosté, kdo mohli v oslabení skórovat po akci Hodgsona, kterého vychytal skvěle klíčovým zákrokem Price. Klíčový byl, jelikož z další akce Montreal konečně využil přesilovku po krásné střele Briera a asistenci Bourqua. V poslední minutě ještě bylo na ledě drama, jelikož byl vyloučen Subban za podražení a Sabres hráli bez brankáře v šesti proti čtyřem. Tam se opět vyznamenal fantastickými zákroky Price a své čisté konto si vzít nenechal. Po závěrečné siréně ještě hosté ukázali svou frustrovanou, ale to na výsledku nic neměnilo. Habs zvítězili proti Buffalu stejně jako v posledním zápase 2:0, soupeře přestříleli 35:24.

V zápase jsme viděli celkem šest přesilovek Canadiens, z níž padl jediný gól, ale obrana opět fungovala skvěle a po náročném zápase a cestování z Bostonu Habs zvítězili a berou dva body. Zpočátku to vypadalo na trápení v koncovce, ale třetí třetina rozhodla. Carey Price opět ukázal svou velikost a připsal si 30. výhru a 5. čisté konto v sezoně. Thomas Vanek odehrál vynikající zápas, byl téměř u všeho, co se před Hackettem šustlo. Další utkání se hraje ve čtvrtek v Detroitu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.03.2014 21:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:report dám
 
AvatarMálem bych zapomněl, vím že to je na rychlo, ale je tu zase problém s reportem, zase jdu na brigádu, takže budu moct jedině odpo, když se toho někdo ujme, budu rád, když ne, tak něco málo sepíšu odpoledne.
 
AvatarVůbec nestíhám, takže preview tady krátce, ale stejně není moc o čem psát, všichni víme o co go. Detroit jsme letos ve dvou zápasech ještě neporazili, ale to jde vše stranou. Oni jsou spolu s dalšími třemi týmy na 80 bodech a bojují stejně jako my o PO. My do zápasu jdem téměř beze změn, jen Murray vystřídá Bouillona na tribuně.
Jurčo a Dacjuk už možná nastoupí, jinak mají velkou marodku včetně Zetterberga, Weisse, Ericsona, Samuelssona, Abdelkadera a Clearyho.
Obrana si musí dát pozor na Nyqvista, který je za poslední dobu nejlepší střelec v NHL.
 
AvatarReakce na příspěvek:I bez hlavních hvězd to bude fuška, je to prostě Detroit, jsou jako Devils. Tyhle týmy je fuška porazit i když hrajou s polovinou týmu z farmy.

Weise mimo na 2-3 týdny se zraněním ruky, Moen jen týden s otřesem mozku. Sice mám hráče, kteří je skvěle zastupují, ale zranění už bylo dost, tak snad jsme si to vybrali.
 
AvatarOproti bitvě s Bostonem dost nuda, ale body se počítají, zatím si vedeme velmi dobře. První formace si sedla, akorát zase bída v přesilovkách. .. S Detroitem to bude těžké, oni musí bodovat, tam to moc nadějně nevidím, i bodík by byl úspěch..
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, v první lajně se zrodila fakt hodně slušná chemie, což je paráda. Další krok do PO udělán, teď nás čeká souboj se soupeřem o PO, takže bodovat taky musíme.
 
26.03.2014 11:48 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Wow Bravo Carey a lajna Patches-DD-TV jede! kéž by Thomas zůstal! A je krásný, že se ke konci základní části rozjíždí i Daniel Briere.)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík