Montreal pokračuje ve venkovních zápasech, tentokrát bez Plekance zavítá na Floridu

29.03.2014, 18:43 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Canadiens se samozřejmě utkají s oběma celky z Floridského poloostrova. Dnes s Floridou Panthers a v úterý s Tampou Bay Lightning. Sezona se chýlí ke konci a s ní i vzájemné série soupeřů včetně té dnešní. Cats ve třech zápasech dokázali Habs dvakrát porazit, dnes hostující Canadiens tak nutně musí zvítězit, ale nejen kvůli ješitnosti nás, fanoušků. Půjde hlavně o extrémně cenné body do tabulky, které Habs pomohou jít dále. V tom si zatím svěřenci Michela Therriena počínají dobře, jelikož zvítězili ve čtyřech předchozích utkáních, když v předchozím zápase Habs dokázali porazit Detroit 5:4, soupeř naposled podlehl 3:0 Carolině a v podstatě pouze testuje mladíky a soustředí se na další sezonu, body ale určitě nedá zadarmo.

Jak už bylo psáno v nadpise, tak Tomáš Plekanec s týmem neodcestoval z Detroitu na Floridu, ale vrátil se zpět do Montrealu z rodinných důvodů. Ztráta hráče, na kterého Therrien velice spoléhá, bude citelná, ale tým se s ní musí poprat. Jeho místo ve středu druhé formace zaujme Lars Eller a jeho místo ve čtvrté řadě obsadí George Parros, jenž tak nastoupí proti svému bývalému zaměstnavateli a v zápasovém tempu bude teprve podruhé od olympiády. Jeho kolegové budou Bournival s Whitem, v brance bude stát Carey Price a zdravým náhradníkem bude dost nepochopitelně Jarred Tinordi. Douglas Murray zaujme jeho místo, Francis Bouillon, jenž odehrál velice špatný zápas v Detroitu, v sestavě zůstává. Marodka je stále obsáhlá- Prust, Weise, Moen a Gorges.

Domácí Panthers dnes nebudou moc spoléhat na služby své staronové jedničky a rodáka z Montrealu Roberta Luonga, jehož zranil Radek Dvořák v posledním utkání. Mezi třemi tyčemi tak bude stát Dan Ellis, také nové jméno ve floridském brankovišti, jelikož GM Cats jej stihl celé obnovit při uzávěrce přestupů.  Dalšími hráči, kteří nemohou dnes kvůli zranění nastoupit, jsou Kopecký, Petrovic, Huberdeau, Gilbert a Barkov. Trenér Horachek tak v současnosti musí spoléhat na mladou krev (Trocheck. Howden) a osvědčené veterány jako je Gudbranson, Upshall, Campbell a Boyes.

Utkání začíná o půl noci, ale dnes v noci se přechází na letní čas i u nás, je to tak poslední zápas sezony, kde odečítáme pouze pět hodin.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tampa je pro mě přijatelný soupeř, ještě víc bych nám věřil proti suckers, tam bych se jen obával deja vu s tím rozdílem, že by to mohl být místo Andersona Lundqvist. Flyers bych nechtěl, snad je nedostanem.
Fallen leafs to zase pěkně dotřepali, ale ještě se tam můžou dostat, snad to oni i craps dodrbou a půjde tam můj oblíbený Columbus s Detroitem.
Maxe je prostě borec a díky za info, nevěděl jsem jak jsme se k němu dostali, myslel jsem, že jsme ho brali normálně v naší první volbě. McDonagh mě taky štve, ale štve mě to ještě víc, když bek mu blízký hodně typově a snad v budoucnu i výkonnostně (Beaulieu) hnije na farmě a místo něj to vzadu pidláme s Bouillonem a Murraym...
Já nejsem ten, kdo by Caryho přínos v Soči zpochybňoval, ale to je celkem jedno, ta medaile se mu tam houpe a nikdo mu ji nevezme. Já v něj věřím, že konečně letos vyhraje svou první sérii PO.
 
30.03.2014 10:52 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAle už :D PO je jistý dvě tři utkání zpátky, takový to 99% matematicky je úplná blbost...při "formě" Leafs, Caps a Debils se není čeho bát už dávno. Toronto v čele s pseudokapitánem Phaneufem se opět podělalo v lese před jasným postupem (fandit jim je opravdu utrpení), Slátanina z Newarku na PO prostě od začátku nemá!

To samé, že je na téměř 99% jasný, že v prvním kole půjdeme na Tampu a rozhoduje se jen, jestli začneme doma či venku...tak proč stahovat kalhoty (Flyers, Boston) když brod je ještě daleko ... Navíc si myslím, že na Boston jako jedni z mála na východě máme šance velice solidní!

Co se týče Max to je neskutečný, co předvádí. Ten klub je diamant ještě s tím svým kontraktem navrch! Poměr gólů/zápasů co letos odehrál je neskutečný...jen aby mu drželo zdraví i v PO, prostě UNTRADEABLE EVER! Opravdu jsem z toho kluka k paf...když si vemu že za Riveta jsme urvali Gorgese a pick, ze kterého byl Pacioretty, tak u mě Gainey aspoň trochu krotí ty emoce za Mcdonagh, který mi trhá srdce, že není u nás...PK - Mcdonagh by byla to obraná dvojce od dob Robinson, Lapointe! VELKÁ ŠKODA!

A k té debatě k Priceovi, já nepatřím ani mezi jeho kritiky ani jeho mega obdivovatele. Mám ho rád, ale jak už jsme psal asi 14dní zpět, má pořád co dokazovat, jelikož to z OH já opravdu neberu, za tou obranou by to vychytal i Mickey Mouse, dokonce možná i střevo Dubnyk :p Prostě chci od něj vidět top kvalitu v PO NHL, kterou předvedl jen jednou v kariéře, ale nestačilo to...Letos před sebou ten kvalitní tým má, tak ať se ukáže! Na druhou stranu lehkovážnost mu nevyčítám, takový je pořád...prostě salámista :D Pro gólmana, kort v Montrealu, jen dobře!
 
AvatarReakce na příspěvek:Přišlo mi, že ten výkon byl postupem času až takový profesorský, ale zvrtlo se to potom skoro jen na vyhazování puků z pásma...smajlik. Nechci dál nějak hodnotit tenhle zápas, důležité z něj byly a jsou body, které nás posunuly na 99% do play-off! Jediní, kteří nás mohou ohrožovat mimo osmičku, jsou Capitals, ale i kdyby všechno do konce vyhráli, měli by o 3 body více než my teď, takže to je téměř jistota. Teď jen, abychom nevyfasovali Flyers nebo Boston, i když na něj se nám daří - nevěřím ale, že bychom měli pořád tolik štěstí jako při posledním zápase.
 
AvatarVýhra, což je nejdůležitější, ale se zvednutým obočím. Do poloviny zápasu pohodička, jazz, pak jsem to ale úplně odevzdali a přestali hrát. Obrana děs a hrůza, ale to není vůbec žádný div, při pohledu na ty jména... Gorges hodně chybí, o Tinordim raději mlčím.
Vyhrál nám to Price perfektním výkonem a samozřejmě první lajna, ta je neskutečná.
 
AvatarKdyby to bylo 4:0 po první třetině, tak se asi nikdo divit nebude, zase jsme toho spálili až běda. Vanek potvrzuje veškerá má slova na jeho adresu, toho hráče nejde nemilovat. Max si zlepšil své gólové maximum z 11/12 sezony. Zatím je to dobré, jen nepolevit a dál tlačit. Jen naši beci zase měli námazů víc než by se mi líbilo, samozřejmě známé firmy Markov a Boo.
 
AvatarZápas neuvidím, ale věřím, že si s Floridou poradíme smajlik
 
AvatarMT mě benčnutím Tinordiho teda pěkně nasral! Jak může hrát Bouillon po tom, co předvedl posledně na jeho úkor, to je mi teda záhadou.
Snad i přesto vyhrajem, v podstatě jsou tyto body povinné.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík