Povinná výhra s Panthers

30.03.2014, 11:09 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Habs po úspešnom ťažení v Detroite pricestovali na slnečnú Floridu. Tam totiž čakali zverencov trénera Michela Therriena zápasy proti obom tamojším tímom. Prvý z dvojice duelov bol na pláne v sobotu na ľade BB&T Center, kde si Canadiens zmerali sily s Panthers. Ako už bolo spomenuté v preview, útočník Tomáš Plekanec z rodinných dôvodov opustil tím a odletel naspäť do Montrealu. Do zostavy sa vďaka Plekyho absencii zmestil George Parros. V obrane namiesto Jarreda Tinordiho nastúpil Douglas Murray. V bránkovisku bolo všetko po starom, nakoľko chytal Carey Price. Zloženie mierne pozmenených montrealských útočných formácií vyzeralo nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Vanek
Galchenyuk - Eller - Gallagher
Bourque - Briere - Gionta
Bournival - White - Parros

Markov - Jemelin
Bouillon - Subban
Murray - Weaver

Canadiens začali stretnutie útočne, pretože už v úvodných sekundách sa po prihrávke od Thomasa Vaneka dostal do úniku Max Pacioretty. Lenže jeho strelu a aj následný pokus o dorážku zneškodnil domáci gólman Dan Ellis. Panthers mali v nasledujúcich minútach k dispozícii dve presilové hry, ale Habs sa prezentovali dobrou obranou a súpera prakticky k ničomu nepustili. Montreal otvoril skóre zápasu v jedenástej minúte zásluhou gólu Thomasa Vaneka. Ellis síce zlikvidoval jeho prvý pokus, ale na následnú dorážku už nestačil. Ďalší gólový moment priniesla osemnásta minúta a opäť sa radovali hráči Montrealu. Prihrávku od Jemelina zužitkoval Max Pacioretty a hostia viedli už 2:0. V osemnástej minúte stretnutie spestril pästný súboj Georga Parrosa s Krysom Barchom. V prvej tretine boli jednoznačne aktívnejší Canadiens a zaslúžene na jej konci viedli dvojgólovým rozdielom.

V dvadsiatej štvrtej minúte Carey Price úspešne zakročil po nebezpečnej strele domáceho forwarda Brandona Pirriho. Ďalší zaujímavý moment priniesla tridsiata druhá minúta, keď útočník Scottie Upshall vypálil od modrej, našťastie Carey schoval puk do lapačky. Dve minúty nato pridali Habs ďalší gól, keď po vynikajúcej akcii nezastaviteľného tria „P - D - V" floridský brankár Dan Ellis kapituloval po tretíkrát v zápase. Tento útok proste nemá chybu. V tridsiatej siedmej minúte sa Panthers podarilo znížiť zásluhou Brada Boyesa, ktorý prekonal Pricea presne mierenou strelou do vinkla. Carey nemal žiadnu šancu. V úplnom závere druhej dvadsaťminútovky Habs museli ustáť menší tlak domáceho tímu a po dvoch tretinách vyhrávali 3:1.

Panthers sa nemienili vzdať a do tretej tretiny nastúpili s odhodlaním zvrátiť nepriaznivý vývoj zápasu. V štyridsiatej piatej minúte počas presilovky domáci obranca Brian Campbell tvrdo vystrelil od modrej. Price však jeho pokus zlikvidoval. Ďalší zákrok si montrealský gólman pripísal o minútu neskôr, keď Krys Barch pred bránkou tečoval puk. Canadiens už neboli tak aktívni a sústredili sa skôr na bránenie, čo dávalo viac priestoru pre hráčov Floridy. Carey mal v tretej tretine plné ruky práce a odvádzal ako obvykle skvelú prácu. V závere odvolal domáci tím Dana Ellisa. To však viedlo len ku korigujúcemu gólu Davida Desharnaisa do prázdnej bránky na konečných 4:1.

Na začiatku zápasu útočný a v jeho závere opatrnejší hokej, tak by sa asi dal v krátkosti zhrnúť výkon Habs. Trio „P - D - V" malo prsty vo všetkých štyroch góloch Montrealu, avšak treba pochváliť aj zvyšok mužstva. Ďalší krôčik do play-off urobený. V utorok sa Canadiens postavia proti Tampe Bay Lightning, svojmu tabuľkovému prenasledovateľovi.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 2 + 1
2. Thomas Vanek 1 + 1
3. Carey Price 36/37

foto: Joel Auerbach/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:S Rags sice máme dobrou bilanci v ZČ a umíme na ně, já se prostě bojím té primadony v brance, pamatuju si PO z před dvou let, kdy hráli naprostou tužku s Ottawou, ale on je tam prostě dotáhl. Po loňském Andersonovi už nechci tohle zažít znovu a u Bishopa doufám připosrání se z PO, ale nazdárek to není. Navíc jsou bez St.Louise, což je ztráta a mladých, kteří se můžou připosrat, je tam hodně. Tak proto bych raději je než suckers. Na Phily se shodneme.

Therrien bude vždy ožehavé téma smajlik Taky na něj často nadávám, ale jednou nás dostal z posledního místa na čelní příčky konference, tak by asi bylo hodně pointless, kdyby jsme ho neprodloužili. Ovšem úspěch se dělá v PO, tak uvidíme jak si povedem letos.
 
01.04.2014 15:55 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=qBj5h5QY8XI ještě tak pro lepší představu :)

k jistotám jsem se vyjádřil jasně...na TSN o tom mluvili už po utkání s Bostonem, že je na 99% hotovo, jak o PO tak o dvojici. Od té doby téměř denně. Nepasuji se tedy tím nikterak do role "všude jsem byl, všechno znám", jen jsem převzal názor od lidí, kteří mají k snídani NHL, k obědu NHL, k večeři NHL a občas i místo večerních radovánek s manželkou (ano hádáš správně:) opět NHL - viz odkaz na skvělou B. Mckenzieho knížku :)

To že jsem to tady nepsal bude asi tím, že přeci jen nepatřím k těm, kteří komentují zde každé utkání (taky nekoukám na všechny, ptž musím občas kouknout i na jiné týmy, a občas také rád spím:). Jen intenzita příspěvků se zvyšuje při TD a PO..to zas ano :)

Parda: Já bych si tak nebyl jistý, že Tampu je nejsnazší možný soupeř. Určitě lepší než Flyers to bez debat, ale třeba Rangers bych bral osobně víc..ale pravidla jsou pravidla :) S Tampou rozhodně nemáme ideální bilanci, hrají velice dobrý systém. Kouč Cooper je pro mě jasný Adams trophy, pokud neupřednostní slavnějšího Roya. Na přerostlého Bishopa se nám dlouhodobě nedaří, už když byl v Senators tak teď na jihu.
Na druhou stranu právě v něm tkví i velké očekávání, nikdy nechytal pořádně PO, podělá se v lese, jako většina z mladých při prvním PO...Já doufám, že ano! To samé se týče celého mladého týmu od Stamkose až po Gudyho. Proto dnešní zápas je už asi jediný co mě do konce RS zajímá, hodně napoví. Každopádně ano, máme na papíře silnější tým, zkušenější a věřím v postup, i když u Therriena nikdy nevíš :)


Ano april to je :)
 
01.04.2014 15:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTherrien prý dostal 3letou smlouvu, pokud to není april foll, tak mě to dost znechutilo -_-
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě to taky překvapilo, protože měli pár dobrých střídání. Určitě, lajny tak jak poslední dobou hrajou jsou ideál. Bourky podle mě dostal poslední šanci a očividně zklamal, ty tři body po pěti zápasech na tribuně nestačily. Sice to bude těžké se ho zbavit, ale musíme, on nemá nějak velký cap hit, ale na léto potřebujem každý volný milion. Ellera doufám, že prodloužíme a vzhledem k posledním výkonům by to nemuselo být drahé.
 
AvatarReakce na příspěvek:vůbec nemám ponětí...

docela mě překvapilo, že EGG line neměla jedinou střelu na bránu...nicméně Pleky se mi u Gallyho s Chuckiem moc líbí, je dobře, že už nehraje s Giontou. Ten se kupodivu taky najednou hodně probral a s Brierem mu to klape. Docela by mě zajímalo, co bude v létě, přesně jak říkáš, s Bourquem. A taky s Ellerem...
 
AvatarReakce na příspěvek:A ani ty nevíš, co teda bylo za těmi rodinnými důvody? Je super že se vrací, Eller u výborné dvojičky Gionta-Briere je určitě progres, Bourky je asi definitivně odepsaný. Radost mám z Gorgese.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky za vyjasnění, nechápu, jak mi tahle změna systému mohla ujít. V tom případě je to super, jelikož Tampa mi přijde jako nejschůdnější soupeř v PO z celé osmičky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tvé "jistoty" ponechám stranou, co se systému v PO týče, tak proto jsem se ptal, protože to tedy není tak, jak jsem psal, tzn. celkově v konferenci pořadí, jak bývalo a potom první s osmým apod. Potom to tedy jasné víceméně je...
 
31.03.2014 17:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak tedy pro oba :) Mám toho mraky před začínajícím semifinále, takže zkráceně..."Vítěz divize s největším počtem bodů se střetne s držitelem divoké karty s menším počtem bodů. Vítěz divize s menším počtem bodů se střetne s tím držitelem divoké karty, který má více bodů. Mužstva na druhé a třetí příčce v divizi budou v prvním kole play off hrát proti sobě," nepřodpokládám tedy, že by forma Flyers na to měla vliv a snad ani ta Detroitu :))) Tudíž mých 99,9% o čem se asi týden už mluví na tsn.ca každý den... (to i k těm mým, jistotám) :)

Snad už je to jasné ? :)

 
AvatarReakce na příspěvek:Nechápavý nejsi, ono to teď vypadá, že jdem na Phily, ale Theo měl asi na mysli formu Flyers, tedy předpokládá, že půjdou nahoru a Tampa dolů. Což se může i nemusí splnit, ale já bych na to taky nesázel. Nicméně já bych nejradši Tampu, pak suckers a pak až Philu.
Co se týká jistot na PO, tak jsem se kolem toho raději vůbec nevyjadřoval, protože to je vždy ošemetné smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já tomu rozumím, nemusíš mi to vysvětlovat znovu - jen se opět ptám, proč jsi tyhle "jistoty" neformuloval před těmi třemi zápasy? Teď to umím taky...
A asi jsem tedy nechápavý, osvětli mi tedy systém pavouka...
 
31.03.2014 11:10 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ale už, podruhé ;) to ze jdeme na Tampu je na 99,9% jasně..při současné formě týmu. Jestli nechápeš pavouka PO, tak k tomu nemám, co víc dodávat.. :) to jistě chápes?

A k silackym recim, já nepatřím mezi ty, co často tady jako místní folklór používaji větu "já to říkal, či došlo na má slovo"... :) Tady šlo o pouhé konstatování, že při "formě" Caps a Toronta, který rok co rok v závěru základní části prohráva 0:1 už když hrají hymny to PO je jasné 2-3 zápasy zpět...a to ještě opomíjim "kanadského Ruzu" který je schopný postoupit do PO i s partou uklízeček,když má celý kádr vypláceny "injury bugem"...ten mi opět vytřel zrak :)

Píši z mobilu, tak se omlouvám za překlepy.. Díky za pochopeni
 
AvatarSorry Theo, ale takovéhle silácké řeči mám fakt nejradši...! Nikde jsem tu nezaregistroval, že bys tady tu svou jistotu prezentoval právě před těma třema zápasama, takže psát to tu teď, kdy je to víceméně jasný, mi přijde pouze a jenom ve stylu "po bitvě každý generálem"... Já tu jasně napsal hned po vítězství nad Detroitem, že to byl ten rozhodující krok do PO a ten poslední propočet byl čistě a jenom matematický - teorie, o které se dalo skoro s jistotou říct, že nenastane (tedy, že my všechno prohrajeme a Caps vše vyhrají). Jinak jsem opravdu až do Detroitu nebyl skálopevně přesvědčený, že v PO budeme.
A co se našeho soupeře pro první kolo týče - jestli tedy stále platí ten formát, že první hraje s osmým atd., tak kde bereš jistotu, že narazíme právě na Tampu? Takže v tuhle chvíli je pro nás Tampa hodně vzdálená a mnohem reálnější jsou Rangers nebo Flyers...
 
AvatarPleky se připojil k týmu...

to asi ty spekulace pravdivý teda nejsou...

http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-get-day-off-sunday-in-drive-to-playoffs-plekanec-to-rejoin-team
 
AvatarReakce na příspěvek:No jo, já úplně zapomněl na tu jeho rookie season smajlik ostuda smajlik Tak teda pořád čeká na svou první sérii od odchodu Haláka. V PO zatím krom 10/11 nikdy nebylo moc ono, ale pořád je to mladý golman a má toho ještě hodně před sebou. Hodně vyspěl a já v něj věřím.

S Torontem naprostý souhlas, taky je nesnáším a na Phaneufa mám stejný názor. Absolutně nechápu za co dostal ten nový kontrakt, Arab je šašek a korunu všemu nasadili letním podpisem Clarksona. Pro mě jsou v tom týmu jedinými plus Bernier a Bolland.

Columbus mám rád z hokejového hlediska, hokejový trh to samozřejmě není. Mají výborný mladý mančaft, hodně sympatických hráčů, kteří jinde nedostali šanci jako je třeba Letestu a zkrátka si myslím, že mají slibnou budoucnost. Mám rád Hortona, Dubinského, Anisimova, kteří konečně hrajou v normálním týmu, Wizz, JJ na modré, Bob v bráně. Jen škoda, že pustili Vinnyho.

Jak jsi mluvil, že konečně má Price kvalitu před sebou, tak právě o té obraně si nejsem tak jist. Bouillon a Murray by hráli ve většině týmů s bídou šesté beky. Gorges se na PO sice vrátí, takže jednoho nýmanda eliminujem, ale MT do PO nepůjde jedním, natož se dvěma nováčky, takže se naší obrany v PO bojím asi nejvíc ze všeho. Aspoň, že Jemelin zase hraje solidně.
 
30.03.2014 13:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ale dyt Carey svojí první sérii už vyhrál ve 20letech :) Ale prostě v PO zatím nikdy nepatřil k top. Já ho mám hodně rád, chtěl jsem aby i zůstal v éře Halák mánie, ale prostě tomu pořád chybí ten stupínek navíc, ne jedné sérii ale povedeného celého PO, teď bude mít před sebou nad naše poměry velice dobrou kvalitu, tak se musí předvést a někam nás dotáhnout.

Torontu se nejde nesmát, to je něco šíleného. Ale k mé velké antipatii nejvíc přeceňovanému hráči v NHL (Phaneuf), Aladinovi na bruslích (Kadri) a nesypatický kouč (Randy:), mi to vůbec nevadí. Jen mi je líto fans a Lupulu, kterého mám rád.

Co je sympatického na Columbusu to by mě zajímalo ? Takový styl Phoenix, Florida, zkrátka v lize jen kvůli TV právům, jinak by po nich pes ani neštěkl.. ale dobrá hraje tam Wiz, tak na ně občas kouknu :)

Ač Beaulieau je s De la Rossou můj nejoblíbenější prospect, tak nevím jestli někdy bude tak dobrý než McDonagh, který pro mě je letos TOP pět bek ligy a to myslím, že ještě poroste. To že nedostává prostor mě vytáčí momentálně nejvíc, jelikož je daleko lepší než Frankie, Murray ale i než Tinordi dohromady.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tampa je pro mě přijatelný soupeř, ještě víc bych nám věřil proti suckers, tam bych se jen obával deja vu s tím rozdílem, že by to mohl být místo Andersona Lundqvist. Flyers bych nechtěl, snad je nedostanem.
Fallen leafs to zase pěkně dotřepali, ale ještě se tam můžou dostat, snad to oni i craps dodrbou a půjde tam můj oblíbený Columbus s Detroitem.
Maxe je prostě borec a díky za info, nevěděl jsem jak jsme se k němu dostali, myslel jsem, že jsme ho brali normálně v naší první volbě. McDonagh mě taky štve, ale štve mě to ještě víc, když bek mu blízký hodně typově a snad v budoucnu i výkonnostně (Beaulieu) hnije na farmě a místo něj to vzadu pidláme s Bouillonem a Murraym...
Já nejsem ten, kdo by Caryho přínos v Soči zpochybňoval, ale to je celkem jedno, ta medaile se mu tam houpe a nikdo mu ji nevezme. Já v něj věřím, že konečně letos vyhraje svou první sérii PO.
 
30.03.2014 11:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAle už :D PO je jistý dvě tři utkání zpátky, takový to 99% matematicky je úplná blbost...při "formě" Leafs, Caps a Debils se není čeho bát už dávno. Toronto v čele s pseudokapitánem Phaneufem se opět podělalo v lese před jasným postupem (fandit jim je opravdu utrpení), Slátanina z Newarku na PO prostě od začátku nemá!

To samé, že je na téměř 99% jasný, že v prvním kole půjdeme na Tampu a rozhoduje se jen, jestli začneme doma či venku...tak proč stahovat kalhoty (Flyers, Boston) když brod je ještě daleko ... Navíc si myslím, že na Boston jako jedni z mála na východě máme šance velice solidní!

Co se týče Max to je neskutečný, co předvádí. Ten klub je diamant ještě s tím svým kontraktem navrch! Poměr gólů/zápasů co letos odehrál je neskutečný...jen aby mu drželo zdraví i v PO, prostě UNTRADEABLE EVER! Opravdu jsem z toho kluka k paf...když si vemu že za Riveta jsme urvali Gorgese a pick, ze kterého byl Pacioretty, tak u mě Gainey aspoň trochu krotí ty emoce za Mcdonagh, který mi trhá srdce, že není u nás...PK - Mcdonagh by byla to obraná dvojce od dob Robinson, Lapointe! VELKÁ ŠKODA!

A k té debatě k Priceovi, já nepatřím ani mezi jeho kritiky ani jeho mega obdivovatele. Mám ho rád, ale jak už jsme psal asi 14dní zpět, má pořád co dokazovat, jelikož to z OH já opravdu neberu, za tou obranou by to vychytal i Mickey Mouse, dokonce možná i střevo Dubnyk :p Prostě chci od něj vidět top kvalitu v PO NHL, kterou předvedl jen jednou v kariéře, ale nestačilo to...Letos před sebou ten kvalitní tým má, tak ať se ukáže! Na druhou stranu lehkovážnost mu nevyčítám, takový je pořád...prostě salámista :D Pro gólmana, kort v Montrealu, jen dobře!

* copy a ještě dodatek k DD, velká kritika na něj směřuje, ani já nejsem jeho velký fandou, ale musím uznat, že už před příchodem Vanek a teď obzvlášť se hodně zlepším, a rozhodně nesouhlasím s tím, že by se jen vezl se oběma Star...ale sám tomu přidává něco navíc! Jen u něj nevím, jestli v PO to bude stačit, tam to na centrech hodně stojí...a zatím žádný mě z těch našich mě v něm nikdy nepřesvědčil...samozřejmě krom tedy Danny B, ale to bude záležet jestli mu v něm dá "ras" větší prostor...
 
30.03.2014 11:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarHumorné situácie sezóny 2013/14 smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=yRDkKLph3Qk
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík