Ukončí dnes Habs sérii?

22.04.2014, 19:00 | Preview |  Jaroslav Francek
 

To je otázka dne. Když se podaří dnes Canadiens doma proti Tampě zvítězit, tak to bude poprvé od Stanley Cupového roku 1993, kdy by se jim to podařilo. Také by to bylo přesně deset let poté, co 4:0 na série porazili Habs naopak Lightning, bez zajímavosti není fakt, že i Tampa v tomto roce vyhrála posvátnou trofej. Montreal ve své historii ještě nikdy neprohrál sérii, když v ní 3:0 vedl a v celé historii NHL se stalo pouze třikrát, aby tým celou sérii před posledním vítězstvím celou promarnil.

Do zápasu vstoupí Therrienovi svěřenci v opět nezměněné sestavě, což je pochopitelné. Samá chvála se snáší na hlavu Reneho Bourqua, jaká to změna oproti základní části. Tento urostlý forvard má neskutečnou bilanci z vyřazovacích bojů v dresu Habs z osmí zápasů má totiž bilanci 5+1. Brendan Gallagher na tom není o moc hůře s 4+2 ve stejném počtu utkání.

Tampa bude opět bez své jedničky Bishopa, Stamkos, který se v minulém zápase nešťastně střetl s Jemelinem, je v pořádku a bude hrát.

Poslední krok bývá nejtěžší, jak s ním poradí Habs sledujte od jedné hodiny.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, ale řekl bych, že ofenzivně jsme působili v obou domácích zápasech - jen v tom druhém to platilo po delší dobu. Briere s Weisem jsou vynikající, Bournival jim celkem solidně sekunduje - tahle lajna se mi líbí. Naší nejslabší je, paradoxně, ta první, což je z velké části "zásluha" zatím špatné hry Vaneka, to máš pravdu. A další, kdo se mi tam dost ztrácí, je Prust - zato Pleky s Gallagherem výborní, to jsem mile překvapený...smajlik.
Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali dvěma haluzemi, Jemelin opět potvrdil, a nejen tím gólem, že je zatím z našich obránců nejslabší.
Postup je v kapse a musím říct, že takhle hladký průběh série jsem nečekal ani omylem, ale je pravdou, že nám asi dost nahrálo zranění Bishopa.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je fakt, po první třetině to klidně mohl být bůra.
Vanek byl trošku slabší doma, to je fakt, ale já věřím, že nejen jeho čas ještě přijde.
Danny a jeho TOI, to bych byl jako kolovrátek...
 
23.04.2014 03:56 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
Avatartrochu nervy, ale nakonec do to dobre dopadlo smajlik proste parada
 
AvatarReakce na příspěvek:Prostě jsem to cítil v kostech smajlik
To byl závěr jak má být, drama pro diváky, to bylo naplánované smajlik
Jsme tam, sweep ve velkém stylu. Nová série bude zase jiná. Tak kdo to bude, Ruins nebo Křidýlka? Já tipuji přeci jen brumíky, nenechaní si to utéct.
 
23.04.2014 03:52 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarUfff, kanonýr promluvil. Paradoxně dnes jsme hráli nejvíc neskutečný hokej ofenzivně, co jsem od nás už dlouho neviděl. Gudlevskis držel" Jasný momentum, ale štěstí se přisunulo na naší stranu!

Jeden vzkaz panu Vanekovi, tady nejste v Buffalu, v domácích zápasech byl nejslabší náš útočník! V druhém kole musí přidat! A prosím víc času na ledě pro Briera, z jeho časem na ledě, takhle bodovat!
 
AvatarNaštěstí jsme to ukončili, kdo ví, jak by se série mohla zamotat. Takto si jen počkáme na soupeře, můžeme oddychnout a připravit se na semifinále konference, kde určitě máme šanci, ale chce to zlepšit přesilovky a nedělat chyby jako dnes - hlavně obránci musí být důslednější...
 
Avatarparáda, je to tam!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobře tysmajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Bojím se, abychom neprobudili spícího obra...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak on dostal šanci i díky zranění Stamkose, prostě dostal šanci, využil ji a už své místo nedal zpět.

Nádherně jsme to prosrali a teď to zase naháníme zpět. Max se potřebuje trefit a teď je ta pravá příležitost, kéž by.
 
23.04.2014 03:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatargudlevskis Momentum, musíme překonat, nebo tady máme velký problém!
 
AvatarReakce na příspěvek:jsem to špatně napsala... smajlik já netvrdím, že jiný kluby nedávaj šanci mladým (Detroit, Colorado...), ale rozhodně ne tolika mladíkům za jednu až dvě sezóny. Tou příležitostí bylo spíš myšleno jeho pozice v týmu smajlik

No a zápas začíná od začátku smajlik
 
AvatarNo to jsme si to ale krásně zkomplikovali, teď nás čeká zatraceně těžká práce...
 
AvatarReakce na příspěvek:Na MS by určitě měl hrát minimálně v druhé lajně, o tom žádná, u Růži tomu věřím, že dá šanci mladým, když povolal i Jordána. Jinak nemáš pravdu, mladým dává šanci hodně klubů, je sice pravda, že spíš svým dřívějším pickům, ale Palát s Gudasem byli oba výteční v AHL, vyhráli tam Memorial Cup, takže u nich draftová pozice nehraje moc roli.
Zápas nám zatím vychází, sice sem tam povolíme, ale doklepat to musíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ho tam za boha nemohl najít, no to je fuk smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:taky doufám, že na MS pojede a bude mít lepší roli než na OH. Na druhou stranu se obávám, že ho Tampa nepustí...ale kdo by to byl řekl, že na draftu šel třetí od konce. Má ale i kliku, že je zrovna v Tampě. Nikde jinde by asi takovou příležitost nedostal. To samý Gudas se Šustrem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Byl vidět za čárou, takže to bylo jasný, možná to tam dotačil Palát rukavicí, ale to už vidět nebylo, spíš bych si to tipl na Gorgese... Jemelin dneska opět nejistý... Za to opravdu se mi líbí Palát, hraje výborně a doufám, že na MS se předvede... Dnes už nemusí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Objektivně, viděl někdo ten puk pořádně v brance? Já teda ne smajlik Na sporné góly teda 1:1 v sérii. Lindback je hustý, on nám celou sérii krade jednu gólovku za druhou, některé savy výtečné, ale pak pustí takové náhozy. Když tohle eliminuje, bude to dobrý golman, jestli ne, tak poputuje do Evropy.
 
AvatarNastěstí jsme se po výborné přesilovce do soupeře zakousli a nepovolili, dokud nebylo dvoubrankové vedení, supr... Uvidíme, co přinese změna brankáře, podle mě tam měl být minimálně od začátku čtvrtého zápasu, protože Lindbackovi se povedl jen první zápas...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, počítám s tím. Já sice nakonec zápas stíhám, ale není to na škodu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pardo, report píši, jak jsme se již dříve dohodli... Doufám, že je to závěrečný v této sérii:)
 
AvatarWow, to byl teda začátek, rychlá branka nás posadila do sedla a zatím jsme z něj neslezli. Jsem rád, že přišel druhý gól, navíc šel na vrub Lindbacka. Tampa dělá hrozné chyby vzadu, a pokud to nezlepší, bude vymalováno. My si naopak pomáháme, Pleky několikrát skvěle ubránil Stamkose, takže jen tak dál a musíme to urvat...
 
AvatarReakce na příspěvek:zatím je to super, hlavně neztratit tohle vedení, což umíme. Věřím, že dnes k tomu nedojde...Ale chápu fanoušky Tampy, jestli jsou rozčíleni na rozhodčí. To podražení od Price bylo evidentní a (možná naštěstí) to nepískli...
 
23.04.2014 01:49 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarHrajeme výborně. Weise skvěle... Jen tak dál.
 
AvatarDannyboy!!! Ale výborně zapracovala celá lajna, Weisova přihrávka byla fantastická. Už jsem chtěl psát, že zase tlačíme jako v G3 a nic z toho a tochu to uklidnil Larry, skvěle!
 
23.04.2014 00:03 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Maturita je sranda smajlik Když si vzpomenu, jak jsem se plánoval furt učit a kvůli MS v hokeji jsem se učil až dva dny před a to jsem se ještě na 3 předměty vykašlal úplně, protože jsem nestíhal smajlik
 
22.04.2014 23:25 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Mě taky, tohle je praktická (školní) část..
 
22.04.2014 23:24 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Chybí mi 14 otázek a těch 13 co mám sem ani nedočet do konce :DNezbejvá mi nic jinýho než se pomodlit a nastavit si budík aspoň na poslední třetinu :D
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak už na to kašli smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:taky přeju hodně štěstí smajlik mě písemky čekaj 2.,5. a 6. května smajlik
 
22.04.2014 22:33 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Čím víc se do toho dívám, tím míň toho umím :D Takže doufám že máš pravdu a zapijem to ještě na nějakým koncertě :D
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik dneska dají maturu každému, tak snad i tobě, drž se.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sice odjel po jedné noze, ale stejně je to vážné zranění, protože bude mimo 4-6 týdnů. Není to extrémně špatné jako u Hertla ani se stěstím jako u Sobotky, ale je to prasárna, Cooke nemá v lize c dělat.
 
22.04.2014 22:05 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJá doufám že to dnes utnem! Bohužel nebudu sledovat, ráno maturuju, tak mi od osmi držte palce.. smajlik GO HABS GO!
 
AvatarReakce na příspěvek:tak jsem shledl ten zakrok a musim rict ze to jeste doladl dobre kdyz jeste odesel posvym byt po jedny bez pomoci,
 
Avatarbtw viděli jste co zase prováděl Cooke? Ten hráč je opravdu čůrák a to bez pardónu. Dovedete si představit, kdyby nám tak někdo odrovnal Subbyho? Soucítím s Avs a teď jim fandím ještě víc, ať ty šašky dají.

Nás dnes čeká zápas, kde na nás soupeř vletí, nemají se na co šetřit, nemají co ztratit. Doufám hlavně, že to po té včerejší zkušenosti bude bez zranění a samozřejmě s výhrou.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík