"Velebnost jdu blejt"

17.05.2014, 21:47 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens zvládli napínavú sériu s Bruins a po štyroch rokoch si opäť zahrajú konferenčné finále. V ňom si zmerajú sily s New Yorkom Rangers, ktorý podobne ako Habs po sedemzápasovej dráme vyradil favorizovaný Pittsburgh. Stretávajú sa tak dva, po všetkých stránkach vyrovnané tímy. Rangers mali síce o jeden deň voľna naviac, avšak tento fakt by sa nemal výrazne prejaviť na výkone a pripravenosti Habs. Dobrou správou je, že útočník Alex Galchenyuk už naplno zarezáva a v najbližšej dobe by sa mohol vrátiť do akcie. Po nádhernom úvodnom ceremoniály dosiahla atmosféra vo vypredanom Bell Centre tú správnu úroveň a boj o postup do finále Stanley Cupu sa mohol začať.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Bournival - Plekanec - Vanek
Bourque - Eller - Gionta
Prust - Briere - Weise

Gorges - Subban
Markov - Jemelin
Beaulieu - Weaver

Stretnutie sa začalo podľa očakávaní vo veľkom štýle, pretože už v jeho úvodných sekundách si gólman Henrik Lundqvist pripísal dôležitý zákrok po streleckom pokuse z hokejky Reneho Bourqua. Na opačnej strane zase zlikvidoval Carey Price nebezpečnú strelu obrancu Ryana McDonagha. V polovici štvrtej minúty to na brankára Canadiens skúšal hosťujúci forward Benoit Pouliot. O necelú minútu neskôr sa Rangers ujali vedenia, keď krásnu prihrávku od Dominica Moora zužitkoval Martin St. Louis. Habs mohli odpovedať v siedmej minúte, lenže šanca, na ktorej začiatku bol P.K. Subban neskončila v bránke hostí. Nedáš, dostaneš! Presne to sa stalo, keď Montreal nedokázal ubrániť tlak New Yorku. Skóroval útočník Mats Zuccarello. Michel Therrien nebol vôbec spokojný s výkonom svojich zverencov, takže si vybral oddychový čas. Trochu to pomohlo a Habs si dokázali vypracovať niekoľko sľubných šancí. V štrnástej minúte strieľal z bezprostrednej blízkosti Benoit Pouliot, našťastie Carey zakročil. V čase 15:25 bol za hákovanie vylúčený Rene Bourque. Canadiens sa síce úspešne ubránili, ale Bourque sa bezprostredne po návrate z trestnej lavice opätovne nedovolene previnil. Po dvadsiatich minútach Montreal prehrával 0:2.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky spôsobil väčší závan pred Priceom hosťujúci útočník Chris Kreider. V dvadsiatej tretej minúte konečne pohrozili aj Habs, avšak Lundqvist mal všetko pod kontrolou. Chvíľu nato sa mladík Kreider po Jemelinovej chybe dostal do úniku a pri tom nešťastne zvalcoval Pricea. Ten bol po tvrdom náraze trochu otrasený, ale našťastie v poriadku. Hráči Montrealu spôsobili ďalší závan pred Lundqvistom v dvadsiatej piatej minúte, ale Nathan Beaulieu ani Brian Gionta neprepasírovali puk do bránky. V dvadsiatej ôsmej minúte predviedol P.K. Subban krásnu individuálnu akciu, lenže ani tá neskončila gólom. Canadiens boli v týchto momentoch aktívnejším mužstvom, chýbala však efektívna koncovka. V tridsiatej minúte sa predviedol tiež Carey Price pri nebezpečnom pokuse hosťujúceho forwarda Dereka Stepana. Proti brankárovi Rangers neuspel ani Max Pacioretty, nakoľko Henrik jeho strelu schoval v lapačke. V tridsiatej druhej minúte sa Bell Centre konečne dočkalo vytúženého gólu, keď skóroval Rene Bourque. V čase 15:53 druhej tretiny putoval za držanie na trestnú lavicu útočník Brian Boyle. Habs si počas presilovky vytvorili niekoľko dobrých šancí, ale skóre sa nemenilo. V tridsiatej deviatej minúte sa v dobrej šanci ocitol Brandon Prust. Nepozornosť v obrane Montrealu potrestal presným zásahom minútu pred koncom tretiny forward Chris Kreider. Celé to ešte viac zaklincoval Brad Richards štvrtým gólom dvanásť sekúnd pred sirénou. Otrasný záver dvadsaťminútovky.

Na záverečných dvadsať minút poslal Therrien do bránky Petra Budaja. Ten si hneď v úvode pripísal úspešný zákrok pri pokuse Chrisa Kreidera. V čase 00:50 tretej tretiny bol za hru so zdvyhnutou hokejkou vylúčený P.K. Subban a Habs sa museli brániť. Dlho nevydržali a v prisilovke na 1:5 zvyšil obranca Ryan McDonagh. Vylučovanie na strane Montrealu veselo pokračovalo ďalej, keďže za nedovolený zákrok putoval na trestnú lavicu Max Pacioretty. O chvíľu ho tam doplnil Brandon Prust. Rangers tak mali len ľahšiu cestu k šestemu gólu, ktorý visetil Derek Stepan. Deštrukcia pokračovala, keď sa strelecky presadil aj totálne mimo formu hrajúci Rick Nash. Zdrvujúcu porážku trocu zjemnil Lars Eller gólom na 2:7. V závere boli Canadiens právom vybučaní vlastnými fanúšikmi. Presnejšie povedané tým zvyškom fanúšikov, ktorí mali tie nervy, aby sa pozerali na tú hrôzu až do konca. Konečný výsledok 2:7, k tomu niet čo dodať...

Hnus, ináč sa výkon Canadiens ani nedá označiť. Predovšetkým záver druhej a tretia tretina to celé zaklincovali. Ono tá prehra by ani tak neštvala, skôr tá neschopnosť nájsť recept na štýl Rangers. V prípade, že v nasledujúcom zápase nepríde obrat o 360 stupňov bude táto séria pre Montreal veľmi rýchla a trpká. Druhé stretnutie je na pláne v pondelok o 2:00 SEČ.

Hviezdy zápasu:
1. Martin St. Louis 1 + 1
2. Henrik Lundqvist 20/22
3. Chris Kreider 1 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.05.2014 17:42 | reagovat
PatrickZ | the.habs@seznam.cz
AvatarTeda, bez Careyho tomu moc nevěřím :/ ....snad chytne Petr nějakou životní formu a obrana nebude moc pouštět hráče Rangers do střel...
 
19.05.2014 17:42 | reagovat
PatrickZ | the.habs@seznam.cz
AvatarTeda, bez Careyho tomu moc nevěřím :/ ....snad chytne Petr nějakou životní formu a obrana nebude moc pouštět hráče Rangers do střel...
 
19.05.2014 17:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkáš, musí makat na 120%, ale bohužel to prý bude chtít zdravotní zákrok. Tudíž by nestíhal ani případný finále....KUA! Dnes vyhrajeme, pokud to nepůjde Prust utrhne Kreiderovi hlavu...to zklamání bude kousat těžko!
 
19.05.2014 17:27 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarReakce na příspěvek:ah, tak ostáva nám už len veriť Budajovi, nech sa chytí ako to len pôjde, není to síce ani zďaleka Price v top forme, ale verím, že nás podrží a nesklame smajlik
 
19.05.2014 17:24 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarPodla mňa by bol lepší zdravý Buddy než zranenný Carey, ale budiš...ak dnes prehráme, tak naše šance na finále budú minimálne...suckers to už potom doma nepustia. Hlavne sa musíme vyvarovať chýb v obrane a dobre forčekovať, z toho v prvom zápase rags ťažili najviac, pričom si ani nevytvárali nejaký výrazny tlak, len trestali gólom každú chybu.
 
19.05.2014 17:24 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTak Carey je prý na tuhle sérii mimo. Myslím, že máme na to Rangers uhrát i bez něj, ale teda výzva pro hráče to bude maximální.
 
19.05.2014 17:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak prý mu to zákazali a je done for season! :( Aspoň tedy podle slov D.Dregera..přesto vyhrajeme! Sorry, že to tady tak plním infem (ač se mění každou minutou), ale ve finále konference člověk není každý týden...8pm ready :)
 
AvatarZraněný brankář není dobrý start do utkání, ale málo kdo by mu nedal šanci, když to chce zkusit. Bojím se ale, že Rangers do brankoviště půjdou ještě o to víc a pokusí se vše hrnout na branku. Souhlasím ale s tím, že dneska budou naši nažhavení na maximum, rozpoutají ohnivou bouři a já věřím, že to povede i k výhře. Dnes musíme, pokud chceme doufat...
 
19.05.2014 17:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:V sobotu byli OFF dnes budou ON a to tak, že totál. Ta potupa je nakopne, to garantuji! V rádiu říkají, že je tak na 75%, ale sám Carey si řekl, že chce dnes hrát. Tak uvidíme, jestli ho MT vyslyší a vazy vydrží nebo si to přetrhne totálně.

Za sebe tak raději viděl 100% dvojku..
 
AvatarReakce na příspěvek:Po tom, co jsem viděl v sobotu (resp. v neděli), tomu moc nevěřím - navíc Carey diskutabilní...smajlik.
 
19.05.2014 16:34 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak prý do toho jde...není na 100%, ale jde do toho...hmm, trochu to kazí mojí predikci. Se zdravím Flandersem bych věřil víc, ale i takhle si myslím, že vyhrajeme! Bude hořet led!
 
19.05.2014 16:11 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Každopádně říkám jedno - dnes vyhrajeme!
 
19.05.2014 16:10 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://www.tsn.ca/montreal/listen/ tady si můžete o aktuálním stavu poslechnout..jedni říkají, že do toho půjde s protézou, druzí že je to vážné a není šance...No ani jedna verze se mi moc nelíbí! Vidím tu práci pro Flanderse a ještě lépe Dustina! :)
 
19.05.2014 08:58 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAle čo, treba veriť, to je jedno kto bude v bránke. smajlik
 
19.05.2014 00:37 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
je to smůla...a carey dělá určitě nám všem nepěkný noční můry, ale snad to vyjde...aspoň jsme si to vybrali na začátku série, těch dobře rozehraných a ztracených známe z minulosti dost...go guys! :)
 
18.05.2014 20:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Therapy day for Price. Therrien says we shall see if he is ready to go tomorrow...za mě je jasné! Třetinu dochytal přes bolest, při těch dvou gólech to bylo znát, jak měl pomalou reakci. Podle mě je done a lepší, než aby do toho zítra šel přes bolest nastoupil zdravý brankář. Přál bych si Tokarskiho, ale je jasný Budaj...pak se můžeme jen modlit to nějak urvat. Ale jestli je to to koleno...tak to nebude ani za pět dní ok...to je na 3-4 týdny :(
 
AvatarReakce na příspěvek:Může to znamenat, že chtěl nohu šetřit, zjisti jak na tom je, no a nebo to je v kádi. Bojím se druhé verze...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak na to nemám co slušného říctsmajlik smajlik smajlik
 
18.05.2014 17:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPrice spent only 5 minutes on ice at 10:00 am Sunday with Stephane Waite. :(
 
AvatarTak jsem opět dokoukal až nyní a moc k tomu nemám slov...smajlik! Měl jsem jisté obavy (což je u mě docela často...), ale tohle jsem fakt nečekal. Byli jsme úplně bezradní, vůbec jsme nevěděli, co hrát a jenom se potvrdilo, že na takovýhle styl my nic vymyslet nedokážeme. Navíc, jak už tu bylo psáno, se vytratila ta buldočí zarputilost a bojovnost, která nás zdobila většinu zápasů s Bostonem.
No a pokud se potvrdí zranění Priceho, myslím, že můžeme přestat snít náš velký sen... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vůbec s tebou neargumentuji v tomhle. Je jasné, že pokud Carey nebude schopen hrát nebo hrát na 100%, tak je série v trapu, o tom žádná. S primadonou může soutěžit a může ho porazit zdravý Carey, nikdo jiný.
O Budajovi tady všichni víme, že je schopen zachytat skvěle jeden zápas, o němž dopředu ví, že do něj nastoupí, ale to je ZČ, v PO bych si asi nebyl jistý ani tím se vším respektem k němu.
Ale nemalujme čerta na zeď, pořád je naděje.
 
18.05.2014 10:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Netřeba čekat do zápasu, myslím že už dnes při tréninku bude jasno. Když nenastoupí a nebo max jen bruslit, tak je to jasné! A nezlob se na mě, při těch dvou brankách, se na tu nohu nohu ani nemohl pohnout. Takže radši aby nastoupil zdravý gólman, než ten co nemůže...a jde přes bolest.

Upřímně pro mě je to čára přes rozpočet! A teď bych radši Tokarskiho, ale vím, že to je blbost. Budaj dokáže vyhrát jeden zápas, ne sérii o tom jsem přesdvědčen! A to ještě si vem, co to případné zranění udělá s hráči před ním. Místo motivace/frustrace..:(
 
AvatarTak samozřejmě, že jistota bude až na ledě při zápase, ale já si myslím, že to bude ok. Zranění vyvrátily i stránky, co mám na facebooku a ty se snad ještě v ničem nemýlily. Hlavně to hodit za hlavu, protože je na čem stavět, druhá třetina krom poslední minuty byla dobrá. Budeme lepší.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, to se uvidí až v pondělí na ledě, do té doby se bude jen mlžit...
 
17.05.2014 22:50 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ufff to všem spadl kámen ze srdce. Věřím, že dnešní debakl nás nakopne. GO HABS GO
 
17.05.2014 22:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tím, že MT řekl, že jej nevyndal kvůli zranění ale kvůli totální destrukci obrany. Tomu sám přeci nevěříš. V PO se zranění nikdy neuvádí, ale na otázku, jestli bude moci Price nastoupit v pondělí neodpověděl...Price po zápase nemluvil k novinářům, já bych si tedy rozhodně jistý nebyl!
 
17.05.2014 22:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNení zraněnej! Už je to potvrzený!
 
17.05.2014 22:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, samozřejmě na pravou nohu...Můj tip: v pondělí nastoupí, ale nebude to na 100%. Prý už loni s Ottawou od druhého matche nebyl ok, a podělalo se to až v tom čtvrtém úplně..Bojím se podobného scénáře.
 
17.05.2014 22:07 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPardo, já si ale bohužel vůbec nemyslím, že bych strašil! 1)..ta noha se prohnula, jak... 2) ve zbytku třetiny to na něm bylo znát 3) někdo může říct, že sundal Priceho, aby nakopl ale tím, že pak chudák Buds dostal tří fíky a nechal ho tam koupat dál mi dává najevo, že Price není ok 4) Prusty šel mstít přesně Kreidera (ač já ho neviním, narozdíl od Paciorettyho jezdí do branky, Max v PO tohle totálně vymazal z svých schopností), podle mě věděl proč jde zrovna po něm...5) Price při odchodu do kabin na konci jasně kulhal na levou nohu...

Takže říkám...prohru i takovým ostudným výsledkem vem čert! Ale jestli Price není 100%, tak game over!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík