Tentokrát se v nastavení radovali Jezdci, Habs budou čelit v úterý vyřazení

26.05.2014, 04:24 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Čtvrtý zápas série hraný opět v Madison Square Garden mezi dvěma nejúspěšnějšími týmy východní konference se odehrál ze strany Habs v sestavě téměř shodné s tou ze čtvrtka, jen suspendovaného Prusta nahradil Bournival a do sestavy se vrátil Frankie Bouillon na místo Beaulieuho. V brance stal Dustin Tokarski.

Gorges – Subban

Markov – Jemelin

Bouillon – Weaver

Pacioretty – Desharnais – Gallagher

Galchenyuk – Plekanec – Gionta

Bourque – Eller – Vanek

Weise – Briere – Bournival

Do zápasu se domácí Rangers vrhli podle očekávání ve velkém tempu a ihned po úvodním buly musela obrana Habs řešit zapeklité situace před bránou. Hned v druhé minutě byl díky dobrému pohybu domácích vyloučen Gorges a toto oslabení Canadiens v pohodě přečkali bez újmy.  Následně se hrály téměř bez větších mezer tři přesilové hry montrealských v řadě, ale byly zahrány tak špatně, až z toho zrak přecházel. Ta prostřední z nich byla až tak špatná, že z ní dokázali domácí vstřelit svůj první gól v oslabení v této sérii, to když všem ujel v čase 7:18 Carl Hagelin a nedal blafákem ve velké rychlosti Tokarskimu šanci. Jezdci se tak ujali vedení díky hodně zbyteční brance. Srovnání skóre se po zbývající čas první třetiny nabízelo několika hráčům Montrealu a to zejména ve 12. minutě, kde měl největší šanci Gionta, když se ocitl sám před Lundqvistem a nedal. Následně to byl opět kapitán montrealských nebo Vanek, ale žádný pokus si cestu za Lundqvista nenašel a třetina skončila za stavu 1:0 pro domácí. Střelecky byli aktivnější hosté 11:9.

Vstup do druhé třetiny moc Habs nevyšel, když byli očividně duchem ještě v kabině. Tento fakt vedl k menšímu závaru domácích, jenž dostal St.Louise do velké šance Markova do faulování. Oslabení bylo opět zvládnuté dobře a ani nebylo třeba celých dvou minut, jelikož si proti pravidlům počínali také Rangers, jmenovitě Nash, jehož hůl byla přistižena v obličeji Subbana. Týmy si tak vyzkoušely hru ve čtyřech, která nevypadla zle a následovala zkrácená přesilovka Habs, jenž opět nebyla žádná hitparáda, ale zlepšení bylo trochu vidět, nicméně času bylo málo. Hrálo se tak znovu v pěti a znovu to byl boj jako po čas celé série. Vysokorychlostní hokej plný tvrdých hitů a zblokovaných střel, když se tu najednou objevilo přečíslení Habs, jehož součástí byl také Frankie Bouillon a po nahrávkách Bourqua a Desharnaise se v čase 8:08 nemýlil a hezkou střelou nachytal v brance zalezlého Lundqvista. Therrienovi se tak jeho žolík opět vyplatil. Srovnáno, což povzbudilo některé hráče k dalším emocím, což vedlo k dalším trestům, tentokrát na obou stranách a hrálo se ve čtyřech. Tyto situace, kdy je na ledě více prostoru Habs vyhovují, což opět ukázali, ale na konci této sekvence se nepříjemně zasekli ve svém pásmu, což vygenerovalo několik velkých šancí, na které ale vždy měl Dustin Tokarski odpověď a opět svůj tým držel ve hře, krásný zákrok předvedl zejména proti Brassardově střele. Další krásný zákrok si připsal mladý brankář proti Hagelinovi, když jeho pokus vykopl svou levou nohou. V posledních pěti minutách si po Boylově faulu opět hosté zahráli přesilovku a konečně to podle toho na ledě vypadalo. Habs se podařilo víc než minutu dusit Rags ve svém pásmu, ale výraznější šanci ke skórování si nepřipravili, naopak ve středním pásmu fauloval Subban a z následné výhody se sám před Tokarskim objevil St.Louis, ale mladý Kanaďan v masce se vytáhl fantastickým zákrokem lapačkou. Následné oslabení Habs zvládli, ale následující akce na ledě byla pro hosty velice smolná. Obránci Montrealu se špatně pohodli při střídání, čehož využil Girardi, a pasem přes celé hříště našel na modré čáře osamoceného Brassarda, jenž Tokarskimu nedal golfákem z bezprostřední blízkosti nejmenší šanci. Dostřídávající Bouillon už dobruslit nestihl. Smolný gól v poslední minutě prostřední části (19:04) tak poslal domácí opět do vedení. Na střely to bylo v této třetině 11:5 pro Rangers a celkově 20:16 také ve prospěch Jezdců.

Vstup do třetí třetiny se moc nepovedl domácím, jelikož hned v první minutě faulovali (D. Moore). Tato přesilovka opět vypadala dobře a konečně jí Habs proměnili, poprvé v této sérii! P.K. Subban předvedl opět svůj laser a nedal Lunqvistovi žádnou naději, jelikož mu stínil Gallagher. Čas 2:00, asistence Desharnais a Markov. Za půl minuty hráli Rangers zase ve čtyřech, ale tahle přesilová hra už tak dobře sehraná nebyla. Při hře pět na pět byly vidět vzrůstající nervy, jak šel čas dál k šedesáté minutě, nikdo nechtěl udělat osudnou chybu za nerozhodného stavu. Blízko rozdílové brance byli Habs v 16. minutě, kdy Desharnaisova řada zamkla pětici newyorských ve svém pásmu a kombinovala, ale nikdo nebyl schopen využít únavy bránící pětice a skórovat. Poslední minuty byly doslova šílené, nejprve měl vyloženou šanci St.Louis a posléze na druhé straně Galchenyuk, ale jeho střela šla od ramene Lundqvista do tyčky. V 60 minutách se tak o vítězi nerozhodlo a podruhé po sobě se tak šlo do prodloužení.

Prodloužení opět ukázalo, jak hokej umí být krásný, ale také zákeřný. Habs měli výborný úvod nastavené části a spoustu šancí, dokonce si zahráli další, již osmou přesilovou hru, ale nedokázali Lundqvista překonat. Kdežto Rangers se na dohled Tokarskiho téměř nedostali, ale v čase 6:02 přeci jen z hole St.Louise zvítězili. Vyčerpaný ruský obranný pár Habs nebyl schopen vyhodit puk, i když ho měli na holích, což rozhodlo. Nikým nepokrytý střelec vítězné branky byla další velká chyba. Na střely zápas skončil nerozhodně po 29 pokusech na obou stranách. New York tak vítězí 3:2 v prodloužení a v sérii vede již 3:1.

Montreal nepředvedl opět zrovna kvalitní první třetinu, ale postupem času se zlepšoval a od poloviny zápasu se hrál vyrovnaný hokej z obou stran. Bohužel rozhodly individuální chyby a zejména fakt, že z osmi přesilovek využili hráči Canadiens pouze jednu. Pochválit je opět třeba Tokarskiho, jenž je v brankářském souboji Lundqvistovi víc než zdatným soupeřem. Šestý zápas, ve kterém budou Habs čelit eliminaci, je na programu v úterý v Bell Centre.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.05.2014 14:50 | reagovat
Mattew | NovakMatous@seznam.cz
AvatarJak se ten zápas blíží, tak nám věřím víc a víc, že to prostě minimálně dnes urveme smajlik ...oni kluci sami vědí, že jim dneska může skončit sezona, takže do toho půjdou snad s ještě větší vervou. Pokud bychom dnes vyhráli, byla by to paráda.
 
AvatarReakce na příspěvek:Spíš bych věřil, že zvládneme šestý zápas u nich, než teď tento pátý doma. Kluci musí konečně začít bránit, Lundqvista snad propálíme a ještě minimálně o dva dny si dobrou sezónu prodloužíme...
 
AvatarNeříká se mi to úplně lehce, ale je třeba si užít náš poslední zápas v této sezóně...smajlik. A doufám, že prohrajeme alespoň po boji a ne, že se sesypeme jako v prvním zápase! Sorry, ale v zázrak nevěřím...
 
26.05.2014 21:29 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naděje umírá poslední a pokud nebudeme dělat tak fatální kiksy, tak na ně máme. Vaneka bych posadil a dal tam někoho kdo bude jezdit, na něj se nedá dívat. Zítra to urvem! GO HABS GO
 
26.05.2014 21:17 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarJeště není konec, naděje tu je, ale vyhrát 3x po sobě není moc snadnej úkol teda smajlik ... no uvidíme smajlik
 
26.05.2014 15:44 | reagovat
Mattew | NovakMatous@seznam.cz
AvatarAsi zlomové prodloužení. Bohužel rozhodla naše nemohoucnost rozhodnout v zákl. hrací době, přitom z těch přesilovek tam toho mělo padnout víc. NYR potvrdili, že oslabení zvládají skvěle. V Bell Centre to snad ještě zvládneme a pokusíme se o zázrak.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, on Lundqvist není až takové terno, jak z něj pořád všichni dělají. Té přezdívce King se jen směju smajlik Je imrvere zalezlý v bráně a včera to dost vyrážel. Zkrátka jak už bylo řečeno nebo napsáno v preview, rozhodly přesilovky a naše chyby jednotlivců. Oni vážně snad v sérii krom prvního zápasu nedali gól, který bysme jim nedarovali nebo jim to tam nespadlo po haluzi... smajlik
 
AvatarTo by jeden blil z těch přesilovek. Dobré byly dvě. První, ze které padla branka a pak ta následující, jinak hrůza... No a obdržené branky, to nemá cenu ani rozebírat, naprosto darované góly domácím, kteří byli k poražení. I v prodloužení jsme hráli lépe. Bohužel opět kiks v našem obranném pásmu, několikrát puk na čepeli a my nevyhodíme, navíc si nepomůžeme, nezajistíme. Pak musel prostě přijít trest... Hokej jsme hráli lepší než první zápas, škoda tyčky necelé tři minuty před koncem... Navíc Lundqvist na mě nepůsobí jako neprůstřelný mnich. Hodně toho vyrazí, musíme se cpát ještě víc do branky... Bohužel už ani to nás asi nezachrání, vyhrát 3x v radě, skoro nemožné. Už doma to bude zatraceně těžký
 
AvatarMožná tu budu jeden z mála, ale k tomuhle zápasu mám jedno jediné - mužstvo, které má tolik přesilovek za zápas a zahraje je takovým způsobem jako my, si nezaslouží vyhrát ten zápas! Zasloužená prohra, všechny tři góly jsme jim vyloženě darovali, co na to říct...? Jsem strašně zklamanej z našeho výkonu, i když opticky to tak špatně nevypadalo. Ale ty přesilovky byly totálně k zblití! A to ještě můžeme děkovat Tokarskimu...
 
26.05.2014 09:13 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ja teda moc v zázrak neverím....sériu už neotočíme, rada by som sa mýlila... smajlik
 
26.05.2014 08:44 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJe to škoda, myslím že jsme byli lepší. Bohužel góly jsme jim darovali :-( Nicméně ještě není konec a doma je dáme.
 
26.05.2014 05:34 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
Avatarobrovska škoda smajlik
 
AvatarTakové OT z naší strany a stejně to projedem...
 
AvatarNebránil bych se podobnému závěru jako ve čtvrtek... smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík