Dnes na programu: repríza konferenčního finále

25.10.2014, 20:57 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Znalci nedávné historie tedy vědí, že se s Montrealem Canadiens utkají New York Rangers. Tým, který vyřadil Habs v loňském konferenčním finále 4:2 na zápasy a taky vyřadil Caryho Price ze hry, když do něj Kreider bezohledně najel a tým tak velice oslabil. Máme tedy čekat přehnané emoce? Spíše ne, zní z kabiny Montrealu, ale jeden nikdy neví…

Pro Michela Therriena to bude dnes zápas číslo 600 na lavičce klubu NHL, což je určitě velký milník v kariéře, ale padesátiletý lodivod Montrealu číslo nebere nijak vážně a dál jde za svým snem, jímž není nic menšího než Stanley Cup.

Habs naposledy vyhráli doma nad Detroitem 2:1 v prodloužení a pokračují tak ve velkém stylu na začátku nové sezony. Ovšem tým si je vědom toho, že to v podstatě nic neznamená, neboť sezona bude dlouhá. Na dnešní utkání se nečekají žádné změny v sestavě, tudíž Jiří Sekáč bude i dnes pouze zdravým náhradníkem a v třetí lajně bude válet Dale Weise. V brance nastoupí ke svému sedmému utkání sezony Carey Price.

Rangers oproti jarnímu play-off přišlo o nějaké hráče (Boyle, Pouilot a další) a noví do týmu na místo nich přišli, jmenovitě Dan Boyle (toho času zraněný), Lee Stempniak, Ryan Malone, Michael Kostka či Tanner Glass. Do týmu se také přes léto probojovali mladíci Hayes a rodák z Montrealu Duclair. Tak i přes zranění Stepana je v týmu slušná konkurence, jak takovému týmu povedou Habs sledujte od jedné hodiny ranní.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPoctivě odmakaný zápas. Já bych menší výtku rozhodně měl, dělalo nám obrovské problémy založit útok, když Rangers napadali, většinou jsme puk nedokázali ani vyhodit a ještě v obranném pásmu o něj přišli. Jak od toho Rangers upustili, tak se nám o moc lépe dýchalo. Jinak v první polovině se mi nelíbila Ellerova formace, ale po té se rozehrála k velmi dobrému zápasu a Ellerovi hrozně stouplo sebevědomí, Weise výborný, Seky spíše bude mít možnost přes Bourqueho se dostat do sestavy. Já bych ale raději viděl Weiseho ve čtvrté místo Moena a Sekyho ve třetí... Price podal neskutečný výkon, jistota, ohromné sebevědomí a potřebné štěstí. Henrik se také snažil a dlouho nás trápil, naštěstí se nám podařilo dát třetí branku a bylo hotovo. Pleky hrál opět skvěle, jeho útok je výborný. Fantastický start, jen tak dále...
 
26.10.2014 05:07 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTo zas musel být parádní zápas, škoda, že jsem zase musel brzo vstávat. Ale hlavně, že jsou dva body doma! Jen tak dál! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:je to paráda. Jak jsem říkala už několikrát, je vidět, že si Pleky útočnou roli užívá smajlik Price podal snad nejlepší letošní výkon. Kdo mě ale nejvíc na začátku sezóny zaujal je Emelin. Nejenom že boduje, ale i defenzivní práci odvádí parádně, o hře do těla nemluvě smajlik A Weise taky hraje velice dobře, Seky to bude mít hodně těžký vrátit se do sestavy...
 
AvatarZápas mě hodně bavil a s dvěma body v kapse, dokonalost! Moc mě ani nenapadá, co bych vytkl, možná snad někdy lehce procházeli do našeho pásma, ale poctivě jsme se vraceli, tak z toho moc nebylo a co jo, tak to chytil Pricer. Porazili jsme ty sráče, mám obrovskou radost!
Carey naprosto profesorský výkon, klasické savy ve stylu robot, jako by se nic nedělo.
Bavila mě Plekyho lajna, místy si to dávali opravdu krásně, radost pohledět.
7-1-0, ou yeeah!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemám slov, hokejová dokonalost v praxi.
A jak si to někdy Plekyho lajna dává v pásmu suckers je taky krása. Začali jsme opět dost pomalu, ale po zahřátí je to výborné a jsme lepší. Ještě by to chtělo vytěžit další branku.
 
Avatarwau...tak to byla od Plekyho a Pacciho úplná nádhera smajlik smajlik
 
AvatarGo Habs Go!!! Dnes budu opravdu obrovskou radost, pokud je porazíme. Fakt rags nemám rád...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík