Najlepší štart do sezóny za 53 rokov!

26.10.2014, 10:28 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Domáce prostredie hráčom Montrealu v úvode sezóny zjavne prospieva, nakoľko vyhrali posledné tri stretnutia v Bell Centre. Naposledy dokázali výhodu domáceho ľadu Habs využiť v utorok, keď zdolali Red Wings tesne 2:1 po predĺžení. Štvorzápasovú sériu pred montrealským publikom ukončili zverenci trénera Michela Therriena v sobotu duelom proti New Yorku Rangers. Pre hlavného kouča Montrealu to bol špeciálny večer, pretože nastúpil na svoj 600. zápas v pozícii trénera. Ďalšou zaujímavosťou bol fakt, že práve „jazdci" zahatali Canadiens cestu do finále v predošlom play-off. Domáci tím mal navyše príležitosť dosiahnuť najlepší vstup do sezóny za posledných 53 rokov. Bez zmien v zostave a s Careym v bránke naskočili Habs do akcie.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Plekanec - Parenteau
Bourque - Eller - Weise
Moen - Malhotra - Prust

Jemelin - Subban
Markov - Gilbert
Tinordi - Weaver

Prvú vážnejšiu šancu si v polovici tretej minúty vypracoval hosťujúci útočník Chris Mueller, keď otestoval Priceovu pozornosť. Na opačnej strane zase vyslal na Lundqvista nebezpečnú strelu P.A. Parenteau. Gólman „jazdcov" zneškodnil tento pokus. V čase 05:18 prvej tretiny putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu Dale Weise, takže sa Canadiens museli brániť. Habs aj vďaka Careyho zákrokom prežili oslabenie. V deviatej minúte sa v dobrej šanci ocitol Tomáš Plekanec, jeho pokus bol neúspešný. Chvíľu nato fauloval Manny Malhotra a Rangers si opäť zahrali presilovku. Absolútne ju však nezvládli, keď sa do úniku dostali Pleky s Paciorettym a prvý menovaný otvoril krásnym gólom skóre stretnutia. Na začiatku osemnástej minúty sa New Yorku podarilo vyrovnať, keď z dorážky skóroval Carl Hagelin. V závere tretiny Carey zabránil takmer istému gólu, keď vychytal pokus Martina St. Louisa. Prvá dvadsaťminútovka priniesla dobrý hokej z oboch strán a za nerozhodného stavu 1:1 sa odchádzalo do šatní.

V závere dvadsiatej druhej minúty bol blízko ku gólu Rene Bourque, lenže nedokázal prepasírovať puk za Lundqvistov chrbát. O tri minúty neskôr preveril pozornosť hosťujúceho gólmana útočník Alex Galchenyuk strelou z medzikružia. V polovici zápasu počas presilovky mal Andrej Markov na hokejke gól, lenže „king" Henrik bol proti. Podobne úspešne si počínal tiež Carey pri pokuse forwarda Dericka Brassarda, za čo bol odmenený potleskom od domáceho publika. Aktivita tretieho montrealského útoku bola v tridsiatej druhej minúte pretavená do vedenia zásluhou presného zásahu Larsa Ellera. Montreal bol v tejto fáze stretnutia lepším tímom a vytváral si viacero sľubných šancí ale Lundqvist v mnohých momentoch podržal spoluhráčov. V druhej tretine pokračoval divácky atraktívny duel a čo je hlavné Habs po štyridsiatich minútach vyhrávali 2:1.

Tesné vedenie bolo zárukou toho, že posledná časť zápasu prinesie ešte zaujímavé momenty. V štyridsiatej piatej minúte otestoval Pricea strelou z medzikružia newyorský obranca Dan Girardi. Lars Eller mal očividne svoj deň, nakoľko jeho pokus zastavila až žŕdka Lundqvistovej bránky. Nemrzelo ho to však dlho, nakoľko v štyridsiatej siedmej minúte poslal domácich do vedenia 3:1 Pacioretty. Treba poznamenať, že veľkú zásluhu na tomto góle mal Dale Weise, ktorý našiel Maxa šikovnou prihrávkou spoza bránky. Rangers sa však nevzdávali a postupom času boli stále viac nepríjemní. V päťdesiatej druhej minúte Carey zneškodnil viacnásobnú šancu hostí. Necelé dve minúty pred koncom zápasu New York odvolal brankára ale ani to im nepomohlo, pretože Price ich svojimi zákrokmi miestami privádzal až do zúfalstva. Canadiens sa mohli tešiť zo štvrtého domáceho víťazstva v rade.

Výborný zápas korunovaný štvrtou výhrou za sebou a najlepším vstupom do sezóny za posledných 53 rokov. Bol to zároveň pekný darček pre Michela Therriena k jeho jubilejnému 600 duelu na pozícii trénera, len tak ďalej. Habs teraz čaká trojzápasová šnúra po klziskách súperov, ktorú odštartujú už v pondelok proti v poslednom čase dobre hrajúcemu Edmontonu Oilers.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 34/35
2. Lars Eller 1 + 0
3. Anthony Duclair 0 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.10.2014 20:37 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarhttps://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-71776439730&idb=-1&hash=kk8sRkf3&t=dGlrZXQgNi43MCB6YSA0MDBLxI0gT0s=
&data=SkVEOzQwMDtDWks7Ni43MA==
 
AvatarProsím zmastěte někdo pár řádek preview k dnešku. Díky, nestíhám.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, jim se to posouvá později, tuším o dva tři týdny? Teď nevím přesně.

Video s jablkama hodně pobavilo, jak Subby podvádí smajlik
 
AvatarMám takový dotaz, ne přímo k tomuto zápasu...jde o posun času. V Kanadě ještě neposouvali, že jo? Abych věděla, v kolik na příští zápas vstávat smajlik
 
26.10.2014 18:06 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSubby s Gallym lovia jablká smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=o-aUrmhWgKU
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak v Calgary jsme nevyhráli tuším od roku 2005, což zní až strašidelně, takže se taky trochu toho tripu obávám, ale tyhle série jsou od toho, aby se překonávaly, ne? smajlik
Jinak k zápasu, dalo se čekat, že se rags nevzdají a budou kousat, ale zase bych neřekl, že se tvořily nějaké zámky u nás v pásmu a my byli konstantně pod tlakem. Takové zápasy vypadají jinak. Musíme zlepšit obranu středního pásma, aby se netvořily brejky, což je proti rychlonohým týmům vždy klíčové.
 
AvatarStart do sezóny opravdu vynikající, to se musí nechat! S hodnocením včerejšího zápasu plně souhlasím s Michalem, navíc mně osobně vadila třetí třetina, kde jsme nechali Rangers veškerou aktivitu a i když jsme přidali třetí pojistku, byli jsme většinu téhle části dost pod tlakem.
Následující trip nám, myslím, ukáže, zda doposud dosažené výsledky nebyly o štěstí, ale o kvalitě, protože jak třeba v Calgary, tak v Edmontonu se nám příliš nedaří... Vzhledem k mému vrozenému pesimismu tipuju z této série jedno vítězství...
 
AvatarReakce na příspěvek:Potenciál ten tým má obrovský, to je fakt, nicméně musí hodně věcí klapnout. I tak je to ale určitě super start sezony.
 
26.10.2014 14:53 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Možnože to nič neznamená, ale momentálne výsledky niečo napovedajú o možnostiach, ktoré má tento tím. smajlik
 
Avatarhttp://novy.nhl.cz/video-skvely-start-montrealu-nic-to-neznamena-hlasi-plekanec/5003291
video rozhovor s Plekym
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
  • Výborně napsané Pardo, kloubouk dolů. Souhlasím se vším. Myslím, ... | více
  • Neřekl bych, že to byla nevydařená sezóna, spíš tato ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík