Canadiens si poradili s Flyers, dnes to zkusí na Red Wings

16.11.2014, 11:03 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens povzbudení presvedčivou výhrou 5:1 nad Bostonom, čakal v sobotu večer domáci duel proti Flyers. Tento súper na rozdiel od Bruins mal slušnú formu a v útoku nebezpečného Jakuba Voráčka. Hráči Montrealu konečne prelomili smolu v presilovkách, čo je veľké pozitívum a veterán Gončar sa tiež ukázal v dobrom svetle. Tom Gilbert inkasoval v predošlom zápase nepríjemný hit ale našťastie bol v poriadku. Súčasná situácia v defenzíve spôsobila, že tréner Michel Therrien nasadil do hry znovu sedem obrancov vrátane mladíka Beaulieua. Do bránky sa postavil Carey Price, zatiaľ čo v nedeľu v Detroite sa očakával štart Tokarskiho. Zloženie útočných formácií Habs bolo nasledovné:


Pacioretty - Desharnais - Parenteau
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Prust - Eller - Sekáč
Beaulieu - Malhotra - Weise

Markov - Subban
Gončar - Gilbert
Jemelin - Weaver

V druhej minúte preveril Emeryho pozornosť strelou od modrej montrealský bek Tom Gilbert. Na opačnej strane musel zase Price zasahovať pri nebezpečnej Lecavalierovej šanci. V čase 06:14 prvej tretiny putoval za podrazenie na trestnú lavicu útočník Jason Akeson a Habs si zahrali presilovku. Netrvalo dlho a ponúknutú príležitosť zužitkovali, nakoľko skóre stretnutia otvoril P. A. Parenteau. Claude Giroux sa krátko nato dopustil ďalšieho nedovoleného zákroku a domáci tím znovu využil početnú výhodu. Na druhom góle Montrealu sa podieľala rovnaká útočná formácia, s tým rozdielom, že úspešným zakončovateľom bol tentokrát David Desharnais. Dobrý štart zápasu z pohľadu Canadiens. V štrnástej minúte počas vlastného oslabenia sa do úniku dostal Manny Malhotra, lenže Emery zneškodnil jeho pokus. Carey pre zmenu podržal spoluhráčov po strele forwarda Matta Reada. Montreal po prvej dvadsaťminútovke viedol od dva góly.

Na začiatku prostrednej časti hry si Flyers zahrali presilovku a boli blízko k streleniu kontaktného gólu. Price však predviedol parádny zákrok a skóre sa nemenilo. V dvadsiatej siedmej minúte konečne dokázal prelomiť strelecké suchoty P.K. Subban, ktorému presne prihrával Alex Galchenyuk. Treba poznamenať to to bol už tretí presilovkový gól v tomto stretnutí. O šesť minút neskôr sa hosťom podarilo znížiť, keď do čierneho mieril útočník Brayden Schenn. V polovici tridsiatej štvrtej minúty sa Pleky síce tešil z gólu, lenže rozhodca mal iný názor, vraj nedovolené bránenie gólmana. Schenn sa po druhýkrát strelecky presadil v závere druhej tretiny, keď sa najlepšie zorientoval pred montrealskou bránkou. Po štyridsiatich minútach hry Habs viedli tesne 3:2.

Nástup do záverečnej časti sa Montrealu nadmieru podaril, pretože už po necelých dvoch minútach sa tešil z presného zásahu Parenteau, pre ktorého to bol už druhý gól v zápase. Asistoval mu Sergej Gončar, čím si pripísal svoj prvý bod v drese Canadiens. Zaujímavý hokej pokračoval. V štyridsiatej šiestej minúte hostia opäť znížili zásluhou útočníka Matta Reada, ktorý sa najlepšie zorientoval v zmätku pred Priceom. Šesť minút pred koncom Dale Weise prekvapil Emeryho nenápadnou strelou pomedzi betóny. Ten istý hráč zvyšoval na 6:3 o tri minúty neskôr, keď sa puk aj s veľkou dávkou šťastia dostal za chrbát hosťujúceho brankára. Od tohto momentu bol tlak Philadelphie definitívne zlomený a duel sa už len dohrával. Habs boli nakoniec odmenení zaslúženým potleskom po dobrom výkone.

Piate víťazstvo v rade, navyše proti silnému súperovi poteší. Neúspech v presilovkách bol konečne zlomený a trafil sa aj P. K. Subban. Celý tím fungoval ako hodinky, jednoducho pohľadný hokej pre oko diváka. Canadiens nemudú mať veľa času na oddych, pretože už dnes cestujú do Detroitu.

Hviezdy zápasu:
1. P. A. Parenteau 2 + 0
2. David Desharnais 1 + 1
3. Dale Weise 2 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

Canadiens vs Red Wings

Velice náročný týden Habs zakončí na ledě Detroitu, kde se utkají s místními Red Wings. Celkově čtvrtý zápas tohoto týdne rozhodně, zda Canadiens prodlouží šňůru výher na 6 zápasů, Včera si Habs poradili vcelku přesvědčivě s Flyers 6:3, soupeř udolal už v pátek Chicago 4:1.

Habs by měli nastoupit v podobné sestavě, ale jelikož se hráči ještě v noci přesunovali do Detroitu, tak měli dnes samozřejmě volno a ráno trénink nebyl. Dá se ovšem očekávat start Dustina Tokarskiho v brance, jelikož je dobrým zvykem Michela Therriena nechat Caryho Price ve dvou po sobě jdouích zápasech vždy v jednom odpočinout.

Red Wings se v pátek taky vrátil extrémně důležitý hráč Pavel Dacjuk po dalším ze svých zraněních. V brance předváděl dobré výkony Howard. Ovšem je možné, že dnes bude střežit klec domácích Mrázek.

Nechme se překvpit, zápas v Joe začíná v jednu hodinu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarŠance na obou stranách, naše děsivá přesilovka, slušný goaltending, tak bych asi popsal první třetinu. Moc gólů asi zase nepadne.
 
AvatarReakce na příspěvek:díky smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A pak pochválil tým, jak na tu situaci reagoval. Samozřejmě se to neslo v uvolněné atmosféře, protože se vyhrálo, v opačném případě by asi Míša tak usměvavý nebyl smajlik
 
16.11.2014 20:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:no tá jeho reakcia na otázku novinárov, že čo si myslí o verdiktoch rozhodcov. Radšej chytil mikrofón a celkom smiešna situácia bola z toho. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:můžu se zeptat, co tam říkal? Stačí ta reakce. Z videa rozumím jenom jména smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem se zasmál smajlik Ale má pravdu, místo to byl fakt joke.

Btw sledujete někdo Giontu? Nikdy jsem nebyl jeho velký fanda u nás, ale jak se Buffalu trápí, to si nezaslouží. 19 zápasů a jen tři asistence, mínus sedm. Se tam s ním asi ještě natrápí.
 
16.11.2014 12:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A ešte Gončar dosiahol 800-tý bod a Therrien 300-té víťazstvo. smajlik
 
16.11.2014 12:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Dobre reagoval na verdikty rozhodcov Therrien smajlik
http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?id=673007&catid=66
 
AvatarReport zmáknu.
Bylo to opravdu zajímavé utkání, které rozhodně nenudilo, pořád se něco dělo. Naštěstí jsme ve finále z toho opravdu bídného výkonu sudích neutrpěli až takovou křivdu, ale to posuzování faulů a nefaulů na hraně brankoviště se fakt musí změnit. Díval jsem se i na kousek zápasu Canes s Ruins včera a tam zase Ruins neuznali jasný gól, dost to poškozuje NHL.
 
16.11.2014 11:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarP.S. report s Wings budete musieť dať niekto iný, pretože na zajtra mám už niečo naplánované. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík