Habs zamezili Rudým křídlům ve vzletu výhrou 4:1, dnes se pokusí vyšlápnout na Tučňáky

17.11.2014, 02:05 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Konec náročného týdne montrealské zastihl v Detroitu v souboji s místními Red Wings. Canadiens byli tou dobou na vítězné pětizápasové vlně a s výkony klasického celku panovala velká spokojenost. Nová akvizice Sergei Gončar se v týmu zdá se zabydlela dobře, byť příchod beka vygeneroval problém v sestavě s přebytkem defencemanů, který Michel Therrien řešil nasazením sedmi beků a jedenácti útočníků, jinak tomu nebylo ani proti Detroitu. Sestava vypadala následovně, v brance byl Dustin Tokarski.

Pacioretty - Desharnais - Parenteau
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Prust - Eller - Sekáč
Beaulieu - Malhotra - Weise

Markov - Subban
Gončar - Gilbert
Jemelin - Weaver

Nedělní zápas na ledě Detroitu Red Wings Habs zahájili aktivním hokejem. Mezi prvními, kdo zvedl diváky ze sedaček, byl Jiří Sekáč, jenž měl hned dvě solidní šance, ale Howarda nepřekonal. Na americkém brankáři Detroitu si vylámal zuby také Galchenyuk v těsné blízkosti detroitské branky po skvělém pasu Plekance. Na druhé straně byl aktivní bek DeKeyser a zejména Sheanen, jenž se blýskl dvěma šancemi během jednoho střídání. Montreal si poté ve dvanácté minutě vyzkoušel přesilovku, ale její provedení ani nestojí za řeč. Role se obrátily na konci třetiny, kdy měl výhodu soupeř po vyloučení Ellera. Přesilovka domácích byla sehrána lépe, ale Habs opět předvedli perfektní penaly killing. Bezbranková třetina skončila poměrem střel 7:6 pro domácí.

Jak první třetinu v oslabení Habs dokončovali, tak stejně začali prostřední část. Sergei Gončar nestíhal Tomáši Jurčovi a za hákování si šel sednout na trestnou lavici. Oslabení Montreal přežil bez újmy a na jejím konci dokonce skóroval! Už v pěti Subban nahodil puk do středního pásma, kde zrovna podivně střídali domácí, a puk se tak dostal na volného Prusta, který se nemýlil a připsal si tak svou první branku této sezony. Za moment se Habs znovu bránili ve čtyřech, když šel na trestnou lavici opět Gončar, když znovu fauloval Jurča. Ani tuhle přesilovku Rudá Křídla nevyužila. Skvělým zákrokem se předvedl Tokarski proti Kronwallovi. Po skončení oslabení se vhazovalo v útočném pásmu Habs, Desharnais vyhrál vhazování, Pacioretty puk posunul na Markova, ten přihrál Subbanovi a po jeho dělovce byl puk v síti. Ovšem branka hodně šťastná, neboť puk mířil dost vedle, do branky jej usměrnil bránící Quincey. Šťastný gól, ale i ten se počítá, Habs vedli 2:0. V průběhu druhé třetiny byli Habs lepší, když zrovna nehráli v oslabení, předvedla to třetí lajna v souhře s Markovem po hezké akci, jenž ke gólu bohužel nevedla. V závěru prostřední části si zahráli přesilovku i CH a po dalším faulu i po 39 sekund dvojnásobnou, kterou ale Habs nebyli schopni využít. Markov a Subban ukázali své dělovky, ale leda tak zadnímu mantinelu, Gončar trefil tyčku, to když se ještě hrálo proti čtyřem detroitským. Za stavu 2:0 se tak šlo do kabin. Střelecky už aktivnější hosté 12:10.

Hned zpočátku závěrečné části domácí na nic nečekali a na Habs vletěli. V jednu chvíli dokonce jeli tři na jednoho bránícího Canadiena, ale tuto šanci nedokázali proměnit. Lekci z efektivnosti dali soupeři o chvíli později Habs, když se proti brance rozjeli Gallagher a Plekanec, prvně jmenovaný střílel, což Howard ještě zastavil, ale na dorážku Plekance nedosáhl, čímž Čech zvýšil vedení na 3:0. Poté se znovu vylučovalo a opět na straně hostů, tentokrát to byl Beaulieu. Pátou přesilovku v zápase už Rudá Křídla proměnila z hole Sheahena a snížila tak skóre na 3:1. Branka domácí očividně povzbudila a na jejich hře to bylo vidět, byli pro Montreal mnohem nebezpečnější soupeř. Nicméně z branky se opět radovali Habs! Nikdy nepolevující a žádný souboj nevypouštějící Brendan Gallagher byl opět jednou odměněn za svou práci a nachytal Howarda zpoza brány střelou z pokleku a navýšil vedení Habs už na 4:1. V závěru třetí třetin se opět vylučovalo a to na obou stranách, to už ale hráli detroitští bez brankáře ve snaze snížit nepříznivý stav. Trefili tyčku, ale už ne branku, a Habs tak zvítězili 4:1. Prodloužili tak vítěznou šňůru na šest zápasů, což se naposled podařilo v březnu 2010. Na střely zápas skončil celkově 29:19 pro hosty, ale většinu střeleckých pokusů si domácí připsali až v závěrečném náporu.

Zápas Montreal zvládl skvěle. Detroit hrál solidně pouze po své jediné vstřelené brance a v závěru při hře bez brankáře. Habs se určitě musí vyvarovat faulům, protože dnes bylo proti Montrealu pískáno hned 7x. Jinak velice solidní výkon Tokarskiho a druhé Plekancovy lajny. Solidní zápas odehrál zejména defenzivně Subban a ještě u toho stihl posbírat dva kanadské body. Příští týden čeká Montreal křest ohněm, jelikož do Bell Centre přijedou Pens a Blues.

Penguins vs Canadiens

Tučňáci z Pitttsburghu budou dnešním soupeře Habs na jejich domácím ledě. Tým se okolo Malkina a Crosbyho opět letos hraje na špici ligy a zejména v přesilovce nemá konkurenci. Tučňáci totiž skórjí z každé třetí výhody. Na to Habs budou reagovat svou devátou nejlepší hrou v oslabení v celé lize, ale nejlepší by určitě bylo zůstat mimo trestnou lavici, rozhodně tedy hrát opak toho, jak v Detroitu. Pens naposledy vyhráli zápas doma proti Rangers po neuvěřitelných nájezdech, kde se už z bodu navíc radovali Jezdic, ale muselo se jet ještě jedno kolo, neboť původně vítězný nájehd Boyla byl do branky doražen na druhý pokus. A z vítězů se stali poražení, neboť Sutter proměnil a Nashe Fleury vychytal. To Habs jsou také na vítězné vlně a to rovnou šestizápasové, což se podařilo naposled v roce 2010.

Habs nastoupí ve stejné sestavě jako proti Detroitu, ono ani není ve zdravé kabině proč něco měnit, když se vyhrává, nastoupí se tedy pravděpodobně opět se sedmi beky. Jedna změna vlastně proběhne, ale to je bráno jako automatika, že se Carey Price po jednozápasovém odpočinku vrací do branky.

Pens uvítají v sestavě zpět Maatu, mladého finského beka, jenž vyléčil rakovinu (!) v rekordně krátké době. Naopak chybět bude Dupuis. V brance bude rodák z Quebecu Marc-Andre Fleury.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:no, tak hra celkově nebyla špatná...chvílemi jsme je i zmáčkli v jejich obranným pásmu, ale střely nebyly nebezpečný (teda až na Sekyho). Spíš taková nahození, pokud jsme se vůbec k zakončení dostali...Až v poslední třetině byly střely lepší. Ale v první třetině jsme udělali 3 chyby, z toho 2 Pens potrestali. A ten gól na začátku 3. třetiny asi dokonal zbytek...
Paradoxně se nám podařilo ubránit esa soupeře (až na tu přesilovku) a porazí nás 3. lajna...
 
AvatarTvrdá lekce z produktivity - o tom byl tenhle zápas! Naše hra nebyla vůbec špatná, ale když se holt střílí z neškodných pozic nebo do zadního mantinelu, góly z toho asi nepadnou a pak je Fleury za hvězdu...smajlik. Oni se vůbec nechovali jako neškodní tučňáci, ale jako zkušená šelma, která si počká na chybu a tu neúprosně potrestá!
 
AvatarPřesně tak, nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali.
Takže hra nebyla špatná, dokonce jsme je přestříleli? Pokud to nebyla žádná tragédie jako proti Flames nebo Hawks tak to je v klidu. V posledních zápasech nám to tam hodně napadalo, takže by karma? Nebo se jen utěšuju smajlik
 
Avatartak dneska to nevyšlo, ale nemůže se pořád vyhrávat, I když aspoň gól jsme dát mohli, šance na to byly. Ale no nic..
Toronto dopadlo mnohem, mnohem hůř, i když se na rozdíl od nás prosadilo...
 
AvatarReakce na příspěvek:špatně napsaná první věta...takhle to mělo být:
3 chyby v obraně, z toho Pittsburgh vstřelil 2 góly...
samozřejmě nebylo myšleno, že by chyby byly v bráně, to vůbec ne...
 
Avatar3 chyby, z toho 2 v naší bráně...nutno dodat, že oba góly byly trefený parádně, Price neměl šanci...
Naše hra ale taky není vůbec marná, Ellerova lajna (hlavně Seky) spousta nebezpečných šancí, Plekyho lajna taky obraně Pens chvílemi přitápí. Chtělo by to ale i střelbu na bránu, nejenom přihrávky...Čím dříve nám něco spadne, tím líp. Z naší strany ještě zatím naprostá dominance na buly, snad z toho něco vytěžíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano to bude, kéž bychom zopakovali co loni doma s Pens, to byl fantastický zápas. Poslouchat z ochozů sarkastické Fleury, Fleury smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, oproti zápasu s Flyers to nebylo moc záživné a padly nám tam hodně šťastné góly - vlastně hned 3 góly byly po šťastných odrazech...smajlik. Ale body se počítají a nelze říct, že jsme je získali neprávem.
Teď jsem mooc zvědavej doma na Penguins, protože to bude zkouška ohněm...
 
AvatarCarey druhou hvězdou uplynulého týdne.
 
AvatarNate Beaulieue 0 2, plus jedna a vyhraná bitka v posledních třech zápasech s velmi omezeným TOI. Jak dlouho to bude MT přehlížet?
 
AvatarDvě třetiny pohodové hokej z obou stran, nic moc záživného, ve třetí nás pěkně zmáčkli a i díky štěstěně jsme to zvládli... Měli jsme pěkné šance, ty Howard pochytal a naopak nám tam napadaly šmudle, ale ty se také počítají. Pleky si branku zasloužil za křivdu v minulém zápase. Další body na naše konto, před těžkými duely jsou potřeba...
 
17.11.2014 10:44 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:oprava: samozřejmě 4 zápasy smajlik
 
17.11.2014 10:28 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarNo krása, veleúspěšný týden! 5 špílů - 5 výher - skóre 18:5! smajlik
 
17.11.2014 07:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Výborne! Ináč neviem či ste si všimli ale čím ďalej tým ťažších súperov dostávame BUF - MIN - WPG - BOS - PHI - DET - PIT - STL. Tie posledné dva duely to bude fakt náročné smajlik
 
AvatarOle, ole, ole! Poměrně pohodová výhra, což jsem ani nečekal! Příští týden na konci sice 2x Buffalo, ale to si budeme muset zasloužit utkáními s Pens a Blues, to bude jiná káva.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík