Zahájí Habs rok 2015 výhrou?

02.01.2015, 18:18 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Na tuto otázku nám odpoví dnešní duel v Prudential Centre v Newarku, kde sídlí New Jersey Devils. Bude to souboj týmů z opačných pólů tabulky. Habs se velice daří a jsou na úspěšném tripu po hřištích soupeřů, když vyhráli poslední čtyři zápasy a sedm z posledních osmi. Celkově zakončili rok 2014 s 50 body v tabulce a vyhřívají se tak mezi nejlepšími celky v divizi i konferenci. Devils se letos nedaří, jejich postarší kádr výkonnostně strádá a častá zranění také nepomohou, tak není divu, že patři mezi nejhorší celky na východě.

Canadiens odehráli poslední duel roku na Floridě, kde porazili neoblíbené Panthers 2:1 po nájezdech. Duel brankářů, který sice nebyl soubojem kanadských reprezentantů ze Soči Luonga a Price, jak bylo původně avizováno, ale soubojem Tokarskiho s velezkušeným Luongem, dostál svému předsevzetí a moc branek v něm nepadalo. Habs se ujali vedení v druhé třetině z hole Gallaghera a hubený náskok drželi až 18. minuty třetí třetiny, kdy vyrovnal Bjugstad. Zápas tak dospěl až do nájezdů, což je poslední roky královská disciplína Habs, a z hole P.A. Parentaua se radovali z výhry hostují Canadiens.

Dnešní zápas bude důležitý pro kanadskou megastarCaryhoPrice. Bude to jeho již 400. start v dresu Canadiens. Zařadí se tak hned za legendy jako byli Plante nebo Roy, když už překonal další star a svůj vzor, KenaDrydena. Pikantní je, že v případě výhry to může při 400. startuuž 200. výhra v kariéře této opory Montrealu. Až na post brankáře by se tedy sestava oproti minulému zápasu měnit neměla, ale stoprocentně budeme vše jako vždy až na úvodním buly.

Vidět svůj tým kupovat poslední příčky v konferenci není pro fandy Devils zrovna běžný pohled. Přestárlý kádr ale má své limity. Stop vystavil GM DevilsLamoriello dnes už bývalému trenérovi DeBoerovi a na střídačku se postavil sám s asistenty Oatesem a Stevensem. Devils také trápí zranění včetně moru NHL příušnic. V současnosti v sestavě nefigurují Havlát, Eliáš, Bernier, Ryder, Clowe, Severson, Slavador, Josefson a Gionta. Jedním z mála pozitiv na hře Devils tak zůstává ojedinělý úspěšný mladý útočník Henrique, nestárnoucí Jágr a opora v brance Schneider.

Úvodní buly bude vhozeno po jedné hodině ranní, skvělým tipem na rozehřátí před Canadiens je sledování čtvrtfinále MS 20, které se hraje v Bell Centre,  a nastoupí v něm Česká Republika proti Slovensku.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No není to možné, ty chyby byly opravdu fatální, ale podle mě to začalo strategií, kterou Bokroš naordinoval skutečně účinnou. Přerosta už asi bylo dost a je na čase se podívat po někom jiném.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale to nebylo zdaleka jen o trenérovi, i když u něj to samozřejmě začalo... Není přece možný takovýmhle způsobem, co předváděli naši mladíci v obranném pásmu, rozehrávat útoky nebo tak laxně bránit před vlastním brankářem!
 
AvatarReakce na příspěvek:docela mě zaujalo jak se Burnival dostal do hry a co se týče zápasu tak je duležitý že jseme to ubojovali, protože teď dvakrát pens a tampa to bude vořechsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já zrovna taky mizím za chvilku, takže pokud nikdo, tak napíšu pár řádek večer v preview.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dal jsem to jako tip a ten teda hrubě nevyšel smajlik vtipné vidět naše Bell Centre tak potichu a ne vyprodané. Já před třetí třetinou usnul, ale byla to fakt tragédie a souhlasím s Michalem, my nebyli přehráni, ale překoučováni. Slovákům to nepřeju nijak extra, ale Rewayovi z celého srdce.
K zápasu taky není co dodat, z pohodového zápasu jsme zbytečně dali šanci na otočení, pak Alexi se zase předvedl. To je tragéd, ani Murray mě tak nevytáčel jako on. Desharnais je další v řadě, zapomněl jsem to tu napsat, ale kdo viděl zápas s Cats, tak to měl zase on x kiksů. Bez těch dvou v sestavě by se mi žilo krásně. Andrighetto je ve čtvrce k ničemu, u Plekyho by to byla jiná káva. Nebo Bournival, ten by to mohl rozhýbat taky.

A samozřejmě gratulace Carymu k milníku své kariéry, 200. výhra ve 400. zápase, to je krása!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ono ani nebylo moc co psát, pokud by člověk nerozebíral komentátory skvělé stanice Nova Sport, to zase byly pecky... Zápas to byl takový nijaký, pár střel za celý zápas na obě branky, párkrát to za Pricem zazvonilo a jako tradičně Jemelin namazal a pak se nechal i v rohu lehce přehrát, takže -2... Moc se mi líbí první formace a to i na přesilovky, velmi pěkně si to dávají, teď to chce jen více branek, i když jedna nám tam padla. Myslím v poslední přesilovce se ukázala i druhá lajna, dokázali pěkně zakombinovat a snad i Desharnais vystřelil:) Takže za 4 venkovní zápasy máme 8 bodů, to jde. Dnes to spíše vidím na prohru, ale mohla by být alespoň po prodloužení...
Ke hře naší dvacítky se nemá cenu vyjadřovat, myslím, že nám chybělo jedno a to hlavní - trenér. Bokroš nás zcela zničil...
 
03.01.2015 08:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarParáda výhra nad NJD a tiež nečakaný postup mladíkov na turnaji, lepšie ráno snáď už ani nemôže byť. smajlik
P.S. ak sa niekto z vás díval prosím Vás napíšte niekto pár riadkov ja mám doobeda už nejaký program a ak by to nikto nenapísal tak aspoň do preview pár riadkov k tomuto duelu. S Pens dám report už ja. smajlik
 
AvatarTak sledování našeho zápasu se Slovákama se vůbec neukázalo jako "skvělý tip na rozehřátí" - z naší strany hnus (ostatně až na zápas s Rusákama stejné jako jindy)...smajlik! Vůbec jsem za celý turnaj nepochopil, jak v repre, i když mládežnické, mohou dělat hráči tak školácké chyby ve vlastním pásmu!
Náš zápas byl dlouhou dobu pod naší pohodovou kontrolou, ale ve třetí části se ukázalo, jak může jedna debilní chyba Jemelina (už na něj začínám být alergický také...) totálně změnit obraz hry... Nakonec jsme horko těžko 2 body uhájili, ale tohle bychom třeba zítra proti Pittsburghu nedotáhli! Potěšil mě Bournival, Parenteau ten střet asi odnesl nějakým menším otřesem mozku, takže ho proti Pens neočekávám v sestavě. Možná to paradoxně pomůže Plekymu, který se v tom podivném útoku trápí strašně, ostatně jako zbylí dva členové této trojice. Pokud nastoupí Malhotra, věřím, že by se Bournival posunul k Plekymu a mohl by to rozhýbat - hlavně však potřebujeme do téhle lajny klasické křídlo a ne centra, který se trápil i na svém normálním postu (myslím samozřejmě Desharnaise...)!
 
AvatarTak zas tak hrozné to s nima nebude, Havlát, Eliáš, Ryder hrát nakonec budou. V braně bude Kinkaid.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík