Druhá porážka v rade

11.01.2015, 10:05 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu nevyšiel návrat do Bell Centre po päťzápasovom tripe celkom podľa predstáv, pretože v utorok podľahli divíznemu rivalovi Tampe Bay 2:4. Zbytočnú stratu bodov spôsobili najmä individuálne chyby a nevyužité šance. Zverenci trénera Michela Therriena mali možnosť napraviť si reputáciu v sobotňajšom stretnutí s Pittsburghom. Canadiens čelili ďalšiemu tímu z popredných priečok Východnej konferencie. V duely spred týždňa na ľade Penguins boli úspešnejší hráči Habs, keď vyhrali hladko 4:1. Útočník P. A. Parenteau stále pauzoval kvôli zraneniu v hornej časti tela. Zvyšok mužstva bol našťastie v poriadku. Už tradične s Careym v bránke naskočili domáci do zápasu v nasledovnom zložení:

Pacioretty - Galchenyuk - Gallagher
Desharnais - Plekanec - Weise
Sekáč - Eller - Prust
Bournival - Andrighetto - Thomas

Markov - Subban
Beaulieu - Gončar
Jemelin - Gilbert

V polovici siedmej minúty preveril Fleuryho pozornosť tvrdou strelou z medzikružia Plekanec. Hosťujúci gólman však odolal. Ďalší zaujímavý moment priniesla až štrnásta minúta, keď sa útočník Christian Thomas predral cez obranu Pittsburghu a dostal sa až k zakončeniu. Jeho pokus ale skončil iba vo Fleuryho náručí. Bell Centre sa do konca úvodnej dvadsaťminútovky predsa len dočkalo gólového úspechu zo strany Montrealu. V prečíslení 2 na 1 dokázal skórovať Max Pacioretty, pre ktorého to bol už 18 presný zásah v tejto sezóne. V závere ešte stihli pohroziť aj Penguins ale Price si hravo poradil. Po úvodných dvadsiatich minútach viedli domáci tesne 1:0.

Druhú tretinu zahájili Canadiens pokračujúcou početnou výhodou. Počas presilovky si dokázali vypracovať niekoľko sľubných príležitostí ale žiadna neskončila gólom. V polovici tretiny si hru v početnej výhode vyskúšali pre zmenu hráči Penguins a spôsobili aj patričný rozruch pred domácou bránkou. Price našťastie podržal spoluhráčov. V tridsiatej ôsmej minúte sa potvrdilo staré známe nedáš - dostaneš a prišiel úder Pens. Úspešným zakončovateľom bol hosťujúci forward Malkin. V posledných sekundách ešte stihli Habs nebezpečne ohroziť Fleuryho avšak na skóre sa nič nezmenilo. Po štyridsiatich minútach bol stav stretnutia vyrovnaný 1:1.

Priebežný priebeh duelu bol prísľubom ešte zaujímavej tretej časti. V štyridsiatej deviatej minúte nepríjemne pálil útočník Beau Bennett. Našťastie trafil len žŕdku Priceovej bránky. V päťdesiatej piatej minúte predviedol Carey počas presilovej hry Penguins parádny zákrok lapačkou po strele Sidneyho Crosbyho. Dve minúty nato mohol rozhodnúť Max Pacioretty, lenže v stopercentnej šanci netrafil odkrytú bránku hostí. Toto zaváhanie ako sa neskôr ukázalo bolo rozhodujúce. V riadnom hracom čase už gól nepadol a tak sa pokračovalo v predĺžení. V tom sa hráči Montrealu dopustili školáckej chyby, keď mali veľa hráčov na ľade. Ponúknutú možnosť presilovej hry už Pittsburgh plne využil keď rozhodol Crosby.

Veľká škoda a zbytočne stratený bod. Habs mali zápas rozohraný dobre ale opäť nedokázali zužitkovať svoje šance a prehrali druhé stretnutie v rade. No nič treba sa koncentrovať na najbližší duel, ktorý odohrajú zverenci Michela Therriena v stredu na ľade Columbusu Blue Jackets.

Hviezdy zápasu:
1. Sidney Crosby 1 + 0
2. Carey Price 35/37
3. Marc-Andre Fleury 27/28

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Max opět exceloval a konečně taky ty přesilovky i když jsme se nadřeli jsou to zasloužené a důležité body
teď ottawa a isles proti ottawě věřím ale s isles si nejsem uplně jistý smajlik
 
AvatarBohužel mi nevyjde report, i když by si to dnešní utkání zasloužilo. Modrokabátníky jsme přejeli a nakonec i díky přesilovým hrám (konečně) se skóre otočilo. Musím smeknout před prvním formací, hrála skvěle a je škoda, že nedala více branek, snad to takto bude fungovat i nadále... Prostě a jednoduše, zcela zasloužené body a navíc důležité po dvou prohrách...
 
AvatarReakce na příspěvek:naprosto souhlasím. Navíc od půlky zápasu už ty lajny vypadaly líp...

MaxPac - Pleky - Gally .... lajna hrála skvěle, bylo super, vidět Plekyho převážně v útočným pásmu.
Bournival - Chuckie - Seky ... lajna s velkým potenciálem, snad tak nastoupí do pár zápasů, oni se sehrají.
DD - Eller - Weise ...vyrovnanost v ohledu útok-obranná činnost, může rozhodovat zápasy
Prust - Manny - PAP ... PAP mi tam nevadí, nijak zvlášť mě neoslňuje, jinak defenzivní lajna

uvidíme, co s tím MT udělá proti Sens... když ty lajny takhle zůstanou, pořád lepší než to, co bylo na začátku zápasu...
 
AvatarNaprosto zasloužené vítězství, i když to dlouho výsledkově nevypadalo - ono taky do té doby s obrazem našich přesilovek a se slepotou pánů v Torontu, kteří nejsou schopni vidět jasný puk za brankovou čárou, se není moc čemu divit... Naštěstí jsme pak konečně zahráli přesilovky tak, jak se hrát mají a přiklonilo se samozřejmě i trochu štěstí. Nicméně v zápase jsme byli jasně lepším mužstvem a nebýt Bobrovského, asi bychom rozhodli o dvou bodech dříve.
 
AvatarReakce na příspěvek:No proto, máš štěstí...smajlik!
 
AvatarProsim o napsani prewiew sedim be vlaku z Prahy. Diky
 
AvatarReakce na příspěvek:Nezbývá než souhlasit s radou staršíchsmajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:co by jste řekli na lajny
1.Pacioretty Galchenyuk Gallagher
2.Plekanec Sekac Weise
3.Desharnais Eller Parenteau
4.Prust Burnival Malhotra
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky se mi to vůbec nelíbí! První lajna v dosavadní podobě byla po dlouhé době jediná, která dávala smysl a šlapala - proč to MT zase boří ví nejspíš jen a pouze on...smajlik. V druhé u Plekyho Parenteau se Sekym by jistě fungovalo, třetí pak Bournival(Andrigheto)-Eller-Desharnais a čtvrtá Prust-Malhotra-Weise - takhle v současné době dle mého nejoptimálnější rozložení.
 
14.01.2015 00:19 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarJinak Seky si zahraje All-Stars!! smajlik

The Canadiens will have a second representative at the 2015 NHL All-Star Game on January 24 and 25 in Columbus, Ohio.

After Carey Price was named an All-Star last Saturday night, it was Jiri Sekac’s turn to get his invitation on Tuesday afternoon. The Czech forward will take part in the event as a rookie, replacing Los Angeles Kings young gun Tanner Pearson. Sekac will participate in the Skills Competition. He has seven goals and 15 points in 34 games this season.
 
AvatarReakce na příspěvek:Lajny, jak píšeš, to by se mi líbilo. Naprosto souhlasím... jsem zvědavá, jak tohle dlouho vydrží, dávám tomu max. dva zápasy a bude to zase úplně jinak
 
AvatarReakce na příspěvek:Nelíbí se mi to. Plekymu prvního centra přeju, ale Chucky na něm musí hrát zápasy, jinak se z něj přes noc na křídle první centr organizace nestane. A že se pár zápasů neprosadil neberu jako argument.
Já bych první lajnu nechal, druhou hrál s Plekym a na křídlech Sekáč, Bournival, třetí DD-Eller-P.A. a zbytek ve čtvrté s Thomasem prozatím na tribuně.
Všimli jste si, že nás Pens třeba i jasně přehráli fyzicky? Na hity Bortuzza nebo Downiho jsme neměli odpověď, Prusty se o něco snažil, ale nic. Jemelin je sráč, ale zase po nějaké době klasická čtvrtá lajna Weise-Manny-Prusty by byla řešení, ale MT to má očividně v hlavě jinak...

Ale pokud bude Jemelin HS, tak to by byla paráda.
 
Avatarco říkáte na seskupení lajn?
Pacioretty – Plekanec – Gallagher
Prust – Galchenyuk – Parenteau
Desharnais – Eller – Weise
Bournival – Malhotra – Thomas/Sekac

Markov – Subban
Beaulieu – Gonchar
Gilbert – Weaver
Emelin

Obrana je celkem fajn, pokud bude Emelin HS, vadit mi to nebude...ale ty útoky pomalu hůř sestavit nešly...Seky na hraně sestavy? Galchenyuk vedle Prusta? Bournival stále jenom ve 4.? Proč? .... i když je pravda, že ať s tím Therrien udělá cokoli, letos mu to celkem vychází...
 
AvatarZápas jsem bohužel neviděla. Škoda prohry, ale i bod s Pittsburghem se počítá smajlik. Bohužel složení útoků (především Plekyho lajny) není ideální, radši bych na křídle místo Weiseho viděla někoho z mladých útočníků - Sekáče (pravda, ten s Ellerem hraje dobře), Bournivala, Andrighetta nebo Thomase. Weise nehraje špatně, ale není to hráč to TOP6. DD tam taky není ideální, ale tam ke změně určitě nedojde...
 
AvatarA ano, první hvězda zápas Crosby za co? smajlik Celý zápas si na to nešáhl a pak v OT to měl jednoduché. Směšné.
 
AvatarJá to vyloučení v prodloužení moc nekomentoval, protože jsem taky neviděl, kde vlastně byla chyba. Montrealský feed na GCL nějak vůbec kašle na opakování faulů, třeba vyloučení Gilberta jsem taky vůbec neviděl.
Ještě, Míro, Pens sice nemají tak tragikomické čísla z PP, ale v poslední době se taky trápí a jejich PP byly taky nic moc, v tom si s náma můžou podat ruku. V tom OT to měli jednoduché, když byl Pleky nicotný bez hole, tam jsem gól čekal.
Ale u nás je ten problém mnohem dlouhodobějšího charakteru. A tak jak Therrien zaslouží chválu za spoustu dobrých věcí, které udělal a samozřejmě za tu spoustu výher pod ním, tak PP jsou na něj. Nedokáže nic vymyslet, žádný impulz a furt to hrajem se stejnýma hráčema. Proč tam nezkusí Sekáče? Třeba aby chodil on s Plekym a Andrighettem nebo Ellerem a Seky by měl za úkol stát před bránou. To je náš největší problém. Hrajem to na Subbana vše, ale před bránou nikdo. Nebo první PP unit aspoň zkusit třeba jako hráče vyloženě před bránu Weise s Chuckym a Paccim. Weise není Simmonds, ale mohlo by to fungovat. Hlavně zkusit něco...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík