Flyers pokorení v predĺžení, dnes Habs narazí na neoblíbené Oilers

11.02.2015, 09:19 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens vstúpili do nového týždňa víťazne, keď po dobrom výkone vybojovali cenné dva body na ľade Bostonu. V utorok čelili zverenci trénera Michela Therriena ďalšiemu súperovi, s ktorým si už v základnej časti nezahrajú. Do Montrealu zavítala totiž Philadelphia Flyers, ktorá vyhrala päť s posledných šiestich zápasov. Ani domáci celok sa nedal zahanbiť so siedmimi víťazstvami v ostatných deviatich dueloch. Útočníka Parenteaua stále trápia pretrvávajúce symptómy otrasu mozgu a jeho návrat do akcie je v nedohľadne. Zvyšok mužstva bol našťastie po zdravotnej stránke v poriadku. S „čarodejníkom" Priceom v bránke nastúpili Habs do stretnutia v nezmenenom zložení ako proti Bruins.

Pacioretty - Desharnais - Weise
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Sekáč - Eller - Prust
Bournival - De La Rose - Thomas

Markov - Subban
Beaulieu - Gončar
Jemelin - Gilbert

Hosťujúci celok odštartoval zápas vo veľkom štýle, pretože už po necelej minúte sa zásluhou gólu Matta Reada ujala Philadelphia vedenia. Útočník Flyers prekonal Pricea dobre mierenou strelou ponad lapačku. V šiestej minúte sa pri signalizovanom vylúčení do úniku dostal Claude Giroux. Carey našťastie predviedol výborný zákrok a podržal spoluhráčov. O dve minúty neskôr sa k slovu konečne dostali Habs, keď Emeryho bránku ohrozil Sekáč a po ňom aj Markov. Ani jeden z nich však nebol úspešný. Na začiatku šestnástej minúty to z diaľky skúsil obranca Nicklas Grossmann, Price bol ale pripravený. Po dvadsiatich minútach odchádzali do šatní za stavu 1:0 spokojnejší hráči Flyers.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky si duo Giroux & Voráček vypracovalo obrovskú príležitosť, ktorú musel opäť hasiť skvelý Price. Na opačnej strane strieľal nepríjemne spoza obrancov Lars Eller. Emery si s jeho pokusom hravo poradil. Chvíľu nato sa pred Careym ocitol osamotený útočník Sean Couturier, no pálil vedľa. Hosťujúci celok bol v tejto časti hry aktívnejší a Habs si šance vytvárali len sporadicky. Ďalší zaujímavý moment priniesla až tridsiata tretia minúta, kedy tvrdo vystrelil Gončar. No jeho pokus skončil v náručí gólmana Philadelphie. V závere tretiny sa neúspešne pokúsil o vyrovnanie ešte Pacioretty. Prostredná časť zápasu gól nepriniesla, takže do tretej tretiny sa išlo za nezmeneného stavu 1:0 pre hosťujúci tím.

Jednogólové vedenie súpera bolo predpokladom ešte zaujímavých dvadsiatich minút. V štyridsiatej ôsmej minúte počas presilovky nebezpečne vystrelil Sergej Gončar, lenže bez úspechu. Carey pre zmenu zneškodnil pokus Matta Reada. Päťdesiata prvá minúta priniesla ukážkový hit Jemelina na hosťujúceho forwarda Chrisa VandeVeldea. Čas rýchlo ubiehal a Montreal potreboval nutne skórovať. Vytúženého gólu sa fanúšikovia v Bell Centre predsa len dočkali, keď zmätok pred Emerym využil Tomáš Plekanec a nádhernou bekendovou strelou vyrovnal na 1:1. Veľkú zásluhu na tom mali tiež jeho parťáci Galchenyuk s Gallagherom, ktorí odviedli skvelú prácu pred bránkou Flyers. Riadna hracia doba skončila nerozhodne, takže sa pokračovalo v predĺžení.

V druhej minúte predĺženia nepríjemne pálil Sean Couturier, avšak Price si pripísal ďalší úspešný zákrok. Na opačnej strane to z otočky skúšal Lars Eller, lenže ani on nepochodil. Rozuzlenie priniesla až šesťdesiata štvrtá minúta, keď o výhre Montrealu rozhodol David Desharnais strelou ponad Emeryho rameno.





Duel sa dlho vyvíjal v neprospech domáceho celku, no vďaka dvom takpovediac „šťastným" gólom si Canadiens pripísali na konto ďalšie dva body. Výkon už nebol taký dobrý ako proti Bostonu ale ako sa ukázalo aj menej vydarené zápasy sa dajú vyhrať. Vo štvrtok čaká Montreal kanadský súper z opačného konca tabuľky, nakoľko do Bell Centre zavíta Edmonton Oilers.

Hviezdy zápasu:
1. David Desharnais 1 + 0
2. Tomáš Plekanec 1 + 0
3. Carey Price 23/24

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

Hasb vs Oilers preview

Dnes se Canadiens utkají doma s Edmontonem Oilers. Bude to druhé a poslední letošní utkání, nebo čekat Oilers ve finále Stanley Cupu může asi jen velký pomatenec. Edmontonští jsou sice letos opět beznadějní s náskokem 4 bodů na dno celé ligy, ale to pro Habs nic neznamená. Stále mají ve svých řadách spoustu nepříjemných hráčů, což se potvrdilo zkraje sezony, kdy Habs podlehli Oilers v Edmontonu 0:3.

Své 21. narozeniny dnes slaví Alex Galchenyuk, jenž je podle svých slov zatím spokojen, kde se svou kariérou momentálně je, ale rozhodně nehodlá ve dřině polevit. Habs sice dnes budou bez své hvězdy Caryho Price, toho času lídra nejdůležitějších brankářských statistik procentuální úspěšnosti a průměru branek na zápas, ale i tak budou jako vždy spoléhat na solidní obranu. Habs jsou nejlepší tým v inkasovaných brankách, ale jejich střílení jim dělá velkou potíž a okupují až třetí desítku ligy.

Olejáři a jejich neschopnost něco vytěžit z tolika vysoko draftovanými hráči je již pověstná, tak se nemá smysl k ní vracet. Dnes nenastoupí Hall, Nikitin ani Scrivens, v brance tak čekejme Fastha.

Zápas v Bell Centre začíná o půl druhé.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:já sem teda jinýho názoru já bych místo Ellera vyměnil Prusta s Jemelinem, protože Eller sice v poslední době neměl svoje dny, ale Prust tak podle mího názoru jenom překáží stejně jako Jemelin Eller ten se vždycky dokáže vzpamatovat a hrát někdy dobře, nevim jak vy ale já myslim, že Ellera bysme si měli nechat.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem o Tlustém četla. Myslím, že by se do týmu celkem hodil. Byť jeho letošní stats nejsou dobré (ale kdo u Hurikánů má), je to hlavně střelec. A ten by se nám moc hodil, protože až na Maxe zatím žádného obávaného střelce nemáme (Chuckie bude, ale zatím není). Navíc Pleky s Tlustým společně hrát umí. A i kdyby se Tlustý nechytil, po sezóně mu končí smlouva...
DD zůstane, ale neustále se mluví o Ellerovi jako kandidátovi na přestup. Dokonce jsem zaznamenala, že ho Bergevin už nabídl společně s Emelinem
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, to je pravda, nemůžeme počítat se všemi body, které jsme s těmito soupeři ztratili - to bychom chtěli moc. Ale naštve ten přístup, kdy dvakrát vedeme o dva góly, můžeme v klidu kontrolovat zápas a místo toho nám v obou případech body utečou... O Buffalu ani nemluvím, tam nám to letos z nějakého důvodu nefunguje.
Já už se pomalu začínám soustředit na trade deadline, protože by to mohlo celkově vypadat dost zajímavě. Slyšel jsem něco o Tlustém, což bych bral všemi deseti, pak údajně Leafs nepočítají s Kesselem, což by byla bomba, ale ten bude hodně drahej, takže pro nás asi nereálné... Naopak doufám, že nezískáme Vermetta, tedy za předpokladu, že by zůstali všichni centři - pokud by takový DD vyfičel (byť se mu poslední dobou daří), pak je to jiná. O Michálkovi už jsem psal, to by byl další velmi průměrný obránce do naší už tak průměrné obrany...
 
AvatarReakce na příspěvek:Se všemi souhlasím, byť jsem zápas neviděl, jen sestřih a máte pravdu, takový přístup bychom mít neměli. Ale, ale! Zamyslete se, vyhrávat pořád nemůžem a takové počty s 12 body proti bottom soupeřům zkrátka v reálu nefungují. Nejsme tak dobří, abychom teď měli 86 bodů, nikdo v lize není.
Takže ano, vyhrát jsme mohli resp. měli, ale já jsem pořád raději, že porážíme divizní soupeře, tedy až na Tampu, s nimiž budeme mít tu čest v PO. Edmonton aspol ať se těmi body udáví a raději se připravují na McEichela, my budeme hrát o Cup smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě nejvíc mrzí když si vezmu, no snažil sem se to tak nějak spočítat a vyšlo mě, že proti Arizoně, Buffalu, Edmontonu sme letos ztratili snad 12 bodů. Prostě zbytečně dáváme body outsiderům, kdyby sme je všechny měli nejspíš bysme vedli celou ligu fakt mě to mrzí.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To byla opravdu bída, můžeme být rádi za bod... Pleky totálně pohořel, hlavně nedat prázdnou branku, mohl si udělat, co chtěl a on to takto zazdil. Proti Torontu musíme opět ukázat něco lepšího. Jak už to tak vypadá, raději bychom měli hrát pořád s těžkými soupeři, spodek NHL nám dělá zatracené problémy, tedy spíše si je děláme my sami, svým přístupem... Podruhé ztratit vedení 2:0:(
 
AvatarReakce na příspěvek:Arizona č.2... Lemplovatost, s jakou k tomu hráči přistoupili, byla hrozná! Edmonton si body jednoznačně zasloužil, protože hrál mnohem lehčeji a s větší chutí. Nechápu, proč s těmito mužstvy hrajeme takhle...smajlik. Člověk by si myslel, že podruhé v krátké době už si hráči podobný vývoj utkání pohlídají, ale jak vidno, komu není rady, tomu není pomoci! Plekymu zápas zrovna nevyšel - 2 zbytečná vyloučení, pak pojistku do prázdné na hokejce a nic... Ještě, že jsme měli tolik štěstí a Tokarskiho, jinak bylo rozhodnuto už v normální hrací době smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsem to s tím přestřílením zakřikl. Ale jen se potvrdilo, že Edmonton zkrátka nemusíme, fearless prediction- v PO to asi vadit nebude smajlik
Mrzí mě to vedení 2:0, které jsme promrhali, ale co už, 1 bod taky dobrý. Super, že se prosadil Thomas a asistencí DLR, z těch kluků něco bude, o tom žádná. U Sekyho souhlas, hraje skvěle, silný na puku, vyhrává souboje, ale prosadit se mu nedaří.
No nic, Fallen Leafs si v sobotu dáme.
 
Avatarškoda....škoda, že Pleky netrefil tu prázdnou bránu...ale na to se vymlouvat nemůžeme. Edmonton se do vyrovnání tlačil po celý zápas, především ve 3. třetině jsme měli kolikrát ohromnou kliku a Tokarski se musel ohánět.
Thomas, De La Rose a Bournival společně odehráli skvělý zápas, Chuckie si dal k narozkám gól. Prosadit by se potřeboval i Seky.
Nejvíc mě ale stejně zaskočil DD těsně před vítězným gólem. Hráči EDM se dostanou do brejku a on jede střídat?
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik to zas někdo hledá senzaci. Pleky je Subbana hodně ostrý a obouvá se do něj fyzicky a hlavně verbálně neustále, ale rozhodně tam není nenávist. Pleky je totálně jiná osobnost, tak to nikdy nebudou nejlepší kámoši, ale zlo tam určitě není. P.K. takhle otravuje při tom plácání po výhře každého a i Prusty nebo Larry mu sem tam jednu vlepí.

Zápas s Flyers jsme zvládli skvěle, konečně v posledních zápase zase střílíme a tvoříme hru, což je fajn. Branek dáváme pořád málo, ale to asi jen tak nezmění. Hlavně že jich velice často méně dostáváme. Carey má fantastickou Vezina-Hart formu, lídr statistik, zkrátka borec.
Dnes to bude těžké, Oilers rádi nemám, ale pokud je nepodceníme nebo po pár brankách nebudeme betonovat jako proti Arizoně, tak by problém být neměl.
 
12.02.2015 15:43 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=V9BT3QHqbSg
 
AvatarChuckie dnes slaví své 21. narozeniny přejeme všechno nejlepšísmajlik

12.2.2015
 
AvatarKrom první třetiny to byl solidní výkon a vyhrát po prodloužení jsme si zasloužili... Pleky má konečně i trochu štěstí, tak snad bude pokračovat i v bodových utkáních...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík