Dva body vybojované po nájazdoch

15.02.2015, 11:43 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu nevyšiel štvrtkový zápas s Edmontonom podľa predstáv, pretože súperovi zo suterénu tabuľky nečakane podľahol 3:4 po predĺžení. Zverenci trénera Michela Therriena mali v sobotu možnosť na reparát, nakoľko ich čakal súboj proti odvekému rivalovi z Toronta. Nepresvedčivý výkon v predošlom stretnutí mal za následok niekoľko zmien v zostave. Sekáč a Gilbert si duel pozreli len z tribúny, naopak príležitosť dostali po dlhšej odmlke veteráni Malhotra s Weaverom. V treťom útoku sa k Ellerovi pripojila dvojica mladíkov Jacob De La Rose a Christian Thomas. Do bránky sa opäť postavil výborný Carey Price a pred ním vyzeralo zloženie pozmenených montrealských formácií na začiatku nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Weise
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Eller - De La Rose - Thomas
Bournival - Malhotra - Prust

Markov - Subban
Beaulieu - Gončar
Jemelin - Weaver

V úvodných sekundách zápasu si hostia vypracovali prvú šancu, keď útočník Peter Holland vyskúšal Priceovu pozornosť strelou z medzikružia. V piatej minúte sa Toronto vo vlastnom oslabení dostalo do prečíslenia 2 na 1 a na konci tejto akcie bol pokus Tylera Bozaka, ktorý našťastie zlikvidoval Carey. V polovici tretiny sa k slovu dostal konečne aj domáci celok, keď to na Berniera skúšal Christian Thomas. Dvanásta minúta priniesla prvý gól, bohužiaľ v sieti Montrealu. Richard Pánik prihrával pred bránku voľnému Danielovi Winnikovi a ten poslal Maple Leafs do vedenia. O vyrovnanie sa postaral počas presilovky Gallagher, keď dorazil za hosťujúceho brankára Plekyho strelu. Zaujala tiež Kadriho akcia v závere tretiny. Dvadsať minút hry až na spomínané dva góly neprinieslo veľa zaujímavých momentov.

Na začiatku prostrednej časti mali Habs k dispozícii ďalšiu početnú výhodu, lenže až na Subbanovu delovku od modrej a Galchenyukov pokus o dorážku nedokázali domáci výraznejšie zatlačiť súpera. Podobne z diaľky to v úvode dvadsiatej piatej minúty na Berniera skúsil Jemelin, no bez úspechu. Toronto pohrozilo chvíľu nato, keď v Priceovom náručí skončil puk z hokejky Jamesa van Riemsdyka. V polovičke stretnutia vychytal Bernier presilovkový pokus Ellera a podobne úspešne si počínal aj jeho náprotivok pri nebezpečnej Kesselovej akcii. Ani druhá tretina, až na pár svetlých výnimiek nepriniesla divácky príliš zaujímavý hokej. Do šatní sa odchádzalo za nezmeneného stavu 1:1.

V štyridsiatej tretej minúte dal o sebe opäť vedieť mladík Thomas, ktorý dvakrát za sebou ohrozil bránku hostí. Chvíľu nato bol blízko ku gólu Bournival, lenže ani jeho teč neskončil v Bernierovej sieti. Maple Leafs sa ukázali pri šanci aktívne hrajúcej dvojice Pánik & Winnik, ktorých našťastie vychytal Price. V štyridsiatej deviatej minúte spôsobil rozruch v súperovom bránkovisku napádajúci Pacioretty, avšak ani to neprineislo želaný výsledok. V paťdesiatej tretej minúte Carey znovu podržal spoluhráčov pri nepríjemnej Kadriho šanci. V závere duelu sa naskytla Torontu výborná príležitosť, keď bol za hru s vysokou hokejkou vylúčený Galchenyuk. Súper to našťastie nedokázal zužitkovať, takže sa pokračovalo v predĺžení.

V úvodných sekundách predĺženía Markov neúspešne tečoval pred hosťujúcim gólamnom Subbanovu strelu. Na opačnej strane útočník Nazem Kadri pre zmenu nastrelil žŕdku Priceovej bránky. Päť minút ubehlo rýchlo a rozuzlenie zápasu priniesli až samostatné nájazdy. V nich dokázali Canadiens skórovať dvakrát zásluhou Galchenyuka a Desharnaisa, zatiaľčo z hráčov Toronta bol jediným úspešným exekútorom Mike Santorelli. Montreal sa tak mohol radovať zo zisku dvoch bodov.





Zápas nepriniesol z môjho pohľadu až taký atraktívny súboj ako napríklad proti Bruins, vzhľadom na to, že to bolo tradičné kanadské derby. Canadiens aj Maple Leafs mali v ňom niekoľko dobrých príležitostí a zvíťazil celok, ktorý mal viac šťastia. Proti najbližšiemu súperovi, ktorým bude v pondelok rozbehnutý Detroit Red Wings musia Habs predviesť lepší výkon, ak chcú pomýšľať na bodový zisk.

Hviezdy zápasu:
1. David Desharnais 0 + 0
2. Jonathan Bernier 31/32
3. Carey Price 28/29

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Na poměr střel se nedívej, není vždy odpovídající... Ale musím říct, že tenhle zápas mě i tak bavil mnohem víc než třeba proti Torontu nebo Detroitu - hodně střel z obou stran, spousta šancí, tyček na obou stranách, bitka... Jen ten nějaký bod tomu chyběl. A že jsme ho v klidu mohli mít, to je bez debat! Jenže jsme 2 góly dostali po absolutním nedůrazu na brankovišti a naopak jsme neproměnili jasné šance (třeba Prust do prázdné brány...).
Spíš mě ale děsí, co bude s našimi obránci - Jemelin odešel hned po prvním střídání a už se nevrátil, Subban inkasoval pumelici do nohy a vypadal hodně špatně - sice zápas potom normálně dohrál, ale nikdo neví, co mu to udělá, až se to rozleží...
 
Avatardalší zbytečně ztracené body poměr střel 44:39 pro nás a k tomu opět žádná využitá přesilovka zápas sem sice nevyděl ale dovedu si to zase představit 2 goly ze 44 střel je málo a Tampa se na nás dotáhne, protože vyhrála v Anahaimu my sme mohli mít 80 B. je to znovu škoda Max opět naším jediným stělcem co se týká útočníků zase sme darovali body zadarmo fakt škoda. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jo sorry to já sem nazval Prusta zbytečným hráčem, možná sem se docela mýlil jen se mě v poslední době nezdál moc viditelný proti red wings měl dobrou šanci vracím to zpět nechme si ho, ale Jemelina bych vyměnil bez váhání.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď se zase spekuluje, že fakt jdeme po Kesselovi, pak zase Eberle, na což bych já hodně slyšel mnohem víc a pak si vyber, třeba to rental nebude.
A to o Prustovi jsem taky moc nepobral smajlik
 
AvatarVýhra se počítá. Detroit není jednoduchý soupeř a prakticky celý zápas byl založený na obraně a gólmanech. Celý tým hrál dozadu skvěle, a když už se občas něco nepovedlo, Carey podržel. To samé ovšem bylo na straně Detroitu. Naštěstí se nám podařilo zvládnout oslabení, vůbec nebylo poznat, že Red Wings mají úspěšnost nějakých 25%. Navíc jejich nejlepší střelec - Tatar - ani jedna střela na bránu, což je dobrá vizitka naší obrany.
Plekyho gól byl naprosto parádní - spousta času, nikdo ho nehlídal, střela nádhera, Howard neměl šanci.
Co mě na hře Detroitu fascinovalo, byla vhazování. To byl ohromný rozdíl. Vlastně jediný, kdo se s nimi mohl v zápase statisticky rovnat je Pleky. Ale vhazování většinou zápasy nerozhoduje, takže je to jedno smajlik
 
17.02.2015 04:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZdravím z C of red nation. Dlouho jsem sem ničím nepřispěl, přesto pravidelně čtu všechny příspěvky.

Souhlasím a Markovem. Nebyl jsem velkým fandou jeho podpisu, ale letos zatím hraje svoji snad nejlepší sezonu za poslední roky. Opět se ukazuje, že zranění kolenou pro hokejistu není konečná...V jiných sportech už by byl konec. A své problémy s rychlostí nahrazuje chytrostí. Hodně mě překvapil....

Carey je Carey to nepotřebuje komentář letos.

Jsem zvědav, co ta trade deadline. Vypadá, že MB opravdu něco zkusí jako loni. Přiznám se, že já nejsem fanouškem těch "rentals trajdů" takže bych raději viděl u koho je šance, že by zůstal na další roky..ale takového během sezony nikdy není lehké získat....Doufaám, že jen Vermette při té jeho ceně, co za něj Arizona chce je jen velký vtip a nenapadne nás po něm nakonec jít...Možný trajd s Edmontonem mi vychází daleko pravděpodobněji (ale u nich chce nabrat hráče plno týmů)

Jsem hodně zvědav jak se to vyvine. Snad Seky se vrátí zpět do sestavy. Na ledě dělá plno věci výborně, bohužel body teď chybí, to si musíme přiznat...

Flames hrají hodně nad plán a já doufám, že bych mohl vidět i PO v tak už skvělém ročníku, ale to už by bylo úplně ... :)

PS: jinak už nevím, kdo to psal...ale nazvat Prusta jako zbytečným hráčem pro náš tým. Uff to jsme polykal hodně dlouho ...

Go Habs :)
 
AvatarZase nestíhám. CO nového? Povolaný byl Pateryn a opět rozdal poměrně sebevědomé rozhovory, nicméně na místo Gončara, který do Detroitu ani neodjel, nastoupí Gilbert. V brance Carey, Seky bohužel opět HS.
Detroit je nejlepší tým v PP, na to musíme dávat bacha. Dvakrát jsme je už letos porazili, ale bude to těžké.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík