Pacioretty rozhodol o výhre Habs

22.02.2015, 11:28 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montreal nedokázal nadviazať na úspešný začiatok týždňa v Detroite, keď následne prehral dvakrát za sebou a získal len tri z možných šiestich bodov. Zverenci trénera Michela Therriena mali možnosť ukončiť sériu neúspechov v sobotu večer v Bell Centre proti nevyspytateľnému Columbusu. Canadiens sa v poslednom čase rozrástol zoznam zranených. K dlhodobo pauzujúcemu Parenteauovi postupne pribudli Gončar, Jemelin a najnovšie aj Galchenyuk, ktorého trápila choroba. Bola to šanca pre prospektov ako Tinordi, Beaulieu, Pateryn, De La Rose či Thomas aby ukázali svoj potenciál. Našťastie fantóm menom Price bol zdravý a pripravený čeliť strelám Blue Jackets. Pozmenené útočné formácie Habs vyzerali v úvode sobotného duelu nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Sekáč - Plekanec - Eller
Thomas - De La Rose - Prust
Bournival - Malhotra - Weise

Markov - Subban
Beaulieu - Gilbert
Tinordi - Pateryn

Už po necelých dvoch minútach hry bol za podrazenie vylúčený hosťujúci obranca Kevin Connauton. Habs dokázali ponúknutú príležitosť pretaviť do otváracieho gólu. Najprv neúspešne pálil od modrej Subban, následne po prihrávke od Markova prekonal McElhinneyho náprahom z prvej Max Pacioretty a rozjasal domáce publikum. V polovici štvrtej minúty to bekendom skúšal mladík Thomas, lenže brankár Columbusu úspešne zakročil. V ôsmej minúte počas presilovky ohrozil Pricea delovkou obranca Jack Johnson. Ďalší zaujímavý moment priniesla štrnásta minúta, keď Pacioretty z rovnakej pozície ako v úvode duelu zvyšoval na 2:0 pre Montreal. Netrvalo dlho a Blue Jackets zásluhou presného zásahu Nicka Foligna znížili. V závere tretiny ešte nastrelil žŕdku Sekáč ale skóre zostalo nezmenené.

V dvadsiatej tretej minúte po menšom zmätku pred Priceovou bránkou sa do šance dostal hosťujúci forward Corey Tropp. Na opačnej strane to z veľkého uhla skúsil Gallagher, lenže McElhinney puk vyrazil. Dvadsiata siedma minúta priniesla presilovú hru pre Columbus a obrovskú príležitosť Davida Savarda, ktorého strela, resp. dorážka Cama Atkinsona len tak tak, že neskončili v montrealskej sieti. V tridsiatej piatej minúte dal o sebe opäť vedieť aktívne hrajúci Pacioretty, ktorý poškuľoval po hattricku, avšak McElhinney mu nedoprial tú radosť. Počas záverečných sekúnd druhej dvadsaťminútovky ešte stihol pohroziť bek Jack Johnson a konštrukciu bránky opečiatkoval Atkinson, obaja bez úspechu. Po štyridsiatich minútach zostal stav nezmenený 2:1 v prospech domáceho mužstva.

Tesné vedenie Montrealu bolo predpokladom ešte zaujímavej záverečnej tretiny. V štyridsiatej šiestej minúte vyslal na gólmana Columbusu nenápadnú strelu spoza obrancov Pleky. Oveľa nebezpečnejšie vyzeral pokus útočníka Nicka Foligna, ktorým preveril Careyho pripravenosť. Čas pomaly ubiehal a súper nevedel nájsť recept na výborne chytajúceho Pricea. V päťdesiatej siedmej minúte bol blízko k hattricku Pacioretty, lenže McElhinney zastavil puk betónom a nedoprial americkému forwardovi okrúhly tridsiaty gól v sezóne. Záverečné minúty priniesli tlak zo strany hostí, ktorý našťastie neviedol k vyrovnaniu. Naopak pri hre bez brankára ešte raz rozjasal vypredané Bell Centre presným zásahom do opustenej svätyne Tomáš Plekanec a stanovil tak konečný výsledok 3:1 pre Canadiens.





Základ úspechu položili Habs v prvej tretine, keď dokázal dvakrát skórovať Pacioretty. Úvod stretnutia zvládli lepšie domáci, avšak vo zvyšných minútach sme videli vyrovnaný hokej s príležitosťami na oboch stranách. Mladíci predviedli tiež slušný výkon a čo sa týka Careyho pri ňom sme na parádne zákroky už zvyknutí. Škoda, že Max nedosiahol vytúžený hattrick, možno nabudúce. Podstatné sú dva body. O ďalšie budú Canadiens bojovať v utorok na ľade St. Louis Blues.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 2 + 0
2. Carey Price 31/32
3. Nick Foligno 1 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ti to říkal, že zrovna on je v ohrožení a tys mi nevěřil...smajlik. Tenhle tah nechápu, nechat si odejít takhle bruslícího hráče a navíc perspektivního, kterého údajně Bergevin před sezónou strašně chtěl, to je fakt na palici! Jsem strašně zklamanej...smajlik. Jak jsem už řekl, obávám se toho, že nám Seky u nás jednou předvede, jaký je to hráč - bohužel v dresu soupeře...
 
AvatarVstřebávám to a snažím se pochopit... Fakt je, že Seky neprodukoval a moc nevyužíval šance, ale byl to nováček zvykající si na NHL, tak to snad důvod není. Tím asi bude fakt, že prostě nesedl Therrienovi a to my už víme, že když tohle nastane, tak je zle. Ten kluk má na top 6 a bojím se, že to v Anaheimu jasně ukáže. Byla taková radost ho sledovat... Velká škoda. A to, že jsme potřebovali přitvrdit jsou kecy, Seky zrovna soft není.
DSP je raketa, hodně bruslivý a tvrdá hráč a snad bude produktivní, je taky zkušenější. Takže trejdem asi oba týmy neztratily a je to spíš win-win, ale mrzí mě to, páč ač jsem na srazu nebyl, tak jsem si Sekyho hodně oblíbil a pevně s ním počítal do budoucnosti Canadiens. Fakt škoda.
 
Avatarsorry za tolik sprostých slovsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:hm tak to je teda jobovka, ani nevíte jak sem byl šťastnej když k nám Seky šel hrál dobře sice nedával goly, ale nevim co měl Bergevin za problém už mě začíná vážně srát nejdřív Georges potom Gionta hlavně že jemelin je tady furt. Jemelin kterej měl bejt už někde dávno v prdeli. Bergevin to má v tý palici vopravdu vymaštěný sem nasranej jak dánsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je možný, samozřejmě ze mě hovoří zloba i kvůli tomu, jak jsem Sekyho v létě poznal, že je to skromný a cílevědomý kluk...
 
24.02.2015 17:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ja si naopak myslím, že to je výhodný trejd pre oba tímy. My sme získali tiež nádejného a sľubne napredujúceho forwarda, ktorý navyše nie je žiadny drobček.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je vážně k zblití!!! Když jsem to tu říkal, že mám o Sekyho dalším působení u nás obavy, nevěřili jste mi...smajlik. Tohle Bergevin totálně podělal, Seky bude v NHL výborným hráčem, o tom jsem přesvědčený! Bohužel, už to neukáže u nás - vlastně možná jo, ale klasicky jako náš soupeř... smajlik.
 
Tak Seky už je Kačer...
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=754882&navid=nhl:topheads smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:V zápase byla jedna chvíle kdy se puk odrazil snad od obou tyčí v tuhle chvíli mě fakt hodně zatrnulo těžko říct jestli ten puk byl za čarou kdo ví možná jo ale to už je minulost hlavně že se vyhrálo. Blues nás bodou určitě trápit mnohem víc omlouvá se že reaguju na příspěvky takhle pozdě po zápase nějak sem nestíhal.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak myslím, že jsme už letos vyhráli zápasy, kde nás soupeř drti více, na tohle jsem chtěl poukázat, ale lehké to nebylo, to určitě ne.

Lupul? smajlik To snad ne, ale spekulace neberu vážně, my se objevujeme snad v každé druhé jako každý rok. TDL už za týden, tak jsem zvědav.
 
23.02.2015 08:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.slovaknhl.sk/23000-zaujimaju-sa-canadiens-o-lupula.html
Radšej niekto iný! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No, nebyl bych úplně tak klidný s tím neohrožováním ze strany Columbusu - byli rychlí, hodně důrazní a měli v koncovce docela smůlu. Já jsem trnul o výsledek až do samotného konce a musím říct jediné - zaplaťpánbůh za ty body! Pacioretty je "Pan střelec", to se musí nechat! A výborný zápas odehrál Beaulieu, po delší době bez zbytečných chyb a s jednou vynikající asistencí...
Teď nás čekají silní Blues a znovu Columbus, který bude doma kousat ještě víc. Jsem moc zvědavej, jestli z tohoto dvojzápasu utrhneme nějaký bod...
 
AvatarNo tady to teda žije!

Zápas jsem viděl jen druhou třetinu a sestřih. No CBJ nezklamal a ukázal, že mimo PO určitě nepatří. Nicméně zas tak nás neohrožovali a celkem klidně jsme to uhráli na náš klasický výsledek. Jen Markov na konci vystrašil všechny fandy (btw nemá on těch trestných minut za zdržování hry nějak moc?), ale Carey to pohlídal a Pleky skvěle pojistil. Mám velkou radost z Maxe a hlavně z našich mladých pušek.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík