Panthers zdolaní a play-off isté!

29.03.2015, 11:12 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu vôbec nevyšiel krátky dvojzápasový trip po klziskách súperov, nakoľko v oboch prípadoch ťahal za kratší koniec. Zverenci trénera Michela Therriena naposledy okúsili príchuť porážky vo štvrtok, keď nedokázali udržať krok s rozbehnutými Jets a prehrali jednoznačne 2:5. Možnosť ukončiť sériu neúspechov mali Canadiens v sobotu, keď do Bell Centre zavítali hráči Floridy Panthers stále bojujúci o účasť v play-off. Kouč nebol zjavne spokojný s výkonom Devante Smith-Pellyho, ktorého v treťom útoku nahradil Brian Flynn. Ďalšou, hoci očakávanou zmenou bol návrat Pricea do akcie po menšej pauze. Careymu chýbali už len dve víťazstvá k vyrovnaniu klubového rekordu. Pred ním naskočili formácie v nasledovnom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Parenteau
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
De La Rose - Eller - Flynn
Prust - Mitchell - Weise

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Pateryn

Prvý zaujímavý moment stretnutia prišiel v tretej minúte, keď Pricea strelou od modrej ohrozil obranca Erik Gudbranson. Chvíľu nato to na montrealského gólmana z tesnej blízkosti skúšal Tomáš Kopecký. Na začiatku siedmej minúty po Barkovovej prihrávke dal o sebe vedieť tiež veterán Jágr. Carey musel hasiť oheň pred bránkou aj v polovici tretiny, kedy sa v dobrej šanci ocitol útočník Dave Bolland. Habs síce nemali v priebehu prvej dvadsaťminútovky veľa príležitostí, avšak fyzický aspekt hry v podobe krásneho bodyčeku predviedol v pätnástej minúte Greg Pateryn. V osemnástej minúte počas presilovky vyslal na Luonga delovku P.K. Subban, lenže neuspel. Nemuselo ho to ale dlho mrzieť, pretože krátko nato sa k zblokovanému puku dostal Eller a nekompromisne zakončil. Na konci tretiny mohli Canadiens ešte navýšiť svoje vedenie, avšak presilovková mizéria bola evidentná.

V úvodných sekundách druhej tretiny sa pred bránkou Panthers ocitol v dobrej šanci Plekanec, lenže mieril vedľa. Hostia aktívne napádali čo sa im vyplatilo v dvadsiatej siedmej minúte. Po ukážkovej kombinácii elitného floridského útoku strelil vyrovnávajúci gól mladík Aleksander Barkov. Price nemal šancu. Na opačnej strane preveril Luongovu pozornosť Eller, bohužiaľ tentokrát neuspel. V čase 31:14 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu Desharnais a súper mal k dispozícii ďalšiu presilovku. Na rozdiel od Montrealu zverenci trénera Gerarda Gallanta dokázali ponúknutú šancu zužitkovať. Huberdeauovu strelu tesne pred Priceom tečoval Barkov a poslal svoj tím do vedenia. Zhruba o minútu neskôr sa skóre opäť menilo, keď šikovným spôsobom zakončil Galchenyuk, čo prekvapilo aj samotného Luonga. V závere tretiny to ešte neúspešne skúšal Pacioretty. Po štyridsiatich minútach bol tak stav nerozhodný 2:2.

V štyridsiatej štvrtej minúte preveril Priceovu pozornosť nenápadnou strelou od modrej obranca Alex Petrovic. Aj napriek vyrovnanému stavu sa dlho nič zaujímavé nedialo, akoby obe mužstvá čakali na predĺženie. Zmenu priniesla až päťdesiata štvrtá minúta, keď musel Luongo hasiť nebezpečné pokusy Weiseho resp. Mitchella. Bohužiaľ kanadský gólman odolal. Chvíľu nato nepochodil ani strelec Pacioretty. V závere zápasu si obidva tímy vypracovali ešte po jednej veľkej šanci. Najprv Panthers nedokázali využiť zmätok pred Priceom. Následné prečíslenie 2 na 1 zase bravúrne zvládol aj s riadnou dávkou šťastia Luongo. Počas záverečných sekúnd došlo k nepekne vyzerajúcej kolízii medzi Subbanom a Priceom, po ktorej bol montrealský brankár trochu otrasený ale našťastie v poriadku. Vyrovnaný duel napokon dospel do spomínaného predĺženia. V ňom Habs po dlhšej dobe výborne zvládli presilovku a úspešným zakončovateľom bol Pacioretty.





Silne motivovaný súper bol počas celého zápasu o niečo aktívnejší ale v závere sa na domácich usmialo šťastie a dokázali strhnúť výhru na svoju stranu. Vďaka tvrdo vybojovaným dvom bodom majú Habs šesť zápasov pred koncom základnej časti istotu play-off, za čo patrí celému tímu veľká vďaka. Lenže na druhej strane je ešte veľa vecí, na ktorých musia tréneri aj hráči pred začiatkom vyraďovacích bojov popracovať. V pondelok do Montrealu zavítajú Lightning, s ktorými majú Canadiens tento rok negatívnu bilanciu.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 1 + 0
2. Aleksander Barkov 2 + 0
3. Lars Eller 1 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to přesně jak říkáš, do druhého kola vždy jdou vítězové prvního kola ze stejné divize, tzn. když projdeme první kolo my i oni, tak se sejdeme. Ale já týmu věřím a v PO bych to rozhodně nezatracoval, je to jiná liga.
Dobré to nebylo, ale byly tam světlé momenty a to dost nelichotivé skore až tak silám na ledě neodpovídá, ted mám na mysli všech pět zápasů. Dost se nám nedařilo a myslím, že jsme vyhráli i hůř sehrané zápasy. Bolts na nás mají pivku a z nějakého důvodu se nám nedaří proti Bishovi, což je ale jen lepší průměr mezi brankáři NHL. Je to prostě blbý matchup, ale uvědomme si, že Tampa je opravdu dobrý tým, který podle mě do tří čtyř let vyhraje SC. Blbé je, že přes ten systém PO na ně asi budeme narážet často. Ale s tím se nedá nic dělat, máme také kvalitní tým a zápasy umíme vyhrávat, i když svým způsobem.

A nedá mi to nerýpnout si do zdejší většiny, je smutné, že po skvělém a vyhraném zápase, např. tomu proti Sharks, se to tady komentáři moc nehrne, a jakmile nás sweepne Tampa, tak tady všichni stahujete kalhoty. My sweepli Isles, Blues, Bruins, jsme na cestě sweepnout Capitals, Red Wings...
Trochu hlavy nahoru chlapi, proboha máme 102 bodů! O tom se nemám před pár lety ani nezdálo, rebidl jde pozvolna, ale dobře, podívejte se na ostatní týmy.
Není to lahoda, ale ten tým má v sobě hodně potenciálu a hodně výher před sebou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Máme to s Tampou stejně jako s náma Boston to už bych teda radši tu Ottawu, ale obávám se že modlit se že na Tampu nenarazíme je zbytečný Tampa totiž s 1. kola určitě postoupí a když my tak myslim že podle postavení je to jasný i když pořád nevim jak to tam přesně je. Tampa se očividně proti nám hodně snaží aby taky ne když sme jí tak vyšouply v loňském PO. Pači má 5 zápasů na to aby dal 40 golů myslíte že to zvládne, abych se vrátil k tématu Tampu vážně ne a eště by tak scházelo aby sme začínali v Tampě když ono by to asi vyšlo nastejno je třeba doufat v to že v případě že jí dostaneme že na ní zvolíme vhdnou taktiku nevim ovšem jakou no uvidíme.smajlik
 
AvatarTakže klasika, Tampu prostě neporazíme a modleme se, aby na nás v PO nenarazila...! Začátek hodně nadějný, jenomže potom nás srazila ta vyloučení a obrázek hry byl rázem jiný. Tampa se hrozně snadno dostávala do přečíslení nebo brejků a uměla je také využívat - to je ten zásadní rozdíl proti nám smajlik. Plekyho spolupráce s Maxem v oslabení parádní, ale to je jeden z mála hezkých momentů na naší straně. Dobrá byla třetí třetina, ale když máme největší tlak, dostaneme góla na 2-4... Při závěrečném náporu jsme měli i kus smůly, ale celkově byla Tampa pohyblivější a nebezpečnější, takže body má asi po zásluze.
 
AvatarUz delsi bodu se na play-off vubec netesim. Snad jen chlapi povedomne vi ze play-off je jiste (no ale to tampa vi taky). Musime doufat ze atmosfera play-off je zvedne a budou hrat jako pred TD. Prijde to jen me, nebo poslednich x let se je to poslednich 20 zapasu sezony hrozna tuzka, trapime se a bud s odrenyma usima postoupime, nebo lezeme do PO totalne z formy ? Lonska sezona budiz vyjimkou co potvrzuje pravidlo smajlik smajlik smajlik Kazdopadne go habs go !
 
31.03.2015 06:16 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSklamanie ani nie tak z výsledku ako z výkonu. Bojím sa, že s takýmito výkonmi to v play-off ďaleko nedotiahneme. smajlik
 
AvatarNebylo to ono...obrana nefungovala, takových brejků, co Tampa zase měla. Často byl k vidění obrázek, kdy se při některým z nich Pleky objevil na místě defenzivnějšího obránce...dneksa možná škoda toho začátku - měli jsme skvělý start zápasu, ale pak přišla ta vyloučení...kdyby místo toho přišel gól, hra by asi vypadala jinak. Ale na to se nehraje. Ten Maxův gól byl úplně parádní, ale stála za ním skvělá práce cel bránící čtyřky. A vrcholem všeho bylo, když po odvolání Careyho z branky naskočil do hry DD, který za celý zápas (opět) ani nevystřelil přesně na branku...
 
30.03.2015 21:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDnes by sme už mohli Tampu konečne poraziť, nenahneval by som sa. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to přesně tak, první tři mužstva z divize a pak ty zbývající dvě mají tu wild card pozici. A mužstva z WC vždy hrají s prvními dvěma týmy z konference a pak to je druhý se třetím z divizí, což byl náš lonský případ.
Tím pádem se i může stát, že z jedné divize udělá PO tři týmy a z druhé pět, vysvětleno je to tady pod tabulkou.
http://www.nhl.com/ice/standings.htm?type=con#&navid=nav-stn-conf
 
29.03.2015 20:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Mannyho je fakt škoda, pretože je omnoho viac platný ako taký Flynn či Mitchell. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:já nevím...co se Subbana týče, neřekla bych, že patřil zrovna proti Floridě k nejlepším hráčům... Jasně, ofenzivně byl výborný, především samozřejmě při přesilovkách, ale na můj vkus včera dělal celkem dost chyb vzadu...
jinak zápas to opravdu nebyla žádná sláva, ale od druhé třetiny to bylo herně lepší a hlavně pro diváka atraktivnější. Plekymu to s Gallym a Gallym klape, Ellerovi se začalo dařit, že nehrál DSP mi vůbec nevadilo...ráda bych zpátky Malhotru a Weavera, ale to se nejspíš nestane...
 
AvatarReakce na příspěvek:Hra skutečně postavení v tabulce neodpovídala měli docela štěstí PK a Carey podle mě nejlepší dva. Florida ukázala že to umí upřímně někdy sem trnul hrůzou. Moc nechápu to jak se určujou ty dvojice, Který se potkaji v PO, ale podle mě to vypadá na Bruins. nebo Detroit. Zápas fakt mohl být lepší, ale rozhodně mě potěšili víc než fotbalový nároďák smajlik
 
AvatarVyloženě obojované body, žádná krása to opět nebyla, ale na to už si zvykám... Nevím, ale prostě mi přijde, že jsme v takové letargii a z toho mám před PO největší strach - jasně, máme už delší dobu jistotu, ale abychom nakonec nešli v tomhle rozpoložení i do vyřazovacích bojů! I včera působila Florida živějším dojmem, alespoň nám tentokrát po dlouhé době zafungovaly perfektně přesilovky.
Parda: Máš asi pravdu, včera ukazovali aktuální složení dvojic do PO a bylo to tak, jak jsi říkal - asi mě zmátlo to, že jsme loni nebyli mezi prvními dvěmi mužstvy... Znamená to tedy, že je daný, že z každé divize postupují první tři a teprve potom se na dvě divoké karty řeší mužstva s nejvyšším počtem bodů? Protože jinak by se klidně mohlo stát, že v osmičce bude 5 mužstev z jedné a 3 mužstva z druhé divize a pak nevím, jak ta zbylá čtyři mužstva (po odečtení vítězů divizí a divokých karet) proti sobě nastupovala...
 
29.03.2015 11:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?id=790782&catid=66
Dobrú chuť k nedeľnému obedu smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
  • Výborně napsané Pardo, kloubouk dolů. Souhlasím se vším. Myslím, ... | více
  • Neřekl bych, že to byla nevydařená sezóna, spíš tato ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík