Pátá prohra s Tampou, tentokrát 3:5

31.03.2015, 13:17 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Vybojovaná výhra nad Pantery v prodloužení měla dodat alespoň trochu klidu před těžkou bitvou s Tampou. Pokud to Habs proti někomu nejde, tak je to rozhodně Tampa. Čtyři prohry ze čtyř zápasů a poslední naděje na alespoň jednu výhru...

První třetina nepřinesla pohledný hokej. Domácí se do šancí za celou dvacetiminutovku skoro nedostali, hosté na tom byli o něco lépe. Tampa přeci jen Habs zatlačila v přesilových hrách, které si připsala tři. I díky této nedisciplinovanosti se těžko lze dostat do tempa. Na druhou stranu nutno podotknout, že oslabení Habs zvládali velmi dobře, a když už nějaká šance přišla, tak Price zakročil... Bishop moc práce neměl, zapotil se jen v oslabení, kdy se velmi dobře prezentovala druhá Plekancova formace. Střely Subbana, Galchenyuka, včetně následného dorážení Markova, hostující brankář zlikvidoval... Diváci se tak branky nedočkali...

Druhá část už gólové momenty nabídla a jako první udeřila Tampa. Po chytré přihrávce Stamkose se v samostatném úniku trefil Namestnikov, 0:1... Habs pokračovali v obsazování horkého místa na trestné, na čtryři minuty usedl Weise. Tampa předváděla absolutní chaos a byla po zásluze potrestána krásnou trefou Paciorettyho, 1:1... Domácí se z vyrovnání radovali chvíli, Tampa nepotřebovala nic vymýšlet, chyba beků Subbana s Markovem, kteří si nepohlídali dlouhou přihrávku a další samostatný nájezd skvěle zakončil Drouin, 1:2. I díky častým vyloučením byla střelecká převaha v necelé polovině utkání jasně na straně Tampy, 22:9... Následující minuty Tampa zcela ovládla, Habs se často osvobozovali jen za cenu zakázaných uvolnění, a tak se občas stávalo, že hráči zůstávali na ledě kolem dvou minut... Děj na ledě nezměnila ani nevyužitá přesilová hra Habs. Navíc po dalších zmatcích v obraně přidala Tampa necelé dvě minuty před koncem třetiny třetí branku, 1:3...

Vstup do poslední dvacetiminutovky byl ze strany Habs raketový. Eller vyhrál buly, Petry vystřelil a nejspíš i díky teči neměl Bishop šanci, 2:3... Habs byli konečně v utkání lepší, Bishop musel předvést svůj um proti příležitosti Galchenyuka, který si vyměnil pozici s Paciorettym v útočných formacích. Tampa byla v defenzívě, ale stačil jí jeden podařený rychlý protiútok a vedení bylo zase o dvě branky, 2:4... Habs vykřesali jiskřičku naděje necelé čtyři minuty před koncem, v přesilové hře se prosadil Subban. Do prázdné branky ovšem Tampa výhru potvrdila a dokázala i popáté Habs porazit...

Začátek solidní, po té díky vyloučením naprosté vypadnutí ze zápasu, které trvalo až do konce druhé části. Poslední dvacetiminutovka patřila nám, ale není to málo? Tampu můžeme potkat už jen v PO a modleme se, aby to bylo co nejpozději...

Foto: Francois Lacasse/NHLI

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě to nedají.
Prosím byl by schopen někdo zmastit preview? Jsem sice u netu, ale ne u počítače a z mobilu se mi to psát nechce, díky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě to nedají.
Prosím byl by schopen někdo zmastit preview? Jsem sice u netu, ale ne u počítače a z mobilu se mi to psát nechce, díky.
 
AvatarNo, já si myslím, že Ottawa ještě neřekla své poslední slovo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nikdy jsem neříkal, že postavení v tabulce něco znamená, viz poslední odstavec mého posledního příspěvku, ale spoléhat na efekt alá Kings moc týmů nemůže a to pak nevím, jak by se tady nadávalo na hru, když bychom byli v jejich postavení, když se tady nadává a to se vyhrává ve velkém. A ty houfné závěry, kdy tým bojuje o osmičku a hraje PO v podstatě posledních 10-15 zápasů ZČ sice vypadá na první pohled strašně romanticky, tým jde do PO v laufu, ale taky to má své stinné stránky, kdy týmu mohou dřív nebo později dojít síly, viz letos Ottawa. Kamarád velký fanda byl taky mnou na tohle rázně upozorněn, když už plánoval jak půjdou na nás po tom, co v nějaké 73. nebo kolikátém zápase okupovali snad poprvé v sezoně postupovou pozici smajlik
Všecko má svoje.
Na PO se teda těšíme a já doufám, že pro nás dopadne dobře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to otázka pohledu, zda je něco divné nebo ne... Prostě na to nahlížíme každý jinak a to je v pořádku. S tou formou před PO mě nepřesvědčíš, vždycky jsem říkal, že je mnohem lepší (i když víc na nervy...), když mužstvo hraje o osmičku do poslední chvíle a jde do PO nabuzené. Jinak k tvému srovnání základní části a PO - co potom řekneš na Kings, kteří se do vyřazovacích bojů dostanou skoro vždy jen tak tak a potom vše úplně jinak...? Ano, u nich je to extrém, ale vidíš, že postavení v tabulce po ZČ nic moc neznamená.
Já se na PO celkem těším, ale prostě s tímhle, co předvádíme a jak máme rozházený celý útok, v žádný zázrak nevěřím!
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to jedno, já to z toho tak jasně pochopil. Prostě mi přišlo dost zvláštní to tady vůbec zminovat, když tým kterému tak dlouho fandíš, má nejlepší ZČ za dlouhé roky. A myslím, že divné to nepřišlo jen mě.
Co se týká formy, tak ta není až tak dobrá, ale rozhodně ne ani tak špatná, jak tady někteří tvrdíte. Ale to bych se už jen opakoval.
Na co jiného se mám odkazovat než na ZČ? PO je jiná liga, ale právě velice dobrá ZČ je předpoklad úspěchu v PO, ne?
Není to asi moc dobrý příklad vzhledem ke konečnému výsledku, ale do PO 2013 jsme šli v katastrofální formě, ale každý kdo ty zápasy viděl, by neřekl, že to bylo ze špatné formy vzhledem ke špatnému konci ZČ, to by byl snad až ten poslední důvod.
Tak či onak chci říct, že stát se může vše. Můžeme vyletět (kolik vítězů divizí či celé ligy nebo obhájců SC už první kolo v historii neudělalo), nebo můžeme někoho sweepnout, v tom je ta krása NHL PO. A my místo abychom se na to tady těšili, tak tady vypadá jako u fanclubu Edmontonu nebo Buffala...
 
05.04.2015 12:43 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarUvidíme co bude, stát se může vše, každopádně já se těším.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nepřekrucuj moje slova, to nemám rád! Vůbec nikde jsem neřekl, že se raději budu soustředit na MS, ale bude třeba se brzy přeorientovat na tenhle podnik - a to z těch důvodů, které jsem v tom příspěvku vypsal. A to je úplně něco jiného, takže když chceš na něco reagovat, používej originál a ne svou upravenou verzi.
Jinak opakuji znova - sami tady píšete, že PO je jiná soutěž, ale pořád se přitom odkazuješ na naše postavení v tabulce v základní části - zvláštní...smajlik. Já vycházím z aktuální formy a našich výkonů, což je podle mě v současné době mnohem víc relevantní než náš počet bodů! A vzhledem k tomu, že ty zápasy po celou sezónu sleduju všechny, můžu si z toho sám udělat obrázek o tom, jaké máme šance v play-off - a to jsem také udělal, nic víc, nic míň. Nikdy jsem netvrdil, že nejsem spíš pesimista, ovšem, bohužel, dost často na mé pesimistické předpovědi došlo - a rozhodně nebudu mít problém (a nikdy jsem ho tady neměl) v opačném případě si "posypat hlavu popelem" a přiznat, že jsem se strašně mýlil. Naopak, budu z toho mít upřímnou radost! A tohle všechno říkám jako zde nejdéle fandící člověk Habs...!
 
AvatarNení to sice reakce na mě, ale musím. Neber to osobně a je to bez urážky, ale aby fanda týmu v NHL, který je po celou sezonu na špici celé ligy, ještě před PO prohlašoval, že se bude soustředit raději na MS, to je masakr, to se na mě nezlob smajlik Pesimistů král Míra smajlik Fakt mi to přijde zvláštní a to i kdybys měl tisíckrát pravdu. Jak už jsem řekl, tak v NHL je tolik mužstev co nám závidí naši pozici i spoustu našich hráčů a ty tady takhle.

No nic, situace se nám v tabulce zamotává, takže perfekt scenario zní podle mě takhle. Zbývají nám tři zápasy, z toho dva musíme vyhrát s Carym v bráně, aby překonal rekord, další prohrajeme, Tampa vyhraje všechny dva zbývající a půjdeme do PO jako druzí v divizi a tudíž na Detroit, dobře jsem to vymyslel, že?
 
AvatarJá tady rozhodně souhlasím s Michalem, tentokrát ale Házim (sorry Michale M.)...smajlik. Není momentálně totiž vůbec podstatné, že máme 104 bodů, ale podívejte se na naše poslední výsledky a výkony - tohle nemá s PO týmem nic společného! A vůbec nemám obavu, že takový Pittsburgh nebo Detroit půjdou v PO nahoru, protože hlavně u Penguins je ta kvalita kádru úplně někde jinde než u nás. Vždycky byla naší hlavní devizou rychlost a skvělé bruslení - dneska ani jedno z toho neplatí, jezdí nám tam hráči jako Smith-Pelly (neskutečná tragédie, to se zase něco povedlo smajlik) nebo Mitchel (druhá tragédie)... My můžeme spoléhat pouze na jedno - že Price nezklame a bude podávat nadlidské výkony. Potom můžeme někam dojít, jinak končíme v prvním kole, za tím si stojím! A přesně, jak říká Mišo Házi - místo toho, abychom vstupovali do PO se stabilním složením útoků, umělec Therrien pořád něco prohazuje a fakt nechápu, co tím sleduje!
No nic, je třeba se brzy přeorientovat na MS, tam by mohl být poskládaný zajímavý tým...
 
04.04.2015 14:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSorry chalani ale aj po vašich rozumných argumentoch stále ostávam pesimista o otázke play-off. S jedným však súhlasím a to, že v play-off sa začína od nuly!
 
AvatarReakce na příspěvek:Aspon někdo... I celkově to myslím tak, že si musíme uvědomit, že máme 104 bodů, proboha, 104 bodů! V dnešní neuvěřitelně kvalitní a vyrovnané NHL, sezona jakou Habs už dlouho neměli a tady to je furt nějaké remcání.
Každý zápas není posvícení, někdy vyhrajeme zápas, který jsme asi vyhrát neměli, někdy prohrajeme, když jsme určitě vyhrát měli (jako dnes), ale to už je hokej.
A navíc, nevím jak moc tady kdo sleduje i zbytek ligy, ale budme rádi za naši formu. Jaký slump má poslední dobou Pittsburgh, Isles, Detroit na západě se nedařilo Hawks, ale ted zase šli nahoru, obhájcům SC hrozí, že budou v květnu hrát golf a ne hokej a tak bych mohl pokračovat dál.
PP jak říkáš, hrajeme to debilně, čitelně a zkrátka špatně. Jasná chyba koučů. A jen upřesním, že Gončar hrál jako náhrada za Markova, který dostal den odpočinku od Therriena, ale co si budem, ten chlap je marný, pomalý a ostřeluje mantinel na místo branky. V NHL už nemá co dělat a jsem rád, že poslední dobou téměř nehrál. V PO s ním by to byla na modré naše smrt.

O čase mi povídej, taky totálně nestíhám nic, víkendy čas mám, ale v týdnu to je děs. Ale zkusím to nějak udělat, protože PO je svátek. A když budeme hrát dobře a tento tým letos tolikrát ukázal, že dobře hrát umí, tak se nebojím nikoho a to ani Tampy.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tentokrát se rozhodně přidát na tvoji stranu, protože PO bude něco jiného, stačí vyhrát první zápas a tým to nakopne, stejně jak, jak bychom mohli být v laufu, dvakrát to doma nevyjde, jako minulý rok proti Rangers a už se tým veze... Prostě Po začne od nuly a bude záležet na dvou domácích zápasech. Přál bych si Detroit, ale může to dopadnout naprosto jakkoliv... Už se těším, jak to začne, bude to mazec, jen mě mrzí, že teď toho času vůbec není a kdo ví, co vůbec uvidím, snad aspoň ze záznamu něco... Zápas nebyl špatný, ale přesilovky opravdu bída, proto asi naskočil i Gončar, ale to už víme, že to spása není. Neumíme zahrát nic jiného než na Subbana, často si dáváme přihrávky do složitějších situací a často to vyvrcholí ztrátou pásma, v horším případě brejkem... No nic, pojďme klepnout doma Detroit, jedno venkovní utkání vyhrát a hurá na to...
 
AvatarJá tady rozhodně nebudu furt mrčet jako většina, že se na PO netěším a že takhle daleko nedojdem, ale tenhle zápas ukázal, jak jsme marní na PP. Pohledově se naše PP lepší, když máme 4PPG v řadě, ale to je spíš souhra náhod než faktické zlepšení přesilovky. Nepamatuju, kdy by tým nevyužil PP v OT. I my jsem snad pokaždé zápas ukončili a soupeř proti nám taky. Viním za to jasně Therriena, který není schopen v přesilovce změnit lautr nic, furt tam pere DD a PAP, na místo aby zkusil něco nového. Nebo zkusit styl Philly, kteří chapa před bránou mají pořád (jen tak mimochodem, při zranění Simmondse tam chodí White). Ne, nic, žádná změna. Celá liga si drbe hlavu, jak můžeme být tak marní na PP s tolik talentem v týmu.
A prohra na nájezdy proti týmu, který je jeden z vůbec nejhorších v této disciplíně v celé lize je pak vrchol.
Nehráli jsme špatně, Devils jsme přehrávali většinu času, ale takové zápasy musíme vyhrávat.
 
04.04.2015 10:09 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarJak už tady bylo několikrát řečeno, tak s takovou formou si v play-off ani neťuknem. Uvidíme, třeba se stane zázrak, a i když jsem optimista, tak v tohle zatím moc nevěřím.
 
AvatarHerně opravdu velice povedený zápas, bohužel Caps byli hodně efektivní, zasloužili jsme si dva body, ale co už. Srážely nás hlavně protiútoky a zbytečné fauly, což byli společní jmenovatelé i pro zápas s Tampou.
Dnes NJ, jsme na cestě je sweepnout, ale lehké to nebude. Nicméně musíme už konečně vyhrát bezpodmínečně.
 
03.04.2015 08:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVzhľadom k výkonom aké podávajú chalani zhruba poslednú štvrtinu základnej časti som pred play-off skeptický a to v prípade akéhokoľvek súpera. Až na Careyho podáva zvyšok mužstva nevyrovnané výkony a s takým štýlom sa vo vyraďovacích bojoch ďaleko nedostaneme. Absentuje aj stabilné zloženie útokov, čo na jednej strane chápem MT skúša rôzne varianty ale do play-off by mali ísť ako tak zohrané útoky, čo v našom prípade nehrozí. Jednoducho tento rok to vidím na maximálne prvé kolo. Jednoducho nemáme dobre zložený tím ako vlani! smajlik
 
AvatarJa bych šel taky rád na Red Wings už jen kvůli tomu že si nepamatuji že bysme s nima někdy play-off hráli. Ale to asi nikdo :-)Ze prestrilime Caps to jsem necekal. Rozhodly nicmene PP. Najezdy to uz je vicemene o nahode. Radsi bych byl kdyby jsme do posledniho zapasu bojovali o play-off a tym by byl v "laufu". Takhle ti hraci proste musi mit nekde v hlave ze o nic vlastne uz nejde, maximalne o rekord pro Priceho. No play-off ukaze :-)
 
AvatarNeviděl jsem to, ale asi dle sestřihu dost smolný zápas. Nicméně tak ofenzivní tým výrazně přestřílíme, šancí dost, dáme čtyři goly a stejně prohrajeme. Dost smolné goly, ten druhý Ovcův, nebo nechytatelné. Těžká noc pro Caryho, ale těžko s těmi brankami mohl něco dělat. Kdyby P.K. tak blbě nepropadl u Ovcova prvního nebo kdyby to Gilbert bloknul líp u Ovcova druhého... Škoda, každopádně bod dobrý, jen už to konečně chce tu výhru 42 pro Caryho, snad si to neschováváme na poslední zápas s Torontem smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jojo, přesně tak...na začátku jsme je asi i dost zaskočili, pak přišla ta vyloučení...
souhlas s tím, že Tampa je tým, který bude na špici NHL pěkně dlouho. Narozdíl od MTL mladí hráči dostali pořádnou šanci a spoléhá se na ně. A oni to vrací. My vezmeme hráče z farmy, dáme ho do 4. lajny a za pár zápasů putuje zpátky. A ještě při trade deadline přivedeme hráče, kteří se do pomyslného žebříčku náhradníků dostanou před ně... Je jasné, že i v týmu složeném z mladíků jsou třeba zkušení hráči, okolo kterých budou vyrůstat, ale u nás je víc těch zkušených hráčů...
A zrovna proti Tampě možná stačilo trochu zvýšit důraz před brankou - Bishopovi to docela dost padalo před sebe, nebyly to kdovíjaké zákroky...
Zápas to byl přesto celkově pěkný, pořád se na ledě něco dělo. Škoda, že bez bodů.
Koukám, že se tady dost začíná řešit play-off, kdo s kým. Nejvíc bych si přála, kdybychom šli na Detroit. Na ten celkem umíme a mohl by to být pěkný hokej. Boston by taky nebyl špatný, ale teď chytá formu. Úplně nejhorší by byla Ottawa...
 
AvatarZbytečné chyby a hlavně těch vyloučení mělo být mnohem méně, to nám prohrálo zápas. Jinak si myslím, že to špatný zápas nebyl a měli jsme na ně. Jen musíme dávat bacha na ty mladé borce s raketama místo bruslí.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
  • Výborně napsané Pardo, kloubouk dolů. Souhlasím se vším. Myslím, ... | více
  • Neřekl bych, že to byla nevydařená sezóna, spíš tato ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík