Zaslúžená výhra nad Panthers

06.04.2015, 10:45 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu zostávali len tri duely do konca základnej časti a výkony mužstva stále nedosahovali žiadanú úroveň. Dôkazom tejto nelichotivej situácie bola trojzápasová séria prehier, ktorú mali zverenci trénera Michela Therriena možnosť ukončiť v nedeľňajšom stretnutí na ľade Panthers. Na rozdiel od Habs si tím zo Sunrise nevybojoval účasť vo vyraďovacích bojoch. Nevyriešená zostávala tiež otázka súpera Canadiens pre prvé kolo play-off, do úvahy totiž prichádzalo hneď niekoľko možností. Kouč pred zápasom urobil niekoľko očakávaných zmien v zostave. Carey Price, ktorý mal na dosah vyrovnanie klubového rekordu v počte víťazstiev za sezónu sa po menšej prestávke vrátil do bránky. Pred ním naskočili útočné formácie v nasledovnom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Smith-Pelly
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Prust - Eller - Parenteau
De La Rose - Mitchell - Weise

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Canadiens si dokázali už v úvodných sekundách stretnutia vypracovať sľubnú príležitosť, keď po prihrávke od Paciorettyho nebezpečne pálil Markov, avšak len do lapačky pripraveného Ellisa. Na opačnej strane zase Price úspešne zasahoval pri strelách Jágra a Huberdeaua. V šiestej minúte ohrozil floridského gólmana Torrey Mitchell, lenže neúspešne. Chvíľu nato prišiel smolný moment pre Montreal, pretože pri škaredom páde sa zranil Pacioretty a zápas pre neho predčasne skončil. Hráči Floridy sa v krátkom čase dopustili hneď dvoch nedovolených zákrokov a hosťom sa tak naskytla skvelá príležitosť na strelenie otváracieho gólu. Habs situáciu náležite využili, keď svoj 200-tý presný zásah v kariére zaznamenal Tomáš Plekanec. V šestnástej minúte počas presilovky vznikla skrumáž pred domácou bránkou, ale Ellisovi sa podarilo zaľahnúť puk. Po zaujímavej prvej tretine Montreal vyhrával tesne 1:0.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky predviedol Price po nebezpečnej Jágrovej strele parádny zákrok lapačkou. Ďalšia nepríjemná situácia prišla v dvadsiatej piatej minúte, kedy Subban schytal pukom do tváre, no našťastie po menšom ošetrení pokračoval v zápase. V čase 26:15 rozhodca vylúčil Weiseho a Florida mala k dispozícii početnú výhodu. Domáci ju zvládli ukážkovo, pretože už po piatich sekundách vyrovnal na 1:1 delovkou z medzikružia obranca Aaron Ekblad. Nerozhodný stav nemal dlhé trvanie, nakoľko o necelú minútu neskôr Subby našiel prihrávkou pred bránkou voľného Gallaghera a ten v 100% šanci nezaváhal. Ďalší gólový moment priniesla tridsiata druhá minúta, keď po krásnej individuálnej akcii prekonal Ellisa útočník P.A. Parenteau. Zopár domácich fanúšikov nepotešil ani moment z tridsiatej ôsmej minúty, kedy svoj prvý presný zásah v drese Montrealu zaznamenal Devante Smith-Pelly.

Do záverečnej tretiny vstupovali Canadiens s pohodlným trojgólovým náskokom a ich cieľom bolo udržať vedenie a zbytočne neriskovať ďalšie prípadné zranenia. Tomu nasvedčoval aj momentálny priebeh zápasu. V štyridsiatej štvrtej minúte sa Montrealu naskytla ďalšia možnosť dvojnásobnej presilovej hry. Lenže tentokrát hostia nedokázali nájsť na Ellisa recept a len sa potvrdila mizerná úspešnosť v početných výhodách. Domáci boli s ubúdajúcim časom stále viac nepríjemnejší a Carey mal o zábavu postarané. Postupne úspešne čelil nepríjemným pokusom Campbella, Jágra či Trochecka. Habs však dobre bránili a v bránke to istil výborný Price. Záverečný tlak Floridy priniesol len nastrelenú žŕdku montrealskej svätyne. Po šesťdesiatich minútach, ktoré priniesli pekný hokej na oboch stranách sa hosťujúci celok tešil zo zaslúženej výhry 4:1.

Montrealu sa po dobrom výkone podarilo ukončiť sériu porážok a niekoľko členov tímu zaznamenalo míľniky vo svojej kariére. Tým najvýznamnejším bolo 42. víťazstvo v sezóne pre Careyho Pricea, ktorým vyrovnal zápis klubových legiend Jacquesa Plantea a Kena Drydena. Pleky strelil 200. gól kariéry a Michel Therrien vyhral svoj 200. duel v 400. zápase na pozícii hlavného trénera Canadiens. Všetky tieto zápisy kazí zranenie Paciorettyho, ktoré dúfajme nebude príliš vážne, pretože prísť o najlepšieho strelca pred začiatkom play-off by malo katastrofálne následky. Ďalšie stretnutie odohrajú Habs vo štvrtok v Bell Centre proti Red Wings.

Hviezdy zápasu:
1. Tomáš Plekanec 1 + 2
2. P.A. Parenteau 1 + 1
3. Aaron Ekblad 1 + 0

foto: Eliot J. Schechter/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, to jsem na mysli neměl, ale tohle:
"Takže jak jsem řekl, pokud se to moc nepromíchá na spodku tabulky a Rangers vyhrají konferenci, tak je mi pak jedno, jestli vyhrajem divizi, tak či onak půjdeme na Caps nebo Detroit, což jsou pro mě hratelní soupeři."
Já jsem o příspěvek níže psal o tom, že nás nejspíš čeká Ottawa...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já řekl, že jim nevěřím, že to PO ještě dají, neřekl jsem, že když by to dali, tak že nám nehrozí. To je rozdíl. Jak se ta situace na chvostu tabulky neskutečně zamotala (NHL je prostě fantastická liga), tak za posledních pět zápasů jsme mohli snad krom Rangers a Tampy narazit na kohokoliv a i dnes před posledními zápasy můžeme jít na tři týmy, nic není jasné a šance jsou třiceti tří procentní u každého týmu, tak bych určitě neprognozoval. Já to udělal a zmýlil jsem se, nějak jsem nepočítal, že to Pens takhle podělají smajlik
Tak či onak pro mě je best scenario dnes vyhrát, získat 50. výhru v sezoně, nejlépe dostat co nejméně branek, páč jsme s Chicagem na tom stejně, aby Detroit prohrál, Tampa vyhrála a tím pádem jdeme Detroit nebo Pens, což jsou hratelnější soupeři než Sens, s tím souhlasím. Jejich styl nám nesedí a nemáme s nimi dobrý match up, ale věřím, že PO je o něčem jiném. Hammond nemusí PO unést a celý tým, který je v PO režimu 20 zápasů taky může odejít.
Bude to ještě napínavé, nechme se překvapit.

Dnes prosím opět o preview, pokud se někomu chce, já jdu na narozeniny. Já pak plánuju udělat menší ohlédnutí za ZČ a preview před PO. Dík
 
AvatarReakce na příspěvek:Snad by se dnes nabízela raději prohra, protože současné postavení v tabulce nám určuje Ottawu (o které už jsem tu psal, že nám dost reálně hrozí, ale někdo mi tu nevěřil...smajlik) a to by bylo moc špatný... smajlik. Neříkám, že Detroit je slabší, ale rozhodně nám svým stylem vyhovuje líp. Boston to podle mě už nedá a postoupí právě Ottawa s Penguins, jen je otázkou v jakém pořadí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, SC má v hlavě každý, ale bylo by fajn získat nějakou kvantitativní trofej, po jaké době vůbec? Max by mohl získat tu za nejlepší plusovou stats, je za to trofej myslím teda (až tak moc tohle nesleduju) a naši golmani by mohli získat za nejmín obdržených branek do toho indivindi trofeje pro Caryho, které přijít musí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bez Paciorettyho bude naše pozice velmi těžká. Bojím se, že to půjde zkusit, ale nebude to ono. I když kdo ví, jestli vůbec mu povolí nastoupit, když nemáme žádné info... Detroit se porazil sám, lépe řečeno Howard ho porazil. Byli jsme asi o něco horší, ale dalo se to očekávat, Detroit musel... Teď jen počkáme na soupeře, je to více než zamotané. Možná Pens, kteří se mají rozjet až v PO, se rozjedou na golfová hřiště... Teď uhrát s Torontem 0:0 a Chicago určitě nějakou branku v Coloradu dostane a další trofej je doma. Já bych ale raději úplně jinou trofej a myslím, že i Carey by Harta a Vezinu vyměnil za SC...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, Price si to zaslouží a jsem rád, že mu to v tom závěru ZČ zbytek mužstva před ním nezkazil... Hra opět velice průměrná, ale nechci se tu pořád opakovat. Pleky má sice asi střeleckou formu, ale po většinu zápasu jsem ho téměř nezaregistroval... Bez Maxe de facto nemáme klasický první útok, což je alarmující! Jinak souhlasím, že Howard to Detroitu podělal, třetí i čtvrtý gól jdou za ním a ani Petryho branka rozhodně nepatřila k nechytatelným...
 
10.04.2015 07:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarCarey gratulácia k rekordu a tá radosť tímu po zápase, bolo to pekné. K dokonalosti chýba už len jedna "maličkosť" 25 SC. smajlik Hádam sa večer dostanem aj k celému zápasu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Carey Price!!! Nikdo jiný si ten rekord nezaslouží víc než on. Mám z něj obrovskou radost.
DD a jeho pozice v týmu normální není, ale ani to ted nehodlám řešit, ani to, že jsme byli opět o něco horší na ledě, když na to přijde, tak jsme hráli proti týmu, který se potřeboval ujistit o PO, takže ještě aby nebyli lepší a hladovější. My už na neutrál dojíždíme, to z hlav hráčů nikdo nevymaže, i když třeba chtěli rekord pro CP31.
Každopádně jim to prohrál hotový Howard, tvrdím odjakživa, že to je slabý průměr mezi jedničkami v NHL.
 
AvatarTen náš výkon vůbec (opět) nenaznačoval naše postavení v tabulce... hlavně ty rozehrávky a ztráty pukum hra vůbec nepůsobí organizovaně.
Pozitivem jsou 2 body (ať jsme k nim přišly jakkoli), Priceův rekord a to, že jsme bez Maxe dali 4 góly. Pleky má před play-of střeleckou formu, tak snad mu vydrží.
Mimochodem - všimli jste si statistik DD? - v přesilovce odehráno přes 4 minuty, ice-time přes 16 minut (což mi na hráče, který byl 4 minuty na trestný a nechodí na oslabení, přijde až moc) a má za zápas 0 střel na bránu. To přece není normální....
 
AvatarZas jsem vytočený, do sestavy se dostal Flynn na místo Mannyho. O Bournym zakopaném v Hamiltonu ani nemluvě. DSP bud znovu v lajně s DD a PAP, no jsem zvědav.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ten článek četl a už dávno nejsem sám, kdo má Caryho za nejlepšího brankáře ligy, takže mě články tohoto typu už moc nevzrušují, ale slyšet od 200 GM ligy tak jasnou volbu určitě potěší.
Na Vezinu je to doufám lock, kdyby se povedl i Hart, bylo by super. Ještě by to chtělo i kvantitativní trofej za nejméně obdržených branek, ale to bude asi boj až do úplného konce ZČ.
 
08.04.2015 20:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTherrien klasicky zahmlieval ohľadom zdravotného stavu Paciorettyho. Ak by to nebolo vážne tak by klasicky vyklopil dĺžku absencie. Vyzerá to skôr na symptómy otrasu mozgu, hádam sa mu to nenatiahne ako u Parenteaua.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak je prý potvrzeno, že proti Detroitu Max nenastoupí, ale to mě tak netrápí - klidně, ať vynechá oba poslední zápasy, jen ať je potom ale připravený na PO!
U Petryho je to opravdu o tom, zda bude naslouchat naší nabídce ještě před otevřením hráčského trhu - v opačném případě ho určitě někdo přeplatí...smajlik.
A teď něco pro tebe, to si spravíš chuť...smajlik:
http://novy.nhl.cz/mvp-podle-koucu-nhl-price-nema-konkurenci-smrtelnikum-vladne-oveckin/5005270 .
 
AvatarReakce na příspěvek:Překvapený jsme byl hned zpočátku, protože v Edmontonu byl zahrabaný. Potenciál u nás skutečně ukazoval hned zpočátku, takový bek se hodí.
Máš pravdu, že by ta transakce ztrácela smysl, kdyby v létě zdrhnul, ale to se stává s posilami z trade deadline, kterým končí smlouva, úplně běžně. Snad je Jeff spokojený a nemá nikde svou Minnesotu jako loni Vanek. Bude záležet jen na něm, páč bek jeho kvalit v dnešní NHL má dveře otevřené u 2/3 týmů ligy.
Tos mi připomněl, s tím jak by ta transakce neměla smysl, Douglase Murrayho a jeho anabázi u Pens. Ti blázni za něj dali dvě druhé kola smajlik A pak podepsal u nás jako UFA, tam byl sice rozdíl, že o něj nestáli, ale i tak smajlik
Max je pořád s velkým otazníkem, ale mě osobně trochu uklidnuje, že je pořád s týmem na Floridě, kde dnes ráno trénovali a teprve dnes se přesouvají do Montrealu. Kdyby to bylo vážnější, tak letí sám za týmovými odborníky, aspon to si namlouvám a co si pamatuju, tak to tak vždy se zraněnými na hřištích soupeře bylo. Musíme doufat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Petry je super všechny formace jsou ok, ale mám výhrady ke 4. protože DLR a Smith-Pelly by měli mít na centru Malhotru, Mitchell mě tam ani trochu nesedí a ani se nedivím, že Flynn v poslední době není v sestavě. Třeba Seky byl lepší než oni dva dohromady, ale zase nechci bejt takovej kritik fakt Manny je lepší centr pro 4. formaci.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já u Petryho tedy vůbec překvapený nejsem, už po cca prvních dvou, třech zápasech u nás jsem říkal, že tohle je jediná skutečná posila při TDL. Je jasný, že ho musíme prodloužit, jinak ta transakce totálně ztrácí smysl! Galchenyuk taky bez debat, ale s Beaulieuem začínám mít trochu problém - a někdy dost velký... Na jedné straně ztratit takhle mladého obránce by byla určitě škoda, na straně druhé dělá strašně moc chyb, při rozehrávce ztratí velké množství puků a popravdě - když je v obranném pásmu s pukem na hokejce on, strašně trnu.
Pokud nám bude do startu PO chybět Pacioretty, tak to, co jsem tu o našich "šancích" psal, platí dvojnásobně...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, nová smlouva pro Petryho u nás je letní cíl číslo jedna, Chuckyho a Natea nezminuju, to je samozřejmost. Je to opravdu výborný bek, který byl v Edmontonu zbytečně zakopaný celou dosavadní kariéru. Až mě překvapuje jak dobrý je.
 
AvatarAch jo... podle sestřihu to vypadalo na moc pěkný zápas...a já na něj úplně zapomněla...
Petry se nám moc vyplácí, doufám, že ho prodloužíme. Ty ostatní příchozí "posily" snad ne. Ztratit Maxe, to by bylo hodně špatný, snad bude OK. Pleky super zápas (bodově). Carey vyrovnal rekord a myslím, že ho i stihne překonat smajlik
 
AvatarSuper výsledek, za Carym to tam sice dost zvonilo, ale rekord vyrovnán, což je super. Zranění Maxe už tak super není. Zatím se nic neví, no snad to nebude otřes a Max se dá do kupy na PO.
A gratulace Plekymu ke golu číslo 200! Už jen tři body ho dělí další kulatiny- 500 bodů.
 
06.04.2015 11:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tiež som len krútil hlavou nad tým Jágrovým jasným faulom ale našťastie to neovplyvnilo zápas. smajlik
 
AvatarTak tahle hra už byla o malinko lepší, jen mě děsí ten Max...smajlik! Pleky povedený zápas a myslím, že s mladíkama mu to jasně sedí nejlíp a jestli tohle Therrien nevidí, je to pako smajlik. Jenom tedy nechápu, za co dostal Pleky asistenci u góla Parenteaua, když ten sebral puk za bránou a projel s ním celé hřiště - to už se dávají body úplně za všechno... Price konečně to 42.vítězství, bylo to pro něj trochu zakleté. Jo a zaujal mě tam Jágr - frustrovaný krosčekuje do zad Petryho a rozhodčí jen čumí - bože, bože, pořád ho mají za nadčlověka...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík