Víťazný koniec základnej časti

12.04.2015, 11:06 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Sobotný večer sa v kanadsko-americkej NHL niesol v znamení ukončenia základnej časti, ktorého súčasťou bolo tiež tradičné derby medzi Montrealom a Torontom. Zverenci trénera Michela Therriena si v prípade víťazstva mohli zaistiť prvé miesto v Atlantickej divízii. Aj v poslednom stretnutí sa museli Habs zaobísť bez svojho najproduktívnejšieho hráča Maxa Paciorettyho, ktorý pauzoval pre zranenie v hornej časti tela. Zvyšok mužstva bol našťastie v poriadku a kouč poslal do akcie rovnaké útočné formácie ako vo štvrtok proti Red Wings. Bránku mal už tradične pod palcom čerstvý rekordman Carey Price, pre ktorého to bol 66. štart v končiacej sa sezóne. Pred ním naskočili útoky v tomto zložení:

Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Smith-Pelly - Desharnais - Parenteau
De La Rose - Eller - Weise
Prust - Mitchell - Flynn

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Pateryn

Prvý zaujímavý moment zápasu prišiel v druhej minúte, keď Peter Holland našiel pred bránkou voľného spoluhráča Baileyho a ten z bezprostrednej blízkosti ohrozil Pricea, ktorý našťastie odolal. Bohužiaľ netrvalo dlho a Toronto otvorilo skóre stretnutia. Úspešným zakončovateľom bol Phil Kessel, ktorý sa presadil nenápadným pokusom popod Careyho betóny. Avšak o šestnásť sekúnd neskôr lovil puk z bránky aj druhý muž v maske, Jonathan Bernier, keď jeho nepodarenú rozohrávku potrestal David Desharnais a vyrovnal na 1:1. Ďalšiu gólovú radosť Maple Leafs diváci videli na začiatku pätnástej minúty. Strelu kapitána Diona Phaneufa tečoval pred Priceom Casey Bailey a opäť navrátil vedenie domácemu celku. Pre mladého útočníka to bol premiérový presný zásah v NHL. Rovnaký hráč mohol v závere tretiny dokonca navýšiť náskok Toronta, lenže montrealský gólman bol proti.

Canadiens si nemohli želať lepší vstup do druhej dvadsaťminútovky, nakoľko už po necelej minúte hry sa o vyrovnanie postaral krásnym gólom Tomáš Plekanec. V dvadsiatej piatej minúte pálil z dobrej pozície Brian Flynn, ale Bernier úspešne zakročil. Krátko nato síce Price zlikvidoval prvý pokus Bozaka, lenže na ďalšiu strelu domáceho útočníka až bol brankár Habs prikrátky. Toronto sa po tretíkrát ujalo vedenia v zápase. V dvadsiatej deviatej minúte počas presilovky mal vyrovnanie na hokejke Pleky, avšak svojou strelou z tesnej blízkosti neuspel. Domáci hráči takmer dokázali vo vlastnom oslabení vďaka Subbanovmu kiksu skórovať, ešteže to všetko zachránil Price. Stretnutie okrem pekných šancí prinieslo aj tradičné šarvátky, čo ocenili najmä diváci. V úplnom závere tretiny po ďalšom zaváhaní domáceho gólmana vyrovnal na 3:3 mladík Jacob De La Rose.

Nerozhodný stav bol predpokladom ešte zaujímavých momentov v tretej dvadsaťminútovke. V štyridsiatej šiestej minúte mali Habs možnosť ďalšej početnej výhody, počas ktorej bol blízko ku gólu Gallagher, lenže nesadol mu puk. Canadiens dokázali vyvinúť tlak na domácu bránku, bohužiaľ bez želaného výsledku. Aktívne hrajúci Gally neskôr dokonca aj prepasíroval puk za Bernierov chrbát. Rozhodca ho však po opätovnom zázname a konzultácii neuznal pre nedovolené bránenie. Diskutabilný verdikt sa na strane Montrealu nestretol s pochopením, ale nič sa nedalo robiť. V päťdesiatej druhej minúte sa do úniku dostal strelec Kessel, našťastie Carey zvládol nebezpečnú situáciu. Záverečná časť ani následné predĺženie duelu gól nepriniesli, takže sa o víťazovi rozhodlo až v samostatných nájazdoch. Vďaka premeneným pokusom Galchenyuka a Desharnaisa sa hostia tešili z výhry nad rivalom.





Posledný duel základnej časti priniesol divácky atraktívny hokej, tesnú výhru Montrealu 4:3 po nájazdoch a čo je najpodstatnejšie zisk divízneho titulu. Habs taktiež spoznali meno súpera pre prvé kolo vyraďovacích bojov, ktorým bude rozbehnutá Ottawa. Zo všetkých možností zrejme najmenej želaný oponent, ale ak chcú zverenci Michela Therriena pomýšľať na úspech v play-off musia sa vysporiadať s akýmkoľvek tímom. Celé šialenstvo štartuje už na budúcu stredu v Bell Centre. Dovtedy budú mať hráči čas na regeneráciu a prípravu pred náročným programom.

Hviezdy zápasu:
1. Casey Bailey 1 + 0
2. Tyler Bozak 1 + 1
3. Alex Galchenyuk 0 + 0

foto: Graig Abel/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Aspon někdo to tady vidí ne ta černě pořád. Tampa nás přejíždí v ZČ už dvě sezony a sweepli jsme je loni (ano no Bishop bla bla). PO je turning point v sezoně a i když Habs nesleduju tak dlouho, tak se v PO vždy proměnil a to vždy kladně. Loni nám nešly PP stejně jako letos a v PO jsme s nimi problém neměli, ke skvělým výkonům se vybičovali hráči, kteří v ZČ strádají atd... Je v tom hodně faktorů a tým kvalitu má, takže se moc těším a věřím, že postoupíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Uvidíme, rozhodně Ottawa nejtěžší soupeř z těch, které jsme mohli dostat. Ostatní dvojice jsou taky velmi zajímavé a já doufám, že se kluci vybičují a přes Ottawu přejdou, 4:2 by bylo fajnsmajlik
 
12.04.2015 16:24 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarKdyby měl někdo zájem (třeba do play off preview), tak jsem vytvořil jednoduché logo pro PLAY OFF, které jsem použil i na naši FB stránku smajlik

http://postimg.org/image/t12j3nzgn/
 
AvatarTak a je dobojováno, tedy alespon v základní části. Zápas jasně ukázal, kde jsou oba týmy, byt to podle výsledku až tak poznat nejde. Tak či onak tam byl rozdíl jasný a 50.výhra sezony a 44. pro Caryho je doma. Asi nešlo počítat, že bychom to vypustili kvůli vyhnutí se Ottawě, na to hráči kašlou.
Plus minus award i Jenningse jsme uhájili, v Las Vegas to ale určitě nebudou jediné trofeje udělované do rukou hráče Canadiens smajlik
Tak a k tomu hlavnímu, jdeme na Ottawu. Nikdo tady si je asi nepřál, ale jak bylo správně řečeno, tak tenhle tým má ambice na SC a tím pádem musí porazit každého. Golmana a já věřím, že i zbytek týmu na to má. Sens budou kousat, ale my máme skvělý a motivovaný tým, takže nám stoprocentně věřím.

BTW takové drobnosti, nevím, zda si to všímám sám, ale takové ty řeči z kabiny jak mám great group of guys a plno lídrů atd atd. podle mě nejsou jen fráze. Moc se mi líbilo, jak hráči s Carym slavili to tu rekordní výhru, ale i včera vlastně další nebo jak jsme dali ten včera ten ne gol z hole Gallaghera, tak i mrzout Markov naskočil do klubka radujících se hráčů. Poté on a PAP misconducty za kecy, jsou fakt na to PO nažhavení a to se mi líbí.

GO HABS GO!
 
12.04.2015 11:38 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=ndbl6Seok4E
Ešte raz si vychutnajte premenené nájazdy Habs a dobrú chuť k nedeľnému obedu. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík