Ve vypjatém zápase zvítěli Habs 4:3

16.04.2015, 02:05 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Vánoce všech hokejových fanoušků konečně začaly a Stanley Cup play-off odstartovalo. Kanadské derby mezi Senators a Canadiens bylo jeho otvírákem. Habs nastupovali s Carym Pricem v brance takto:

Markov – Subban

Petry – Emelin

Gilber – Beaulieu

Galchenyuk – Plekanec – Gallagher

Smith Pelly – Desharnais – Parentau

De la RoseEller – Weise

Flynn – Mitchell – Prust

Do elektrizujícího Bell Centre vstoupil život hned v úvodních minutách, kde to bylo jen o Habs, spousta úvodních hitů a také šancí. Nejnebezpečnější byl Mitchell, jenž jel sám na Hammoda, ale neuspěl. Na druhé straně zahrozil Hoffman nebezpečnou tečí. Tak či onak se hrál velice rychlý a energický hokej na obou stranách. Habs trochu zpomalilo oslabení v sedmé minutě, kdy se nechal vyloučit De la Rose za hákování, které sice bylo velice lehké, ale rozhodčí i tak poslali devatenáctiletého Švéda na trestnou lavici. Oslabení se zvládlo skvěle bez výraznějších Ottawských šancí. Ve třinácté minutě přišla první branková situace a střelcem byl Andrej Markov, bohužel se však červené světlo nerozsvítilo za zády Hammonda, ale za Carym Pricem. Andrej Markov totiž nepochopitelně dorazil puk do branky, i když mířil zpoza branky před ní. Do statistik si branku zapíše Milan Michálek. Tento neštastný okamžik samozřejmě zanechal stopy na týmu i na fanoušcích a Ottawa se rázem stala lepším týmem na hřišti, nejvíce zahrozil Stone tyčkou v posledních minutách třetiny. Na střely 9:8 pro Ottawu po dvaceti minutách.

Canadiens vstoupili dobře do druhé třetiny, velkou šanci měli po divoké teči přímo před Hammondem, kde puk nahodil Parentau. Nenápadná šance, ale brankář Ottawy neměl tušení, kde puk je. I nadále se ale Habs nedařilo najít cestu přes brankovou čáru. Ovšem co se dělo od osmé minuty a dále, to se opravdu může stát pouze v play-off. Stalo se toho tolik, takže pouze zkrácené. Torey Mitchell vyrovnal na 1:1 díky svému skvělému pohybu a rychlé dorážce zpoza branky, 15 sekund na to, ihned po buly, Tomáš Plekanec svou typickou střelou poslal Habs do vedení 2:1. Z následného buly po Plekyho brance již nikdo neskoroval, nicméně Lars Eller fauloval Peageaua, opět velice nevýrazným zákrokem, a po dvou slepených brankách hráli Sens přesilovku. V ní přišel další nepovolený zákrok, tentokrát to byla sekera v podání Subbana, ale Stonem tak přihraná, že sudí Subbana ocenili pěti minutami a tím pádem byl Subban mimo do konce zápasu. Rozhodčí si snad po teatrálním pádu Stonea mysleli, že ottawský útočník přišel o ruku… Později se normálně vrátil do zápasu. Ve stejnou dobu byl Turris oceněn ještě dvěma minutami za hrubost, tzn. hrálo se téměř dvě minuty 4 na 3, chvíli 4 na 4 a poté zase téměř tři minuty 5 na 4, vždy přesilovka Ottawy. A opět padaly branky. Nejprve Turris vyrovnal na 2:2, za minutu se Lars Eller dostal do úniku a branou v oslabení znovu poslal Habs do vedění, 3:2. Nicméně opět to byla Ottawa s golem, neboť pětiminutové přesilovka se po Turrisově brance nezrušila a druhý přesilovkový gol přidal Zibanejad po dorážce. Srovnáno na 3:3, Bell Centre vidělo neuvěřitelnou desetiminutovou sekvenci této nádherné hry. Naprosto fantasticky hrála celý zápas čtvrtá řada montrealských, což jen potvrdili další brankou, o kterou se postaral po nahrávce Prusta Brian Flynn v čase 17:17. 4:3 Montreal. Do konce druhé třetiny ještě stihl Dale Weise nastřelit tyčku, nicméně skore se již neměnilo.

Třetí třetina byla o poznání klidnější, ale Habs opět skvěle bruslili a hráli aktivně, rozhodně pouze nebránili své hubené vedení. Ale i Ottawa hrozila svými nebezpečnými útoky, šikovných hráčů na to mají spousty. Nicméně opět je třeba zmínit Mitchellovu čtvrtou formaci, která hrála skvěle. Také Brendan Gallagher byl opět osina v zadku pro hráče v bílém. A to vše bez dvou megastar Montrealu zraněného Paciotettyho a vyloučeného Subbana. Další šílená sekvence přišla v patnácté minutě, kde měl Condra prázdnou branku, ale minul a následně měli šanci Plekanec a spol, kde se konečně pískl faul na všudypřítomného Gallaghera. A přesilovka fungovala! Nejprve měl skvělou střelu Petry, puk ale Hammond nějak vytěsnil, poté z následné akce dorážel Smith Pelly, Hammonda překonal, ale trefil pouze tyč. Celkem pětkrát Habs vystřelili na branku Ottawy, ale svou první přesilovku v zápase nevyužili. Zápas se dohrál jak jinak než za šíleného tempa, hosté odvolali brankáře, ale k vyrovnání to nevedlo a Habs zvítězili 4:3 a ujali se vedení v sérii!

Marku Bergevinovi se tedy něco povedlo, nikým nepochopené posily Flynn a Mitchell měli velký podíl na výhře, spolu s Prustem odehráli skvělý zápas. Dohromady nasbírali dvě branky a tři asistence. Skvěle hrála také Plekancova řada a samozřejmě Carey Price, jenž kryl 30 střel. Boj o Stanley Cup pokračuje v pátek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ten vyrovnávací gol Sens byl spíš souhra neštastných událostí. To, že je Carey fantastický bruslař a umí to s hokejkou nám tentokrát uškodilo, protože kdyby ten puk nechal projet, tak ho sebere Flynn a vyhodí, ale on ho zpomalil a Wiercioch tak měl hodně prostor. Možná, kdyby na něj Flynn zařval, ale to je asi dost problematické v té rychlosti a v tom kraválu v Bell Centre. Je to jedno, hlavně, že se vyhrálo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím že základ jsme splnili a to bylo vyhrát ty dva domácí zápasy celý tým předvedl skvělý výkon, hlavně Subby byl opravdu výborný. Mám jenom jednu výhradu při vyrovnávacím golu sens mohla obrana rozhodně udělat víc. Stav 2:0 je super, ale bojím se že Ottawa bude ještě hodně nebezpečná no snad to dáme. Go Habs Go. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně by mě to fakt sralo, páč jsme byli opravdu lepší tým, měli svoje momenty, to zase ne, ale hrálo se nejvíce před Hammondem, my měli puk více na holích a hlavně jsme byli rychlejší s více střelami a šancemi.
Chucky ten gol taky potřeboval, druhý OT PO winner, je to borec. Zcela zaslouženě se za stavu 2:0 jede to Ottawy.
 
18.04.2015 04:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarskvěle Alex!! Druhý match dost vyrovnaný, parádní návrat Maxe, Subbanova pumelice, tradiční výkon Price, potrženo sečteno nakonec jsme byli ti šťasnější my!
 
AvatarSuper, kdyby Ottawa srovnala, máme velký problém, ale vedení 2:0 na zápasy je celkem fajn. Nechci říct, že je o vítězi jasno, to vůbec ne, ale je to na dobré cestě smajlik
 
AvatarJoo, spravedlnosti učiněno za dost!!! Super smajlik smajlik smajlik!
 
18.04.2015 04:05 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVÝBORNĚ :-) 2:0
 
Avatargggggggggggooooooooooollllllllllll
 
AvatarPelly si snad pochcal ruce co ten uz nedal
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako jo, ale takhle v třetí třetině nevím jestli to stálo za call a nehledě na to, že to McArthur hodně přihrál. A za to jak byl zase DSP masírovaný před bránou, tak klidně mohli do tří.
 
AvatarReakce na příspěvek:To byla zase nemožná kravina hlavně od Jemelina - proč ho nenechal jet, když puk byl už dávno jinde?
 
AvatarTo je strašný, kolik gólovek jsme dneska zazdili a přeborníkem jasně Smith-Pelly! Jinak jsme byli většinu zápasu lepší, ale vždy po jejich góle nastal dost znatelný útlum. Škoda té přesilovky teď na konci, v prodloužení je to dost o náhodě a tak trochu o psychické odolnosti. Musíme doufat...
 
AvatarReakce na příspěvek:... a ještě to vyloučení Jemelina... výsměch
 
AvatarTakový smolný gol, to je neuvěřitelná smůla. Dvojitá škoda těch neproměněných šancí, v OT musíme. Jsme lepší!
 
Avatartak a ted dat at je konec kurna
 
AvatarReakce na příspěvek:Jen by DSP nesměl být tak dřevěný, ten měl golovek na hattrick a Pleky, tak ten by snad dnes netrefil ani fotbalovou branku, to je děs!! Ale pojdme dál.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hrajeme výborně, jen nepolevit a zkusit přidat třetí, moc se bojím, že to takto neskončí. Šancí máme více než dost, tak pojdme...
 
AvatarV prvním zápase jsme se museli obejít bez nich, dnes by to asi nešlo. P.K. a Max, wow, to byla bomba od Subbyho a ta pusa Markova smajlik
Hlavně nepolevit, oni se nevzdají. Go Habs Go!!!
 
Avatartakovejch golovek a my to nahulime do golmanasmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já právě taky a hlavně jsem taky počítal s Mišem.

PP je fakt naprosto skvělá, třetí PP v sérii a pokaždé totální válec plný šancí. Super trefa pro Maxe, snad mu to psychicky pomůže.
 
18.04.2015 02:22 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVýborná přesilovka.
 
AvatarReakce na příspěvek:Snad Mišo udělá, je víkend... Já určitě ne, jsem skoro celou sobotu pryč...
 
AvatarReakce na příspěvek:U Maxe je vidět, že to není ono, ale uvidíme, třeba se zvedne.
Golu strašná škoda, hlavně vzhledem k tomu, co jsme měli za šance v té skvěle sehrané PP...
Musíme vyrovnat.
Jinak děláte někdo report?
 
AvatarReakce na příspěvek:Gól padl, bohužel do jiné branky, chce to co nejdříve srovnat, protože to je zase bitva jako hrom. Musíme jít víc do branky a přidat ve všem. Max je sice na place, ale kdo ví, jaké to s ním je...
 
AvatarReakce na příspěvek:S návratem Maxe mě děsí jedna věc - zatím dost vysoký ice-time DD...doufám, že MT brzo pochopí, že na něm v p-o nemůžeme stavět...
Přesilovka parádní, ještě by to chtělo gól. Nicméně ve srovnání se základní částí je v přesilovkách neskutečný rozdíl smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Bez PAP, ale s Maxem, začátek opět neskutečně energický, to se mi moc líbí. Škoda zbytečného faulu Chuckyho, to nás trochu zbrzdilo.
Neil není, Stone hraje...
 
AvatarMax je v in smajlik smajlik
 
AvatarNaprostý souhlas, Subban neudržel nervy, což vzhledem k tomu, jak rozhodčí posuzovali některé zákroky, je celkem pochopitelné, ale měl by se s tím už umět vypořádat, není přece nováček.
Ale pozitivní, že i bez Maxe - a od půlky zápasu bez Subbana - dokážeme dávat góly. Připadá mi, že se tým semkl a nespoléhá na jednoho dva hráče. I ta (jediná) přesilovka nevypadala vůbec špatně.
Jinak se docela bavím u našich sportovních serverů....dělat z Plekyho pomalu bitkaře.... smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No konečně Flynn s Mitchellem možná že nejsou zas tak bídný, ale zase to byl jenom jeden zápas, kterej vůbec nebyl z naší strany špatnej. První výhra vždycky dodá týmu pohodu jenže je problém, že když postoupíme tak máme pravděpodobně narazíme na postupujicího z dvojice Tampa Detroit což mě sere neskutečnym způsobem jedině fandit Detroitu, aby Tampu vyšoupnul. Doufám, že dostaneme Detroit.
 
AvatarJasně, že to byla naprostá stupidita od Subbana a tohle si nesmí hráč, navíc takhle důležitý pro mužstvo, v PO vůbec dovolit! Diskutabilní je tu jen a pouze to vyloučení do konce zápasu.
 
16.04.2015 09:28 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarKaždopádně byla to stupidita od Subbana...ale toto mě docela pobavilo smajlik smajlik smajlik smajlik

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/11156298_1103630122986633_1629224679866142026_n.png?oh=9e0070e6b5b75d1b73255284d457a7ce&oe=55AC9C15&__gda__=1436567504_ed5f75ebf4ec2c0db3b69221f5784c78
 
AvatarTak v play-off to potahne 4.lajna jo smajlik Kazdopadne mega dulezite prvni vitezstvi. Hlavne si nemyslet ze to pujde samo, tahle serie bude podle me dlouha. Btw za tohle 5 do konce ? http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=763542 To si delaji srandu ne ?
 
16.04.2015 08:39 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak play-off zápas so všetkým, čo k tomu patrí a navyše výhra Montrealu. Síce celkový dojem pokazilo niekoľko nešportových momentov, či už počas alebo po stretnutí. Ale treba to hodiť za hlavu a plne sa sústrediť na ďalší duel. Očakávam, že Sens budú po tomto výsledku ešte hladnejší po úspechu. Dúfam, že im to prekazíme! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Neskutečná čtvrtá formace, která po ledě doslova lítala. Vůbec to byl naprosto jiný hokej než v základní části. Důraz, rychlost, prostě mazec. Zklamali ti, od kterých se to nečekali. Markov špatný zápas, nervózní po skoro celých 60 minut, navíc vlastní branka a několik namazání. Subban, jasně přemotivovaný. Je mi jedno, jestli to mělo nebo nemělo být do konce utkání, byla to stupidita největšího kalibru a může být velmi rád, že jsme toto utkání vyhráli. Podle mého teď dostane neskutečný kartáč, uklidní se a bude hrát skvělý hokej. Výborně dále třetí i druhý útok. Neviditelný DD formace, které jsem si všiml až v přesilové hře, kde mohla rozhodnout. Smith - Pelly dřel, ale už aby byl v lajně Pacioretty, tím se zvýší naše útočná síla. Hammondovi jsme první start rozhodně neusnadnili. Teď to chce, aby se chytl ještě více Carey branku zavřel, nula ve druhém zápase by byla ideálsmajlik Každopádně první bodík máme, ale potřebujeme ještě tři, takže makat takto dál a půjde to...
 
AvatarNeuvěřitelně divácky atraktivní utkání se skvělým výsledkem pro nás. Stalo se toho spousty, ale důležitá je výhra. Flynn a Mitchell opravdu perfektní, to se zase MB něco povedlo. Nikým nepochopené, ale ted to dává smysl. Petry skvěle zastoupil Subbyho, no paráda. Radost jsem měl z naší rychlosti, konečně! Přesilovka taky skvělá, jen škoda, že jsme jich díky slepým sudím neměli víc, ale k rozhodčím se fakt raději vyjadřovat nebudu, dát 5 plus KO za sekeru...
Go Habs Go!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík