Habs si vynútili šiesty zápas

10.05.2015, 10:15 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montreal dokázal vo štvrtkovom stretnutí odvrátiť hrozbu sweepnutia v druhom kole play-off, keď poctivý tímový výkon konečne priniesol úspech v podobe jednoznačného víťazstva 6:2 nad Lightning. Habs si v tejto situácii jednoducho nemohli dovoliť ďalšie zaváhanie. Rovnaký scenár platil pre zverencov trénera Michela Therriena aj v piatom zápase série, ktorý bol na programe v sobotu večer pred fantastickým montrealským publikom v Bell Centre. Čo sa týka zmien v zostave, už pred spomínaným duelom bol ohlásený návrat obrancu Nathana Beaulieua po sedemzápasovej pauze zavinenej zranením, ktorý nahradil Grega Pateryna. Zvyšok mužstva kouč ponechal v rovnakom zložení, a tak s Careym v bránke nastúpili Canadiens v zložení:

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Galchenyuk - Desharnais - Weise
Prust - Eller - Parenteau
De La Rose - Mitchell - Smith-Pelly

Markov - Subban
Petry - Jemelin
Gilbert - Beaulieu

Od začiatku stretnutia sa hral útočný a divácky atraktívny hokej. Prvú vážnejšiu príležitosť si v polovici piatej minúty vypracovali domáci hráči, keď od modrej tvrdo vystrelil Subban. Na opačnej strane predviedol výborný zákrok pre zmenu Price, keď zastavil nebezpečný pokus útočníka J.T. Browna. Podobne neúspešne pochodil o tri minúty neskôr aj mladý ruský obranca Nikita Nesterov. Hostia nevyužili svoje šance, takže zákonite prišiel úder Canadiens. V polovici tretiny prekonal Bishopa presne mierenou strelou Devante Smith-Pelly a poslal domáci tím do vedenia 1:0.V štrnástej minúte mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Dale Weise, lenže nedokázal pretlačiť puk do bránky Lightning. Bishop bol v správny čas na správnom mieste aj v závere úvodného dejstva, keď zneškodnil nepríjemný Paciorettyho pokus.

Montreal začal druhú dvadsaťminútovku tiež aktívne, čo nakoniec vyústilo v dvadsiatej štvrtej minúte do presilovej hry. Domáci hráči aj napriek veľkej snahe dokázali nastreliť iba žŕdku Bishopovej svätyne, škoda. Ďalšiu veľkú šancu premrhal P.A. Parenteau, ktorému nesadol ideálne puk a z výbornej pozície tesne minul bránku. V tridsiatej tretej minúte dali o sebe vedieť Bolts, keď delovku z hokejky obrancu Jasona Garrisona zastavil až Price. Montrealský muž v maske podržal spoluhráčov aj pri nebezpečnom Callahanovom pokuse. V záverečným minútach tretiny bol počas presilovky blízko ku gólu Jeff Petry, lenže Ben Bishop predviedol ďalší fanatstický zákrok. Chvíľu nato mala Tampa Bay riadnu dávku šťastia, keď Galchenyukovi v poslednej chvíli zabránil v skórovaní obranca Anton Stralman, opäť škoda.

Na začiatku tretieho dejstva preveril Bishopovu pozornosť nenápadnou strelou z medzikružia Max Pacioretty. Brian Boyle pre zmenu narobil problémy Priceovi, avšak gólman Montrealu to zvládol. V závere štyridsiatej šiestej minúty vystrelil spoza obrancov Weise, lenže jeho pokus nebol úspešný. Po počiatočnom tlaku Habs prišiel protiúder hostí v podobe obrovskej šance Valtteriho Filppulu. Ani samotný bek následne nemohol uveriť tomu, že Careymu sa podarilo vytlačiť puk mimo bránkovisko. Od Lightning sa šťastie predsa len neodvrátilo, keďže v päťdesiatej minúte dokázali vyrovnať zásluhou Stamkosovho presného zásahu. Lenže šťastíčko nezabudlo ani na Montreal, pretože štyri minúty pred koncom naklonil misky váh na domácu stranu Parenteau. Za výdatného diváckeho povzbudzovania dosiahli Canadiens nakoniec dôležité víťazstvo 2:1 a predĺžili si sezónu.





Opäť skvelý tímový výkon doviedol Montreal k výhre, síce nepadlo toľko gólov, ako v predošlom zápase (niežeby nato nebol dostatok šancí) ale podstatný je v tejto chvíli konečný výsledok. Zaujímavosťou je fakt, že Canadiens si vynútili šiesty duel po tom, čo v sérii prehrávali už 0:3 na zápasy prvýkrát v klubovej histórii. Ďalšie dôležité stretnutie medzi Habs a Bolts sa odohrá v utorok na súperovom ľade a určite by sme sa nenahnevali, ak by sa táto séria ešte raz presťahovala do Bell Centre.

Hviezdy zápasu:
1. P.A. Parenteau 1 + 0
2. Carey Price 24/25
3. Ben Bishop 27/29

foto: Francois Lacasse/NHL via Getty images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
13.05.2015 02:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarOuu, tak tohle jsem opravdu nečekal. Úplně, ale úplně přestat hrát. Proč? Nebylo snad všechno momentum na naší straně po těch posledních dvou zápasech... velký vystřízlivění po pár minutách v druhé minutě.

Kurňa v obou zápasech v Tampě jsme si s nimi dělali co chtěli a pak tohle...přidat!
 
AvatarPlekyho fakt člověk nepoznává, je to děs... Musíme zabrat a rozhýbat toho mamuta, přensě jak říkáš Theo. Jinak ho prostřelit moc nejde.
 
13.05.2015 02:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak Gally jede jak mezek to bez debat, žeru ho! Max se hodně zlepšil v sérii. Pleky mě hodně příjemně překvapuje na bully v posledních zápasech....ale tohle? To je něco příšerného, přeci. Být to DD, tak ho tady zabijou :D

Musíme přidat a hlavně Bishopa rozhejbat a půjde to!

 
AvatarReakce na příspěvek:Pleky bohužel rozhoduje. Místo, aby v klidu trefil odkrytou třetinu branky a my vedli, tak ještě pokazí vyhození puku. Celkem tragédie... Četl jsem, jak první lajnu chválí a že ona rozhodne, jestli MTL to dotáhne do 7. zápasu, no asi to tak bohužel vypadá...
 
13.05.2015 02:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarUff nemůžu jinak! Milý Pleky, to že proti Tampě a vlastně každoročně v každém Play off spálíš nemožné jsem si už za ty roky zvykl...ale tohle, really? Za tohle a ten třetí match úlet dluží týmu nějaký důležitý fík!

Pořád o tom samém. Chce to proměňovat šance, pak to bude dobré! GO HABS!
 
AvatarReakce na příspěvek:Kéž bys měl pravdu, ale tak jednoduchý to nebude... Já zase nevěřím, že by si to napodruhé nechali doma utéct!
 
AvatarReakce na příspěvek:Callahan hrál nepříjemně, to ano, ale připadá mi, že útočně to byla z jeho strany snad stejná tužka jako loni.
Dnes to bude velký zápas, tlak na nás není, nemáme co ztratit. Sázím, že se z toho mladí v Tampě trochu podělají a my dnes vyhrajem!
Go Habs Go!
 
12.05.2015 17:13 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarJedna teoreticky pozitivní zpráva: Callahan je venku ze hry, chytil ho slepák a musel pod kudlu.
 
10.05.2015 20:28 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarhttps://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-72418030260&idb=-1&hash=0d0b7f1d&t=dGlrZXQgNy4wMCB6YSAyIDAwMEvEjSBPSw==
&data=SkVEOzIgMDAwO0NaSzs3LjAw
&affid=f9lbMF7PkOuBuJ+X1aj6tg==
 
AvatarReakce na příspěvek:V pohodě, nešlo o inteligenci, ale o srozumitelnost, víme...smajlik?
 
AvatarReakce na příspěvek:Jen si vzpomeň jak dopadlo loni San jose s LA. Proč by takhle nemohla dopadnou Tampa s náma? Já věřím, že na to stále máme a pokud hráči k tomu budou dobře přistupovat dopadne to dobře. Já doufám, že ten příspěvek mám už teda napsanej inteligentně.smajlik
 
AvatarHráči předvedli bojovnost, šli za vítězstvím a to se jim i přes velkou smůlu v koncovce povedlo! Na druhé straně Price vytáhl pár famózních zákroků, bez kterých jsme už mohli být na dovolené... Ale celkově jsme byli lepší, pořád mě tím pádem štve ten první a třetí zápas, kde to bylo to samé...smajlik. Takhle jsme sérii sice krásně zdramatizovali, ale jsem stejného názoru jako Michal - doma si to teď Tampa už vzít nedá!
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslel jsem samozřejmě 4 z 5, ale snad bude platit i to 5 ze 6smajlik
 
AvatarNezbývá než zopakovat i třetí výsledek, který nám ještě chybí. Takže v Tampě výhra 2:1 po prodl. a hurá zpátky do BC, kde to bude na ostří nože... No, krásně jsem se zasnil, ale spíš si myslím, že si to Tampa doma už útéct nenechá. Ale my jsme 5 zápasů ze 6 byli lepší a měli jsme to mít možnost ukončit teď my, takže proč se nepokusit ještě o 2 výhry, když oni dokázali 8 v řadě? Navíc nemůžeme mít pořád smůlu a trefovat tyčky...
 
10.05.2015 10:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDobrú chuť k nedeľnému obedu spolu s víťazným gólom prajem. smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=yFi9ZQmEVKk
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík