Habs mají nového kapitána, stal se jím Max Pacioretty

20.09.2015, 18:48 | Aktuální téma |  Jaroslav Svoboda
 

Pouze dva týmy v NHL nemají svého kapitána, a to New Jersey Devils a San Jose Sharks. Ještě nedávno byl ve stejné pozici i Montreal, kde však generální manažer Marc Bergevin a trenér Michel Therrien dali hráčům volnou ruku a rozhodli se tento fakt změnit. Sami hráči Habs si tak měli zvolit svého nového lídra, vcelku jednoznačně se jím pak stal Max Pacioretty. Ten je tak v pořadí již 29. kapitánem v historii organizace slavného klubu.

Pacioretty se tak zařadí mezi legendy klubu. V minulosti nosili kapitánské "C" například Maurice Richard, Jean Beliveau, či Saku Koivu. „Je to pro mne největší pocta. Nemohu uvěřit, že budu patřit do stejné kategorie jako kapitáni přede mnou. Je to pro mne obrovská čest," prozradil Pacioretty. Významnost nového postu dokládá i příprava rodáka z amerického New Canaanu.

Pacioretty totiž v živém televizním vysílání pronesl prohlášení výlučně ve francouzštině. I to poukazuje na výjimečnost pozice kapitána v Montrealu, oproti jiným týmům. „Komunikovat s lidmi ve francouzštině je pro mě velice důležité, tady je můj současný domov. Já i moje rodina to bereme vážně. Říkáme Montrealu domov. Cítíme zdejší kulturu a akceptujeme ji. Samozřejmě nebudu perfektním kapitánem přes noc, ale udělám vše, co budu moci, abych se jim brzo stal," dodal šestadvacetiletý útočník. Ačkoliv by se to nemuselo zdát, reprezentant USA má k Montrealu vazbu. Babička z otcovy strany se totiž za svobodna jmenovala Theresa Savoie, a je francouzskou Kanaďankou žijící právě v Montrealu.

Ačkoliv klub tají přesné výsledky hlasování, Pacioretty byl zvolen vcelku jednoznačně. To potvrdil generální manažer Marc Bergevin: „Většina hráčů hlasovala pro Maxe. Nebudu zacházet do detailů, ale výsledky jsme dvakrát přepočítávat nemuseli." Hlasování proběhlo ve čtvrtek v noci, a zapojili se do něj všichni hráči, kteří dohráli v Canadiens minulou sezónu. Jediným pravidlem pak bylo, že nesměl nikdo hlasovat pro sebe.

Poměrně pikantní byl ale způsob, jakým byl výsledek volby Paciorettymu sdělen. Marc Bergevin a Michel Therrien se totiž vydali, hned jak měli výsledky spočítané, za hráčem až domů, aby mu novinu oznámili. Jenže... „U nás to byl večer jako každý jiný. Jedno dítě jsme se snažili dostat do vany, druhé do postele. Když v tom Marc zavolal, abych otevřel dveře. Tak jsem k nim přišel, otevřel, a za nimi nikdo..." Vysvětlení dodal sám Bergevin. „Šli jsme do špatného domu."

Pacioretty působí v Canadiens od sezóny 2008/2009, v NHL doposud v žádném jiném týmu nehrál. Během výluky v sezóně 2012/2013 krátce působil v Evropě, když zamířil do Švýcarska a oblékal dres Ambri-Piotta. To již byl ženat, v roce 2011 si vzal za manželku Katju Afinogenovovou, sestru hokejového útočníka Maxima a bývalou tenistku. S ní má dva syny.

Pacioretty dostal v Montrealu k ruce hned čtyři asistenty, a to obránce Andreje Markova a P. K. Subbana a útočníky Brendana Gallaghera a Tomáše Plekance.

V NHL v současnosti není na soupiskách žádný český kapitán, ze slovenských hráčů má toto privilegium na bedrech bostonský obránce Zdeno Chára. Mezi zástupci kapitána je pozice českých hráčů lepší. V Arizoně nosí "áčko" Martin Hanzal, v Bostonu pak je Chárovi k ruce David Krejčí. V Calgary má stejnou pozici Jiří Hudler, jedním ze tří asistentů v New Jersey, které ovšem nemá kapitána, je Patrik Eliáš.

Článek byl se svolením autora převzat ze serveru nhl.cz (http://www.nhl.cz/habs-maji-noveho-kapitana-stal-se-jim-max-pacioretty/5006800) - DĚKUJEME!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No, moje nemilé pocity hned po té výměně se tak nějak naplňují, bohužel...smajlik.
 
06.10.2015 01:18 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarHm, tak Kassian byl poslán na odvykačku. Bergevinův první velkej omyl, zdá se.
 
AvatarReakce na příspěvek:No mně to chodilo ještě v září, ale teď už mi to nejde a nic mi neodečetli - loni mi přišel normálně mailem předem, že jestli nebudu na něj odpovídat, automaticky mi účet obnoví. Letos nic a dva dny před začátkem to nechodí, tak nevím...smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to nějaké divné. Pořád mě to jde, ale prachy mě neodečetli. Kámošovi už prachy odečetli, ale nějaký 2200Kč, což nechápu, co to je za částku. V mailu ohledně automatické aktualizace účtu píšou o 75 dolarech, ale na nhl.com si GCL můžeš koupit za 115 dolarů. Mají v tom docela bordel.
Tobě něco odečetli?
 
AvatarReakce na příspěvek:Mám a doufám, že když jsem nic nerušil, obnoví mi to automaticky. Ale zatím jsem žádnou zprávu, jako loni, nedostal...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tokarski je otřesný celou preseason a to znepokojuje i mě, který na exibitions games moc nedá...
Jarred si svou vyjednávací pozici ještě pohnojil, když měl poslední zápas jen o málo lepší než Ticker. Mínus 3, turnover před prvním golem, žádný hit...
No jsem zvědav.
Míro, máš GCL pořád? Budeš si to obnovovat?
 
04.10.2015 21:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSezóna je pomaly tu v stredu Toronto season-opener ako sa patrí smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, podpis Fleischmanna vypadá velmi dobře a doufám, že i přes mou počáteční nedůvěru to bude přínos. Co mě ale dost znepokojuje, to jsou výkony Tokarskiho - viděl jsem sestřih posledního zápasu s Ottawou a ty góly, co dostal, byly vesměs z dálky a zdaleka ne nechytatelné! I na otazníky v obraně jsem moc zvědavý...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, očekávané se stalo realitou. Prachy dle očekávání pod mega, za mě tedy ano, pokud bude výkony jako v kempu odvádět i v sezoně.
Kassian si trochu zařádil. Auto, v kterém byl on a dvě mladé holky, mělo dnes nehodu. Neřídil, ale bylo to v šest ráno a měl prý docela problémy chodit. No, tohle asi není začátek, který Zack chtěl. Tohle možná ještě bude zajímavé.
 
04.10.2015 16:07 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarFleisch podepsán, na rok - 750k
 
AvatarReakce na příspěvek:Já po loterii říkal hned, že jsem určitě rád, jak dopadla a McDavida nemáme v konferenci (byt při Eichelově formě je to asi vylej nalej). Vypadá to u nich dobře, ale stejně jim ani letos nevěřím. Obrana je pořád divná a k tomu neprověřený golman. Uvidíme.

Co u nás nového? Útoky jsou asi už jisté, pokud MT neudělá nějakou převratnou změnu. No a přijít musí všemi očekávaný podpis Flašky.
Trochu mě znepokojuje obrana. Tinordiho sága pokračuje, chvála na něj je, ale místo v obraně ne. Šestka je jasná a k tomu tři kvalitní beci Pateryn, Tinordi a Barberio. Posledně jmenovaný se pošle na farmu, tam probléme není. Ale Pateryn jasně ukázal, že je výborný bek a na NHL má. Takže poslat jej dolů by nebylo pro jeho psychiku dobré. Tinordiho by tam poslat šlo bez větších šrámů na Jarredově psychice, přeji jen zápas nehrál víc než půl roku, ale před posláním na farmu musí projít waiverem, což je problém. Jistě bychom o něj přišli a to zadarmo, což nechceme. Takže bud trejd nebo "spoléhat", že se nějaký bek z top 6 zraní... Docela blbá situace.

Max-Pleks-Gally
Larry-Chucky-Semin
Flaška-DD-Weisy
DSP-Micthcell-Kassian

Markov-Subby
Jemelin-Petry
N8-Gilbert

DLR asi letos v prvním týmu nezačne, nemá smysl jej držet na tribuně, kde by se s Flynnem pral o 13. útočníka. Raději at s St.John hraje první pětku a 20 min na zápas.
Sestava jinak nevypadá vůbec špatně, líbí se mi. Jen třetí centr za 3,5mega, který neumí bránit, mě tam vadí... Ale aspon je na pozici, která mu náleží a ne v top 6.
 
02.10.2015 23:10 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarZaložil jsem miniligu HABSCZECH.com, tak se přidejte smajlik
http://fantasy.sport.cz/nhl/mini_leagues/10068
 
AvatarTrochu mimo téma, ale tohle vypadá fakt velice dobře, až nebezpečně...:
http://novy.nhl.cz/mclellan-micha-ofenzivni-koktejl-objevil-landera-s-jakupovem-pocita-do-treti-brazdy/5006897
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak měli jsme tam víc hráčů NHL, ale je to asi jedno. Příprava fakt důležitá není. Zatím to šlape lajně Larry-Chucky-Semin, což je hodně pozitivní. Zbytek se vystříbří během sezony. A výsledky přijdou. Dnes ten zápas v Torontu nedám, tak snad někdo čekne hru a dá menší report.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak když se podívám na naší sestavu, tak nebyla zrovna z nejslabších - o to víc je ten debakl zarážející...smajlik! Zatím opravdu žádná sláva a můžeme jen doufat, že bude platit to staré známé "těžko na cvičišti, lehce na bojišti". V opačném případě budeme asi hodně trpět...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já snad dnes dám přípravák s Torontem, tak budu moc říct o hře.
Výsledkově nic moc, ale to je celkem jedno. Nebude zapírat, že jsem proti Hawks čekal výhru. My sice měli taky sestavu plnou mladých a farmářů, ale oni přivedli ze základní sestavy sotva pět lidí. Je ale fakt, že tam hrála celé ta česko-slovenská banda veteránů ucházejících se o kontrakt.
 
AvatarTak priprava vysledkove zatim nic moc, ale jde asi o hru. Dival se nekdo, jak to vypada ? smajlik
 
23.09.2015 08:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.slovaknhl.sk/25058-parenteau-chce-v-toronte-dokazat-ze-sa-jeho-kritici-mylia.html
 
AvatarNení co dodat, well deserved! Jsem rád, že kapitána máme, konečně může utichnout ta vlna spekulací.
Dnes nás čeká první exibition game proti Fallen Leafs. Sestava takový mix z "áčka", farmy a mladých, ale hlavní bude spíš hra než výsledek.
http://www.hockeyinsideout.com/news/let-the-games-begin-2
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík