Canadiens si hravo poradili s Jets

02.11.2015, 08:52 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens počas uplynulého týždňa absolvovali trojzápasový trip po západnej Kanade. Ten im ale nevyšiel podľa predstáv, nakoľko zvíťazili len nad Calgary. Ešte horšou správou však bolo zranenie Careyho Pricea, kvôli ktorému by mal montrealský gólman vynechať minimálne týždeň. Zverencom kouča Michela Therriena neostávalo nič iné ako sa s tým rýchlo vysporiadať a pripraviť sa na ďalšieho súpera, ktorým bol Winnipeg. Jets v nedeľu pricestovali do Bell Centre po sérii dvoch výhier v rade, takže sa dal očakávať zaujímavý súboj. Miesto v bránke domáceho celku vzhľadom k spomínanej situácii opäť zaujal mladík Mike Condon. Pred ním naskočili útočné formácie v rovnakom zložení ako v piatkovom stretnutí na ľade Flames.

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Eller - Galchenyuk - Flynn
Fleischmann - Desharnais - Weise
Byron - Mitchell - Smith-Pelly

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Na prvý zaujímavý moment si museli diváci počkať až do šiestej minúty, kedy Condon zneškodnil sľubný pokus Marka Scheifeleho. Zakrátko nasledovala presilová hra hostí, ktorú paradoxne zužitkovali na strelenie otváracieho gólu Canadiens. Po prihrávke od Mitchella sa totiž do úniku dostal Paul Byron a pred Hutchinsonom nezaváhal. V dvanástej minúte sa v obrovskej šanci ocitol Alex Galchenyuk, lenže Jets tentokrát zachránil jeden z obrancov. Habs boli po väčšinu prvej tretiny aktívnejší, čo zákonite viedlo k ďalšiemu presnému zásahu. Desharnais si nakorčuľoval pred bránku Winnipegu, kde sa k puku dostal nikým nepokrytý Fleischmann zvýšil na 2:0. V závere dvadsaťminútovky ešte trochu vzplanuli vášne, keď Byfuglien tvrdo hitoval Gallaghera.

Aj druhých dvadsať minút stretnutia odštartoval lepšie Montreal, keď už po tridsiatich piatich sekundách skóroval český forward Tomáš Fleischmann. Tretia útočná formácia bola proste nezastaviteľná, o čom sa hráči Winnipegu zanedlho presvedčili znovu. Na 4:0 pre domáci celok totiž zvyšoval David Desharnais a Hutchinsona v bránke nahradil Pavelec. Šance hostí v tejto časti zápasu by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Jednou z nich bola nepríjemná strela Marka Scheifeleho a následná dorážka Nikolaja Ehlersa, s ktorými si však spoľahlivo chytajúci Condon poradil. Naopak v závere tretiny pridal ešte jeden presilovkový gól Lars Eller a Habs tak odchádzali do šatní za priaznivého stavu 5:0.

Päťgólový náskok, s ktorým išli Canadiens do záverečnej dvadsaťminútovky bol predpokladom pokojného zvyšku duelu. Jets zrejme pochopili, že nepriaznivý stav už neotočia. Domáci tím aj napriek vysokému vedeniu nepoľavoval v aktivite. V štyridsiatej deviatej minúte sa vo výbornej šanci ocitol Brian Flynn, lenže puk mu v poslednej chvíli skĺzol z hokejky. Necelé štyri minúty pred koncom stretnutia sa hostia predsa len dočkali, keď Condona o čisté konto obral útočník Chris Thorburn. Nasledujúce momenty už nič zaujímavé nepriniesli a Montreal sa mohol radovať zo zaslúženého víťazstva 5:1.

Podľa mňa to bol duel jednoznačne v réžii Habs a Jets si ani neškrtli. Pochvalu si zaslúži predovšetkým tretí útok v zložení Fleischmann, Desharnais a Weise. Škoda, že Mike Condon v závere prišiel o takmer bezchybný výkon, ale jeho čas ešte príde. Ďalším kanadským celkom, ktorý zavíta do pravidelne vypredaného Bell Centre budú v utorok hráči Ottawy Senators.

Hviezdy zápasu:
1. David Desharnais 1 + 2
2. Tomáš Fleischmann 2 + 1
3. Paul Byron 1 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejjednoznačnější proto, že nám to tam fakt napadalo, jinak to žádný drtivý tlak nebyl - ale jak říkám, bylo to do jisté míry dáno tím, že jsme zápas celkem brzy kontrolovali a nemuseli jsme tlačit na pilu za každou cenu. Řekl bych, že jsme už předvedli v téhle sezóně lepší výkony, ale tady to vyznělo fakt naprosto jasně. Navíc začínám mít pocit, že v brankovišti začíná být podobná jistota, jako když tam stojí Price - už jednou jsem tu psal, že mi ho Condon v mnoha směrech připomíná a postupem času se to naplňuje víc a víc. Samozřejmě, jeho kvalit ještě nedosahuje, ale ten klid z něj prostě jde.
O třetí lajně asi nemá smysl mluvit, to je prostě nádhera, kdy si přeju, aby to fakt vydrželo co nejdéle - jednoznačně nás nyní táhnou! Se Seminem souhlas, měl by jít zpátky - oba mladíci v té lajně jsou teď ztracení...
 
AvatarPrý nejjednoznačnější výhra této sezony zatím, viděl někdo zápas? Sestřih vypadá dobře. Zase nám to tam krásně napadalo, Condo podržel a vůbec celý tým zafunogoval. Jen ta druhý lajna, to je děs. Flynn je tam k ničemu, tohle mu fakt nesedí a Chucky vedle sebe potřebuje někoho potentního. Semin musí zpět a Flynn na tribunu, aspon to zkusit.
Paul "Breakaway" Byron je beast. Slyšel jsem o něm jen dobré věci, než k nám přišel a vše to zatím platí. Že by měl MB na kontě již třetího nechtěného hráče, který u nás neskutečně ožil? Po Weisymu a Mitchimu? Je fakt nádhera, jak tým funguje. Jen tak dál.
 
AvatarJednoznačně nejodevzdanější soupeř od začátku soutěže. Výhra ve velkém poklidu, třetí lajna opět excelovala a Condon si první domácí zápas mohl užívat. Byron vynikající. Dal bych šanci zase Seminovi, ale ten si ještě počká... Proti Sens to bude podstatně horší, ovšem zatím se daří, tak proč nepokračovatsmajlik
 
02.11.2015 09:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAko som už písal Jets boli proste "bezzubí" a skutočná skúška ako sme na tom bez Pricea príde v utorok proti Ottawe! smajlik
 
02.11.2015 09:11 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarFlash v posledních dvou sezonách a tím u nás...to je "jak" srovnat Ríšu Žemličku s hráčem NHL. To nechápeš, co se s ním stalo, když loni byl tak marnej.

Výkony Paula Byrona mě vůbec nepřekvapují...Půlka Alberty nechápe, proč se jej Flames zbavili místo hráčů jako Raymond či Bollig...je to sympaťák, dříč a jeho rychlost je neskutečná, jen často zraněný. Když zůstane zdravý bude přínosem.

Condon skvělý. Carey ať si odpočine, tyhle dva mladý vlčáci týden až dva hravě zvládnou...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík