V duelu týmů Original Six hostí Montreal Boston

09.12.2015, 12:25 | Preview |  Michal Šandor
 

V rámci Východní konference kanadsko-americké NHL nelze najít moc vypjatějších soubojů než ty mezi Montrealem a Bostonem. Právě tyto dva týmy z původní šestky zakládající NHL se postaví proti sobě v Bell Centru a podle umístění v tabulce budou favority domácí Habs. Duel Montreal Canadiens - Boston Bruins začíná v noci ze středy na čtvrtek v půl druhé českého času.


Boston Bruins


Hokejistům Bostonu se v prosinci zatím moc nedaří. Ze čtyř odehraných zápasů vytěžili pouze čtyři body, když v základní hrací době dokázali vyhrát jen na horkém ledě ve Vancouveru. Předtím nezvládli loterii samostatných nájezdů v Edmontonu a dalšímu týmu ze státu Alberta Calgary přenechali bod navíc po porážce v prodloužení. V dosud posledním klání přivítali Medvědi ve své aréně TD Garden Predátory z Nashvillu, kteří na východním pobřeží ulovili všechny body.


Svěřenci trenéra Clauda Juliena dosud nasbírali 31 bodů a v tabulce Antlantické divize se usadili na čtvrtém místě. V rámci celé Východní konference jim patří až osmá příčka, kde mají na devátou Floridu pouze jednobodový náskok.


Boston se ale může pyšnit jedním „nej". Ze všech týmů NHL má totiž největší procento využitých přesilovek (40,35 %), což znamená, že hráči s medvědem na hrudi dokážou zužitkovat téměř každou druhou početní převahu.


Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Čech David Krejčí, jenž v šestadvaceti duelech zaknihoval 27 bodů za devět gólů a osmnáct přihrávek. Zároveň je i nejlepším nahrávačem. Nejlepším střelcem je se třinácti zásahy Brad Marchand.


Brankářskou jedničkou v Bostonu je Fin Tuukka Rask, který v průměru pustí za svá záda 2,76 gólů na zápas a úspěšnou zásahů vyšponoval na 90,46 %. Gólman, který okusil i příchuť české extraligy v barvách Plzně, je určitě zvyklý na mnohem lepší čísla než ta, kterými disponuje v letošní sezoně. Ani v další statistice nikterak nevyniká. Z devatenácti střetnutí, do kterých nastoupil, vychytal pouze devět vítězství.


Montreal Canadiens


Ani hokejisté Montrealu se v posledním měsíci kalendářního roku 2015 nemohou pochlubit bůhvíjakou bilancí. Ze tří klání vydolovali jen dva body, když na domácím ledě zdolali pouze Columbus a následně nestačili na Washington a Carolinu. Zvlášť prohraný souboj s Hurricanes mrzí Habs dvojnásob, protože v průběhu utkání dvakrát vedli, ale nakonec nebrali ani bod.


Dužina kouče Michela Therriena se ale se ziskem 41 bodů vyhřívá jak na prvním místě v Atlantické divizi, tak i v celé Východní konferenci. Zatímco Boston se může pyšnit výbornými přesilovkami, tak Montreal je spolu se St. Louis nejlepším týmem v oslabení v celé NHL. Habs totiž ubránili už 85,39 % početních převah soupeřů.


Nejproduktivnějšími hráči Montrealu jsou Max Pacioretty (13+12) a Tomáš Plekanec (7+18). Americký útočník je současně i nejlepším střelcem a status nejlepšího nahrávače momentálně patří P. K. Subbanovi, který přihrál na dvacet gólů.


Neotřesitelnou jedničkou v Bell Centru je Carey Price, který je však v současné době zraněný, ale má vynikající statistiky. Průměr obdržených branek 2,06 a úspěšnost zákroků 93,42 % hovoří za vše.


Kromě Careyho Price zůstávají mimo hru i další klíčoví hráči Brendan Gallagher a Torrey Mitchell. Prvně jmenovaný má dva zlomené prsty a Mitchell laboruje se zraněním v dolní části těla.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ta sestava není vůbec špatná. Loni spolu Chucky a Max několik zápasů hráli (druhé křídlo byl Gally) a šlo jim to. Těším se. Ruins porazíme, nevidím důvod, proč bychom neměli vyhrát. Tým je odpočatý a jako vždy na gumídky navnaděný.
 
09.12.2015 20:41 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Habs ještě neměli letos tři prohry v řadě, tak bych s tím zrovna proti gumídkům nezačínal.

sestava prý:(On to snad tahá po obědě z klobouku)

Pacioretty- Galchenyuk- Andrighetto
Eller - Plekanec- Byron
Fleischman - Desharnais- Weise
Carr- Flynn- Thomas

Markov-Subban
Emelin-Petry
Beaulie-Gilbert

Condom
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík