Séria prehier ukončená výhrou 3:1

13.12.2015, 11:28 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Začiatok decembra so sebou priniesol pre Montreal slabšie obdobie, počas ktorého vyhral len jeden z piatich duelov. Zverenci trénera Michela Therriena ťahali štvorzápasovú sériu prehier, takže v sobotnom stretnutí proti Ottawe bolo ich cieľom konečne zvíťaziť. Neuspokojivé výkony Canadiens boli okrem iného výsledkom zranení, avšak na druhej strane táto situácia vytvorila priestor pre mladých hráčov z farmy, aby ukázali svoj talent. V bránke domácich dostal znovu prednosť Dustin Tokarski, pre ktorého to bol druhý štart v rade. Čo sa týka zloženia formácií, tak kouč urobil oproti predošlému súboju len jedinú zmenu a síce Grega Pateryna nahradil v tretej obrannej dvojici Nathan Beaulieu. Útoky Habs tak pred začiatkom zápasu vyzerali nasledovne:

Pacioretty - Plekanec - Byron
Eller - Galchenyuk - Weise
Fleischmann - Desharnais - Carr
Hudon - Flynn - Andrighetto

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Canadiens začali z ostra, nakoľko Pleky už po necelých tridsiatich sekundách hry preveril Andersona. Na opačnej strane sa vyznamenal Tokarski pri obrovskej šanci a následnej snahe o dorážku od forwarda Mikea Hoffmana. Potom prišla chvíľa štvrtého montrealského útoku, kedy vyrazený puk do odkrytej bránky Sens pohodlne usmernil Brian Flynn a domáci sa ujali vedenia. Ďalší zaujímavý moment priniesla siedma minúta, keď delovku z Desharnaisovej hokejky schoval v lapačke gólman Ottawy. Habs pôsobili aktívnejším dojmom, čoho dôkazom bol napríklad sľubný pokus Flynna. Domácich fanúšikov potešil v úplnom závere tretiny kapitán Max Pacioretty, ktorý presne mierenou strelou zvýšil na 2:0 pre Montreal.

Prvú veľkú šancu druhej dvadsaťminútovky si pripísal Galchenyuk, ktorý nebezpečne pálil od modrej, no neúspešne. Omnoho lepšie dopadla strela z hokejky Jeffa Petryho. Montrealský obranca poslal domáci tím už do trojgólového vedenia. Krátko nato dostal puk do siete aj Pacioretty, lenže pomohol si pri tom rukou, takže rozhodca to neuznal a stav sa nemenil. Andersonova oprávnená frustrácia dosiahla po tomto momente maximum na čo zareagoval tréner jeho striedaním. Canadiens od polovice tretiny povolili v tempe, čo využil súper. V tridsiatej druhej minúte znížil z dorážky na 3:1 Jean-Gabriel Pageau. Senators ukázali v prostrednej časti, že sa nemienia vzdať bez boja.

V štyridsiatej druhej minúte pohrozil elitný útok hostí, kedy Tokarski zneškodnil pokusy Bobbyho Ryana a Kylea Turrisa. Montreal sa v týchto momentoch zápasu skôr snažil udržať dvojgólové vedenie a neriskovať zbytočne. Obrannú hru domácich si na vlastnej koži overil Erik Karlsson po tvrdom ale čistom hite od Jemelina. Blízko ku kontaktnému gólu bol forward Dave Dziurzynski, no v 100% šanci našťastie neuspel. V päťdesiatej minúte dal o sebe opäť vedieť aktívne hrajúci Brian Flynn. Záver stretnutia Habs trochu skomplikovali vylúčenia, no Sens nedokázali ponúknuté šance zužitkovať. Družina pod vedením Michela Therriena už nedopustila žiadne prekvapenie a ubránila zaslúžené víťazstvo 3:1.

Záver duelu bol trochu hektický ale chalani to konečne dotiahli do úspešného konca a ukončili sériu porážok tým najlepším spôsobom. Pochvalu si zaslúži celý tím, no osobne sa mi veľmi páčila hra štvrtého útoku a taktiež aktivita Nathana Beaulieua, ktorý bol jednoducho neprehliadnuteľný. Teraz to bude chcieť zopakovať podobný výkon proti najbližšiemu súperovi. Budú ním „žraloci" zo San José.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 1 + 0
2. Nathan Beaulieu 0 + 1
3. Tomáš Plekanec 0 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, Pleky špatný, nedal už branku hrozně dlouho. Bohužel vše nastartovaly zbytečné rošády v sestavě. Bohužel si nemyslím, že MT nechá takto formace hrát třeba 4-5 zápasů, aby se sehráli. Propadneme se, to je jasné, navíc východ je mnohem víc nadupanější. Musíme alespoň 3 body z těchto tří utkání urvat, ale já budu rád za jakýkoliv...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak to může nějaké formaci jít, když hraje pokaždé v jiném složení...? Tohle poslední složení jsem si za dané konstelace přál nejvíc, to tomu ale musí Therrien dát čas! A jinak - ani Pleky zrovna nezáří, nedá góla ani z vyložených tutovek, takže pak se nemůžeme divit, že s ním jde dolů i Pacioretty... Nejsou to prostě momentálně dobré vyhlídky a odhaduju, že po tomhle dlouhém tripu budeme balancovat na hraně postupové osmičky, ne-li už pod ní...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:No co, když dobře, tak udolujeme jeden dva body. Nehráli jsme špatně, ale vepředu je to jalové, Kings nám několikrát v útočném pásmu ukázali, jak vyšachovat celou obranu, naštěstí jim to vyšlo jen jednou. Bohužel je hodně mimo Pacioretty, vůbec se mi nelíbí. Navíc nyní to nejde ani jedné formaci, takže se není na čem chytit. Čeká nás hodně dlouhé kuršné období...
 
AvatarJakýkoliv jiný výsledek než prohra by mě překvapil... Kings hráli mnohem lépe než Sharks, proto nemůžu souhlsit s názorem, že ty jejich góly byly z ničeho - to se nejspíš autor díval na jiný zápas... My jsme umřeli na koncovku, protože šancí tam opět bylo mnoho - ale to je obehraná písnička. Jak jsme na začátku udivovali neskutečnou sérií výher, tak teď, vzhledem k těžkému rozpisu, máme zaděláno na "udivující" sérii úplně opačného ražení - Stars, Predators, Wild, co tam chceme dělat...?
 
AvatarReakce na příspěvek:Nesouhlasím s tím, že góly LA byly jen náhodné akce a stojí za nimi jen štěstí. Ten první gól byl jenom dohra přesilovky Kings a Condon zřejmě nic přes clonícího hráče neviděl (mimochodem to nám od zranění Gallyho na naší straně dost chybí). Druhý gól padl po krásné souhře, přihrávka šla napříč naše obranné pásmo. Condon neměl šanci chytit.
A tahle střelecká převaha je nám k ničemu, protože sice střílíme odevšad, ale většinou přímo do gólmana. A nebo do tyče. Není to jenom dnešní zápas, je to dlouhodobější problém. Akorát dneska je to extrémní, a tak to vyniklo.
Každopádně se jednalo o pěkný hokej, bohužel pro nás jsme nedali ani gól. Jak jsem říkala – Condon odchytal dobrý zápas, ty góly nejdou na jeho triko. Složení obranných řad vypadalo vcelku solidně, akorát ještě chyběla trošku lepší souhra, ale to přijde. Momentálně je priorita útok a přesilovky...
 
AvatarMůže mě tady někdo vysvětlit, co se s náma děje. Střelecká převaha je naprosto k ničemu a LA dá 2 goly z náhodných akcí. To by se fakt člověk nejradši neviděl. Prostě to tam nepadne a nepadne. Vypadá to, že nám už nepomůže ani svěcená voda. Jsme rozhodně aktivnějším týmem, a proto by jsme si ty body zasloužili. LA má bohužel až nespravedlivé štěstí. Můžu dodat jenom to, že je mi totálně na blití.smajlik
 
17.12.2015 23:49 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Naprosto geniální preview zápasu na hf boards :)
opravdu stojí za klik

http://hfboards.hockeysfuture.com/showthread.php?t=1998265

Já jen dodám, že zraněných už je celkem dost a kde je Lucic a Brown .....
 
17.12.2015 23:49 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Naprosto geniální preview zápasu na hf boards :)
opravdu stojí za klik

http://hfboards.hockeysfuture.com/showthread.php?t=1998265

Já jen dodám, že zraněných už je celkem dost a kde je Lucic a Brown .....
 
AvatarVše bylo řečeno, hokej nehrajeme špatný, ale umíme ho nádherně pohnojit fatálními zkraty. Je to ostuda. A dát gol, to je opět fuška. No nic, dnes Kings a ti jsou pro změnu na vlně výher, byt poslední zápas se Sens prohráli. Prohodily se obranné páry a konečně dostanou šanci N8 a P.K. Markov konečně v třetím páru a už se začíná mluvit o trejdu, kterému bych se já vůbec nebránil.
Dnes musíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:To co předvádíme je naprostá tragédie. Výhra nad Sens nic bohužel nespasí. Ta bilance je pořád hodně nelichotivá. 6 zápasů a jediná výhra, to je na tým, který patří nahoru zatraceně málo. Markov se Subbanem odehráli rozhodně nejhorší zápas v sezoně. Hlavně při druhém golu si tam s tím pukem hráli jako amatéři, kteří hrají hokej na ulici. Potom, co Subban odpálil ten puk o mantinel, Markov se do něj skoro ani netrefil. Za tou brankou se taky nechal obrat jak začátečník. Nejhorší ale je, že máme během zápasu střeleckou převahu, což je v poslední době pořád a nic z toho. Sharks zase z uplného hovna vytěží maximum. Tohle všechno ukazuje, že problém je v naší psychice. Fakt nevím, co by nás mohlo vrátit zpět do původní podoby. Formace nejsou úplně špatně složené. Vážně už opravdu nevím, kam se naše pohoda poděla. Teď navíc máme před sebou soupeře, kteří proto, aby jsme se vzpamatovali nejsou úplně ideální Potřebujeme, aby se vrátili Carey a Gally. Budeme si muset na ně bohužel ještě počkat.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nějak jsem tento výsledek očekával, na západ se nám převážně nedaří, navíc již lehkost v zakončení je pryč. Když k tomu přidáme stupidní chyby v obraně, tak není co řešit. MT by měl brankáře klidně točit, myslím, že těmto by to neuškodilo, protože víc zápasů za sebou nezvládají. Byl to celkem nudný hokej, aspoň první část, co jsem viděl, do stavu 2:0... LA, stejná písnička, ale ti jsou celkem nahoře, takže snad zafunguje to, co tady tvrdíme...
 
AvatarNo kde jinde může mužstvo ukončit šňůru proher než u nás, že jo...smajlik? Sharks nehráli vůbec nic a přesto jim to stačilo na to, aby si od nás odvezli dva body! Ty góly, to bylo na přes držku, hlavně první obranný pár se vyznamenal - Subban už klasicky ztratil puk při svých nesmyslných exhibicích (to už je fakt na ránu) a Markov to zase naprosto nesmyslně zadrbe za brankou... K tomu laciný gól Tokarskiho a naše neskutečné střelecké trápení a máme tu tenhle výsledek! A proti LA to nebude jiné...
 
AvatarReakce na příspěvek:A Ch. Thomas vyměněn do Arizony za Lucase Lessio.

Vůbec si výměnu netroufám komentovat nebo hodnotit – nemám ponětí, o koho se jedná. Nicméně je to trejd spíš mezi farmami.
 
15.12.2015 23:01 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
12/15 Zack Kassian has been reinstated

Pacioretty-Plekanec-Kassian
Eller - Galchenyuk - Weise
Fleischman - Desharnais- Flynn
Andrighetto - Mitchell - Carr


Markov- Subban
Emelin- Petry
Beaulive - Gilbert

Tokarski


:) Byron

ZK placed on waivers
 
AvatarTak dnes na žraloky, kteří mají šest proher řadě. Měli by to být dva body, ale jak to znám, jsme takový Robin Hood. V zápase s mužstvem, které je nahoře Máme dva body s přehledem a naopak. Sharks budou kousat, toho se hodně obávám. Mám pocit, že zase trochu začínají kolabovat přesilovky, tak snad tomu tak dnes nebude. Vůbec bych se nezlobil, kdyby zápas měl stejný průběh jako proti Sens. Jak jsem řekl sharks mají 6 proher v řadě, tak jim snad tu sérii prodloužíme.
 
AvatarSuper, povedlo se skvělým výkonem přetrhnout sérii proher. Formace se už celkem vrací k normálu, jen bych rád viděl pospolu DD formaci a bude to ok. Tokarski měl dostat šanci už dříve, hlavně proto, že by se Condonovi ulevilo a nebyl by pod takovým tlakem. Věřím, že začneme zase více bodovat. Krizí si projdou všichni, podívejte na Rangers, jak teď hrají. Jinak mě hodně překvapilo, jak Paci klesi v hodnocení plus/mínus. Doufám, že MT se opět nezblázní a nezačne další šachy... Ještě z jiného soudku, moc děkuji za doslova příval článků, jen by možná nebylo špatné články uveřejňovat více postupně, aby vše více vyniklo a nebylo to tak, že zde nějakou dobu nic nebude a pak přijdou 3 nové články za den. Ovšem nic to nemění na tom, že děkuji:)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík