Montreal ukončil trojlístek domácích zápasů porážkou

18.12.2015, 09:30 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Hokejisté Montrealu se představili potřetí za sebou na domácím ledě a opět vyšli bodově naprázdno. Poté, co nestačili na San Jose, podlehli také lídrovi Pacifické divize Los Angeles a jejich bodový náskok na čele Atlantické divize na druhý Boston se ztenčil na pět bodů. Králové o svém vítězství rozhodli v závěru druhé třetiny, kdy se prosadili Drew Doughty a Anže Kopitar. Marián Gáborík střelou do prázdné branky už jen pečetil výhru Los Angeles 3:0.


Vítězové Stanley Cupu z roku 2014 vlétli do zápasu s velkou vervou a brankář Habs Condon, který dostal přednost před Tokarskim, se měl od začátku utkání co ohánět. Nejprve jeho pozornost prověřil Brown a poté musel být ve střehu i proti pokusu Lucice. Domácí dali o sobě vědět v osmé minutě, kdy před Qucikem operoval Flynn, ale ani jedna z jeho dorážek se neujala.


V polovině první třetiny měl po přihrávce Gáboríka tutovku na hokejce Lucic, ovšem Condon proti jeho zakončení vytasil ukázkový zákrok. Po přestávce předvedl individuální akci Galchenyuk a po něm se k puku dostal ještě Eller, ale brankář Quick uhájil své hájemství. Další velkou příležitost si Králové vypracovali ve 29. minutě, kdy Ehrhoff chytrým pasem našel Gáboríka, ale jeho úmysl s notnou dávkou štěstí Condon zneškodnil.


V čase 34:47 se už borci z Kalifornie dočkali. Toffoli posunul kotouč na modrou čáru Drew Doughtymu, který se napřáhl a Condon byl proti jeho ráně bezmocný. O necelé dvě minuty později to vypadalo s Habs ještě hůř.


Pokud by se i v NHL udělovala Zlatá helma za nejhezčí akci, byla by spolupráce Gáboríka, Daughtyho a zakončujícího Anžeho Kopitara jasným kandidátem. Slovenský útočník přihrál zpoza branky Doughtymu, který vyslal křížnou přihrávku přes šířku útočného pásma na Anžeho Kopitara a ten poslal touš do odkryté části svatyně.


Hostitelé ale mohli bleskově kontrovat, jenže Mitchell ve stoprocentní šanci selhal. Do třetí části nastoupili svěřenci trenéra Michela Therriena opravdu hodně aktivně a Quick si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Během pěti minut totiž zneškodnil hned tři loženky. Jako první se do zakončení dral Plekanec, po něm se o forhendový blafák pokusil Galchenyuk a do třetice předvedl své brankářské kvality opět proti Plekancovi.


V samotném závěru vsadil kouč Therrien vše na jednu kartu a odvolal Condona z branky. Kýženého snížení a vyrovnání se ale Habs nedočkali, naopak. Kotouče se po pasu Lucice zmocnil Marián Gáborík, který poslal černou pryž do prázdné branky. Los Angeles si tak z Bell Centra odvezli dva body za vítězství 3:0.


Československá stopa


Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, -2, 4 střely, čas na ledě 19:37
Tomáš Fleischmann (MTL) 0+0, -1, 1 střela, čas na ledě 17:19
Marián Gáborík (LAK) 1+1, +2, 2 střely, čas na ledě 16:17


Montreal Canadies - Los Angeles Kings 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Doughty (Toffoli), 37. Kopitar (Doughty, Gáborík), 60. Gáborík (Lucic). Rozhodčí: Furlatt, Rank - Cherrey, Devorski. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 21 288.
Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) - Beaulieu, Subban, Jemelin, Petry, Markov, Gilbert - Pacioretty, Plekanec, Byron - Eller, Galchenyuk, Weise - Fleischmann, Desharnais, Carr - Andrighetto, Mitchell, Flynn.
Los Angeles Kings: Quick (Enroth) - McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Ehrhoff, McBain - Lucic, Kopitar, Gáborík - Mersch, Carter, Toffoli - Pearson, Shore, Brown - Andreoff, Weal, Nolan.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.12.2015 16:11 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Já jsem myslel Price, že když to už tak točí tak by ho mohl při tom svým myšlení na tom pravým křídle taky vyzkoušet.
 
AvatarReakce na příspěvek:Situace se určitě musí řešit hned, pokud tímhle způsobem budeme pokračovat i nadále, tak může být po novém roce po sezoně a to nás nezachrání ani tři Gallagherové a Priceové. Hráči musí získat zpět sebevědomí a začít hlavně makat. Krásný příklad naší frustrace a marnosti- 3x vyloučení za zdržování hry, z toho 2x Subban. To je prostě masakr. Max si už docela nebere servítky v pozápasových rozhovorech, pokud je někdo sledujete.
Stamkos je kravina, Yzerman by nedal takového hráče diviznímu soupeři, ale něco by mohlo přijít. Mým snem by bylo zbavit se Markova a hlavně Jemelina. Hlavně Markov má cenu a s nějakým prospectem nebo pickem bychom za něj mohli dostat slušného útočníka.
 
AvatarTo je zase zápas..ta produktivita na naší straně a na straně Dallasu je naprosto rozdílová. Celkově bych neřekla, že hrajeme špatně nebo že nás Dallas kdovíjak přehrává....za stavu 1:0 jsme tam měli dvě tyče, to asi mrzí nejvíc...
Zajímalo by mě, co se s tím vším ale bude dělat...zda se vyčká do návratu Gallyho a Careyho, jestli to nepřejde, nebo se bude jednat okamžitě a dojde k nějakému trejdu. Spekuluje se o Stamkosovi, ale to je podle mě naprostá utopie. Podle některých spekulacích se židle kývá i pod Therrienem.

A korunku dnešnímu zápasu dávají ještě rozhodčí...třeba ten druhý trest pro McCarrona.
 
AvatarReakce na příspěvek:McCarron je zatím skvělý a on je jako trvalý člen Habs dříve nebo později prý lock, zní všude ze zámoří. Pokud se i on projeví dobře, tak to bude super a řada velice slibných útočníků v našem prospect poolu se bude rozrůstat.
 
19.12.2015 19:09 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
O_O :) :-O

Pacioretty-Plekanec-Galchenyuk
Fleischmann-Desharnais-Weise
McCarron-Eller-Byron
Carr-Mitchell-Flynn

Beaulieu-Subban
Emelin-Petry
Markov-Gilbert

Condon

Až se Carey uzdraví, tak půjde vyřešit tu slabinu na pravém křídle.......
 
AvatarVeškeré naděje, že bysme se po výhře proti Sens chytli před náročným tripem, jsou pryč a i já začínám být hodně pesimistický. Ten trip je strašně těžký a začíná hned zostra dnes v Dallasu. Pokud na něm aspon z poloviny uspějeme, tak to bude dobré, po Novém roce se vrátí Carey s Gallym a snad se vše vrátí do zajetých kolejí, pokud tam pohoříme, tak se dostaneme do hodně těžké krize, kterou tenhle klub dlouho nezažil...
BTW Road to NHL Winter Classic a jeho první díl je na světě, viděli jste? Mě se to moc líbilo. Jen škoda, že tam není Carey. A hlavně doufám, že od nás dostane prostor i někdo jiný než Subby smajlik ten tu hubu nezavře.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík