Montreal prohrál počtvrté v řadě, přesto zůstává na čele Atlantické divize

22.12.2015, 16:25 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Hokejisté Montrealu neprožívají dobré období. Během prosince zvítězili jen dvakrát a jejich krize se čím dál více prohlubuje. V dosud posledním utkání nestačili na Nashville, jemuž v Bridgestone aréně podlehli 1:5. Čestný úspěch Montrealu zařídil Alex Galchenyuk.


Místo mezi třemi tyčemi v brankovišti Canadiens zaujal Dustin Tokarski, jenž v předchozím zápase s Dallasem střídal Mika Condona. Jediní dva čeští zástupci Tomášové Plekanec a Fleischamann nastoupili ve třetí formaci spolu s Paulem Byronem.


V úvodu byli střelecky aktivnější hosté, ovšem paradoxně udeřilo na druhé straně. Josi zavezl kotouč do útočné třetiny, kde jej přepustil Sheu Weberovi, jehož dělovka skončila až v síti. V 15. minutě mohli zažít všichni přítomní deja vu, ale i Weber se přesvědčil o tom, že dvakrát do stejné řeky člověk nevstoupí a jeho pokus tentokrát Tokarski zneškodnil.


V závěru první třetiny měli Predátoři velkou šanci, když Wilson našel rozjetého Järnkroka, jehož vychytal Tokarski. Na začátku druhé části měli Habs k dispozici početní převahu po faulu Solomäkiho, tu ale nevyužili, a tak se šelmy zakously podruhé. Trojice Forsberg, Weber a Roman Josi předvedli v útočném pásmu pěknou kombinaci a posledně jmenovaný přesnou střelou k tyči zužitkoval přesilovou hru.


S odpovědí mohl přispěchat Gilbert, Rinne si však na jeho koncovku počíhal. Po změně stran sice svěřenci trenéra Michela Therriena přežili oslabení, ale z následné akce inkasovali potřetí. Ribeiro přihrál Wilsonovi, který viděl ještě lépe postaveného Ryana Ellise, jemuž stačilo pouze nastavit hůl a usměrnit touš do prázdné branky.


To už bylo na Tokarskiho moc a místo něj šel do brány Condon. Opakovala se tak situace z předchozího klání s Dallasem jen s tím rozdílem, že si oba brankáři role prohodili. Jenomže ani gólmanská rošáda ke kýženému efektu nevedla a Nashville dál kontroloval zápas. Na 4:0 zvýšil po přihrávce zpoza branky Call Järnkrok.


Vzápětí se z branky radovali také borci Montrealu, jenomže poté, co trenér Nashvillu Peter Laviolette požádal o přezkoumání celé situace na videu, zavládl v očích hráčů Habs opět smutek. Videozáznam potvrdil, že Galchenyuk stál v inkriminovaný okamžik v brankovišti.
V 51. minutě dostali hosté výhodu v podobě přesilovky čtyři na tři, kterou po oddechovém čase využili. Pacioretty nabil Alexi Galchenyukovi, který ranou z velkého úhlu prostřelil Rinneho. Montreal ještě zkusil své štěstí při hře bez brankáře, v níž obdržel pátou branku. Vyhozený kotouč Weberem dojel Colin Wilson, jenž pečetil na konečných 5:1 pro Nashville.


Česká stopa v utkání:

Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:24
Tomáš Fleischmann (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:42


Nashville Predators - Montreal Canadiens 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Weber (Josi, Järnkrok), 29. Josi (Weber, Forsberg), 44. Ellis (Wilson, Ribeiro), 49. Järnkrok (Wilson, Neal), 58. Wilson (Weber) - 53. Galchenyuk (Pacioretty, Subban). Rozhodčí: Kowal, Pollock - Rody, Shewchyk. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 17 113. Hvězdy zápasu: Roman Josi, Shea Weber, Pekka Rinne (všichni Nashville).


Nashville Predators: Rinne (Hutton) - Josi, Weber, Jakcman, Jones, Ekholm, Ellis - Forsberg, Ribeiro, Smith - Wilson, Järnkrok, Neal - Arvidsson, Sissons, Hodgson - Nyström, Gaustad, Salomäki.
Montreal Canadiens: Tokarski (44. Condon) - Beaulieu, Subban, Jemelin, Petry, Markov, Gilbert - Pacioretty, Desharnais, Weise - Carrm Galchenyuk, Eller - Fleischmann, Plekanec, Byron - Flynn, Mitchell, Gilbert.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty jsi taky dobrej snílek... Co bych tam asi tak já dělal smajlik? Jsem tak trochu cholerik, takže mě by tam asi velice brzy trefilo...
Jinak si myslím, že Theo má velice dobré názory a navíc má nyní informace téměř z první ruky, když je v Kanadě.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale no tak, co to je zase za pokus...? Jasně, že jsem reagoval na tvůj příspěvek a ty to dobře víš, takže tohle je, myslím, zbytečný, ne? A z tvého příspěvku ironie přímo čiší, tak se ptám, proč? To je celé.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jestli tou ironií myslíte můj příspěvek, Tak bych tady měl docela jednoduché vysvětlení. Chtěl jsem tím jen naznačit, že Míra má hodně dobré a jasné názory o aktuální situaci habs. Jen jsem si představoval, jaké by to asi tak bylo, kdyby byl na střídačce habs. Třeba by to fakt zabralo a žádná ironie to nebyla. Jenom to tak vypadalo. Pravdivé názory tady má většinou každý. Ovšem věřím, že moje názory vás někdy musejí dostat tím, jak jsou nesmyslné. Se mnou to jiné nebude.smajlik
 
23.12.2015 17:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:"Trápení bude pokračovat na to bych si vsadil. Máš naprostou pravdu ve všem. No na body proti Caps si iluze nedělám, protože to je naprostý nesmysl. Therrien zůstává očividně v pohodě. Já bych se na jeho místě propadal hanbou. To mě neříkej, že by se nedala sehnat nějaká náhrada? Možná by zabralo kdyby si místo Therriena byl na střídačce ty."

Myslíš tenhle příspěvek?

 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, proč ta ironie...? Je v mém příspěvku něco, co není momentálně pravda?
 
23.12.2015 10:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJojojo.....Míra na střídačku HABS, Pleky to tam vošéfuje u Bergevin s Molsonem, já mu s radostí vytvořím marketingovou kampaň, chudák Míra se ještě naučí francouzsky a nic tomu nebrání :D Huhůůů

A Boucher s MT ostrouhají :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Trápení bude pokračovat na to bych si vsadil. Máš naprostou pravdu ve všem. No na body proti Caps si iluze nedělám, protože to je naprostý nesmysl. Therrien zůstává očividně v pohodě. Já bych se na jeho místě propadal hanbou. To mě neříkej, že by se nedala sehnat nějaká náhrada? Možná by zabralo kdyby si místo Therriena byl na střídačce ty.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ono je to těžké...je vidět, že hráči jsou psychicky úplně odrovnaní. Klouzají se po ledě, nastřelují puky na bránu, ale gólovky chybí, nikdo se moc necpe do brankoviště a podobně. Kdo včera odehrál solidní zápas byl Smith-Pelly, který několik zápasů nehrál, pak Carr, který ukazuje, že na NHL má, a Galchenyuk, který se slušně sehrál právě s Carrem. A samozřejmě Condon. Dva inkasované góly povětšinou zaručují aspoň bod.
O to víc mě překvapuje, že s nimi nikdo nepracuje na jejich psychice. Nebo to není vidět. Nemají třeba týmového psychologa? (Nepodařilo se mi to na stránkách dohledat).
Tak nějak tajně doufám, že hráčům pomůže těch pár dní volna a podaří se jim od hokeje na chvíli vypnout. Caps budou těžký soupeř, na druhou stranu to není ten prokletý západ...
 
AvatarTak to máme další zápas odškrtnutý, opět pro mě žádné překvapení - bohužel, tohle asi budu nucen psát dlouho, protože naše hra je totálně v háji! Když už to vypadá, že máme herně navrch, udělá Jemelin takový kiks, za který by ho posadil trenér na lávku i v žácích...smajlik. Do té doby Wilds neměli vůbec nic, potom se logicky dostali na koně. Ten pohled pak na naší hru byl tristní - je úplně čitelné, jak nikomu nic nejde, přihrávky nesedí, vše na náhodu, plynulý kombinační přechod do pásma je pro nás momentálně naprosto tabu! K tomu benevolence při bránění a téměř absolutní sterilita v koncovce a pro mě z toho všeho vychází jedno jediné - strmý pád tabulkou, který asi jen tak nezastavíme...
A k tomu všemu hlavní viník, Therrien, pevně na svém místě, jak poznamenal Theo, takže naděje na jakoukoli změnu k lepšímu v nedohlednu! Já to prostě věděl, že ten neuvěřitelný začátek bude mít i svou odvrácenou tvář - bohužel jsem nečekal, že bude až takhle hrozná...
 
23.12.2015 08:43 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=yeGkqkf7lEE víc o mr. Boucher...
teď je navíc volný. Neváhal bych ani minutu, ptž jinak ten pán bude mít do roka místo v NHL o tom jsem přesvědčen. A jak jste uváděli mezi frankofonními trenéry není zas takový výběr. Když jeden skvělý je v NYC a další ještě lepší v Calgary.
 
23.12.2015 08:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNEJDE to, tak jsme zpět...:D
Marianko, mě jeden napadá - Guy Boucher! Tohle chlápka já obdivuji od dob co koučoval Hamilton. Pro mě naprosto ideální kandidát a NE jen na pomoc týmu, ale na dlouhou dobu dopředu.

BOHUZEL tě zklamu, MT má podle mě hodně silnou pozici a změna trenéra se konat nebude.

Bohužel se v plné nahotě ukazuje, jak hrozně důležitý je pro nás tým....? Carey (ano, samozřejmě) ale pro mě snad ještě víc, malý velký muž Brendan Gallagher, tenhle borec je naprostá duše týmu! Vždycky když to nešlo, on byl ten, kdo tým probudil. Teď na něj čekají jak na smilování, to samé na Price (u toho se bojim, že to uspěchá, posere se koleno definitivně a půjde pod kudlu, proto bych i za cenu špatných výsledků sázel na naše TRI mladé brankáře)

Jedna věc, co mě mrzí nejvíc je, jak sežrat to dostává Max. Stalo se přesně čeho jsem se obával při jeho jmenování kapitánem. On si bere všechno strašně osobně. Už jako "řadový" hráč týmu, každou špatnou sérii bral na sebe a teď ještě víc. On prostě není salámista... Dělat kapitána v Montrealu nebo Torontu je něco úplně jiného než v jakémkoliv týmu v NHL. Proto jsem byl proto, aby ještě rok neměl tým "C" a pak to dostal právě numeru (11). Je mi ho líto, protože ten kluk je pro mě něskutečný borec, ale teď média v Montrealu po něm jdou....těžké, těžké.

Osobně trade je možný, ale jak tady říkal jeden z vás...spíš bych čekal, že se bude týkat Galchenyuka, Nathan, Tinnordiho či Ellera. Uvidíme...

Asi budou hezký záběry z Road to Winter Classic při takové náladě :D
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Nashville Predators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík