Montreal selhal také v Minnesotě, Divočáci uhájili své hájemství

23.12.2015, 13:13 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Pátou porážku za sebou zaknihovali svěřenci trenéra Michela Therriena. Hokejisté Montrealu nezvládli další duel, když tentokrát podlehli Minnesotě 1:2. Za nastalou krizí stojí především mizerná produktivita, Canadiens totiž v posledních pěti zápasech vstřelili pouze pět branek a s průměrem jednoho gólu na utkání tak rozhodně nemohou být spokojeni.


Do branky se od začátku střetnutí postavil Mike Condon. To však nebyla jediná změna, kterou kouč Therrien oproti předchozímu klání s Nashvillem udělal. Do druhé obranné řady se k Alexeji Jemelinovi posunul Andrej Markov a poprvé v sezoně zasáhl do zápasu Jarred Tinordi, jenž vytvořil obranný pár s Tomem Gilbertem. Černého Petra tak vyfasoval Jeff Petry. Útočné formace zůstaly takřka beze změny.


V úvodu měl práci především domácí gólman Kuemper, který zneškodnil střelecké pokusy Beauliea a Weise. Ve 13. minutě se o slovo přihlásili také Divočáci a hned z toho byl gól. Granlund střelou z úhlu prověřil Condona, od něhož se puk odrazil k Jasonu Pominvilleovi, jenž zády k brance dokázal nasměrovat touš na místo určení.


Závěr první třetiny patřil hostitelům. Ti se mohli po faulu Tomáše Fleischmanna ujmout dvoubrankového vedení, ale pro jejich přání neměl pochopení videorozhodčí, jenž po akci Granlunda z žádného záběru nespatřil kotouč za brankovou čárou.


Po přestávce měla Minnesota další velkou šanci, Stoll zůstal osamocen před Condonem, ale vhodný okamžik k zakončení prováhal. Následně vyzkoušeli pozornost Condona Granlund a po něm i Coyle, ale ani jednomu z nich nebyla dopřána gólová radost. Ve 34. minutě mohl zaknihovat svůj druhý gól Pominville, tentokrát si ale Condon na jeho pokus počíhal.


V čase 44:55 předvedl pěknou individuální akci Charlie Coyle, který na modré čáře převzal pas od Niderreitera, zbavil se svého strážce a podruhé rozradostnil domácí fanoušky. V následujících pasážích se další porážku snažili odvrátit Eller s Galchenyukem, ale prosadil se až Daniel Carr, který bekhendem přehodil beton Kuempera.


S blížícím se koncem třetí periody sáhl Montreal ke hře bez brankáře, při níž si v posledních vteřinách vytvořil závar před domácí brankou, ale ke kýženému vyrovnání to nevedlo. Habs tak prohráli popáté v řadě a vzhledem k tomu, že nejbližší pronásledovatel v Atlantické divizi Boston má ještě tři duely k dobru, dá se čekat, že Montreal na čele přeskočí.


Česká stopa v utkání:

Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 1 střelya, čas na ledě 16:10
Tomáš Fleischmann (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:09


Minnesota Wild - Montreal Canadiens 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Pominville (Granlund), 45. Coyle (Niederreiter) - 53. Carr (Eller, Galchenyuk). Rozhodčí: Lee, St. Pierre - Gibbons, Knorr. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 17 954. Hvězdy zápasu: Darcy Kuemper, Charlie Coyle, Jason Pominville (všichni Minnesota).


Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) - Suter, Spurgeon, Scandella, Brodin, Prosser, Dumba - Parise, Granlund, Pominville - Vanek, Koivu, Zucker - Niederreiter, Coyle, Fontaine - Huala, Stoll, Carter.
Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) - Beaulieu, Subban, Markov, Jemelin, Tinordi, Gilbert - Pacioretty, Desharnais, Weise - Eller, Galchenyuk, Carr - Fleischmann, Plekanec, Byron - Flynn, Mitchell, Smith-Pelly.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
28.12.2015 15:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZvěsti potvrzeny...Canadiens acquire goaltender Ben Scrivens from the Oilers in exchange for Zack Kassian.

Pokud jej nepošlou dál, tak tuhle výměnu absolutně nechápu.
 
28.12.2015 09:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarBarberio povolaný z AHL, to by mohlo znamenat nějaký trade. (Na druhou stranu horší než Jemelin, Tinnordi či Gilbert určitě teď nebude)

Prý jdeme po Scrivensovi, pokud nebude v nějakém balíčku dál, tak příchod podprůměrného brankáře s vysokým platem opravdu nechápu. Ve výsledku to znamená jedině. Carey je v prdeli...to koleno asi fakt půjde pod kudlu.

V Tampě to bude kua těžké. Doufám, že Boucher už jedná o smlouvě...ale to je jen zbožné přání, než realita...
 
AvatarReakce na příspěvek:Fajn, tím se můžeme chlácholit, ale pochybuju, že v tomhle stavu nám Gallagher vytrhne trn z paty... Ač nerad, tak musím souhlasit s Pardou, že Pleky je naprosto nevýrazný a to už hodně dlouho. Bohužel, ruku v ruce s ním jde Paci, Weise a vlastně většina týmu! Tohle se samo nespraví, tohle se může změnit jen opravdu nějakou zásadní věcí. A tou je buď výměna trenéra nebo výměna hráčů - to druhé je samozřejmě pravděpodobnější a jednodušší. A hlavně - mělo by to skutečně přijít! Impuls to mužstvo potřebuje jako sůl, vždyť není možný, aby úplně zapomnělo dávat góly...
 
27.12.2015 17:08 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Možná by jim pomohlo zamknout celý mužstvo(včetně zraněných) v jedný místnosti a dva dni v kuse jim promítat zápasy ze začátku sezony, kdy jsme měli nejvíc nastřílenejch gólů z celý ligy. Mně to teda docela pomohlo :) Vždycky po dvou propadákách sem si pustil výhry s buffalem,pak calgary a pak rangers a hned se mi zas lepší dejchá. Zas jen do zejtra?

Já si myslím, že se to začalo sypat po zranění Gallaghera, ten sice nebude hned ve formě, ale to jeho otravování soupeře a to že nic nevzdá by mohlo hodně pomoct. On krásnejch gólů moc nedal.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, Gally už trénuje zatím bez kontaktu. Podle mě nastoupí do WC.
Taky jsem ve WSH nic nečekal a souhlasím s Michalem, každý lítal, snažil se, ale byli jsme všude a nikde. Dělali si z nás ve forcheckingu dobrý den a ty přečíslení byly smrtící.
Pleky nedal gol při 5 na 5 celých 32 zápasů. Brutal. DD jak první centr samozřejmě nefunguje, když nastupuje proti právoplatných prvním centrům, Pleky nefunguje, i když nastupuje proti bottom 6 formacím... Nerad to říkám, ale Pleky potřebuje press box jako prase drbání. Zoufalá situace vyžaduje zoufalé činy. Carr je skvělý, sledoval jsem ho už loni a ani mě to nepřekvapuje.
Ghetto musí nutně zpět do sestavy a je mi celkem jedno na místo koho, adeptů na benčnutí je snad krom druhé lajny všech 9 útočníků. Weisy v první lajně je kravina, ale MT se toho pořád drží.
Tinordi je u nás done, to je podle mě po tomto zápase oficiální. Nehrál vůbec špatně, dobře se pobil, kdy to tým potřebuje, a MT reaguje tak, že ho benčne... Zato můj "favorit" Jemelin hraje dál. Byl u všech golů, nestíhá a ta jeho physial presence je hodně diskutabilní. Je to náš největší hitter, ale k čemu to je? U branky neodstaví nikoho a v rozích je taky slabý. Bek k ničemu a s jeho platem a NTC nevyměnitelný. Tohle se MB krutě nepovedlo.
No nic, na Floridě to bude sranda a WC asi taky, ale co zmůžeme, my můžeme leda doufat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, ale z Floridy nepřivezeme nic... Tampa na nás umí a i když není letos zatím v takové formě jako loni, na nás to bude stačit. Panthers jsou naopak teď celkem v laufu, mají mladý nadupaný tým, který solidně šéfuje Jágr, takže tady to taky nehrozí. A závěrečnou tomuhle velkolepému trápení dá Winter Classic, kde si na nás smlsnou Bruins... Zní to hrozně, ale taková je, bohužel, realita a myslím, že v téhle fázi nepomůže ani návrat Gallaghera, který už trénuje, jak jsem v noci v sestřihu zahlédnul.
 
AvatarSnaha rozhodně upřít nešla, ale Wsh měl několik tutovek a jen díky Condonovi je výsledek vcelku příznivý... Přišlo mi, že kluci hrozně chtěli, každý lítal a napadal jak smyslů zbavený a domácí si pak chodili do jedno přečíslení za druhým, neskutečně nás několikrát uzamčeli ve vlastním pásmu a tam nám ukázali, kdo je pánem. Wsh teď jede a navíc má skvělého brankáře... Jak z krize nevím, formace vůbec takto nefungují, mezi slepými je druhá jednooká, ale je to málo. Obrana dělá stále moc chyb a nejdou nám přesilovky, i když moc bychom to potřebovali... Teď návštěva Floridy, jakýkoliv bod bude úspěch...
 
AvatarTohle už není normální... Posledních 10 zápasů je bilance 1-9-0? To je vtip ? Okamzite NECO zacit delat. Vyhodit trenera, vymenit hrace, proste lepsi to samo od sebe evidentne nebude. V tabulce na tom diky skvelemu zacatku nejsme jeste tak spatne, nicmene to se rychle zmeni. Takovou krizi snad nepamatuji...smajlik
 
AvatarV koncovce jsme opět naprosto selhali. Max je totálně z formy a Pleky to samé. Z přechodu přes střední pásmo taky úplně vždycky neskáču radostí, to by chtělo rozhodně zlepšit. Náš velký problém v zápase byl, že jsme jim často vraceli puky na hokejky, a tím jsme je v klidu nechávali kombinovat. V některých chvílích to od nás bylo hodně křečovité a do bráni jsme se rvali jen z povinnosti. Jediné, za co můžu náš tým pochválit bylo napadání. Náš přístup k napadání by se dal hodnotit docela kladně, tam se mě to fakt líbilo. Ta koncovka už mě začíná fakt srát, ovšem nejsem asi jediný Všechno je to prostě křeč a marnost, která nejde ničím zastavit. Nevím, co by nám mohlo pomoct. Teď náš čeká Tampa, která v téhle sezoně nemá top formu, ale věřím, že náší krize bohužel dokáže využít. Chtěl bych ještě říct, že absolutně nechápu, proč nehraje Andrighetto. Klidně bych ho dal místo Byrona. S tímhle přístupem ke hře i přesto, že tam světlé chvilky jsou, tak počítám ve winter classic z debaklem. nechci být nějak negativní na hráče, ale připadá mi to, jakoby to dělali schválně. Vím, že to tak není, ale v poslední době to taky vypadá. Veze se to snámá hodně krutě. Fakt už nevím, co by nám mohlo pomoct. Snad jen mávnutí kouzelného proutku. Dál už nevím, co byl řekl, snad jen to, že je důležité mít hlavu stále nahoře a nesesypat se z toho. Vím, že to není jednoduché z pohledu každého fanouška habs.
 
AvatarPodle předpokladů ani ve Washingtonu žádná změna - hra není nejhorší, góly nedáváme, body nebereme... Caps byli lepší, to ano, hlavně jsme jim nabízeli spoustu přečíslení, kterými oni díky svému mnohem lepšímu pohybu nepohrdli - to byl další velký rozdíl. Zářným příkladem byl třetí gól, kdy se Chimera přehnal přes Jemelina, i když startoval mnohem hlouběji v poli smajlik.
Co se produktivity týče - asi není úplně v pořádku, když naším nejlepším střelcem za poslední měsíc je nováček Carr...
 
AvatarDodatečně všem taky přeji hezké Vánoční svátky a vše dobré do roku 2016.
Nevím, jestli jste viděli nedávnou Subbyho aktivitu na polo dobročinnosti:
http://nhl.cz/video-subban-znovu-rozdaval-pro-nemocne-deti-pripravil-vanocni-vecirek/5007879

Já doufám, že mě za tento názor neukamenujete, ale nějak si nemůžu pomoct, že je Subby poslední půl rok lepší filantrop než hokejista. A to mi hodně vadí. Vše co dělá je jistě chvályhodné, ale bylo by fajn při tom i začít hrát pořádně hokej. Asi nejsem sám, kdo by si představoval od suverénně nejlépe placeného hráče týmu větší leadership co se výkonů na ledě týká a to zvlášt v těchto špatných časech. Bodů má dost, ale jeho goly nám strašně chybí. Jeden gol v celé sezoně, to je velká slabota.
A není to jen o těchto akcích pro děti, na twitteru pořád něco vymýšlí a celkově se mi tento trend, že se z něj stává spíš celebrita, než hokejová superstar, kterou by měl být především, nelíbí.
 
AvatarJménem prvního a tím pádem služebně nejstaršího člena (nyní už tedy ne zrovna aktivního...) redakce přeju všem hokejovým fandům, kteří navštěvují tyto stránky, klidné a pohodové prožití vánočních svátků, i když té pohody nám momentálně hráči Habs moc nenadělují... Takže společně doufat v lepší časy smajlik.
 
AvatarTaké přeji všem krásné vánoční svátky a hodně zdraví v novém roce. Doufám, že ve winter classic si pochutnáme na Ruins, a pak začne platit staré známe přísloví. Jak na nový rok ,tak po celý rok.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Price je zraněný... Já hlavně přeji všem návštěvníkům těchto stránek a ještě o trošku víc těm, kteří se o tento web starají (děkuji za to) krásné a pohodové vánoční svátky. V novém roce hodně zdraví a doufám i obnovení radosti s Habs...
 
24.12.2015 10:33 | reagovat
Ondra GO HABS GO | ondra.sulc@email.cz
Ahoj přeju Montrealu Canadiens (všem hráčum hlavne zdraci stesti a at jim to tam zas pada jako na zacatku ligy)Kam se vůbec poděl Carey Price?Myslím že by dodal tymu jistotu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejhorší je, že tehdy, kdy jsem byli lize pro smích, jsem prohrávali právem. Ten tým byl marný a neměl na to. Dnes máme tým, který je pořád špička ligy. Za tím si stojím. Jenom z nějakého důvodu zkrátka všichni nehrají, co mají a děláme tupé chyby. Herní obraz ale špatný není. Hráli jsme v Minny a tam bere body málokdo. Mají za poslední roky snad nejlepší domácí bilanci. A kdyby jim Jemelin nedaroval gol, tak by to mohlo vypadat jinak. Ale na kdyby se nehraje.
Gally chybí, to je jasné. Ale bohužel to bez něj musíme zvládnout. Štve mě, že sedí Ghetto a to dost. Bohužel, sednout by si mohl Byron nebo i Weisy, ač ho mám rád, tak do prvních dvou útoků nepatří. Ale hlavně se musí probrat leadeři. Pleky je opravdu marný, nedal gol 20 zápasů, slovy dvacet... A nejlepší střelec za prosinec? Daniel Carr. Subban jediný gol, jeho obávaný golfák je spíš už legendou než reálnou hrozbou. Musíme se chytnout a vítězství ve WSH by byl správný impulz, ač všechno mluví proti nám. Musíme věřit, nic jiného nám asi nezbyde.
 
AvatarNemělo to šťávu, navíc k tomu dvě blbosti v obraně a výsledek je jasný. V útoku jsme bezzubí, kdyby chytala popelnice, tak více než jednu branku taky nedostane. Připomíná mi to staré dobré časy s Gomezem a Giontou, kteří neuměli trefit ani stodolu. Teď jsou to bohužel všichni... Maxe možná novináři zavalují kritikou, ale to, co předvádí, je tragédie. Bohužel se veze s celým týmem a je pravda, že nám hrozně moc chybí Gallagher. Bojovník, který by tam puk donesl v zubech... Pleky neviditelný už několikátý zápas, Flaška podobně... Wsh, tam by se musel stát zázrak, protože Holtbymu nemůžeme dát ani branku. Chytá neskutečně pro mě zatím jeden z kandidátů na Vezinu...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Minnesota Wild
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík