Konečne výhra!

29.12.2015, 06:22 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Celý december (prosinec) sa niesol v znamení streleckého trápenia Montrealu, ktoré bolo jedno z najhorších za posledné roky. Nedarilo sa absolútne nikomu a frustrácia hráčov aj fanúšikov by sa dala doslova „krájať". Aj takého momenty však prináša hokej. Impulz v podobe malej zmeny prišiel pred pondelkovým duelom na ľade Tampy Bay, kedy Habs získali z Edmontonu brankársku posilu Bena Scrivensa. Niežeby hlavný problém spočíval na brankárskom poste ale zbavili sme sa Zacka Kassiana, ktorý by si v prvom tíme tak či tak „neškrtol". Ako som už spomínal zverenci trénera Michela Therriena mali ďalšiu možnosť pretrhnúť hrozivú sériu porážok v zápase proti Lightning. Podarilo sa im to?


Pacioretty - Desharnais - Weise
Eller - Galchenyuk - Carr
Fleischmann - Plekanec - Byron
Flynn - Mitchell - Andrighetto

Beaulieu - Subban
Markov - Petry
Barberio - Pateryn

Habs vstúpili do zápasu aktívne, za zmienku stojí hlavne pokus obrancu Marka Barberia, ktorý sa dostal k vyrazenému puku, lenže Bishop nekapituloval. Na opačnej strane zaujala strela Cedrica Paquetta, no ani Mike Condon sa nedal zahanbiť. V šestnástej minúte hostia otvorili skóre, kedy Subban šikovným pohybom oklamal obrancu, následne prihral voľnému Plekancovi a ten poslal Canadiens do vedenia. Prvá dvadsaťminútovka už nič zaujímavé nepriniesla a hostia viedli 1:0.

V dvadsiatej šiestej minúte sa Lightning počas presilovky podarilo vyrovnať, keď Condonovi puk nešťastne prekĺzol pomedzi betóny. Odpoveď Montrealu prišla v polovici duelu, nakoľko Galchenyuk presne mierenou strelou z prvej nedal Bishopovi šancu. V tridsiatej tretej minúte predviedol Condon výborný zákrok pri nebezpečnom pokuse Vladislava Namestnikova. Na druhej strane mohol zvýšiť Paul Byron, ktorý sa dostal do úniku. Do konca tretiny mali hráči Tampy ešte niekoľko sľubných príležitostí, avšak gólman Habs chytal spoľahlivo.

Tesné vedenie bolo predpokladom ešte zaujímavej tretej tretiny. Diváci museli na gól čakať až do päťdesiatej štvrtej minúty, bohužiaľ bol to gól vyrovnávajúci a úspešným strelcom bol Jason Garrison. A aby toho nebolo málo o niekoľko sekúnd neskôr poslal Lightning do vedenia Ryan Callahan. Vyzeralo to na ďalší „fail" v podaní Canadiens. Lenže v päťdesiatej piatej minúte Dale Weise nenápadne prekonal Bishopa a bolo vyrovnané 3:3. V riadnom hracom čase sa o víťazovi nerozhodlo, takže zákonite nasledovalo predĺženie.

Najzaujímavejším momentom predĺženia bol chaos pred domácou bránkou v závere, avšak Canadiens nedokázali pretlačiť puk za Bishopov chrbát. Pokračovalo sa teda v samostatných nájazdoch. Úspešnými strelcami boli Filppula, Flynn a Pacioretty. Následne prepukla na striedačke hostí nefalšovaná radosť z víťazstva.

Ani nemusím pripomínať aká dôležitá bola táto výhra pre Montreal. Bol to vyrovnaný duel a Mike Condon v mnohých momentoch podržal spoluhráčov. Samozrejme je to len chabá náplasť na sériu porážok ale môže to byť aj dobrý „odrazový mostík" k lepším výkonom. Už dnes budú mať Canadiens príležitosť naviazať na dobrý výkon v zápase proti Floride Panthers.

Hviezdy zápasu:
1. Mike Condon 36/39
2. Ryan Callahan 1 + 0
3. Nikita Kucherov 1 + 0

foto: Scott Audette/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to mazec, přitom ten kluk je NHL ready. Ale někdo jít ven musel, když se vrátil Gally, máme těch útočníků ted zase moc.
Mám velkou radost, že se Gally vrátí. Asi to ještě nebude ono zejména střelecky, ale samotná jeho přítomnost nám určitě helpne. Tak pojdme si to užít.
 
AvatarVe WC nastoupí Gally. Já ale nechápu proč byl Andrighetto odeslán na farmu, když by mohl nastoupit v pohodě místo Byrona. určitě bych do něj vkládal větší naděje než do Byrona, který není špatný, ale Sven je podle mě lepší.smajlik
 
AvatarAno, ta potkaní krysa na WC nebude a dobře mu tak, taková prasárna...
Ruins se poslední dobou daří, i když tým nemají zrovna top, hlavně obrana je hodně nezkušená, ale i tak to vede Bergeron ve spolupráci s Marchandem a samozřejmě Krejčí. Oba posledně jmenovaní zítra v boji nebudou, což je pro nás samozřejmě plus. Když je porazíme, tak by to mohl být confidence booster a mohli bysme se konečně uklidnit. I ten schedule je klidnější po novém roce, tak uvidíme.
Všem zdejším i nezdejším přeji ve zdraví prožitý nový rok 2016 a samozřejmě, aby nám Habs dělali radost. A moc se neožerte, WC začíná brzo smajlik
 
31.12.2015 10:07 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Tak Boston bez Marchanda a Krejciho..to zni dobre,jenze v poslednich zapasech proste Boston ukazuje ze o goly se nestara jen par hracu..takze fulezity bude hlidat Hayese,Beleskeyho,Spoonera..ty bude dost dulezite ohlidat..Jinak Scrivens proti Cats ukazal ze to neni cednik,i kdyz ho kazdy neustale odepisuje..Cekal sem ze by mohl do WC prijit nejaky trejd ale to je asi jen moje zbozne prani..Bojim se ze bychom i na WC v utoku mohly byt nulovy
 
AvatarJediné, co mě tak potěšilo byl Scrivens, ale stejně si pořád myslím, že brankář není to, co je problém a rozhodně nás on nevytrhne. Aspoň Paci dal branku a snad mu to tam opět začne padat. Florida ukázala, jak má hrát první formace. Tak nějak jsem si představoval Gallyho s Galchenyukem, naplňoval to zatím jen jeden. WC bude otevřené, venku se nedá nic moc předpovídat, každopádně my potřebujeme jasně 2 body...
 
AvatarReakce na příspěvek:Pak ale nechápu, co MT vidí na DD. Sice se v defenzivě zlepšil, ale pořád v ní patří k nejhorším... o to víc nechápu, proč při PP právě on zaujímá pozici druhého beka (i když se všelijak přejíždí)...
 
AvatarReakce na příspěvek:PAP je solid v lístků, to je fakt, ale jak říkáš. MT bude raději hrát se sestavou plnou Byronů, Flynnů a Mitchellů, než aby měl v týmu nějakého čistě ofenzivního hráče.
Vše již bylo řečeno, zkrátka jsme nenašli recept na jejich první lajnu, která je jedním slovem fantastická. JJ hraje s neuvěřitelným přehledem a ti kucí s ním v lajně si žijou sen. U obou golů špatné pokrytí a nedůslednost a to oni trestají. Jsem ted trochu mimo a dlouho jsme neviděl celé zápasy, ale zaujala mě absence druhého beka u naší PP unit. Carr skvělý, kdyby dal tu tyčku za stavu 2:1...
Kéž bychom Ruins semleli ve WC a definitivně se vrátili zpět na vítěznou vlnu!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ještě musím dodat, že mě opět potěšila fanouškovská podpora v hledišti, kde to vypadalo spíš jako při domácím zápase Habs...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Florida hrála mnohem lépe než Tampa a byla prostě lepší. Ukázali, v jaké jsou pohodě poslední měsíc a nepoložil je ani náš vedoucí gól. My jsme měli veliký problém s bráněním první řady a druhý a třetí gól byly jako přes kopírák - nepokryli jsme vždy třetího najíždějícího útočníka, který byl pak sám proti Scrivensovi. Ten mimochodem zachytal velmi dobře. Florida začíná pomalu naplňovat potenciál, který tam stoprocentně je! My můžeme teď spoléhat na to, že s Bostonem nám to celkem jde, i když WC bude dost specifický zápas.
 
30.12.2015 10:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNo Gerard Gallant si vysloveně namazal Therriena na chleba.

Mimochodem PAP nehraje u Leafs vůbec lze, ale nebyl to poctivec dozadu, to se MT nelíbilo no :D vyhrávat na 1:0 mu asi stačí :)

No nic, Bruins také počítají ztráty před WC, Krejča out, Marchand možná dostane trest, tak je čas je opět porazit s snad s srdcařem v sestavě.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, loni ano, ale dlouhodobě se mi tomu nechce věřit ani náhodou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Scrivense mám taky zafixovaného jako ementála, ale to z dob v Torontu. Pak v LA zářil a v Edmontonu zprvu taky, ale pak to pod tlakem tragického týmu vzdal a spadl do podprůměru.
Kdo mi řekl, že jsme v nájezdech silní? Statistiky. Ted se mi to nechce hledat, ale kupříkladu loni jsme byli na špici ligy a v nájezdech jsme hezký pár bodů uhráli. A tak je tomu co já sleduju Habs kromě 11/12 vždy. Hráče na to máme, loni skvělý PAP, letos tam může jet mimo stálice i Flaška, skvělý Flynn... Paradoxně nejhorší jakožto Evropan je na nájezdy Pleky.
 
AvatarReakce na příspěvek:S Condonem souhlas - ten první gól by Price opravdu nedostal, druhý nevím, i když i ten byl chytatelný. S Plekym taky souhlas, konečně byl fakt hodně vidět, jen jsem trochu nepochopil to vyhození kotouče úplně zbytečně asi tak 2 sekundy před koncem třetiny... Jsem moc zvědavý na Scrivense, protože ho mám zafixovaného spíš jako poušťáka...smajlik.
A kdo ti to napovídal, že jsme v nájezdech silní smajlik smajlik smajlik?
 
AvatarReakce na příspěvek:Zrovna na nájezdy jsem nám nevěřil, ale bylo moc důležité, že jsme urvali i druhý bod. Každopádně dnes Scrivens, tak uvidíme, co předvede...
 
AvatarNo konečně... Dva body jsou doma a vše ostatní je irelevantní, mám k tomu své ale. Condo sice měl několik super zákroků, ale jednou je to golman Habs a tam vládne Carey a bude s ním srovnáván. A Carey by si hokejkou puk do brány nesrazil a na Garrisona by při jeho otočce dávno čekal s připraveným betonem. Hlavně tento gol musím jako bývalý brankář zkritizovat, tam technika selhala a Waitemu při něm asi hodně vyletěl tlak...
Ale srát na to, naštěstí jsme to ubojovali, chodili do dirty areas a vyhráli. OT bylo jako vždy ruská ruleta a v nájezdech jsme silnější, než si zdejší veteráni myslí smajlik
 
AvatarVydřená, ale zasloužená výhra. Konečně jsme si rozpomněli, jak se dávají góly. Hlavní ale bude na to navázat. Florida nebude lehký soupeř, tým se za posledních pá let slušně vyšvihl. Na druhou stranu se porazit každopádně dá. Boston bude na Winter Classic bez Krejčího, navíc na něj umíme, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli vyhrát. Teda v případě, že dáme aspoň dvě branky... smajlik
 
AvatarSuper, kluci konečně dali nějaké branky a až na půlminutku to bylo solidní, nástup bych řekl přímo fantastický. Dokonce jsme dali i dva nájezdy, takže já už jsem s tripem na Floridu spokojený. Pleky odehrál za poslední dobu nejlepší zápas, navíc dal i branku, kterou mu skvěle připravil Subby. U Floridy záleží, co Lůůů. Kdyby se povedlo bodovat, byl by to dobrý vklad do zápasu s Bostonem.
 
AvatarVýhra moc důležitá, snad nám to trochu pomůže... Ale jak jsme si to zase zkomplikovali, to je hrozný! Do jejich prvního gólu jsme jasnými pány na ledě, pak gól z ničeho po chybě Condona (kterou pak několikrát nahradil) a najednou jsme zase byli dole. I když pak Galchenyuk přidal vedoucí gól, tak to, co jsme předvedli ve třetí části v rozmezí necelé minuty, to byl děs! Ještě, že nám uznali Weisyho gól... V nájezdech jsem nevěřil, ale překvapili jsme a konečně 2 body!!! S Panthers to bude asi horší, ale uvidíme, co s námi udělá tenhle výsledek (a samozřejmě únava...).
K trejdu - nevím, co si o tom myslet, ale za Kassiana bychom stejně nic super do útoku, kam to potřebujeme nejvíc, nezískali, tak se holt Bergevin vydal touhle cestou. O tom, že ten letní obchod byl pro nás velkým provarem, se asi bavit nemusíme...smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík