Hokejisté Montrealu nenavázali na předchozí vítězství a podlehli Pittsburghu

10.01.2016, 15:52 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Ve druhém domácím utkání v řadě hostili svěřenci trenéra Michela Therriena tým z Metropolitní divize Pittsburgh Penguins, proti němuž chtěli zopakovat předchozí úspěch s New Jersey Devils a zvednout si pošramocené sebevědomí. Vše podstatné se odehrálo ve druhé třetině, v níž vyrovnal na 1:1 P. K. Subban, ovšem Bryan Rust vítězným gólem přisoudil všechny body Tučňákům, které ještě podpořil trefou do prázdné branky Eric Fehr.


Kouč Therrien stále nemůže nasadit do branky zraněného Careyho Price, do utkání s Pittsburghem nenaskočil ani obránce Jeff Petry, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Jeho místo ve druhé obranné dvojici tak zaujal Greg Pateryn. Mezi třemi tyčemi dostal přednost opět Mike Condon, nová posila Ben Scrivens tak pouze zahřívala místo na střídačce.


První velkou šanci si vypracovali hosté v páté minutě, kdy mohl po přihrávce Letanga skórovat do odkryté branky Kessel, ale ve stoprocentní ložence selhal. Na další velkou příležitosti si museli diváci v Bell Centre počkat až do závěru první třetiny, kdy Daley nesobecky přihrál Malkinovi, jemuž radost z gólu překazil pohotovým zákrokem Condon.


Po přestávce měl první gól na hokejce Byron, který pelášil sám na Fleuryho, jenže ten si na forhendový blafák počkal. Ve 28. minutě se proti všem hokejovým regulím provinil Mitchell a Pittsburgh jeho prohřešek potrestal. Malkin přihrál do rohu kluziště Kesselovi, který našel před brankou dobře postaveného Patrica Hörnqvista, jenž bekhendovou kličkou ošálil Condona.


V polovině utkání se radovali i domácí. Tomáš Plekanec vyhrál vhazování, kotouč se přes Markova dostal na modrou čáru k P. K. Subbanovi, na jehož ránu Fleury nestačil reagovat. V čase 34:12 si ale Tučňáci vzali ztracené vedení zpět. Bonino předvedl ukázkový přechod přes modrou čáru, načež předložil touš do jízdy Bryanu Rustovi, jenž přesnou střelou překonal Condona.


Po změně stran mohl Pittsburgh definitivně rozhodnout o svém vítězství, jenomže proti Hörnqvistovi a Crosbymu se Condon blýskl dvěma parádními zákroky. Trenér Therrien vsadil v závěru zápasu vše na jednu kartu a odvolal Condona z branky. Kýženého vyrovnání se ale Habs nedočkali, naopak. Kombinaci domácích v útočném pásmu vystihl Eric Fehr, který pohodlně zavezl puk do zcela prázdné branky.


Montreal tak nenavázal na předchozí výhru nad New Jersey a v domácím prostředí podlehl Pittsburghu 1:3.


Česká stopa v utkání:
Tomáš Plekanec (MTL) 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:32.


Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Subban (Markov, Plekanec) - 28. Hornqvist (Kessel, Malkin), 35. Rust (Bonino, Dumoulin), 60. Fehr. Rozhodčí: O'Rourke, Kozari - Nansen, MacPherson. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 21 288. Hvězdy zápasu: Marc-Andre Fleury (PIT), Mike Condon (MTL), P.K. Subban (MTL).
Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) - Subban, Markov, Pateryn, Beaulieu, Barberio, Jemelin - Gallagher, Plekanec, Pacioretty - Carr, Galchenyuk, Andrighetto - Byron, Desharnais, Eller - Smith-Pelly, Mitchell, Flynn.
Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) - Letang, Määttä, Lovejoy, Dumoulin, Daley, Cole - Perron, Crosby, Kunitz - Kessel, Malkin, Hornqvist - Fehr, Cullen, Porter - Kühnhackl, Bonino, Rust.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já stahuju přes torretny a tam to je, třeba na kickass. Jinou formou nevím. Udělané to bylo parádně, jen mě tam sral ten kretén Hayes přes dva díly a vlastně všichnihráči ruins a Julien, ale ti bohužel prostor museli dostat taky smajlik Bez překvapení byl od nás hlavní postavou Subby, to se dalo čekat. Čtvrtý díl je vůbec nejlepší samozřejmě, jelikož jsme ve sledovaném období suckovali a při WC jsme ruins ponížili. Nejlepší je hláška Gallyho na Talbota že je strašně useless v hokeji :D.

Aféra Gallyho je spíš k smíchu, kdoví, co se tam dělo. Kolik toho měli vypito oni a hlavně kolik ta nána, co mu dala do nosu. Ale hlavně, že ji to nevrátil tak jako Vojnov nebo Varlamov. Samozřejmě je z toho u nás aféra, ale to asi nikoho nepřekvapuje.

Vstupujeme do asi nejdůležitější části sezony. Pokud selžeme i tady a nebudeme mít úspěšnost aspoň .500, tak je PO v háji.
 
14.01.2016 14:31 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Aspon ze dnes nebude hrat Panarin
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, dívám se, že jsem to špatně přečetl, ale ono je to jendno, každopádně mu to pohody nepřidá...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale sbalili jeho přítelkyni, o to je to pikantnější - pár facek měl údajně dostat on...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak kdy se nám bude Alex stěhovat? Souhlas, že vše závisí na Careyho zdravotním stavu. Condon je rozhodně poslední článek našich problémů, i když je jasné, že soupeř ví, že v brance není Carey a hraje se mu mnohem lépe, naopak nám hůře... Já to vidím tak, že Carey to zkusí, zjistí se, že je potřeba operace a tento rok se dojede setrvací...
 
12.01.2016 15:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMontreal, Quebec police confirmed the arrest Canadiens de Montréal Alex Galchenyuk’s girlfriend for domestic abuse.

To ještě scházelo :(
 
12.01.2016 11:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jako vždy moc pěkně udělané! Viděl jsme první tři, ale nemohl jsem najít part 4, nemáš nějaký solidní link ke stažení?

http://www.allaboutthehabs.ca/farewell-michel-therrien-bonjour-boucher/ Jinak zajímavé čtení. Vůbec se netajím velkou nákloností k tomuhle trenérovi. Lepšího frankofonního volného trenéra nevidím a jestli takhle budeme bez Careyho pokračovat dál (přijde mi jako by byla operace do léta jistá), tak to MT prostě ustát podle mě nemůže.

Něco mi říká, že ten tým to PO ale podle mě nakonec udělá...Condon není problém, mně se líbí jak chytá. Dopředu to je ale bída a trenérský štáb neví, jak z toho ven.

Možné trajdy jsou závislé na Careyho zdraví, tam není o čem.
 
AvatarVůbec se tady nemluví o 24/7, teda to je vlastně postaru, teď to je Road to NHl Winter Classic. Viděli jste? Já si dnes dal čtvrtý díl a byla to krása si připomenout, jak jsme ty šašky ztrapnili a jak si na konci sypali popel na hlavu. Sice mě zas vyletěl tlak z toho závěrů a bostonských bezmozků... Já jen doufám, že to nebude naše jediná kladná vzpomínka na tuto sezonu.
 
AvatarBohužel, naše hra znovu sklouzává do takového nemastného-neslaného pojetí, kdy se hraje vše na náhodu, bez jakéhokoliv nápadu a kreativity - tedy přesně bez těch věcí, které nás zdobily v prvních cca 20 zápasech...smajlik. Je jasné, že mužstvo potřebuje nějaký impuls jako sůl a to nejspíš v podobě nějakého trejdu - nebo výměny trenéra, který je za tuto situaci hodně zodpovědný. Ale ta druhá možnost je nejspíš utopie...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík