Víťazná dráma v Toronte

24.01.2016, 12:23 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Po vydarenom zápase NHL Winter Classic 2016, v ktorom Habs ponížili Boston vysokou výhrou 5:1 sa zdalo, že smolné decembrové obdobie je zažehnané a príde séria lepších výsledkov. Bohužiaľ bol to jediný svetlý moment prvej polovičky januára a Canadiens opäť spadli do "tradičnej" hernej mizérie. Samozrejme s pribúdajúcimi prehrami sa kopili tiež špekulácie o možnom vyhadzove Michela Therriena. Všetko uviedol na správnu mieru generálny manažér Marc Bergevin, ktorý sa vyjadril v zmysle, že tréner má jeho plnú dôveru a nehodlá robiť ani väčšie hráčske rošády. To bol jasný odkaz pre mužstvo, že z kaše sa bude musieť dostať vlastnými silami. Výbornou príležitosťou na zisk dôležitých bodov bolo tradičné sobotné derby na ľade Toronta Maple Leafs.

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Galchenyuk - Desharnais - Weise
Fleischmann - Eller - Carr
Flynn - Mitchell - Smith-Pelly

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Barberio

Zápas začal z pohľadu Montrealu veľmi sľubne, pretože už po necelých dvoch minútach hry po krásnej akcii druhého útoku skóroval David Desharnais. V ôsmej minúte počas presilovky preverili Reimerovu pozornosť nepríjemnými pokusmi z medzikružia najprv Plekanec a potom Pacioretty. Leafs sa však dokázali ubrániť. Canadiens celkovo hrali v prvej tretine pohľadný hokej (čo je mimochodom v poslednom období nezvyčajný jav) a odmenou im bol druhý presný zásah. Eller poslal prihrávku na voľného Fleischmanna a český útočník z dobrej pozície trafil do čierneho. Po dvadsiatich minútach hostia viedli zaslúžene 2:0.

V prostrednej časti duelu za hra trochu vyrovnala (samozrejme zásluhou laxného prístupu niektorých hráčov Habs) a zákonite prišiel trest. Morgan Rielly našiel prihrávkou nepokrytého Kadriho a ten z bezprostrednej blízkosti prekonal Mikea Condona. Toronto vycítilo svoju šancu a začalo hrýzť, našťastie gólman Montrealu úspešne pokryl všetky nebezpečné pokusy súpera po zvyšok druhej dvadsaťminútovky. Tesný stav 2:1 bolo predpokladom ešte zaujímavých momentov súboja.

Spomínaný moment priniesla štyridsiata piata minúta, keď Condon trestuhodne vyrazil Hollandovu strelu a z následnej dorážky vyrovnal na 2:2 útočník Joffrey Lupul. Opäť „klasický zápasový fail" v podaní hráčov Montrealu, kedy zbytočnými chybami prišli o vedenie. Napraviť to mohol Gallagher, lenže vo výbornej šanci ho vychytal Reimer. A keď sa k tomu pridali aj mizerné presilovky bolo jasné, že stretnutie bude pokračovať v predĺžení. Tak sa aj stalo, po šesťdesiatich minútach platil nerozhodný stav.

Ani v predĺžení sme sa nedočkali rozhodujúceho momentu, tým pádom drámu museli rozuzliť až samostatné nájazdy. S počiatku to nevyzeralo pre Habs ružovo, ale po úspešných pokusoch Paciorettyho a Ellera v tretej resp. piatej sérii nájazdov na striedačke Montrealu prepukla nefalšovaná radosť z vydretého víťazstva.

Čo dodať, zbytočne zdramatizované stretnutie a hlúpe chyby zo strany Canadiens. Myslím, že v aktuálnej situácii sú dôležité dva body po akomkoľvek výkone. Najbližšie budú zverenci Michela Therriena bojovať o ďalšie body v pondelok na ľade Columbusu.

Hviezdy zápasu:
1. Lars Eller 0 + 1
2. Morgan Rielly 0 + 2
3. Nazem Kadri 1 + 0

foto: Claus Andersen/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.01.2016 01:17 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Začátek sezony akorát ukázal, že habs měli perfektně vymyšlenou překvapivou taktiku totálního útoku, hlavně obránců. A na to už dávno našli protihru. A o síle kádru to ale vůbec nevypovídalo.
Abychom se dostali tam kde jsme byli na začátku sezony, tak bys musel přesvědčit všech ostatních devětadvacet týmů, aby zapomněli na souhru a taky jaká je protizbraň na to hemžení. Teď jim totiž stačí akorát počkat a oni ty chyby od habs vždycky příjdou a ten zápas jim darují.
Ty woe, ten zápas proti listům. Vedeme 2:0 a švihák riskuje na hrotu útoku, tam ztratí puk, Pacioretty se může přetrhnout aby to dojel a on si jede střídat. 2:1
Za chvíli zas ten manekýn přestane hrát bo si myslí, že to byl ofsajd a než pochopí že ne, tak dva na jednoho a 2:2.
9 melounů na fashion, to je fakt investice.
 
29.01.2016 01:17 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Začátek sezony akorát ukázal, že habs měli perfektně vymyšlenou překvapivou taktiku totálního útoku, hlavně obránců. A na to už dávno našli protihru. A o síle kádru to ale vůbec nevypovídalo.
Abychom se dostali tam kde jsme byli na začátku sezony, tak bys musel přesvědčit všech ostatních devětadvacet týmů, aby zapomněli na souhru a taky jaká je protizbraň na to hemžení. Teď jim totiž stačí akorát počkat a oni ty chyby od habs vždycky příjdou a ten zápas jim darují.
Ty woe, ten zápas proti listům. Vedeme 2:0 a švihák riskuje na hrotu útoku, tam ztratí puk, Pacioretty se může přetrhnout aby to dojel a on si jede střídat. 2:1
Za chvíli zas ten manekýn přestane hrát bo si myslí, že to byl ofsajd a než pochopí že ne, tak dva na jednoho a 2:2.
9 melounů na fashion, to je fakt investice.
 
28.01.2016 22:40 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTady pro ty co to zajíma článek jakým způsobem se NHL neštítila pokusit odratit Johna Scotta od účasti v All-Star Game..

http://www.sbnation.com/nhl/2016/1/28/10861822/john-scott-all-star-game-bully-kids-dang-thats-low-nhl
 
28.01.2016 17:52 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Nepochybne kvalitni hrac,ale i podle lidi co ho znaji osobne mu chyby moralka a taky se zrovna dvakrat nehlida,co se tyce piti..skoda
 
AvatarReakce na příspěvek:Takovýhle hráč s morálkou a inteligencí, kterou zjevně "oplývá", nám rozhodně trn z paty nevytrhne - tímhle směrem bych se vůbec neubíral.
 
28.01.2016 10:14 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Jaký máte názor na toho Réwaye? Montreal má na něho práva a podle mě by je měl využít.
 
28.01.2016 10:13 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Začátek sezony ukázal, že mužstvo je složeno dobře a kádr má na to, aby hrál nahoře, takže bych se do Bergevina ani Therriena moc nenavážel. Je potřeba udělat tlustou čáru a vrátit se k tomu co nás zdobilo na začátku sezony. Stále jsem přesvědčený, že ten začátek sezony nebyla náhoda.
 
27.01.2016 13:04 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Presne.kazdy se Bergevina zastava ale podle me by mel dostat padaka driv jak Therrien
 
AvatarKdo se na takovou ubohost mám koukat? My jsme zápas od zápasu horší. To už opravdu není normální. Pohled na tabulku je na poblití a ten počet vstřelených a inkasovaných branek jasně ukazuje, proč jsme tak kde jsme. Navíc jsem se dočetl, že mám Max nějaké neznámé zranění a jenom doufám že je to kec. To by totiž bylo to poslední co potřebujeme. řeknu vám všem, že mě už ani neláká v noci na ty zápasy vstávat. Podle mě by to možná chtělo nové Generální manažera, tak jako to udělali ruins. My to rozhodně neuděláme, protože si celé vedení myslí, že to přijde samo. výměny jsou podle mě taky na nic. Chce to nějak psychicky stabilizovat současný kádr. Jen je problém jak. Hlavně sem prosím nikdo nepište, že píšu hovna. Moc dobře vím, že už si to tady někdo vyžral, tak by byl nerad mezi takovými.
 
27.01.2016 11:04 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Nejvic zamrzi to jak vysel zacatek sezony..ano letos sme takove druhe toronto ktere se pravidelne o play off pripravy v druhe pulce sezony..Habs jsou pro smich a nezaslouzime si play off to at tam postoupi Carolina(hrajou ted vazne skvele a zaslouzi si to!!) ale co se tyce Draftu,uzasny by bylo ziskat Laineho,Puljujarvyjo,Tkaczuka jr,Aho...ale stejne si myslim ze nejvyssi patra nas minou takze je otazka koho bychom ulovily..ja bych byl stastny za jednoho z tech finu..nebo udelat to co Boston pred rokem kdyz vytrejdoval spoustu hracu a v prvnim kole draftu ziskaly 3 hrace!!!No a kdyz uz tady GM Burke sklidil posmech,rad bych pripomel jeho cachry pri draftu kdy vazne jedinecne ziskal bratry Sediny a vsem vypalil rybnik..letos to muzou byt vazne milove kroky ku budoucnosti,pokud se Bergevin a spol vytahnou(ale obavam se ze nikoliv)
 
27.01.2016 09:45 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarCo dodat? Radši nic... Snad jen to, že jsem na začátku sezóny správně vytušil nechat výlet do Montrealu až na další sezónu, protože teď by to vyšlo nastejno, jak vyhodit peníze do kanálu. smajlik
 
27.01.2016 09:37 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarWow wow a ještě wow. Pamatujete ještě jak loni Toronto si do prosince v pohodě drželo postupovou osmičku a pak začali prohrávat nevídané série zápasů? Ani ve snu by mě nenapadlo, že by něco podobného mohlo potkat Montreal, zvlášť po začátku sezony. Hodně tu brečíme nad trenérem a manažerem, bohužel tady se asi nic nestane do konce sezony. Nevím čím bude chtít bulíkovat Bergevin Molssona, že jeho pětiletý plán dostal ve čtvrtém roce direkt jako "kráva". Jsme všem pro smích, to bolí asi nejvíc. Nefunguje skoro nic, vždyť i v té prokleté sezoně 2011-2012 nám parádně šlapala řada Pacciorety - Desharnis - Cole. Amen s náma...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tomu bych i věřil, ale nevěřím, že nám to přinese něco dobrého, protože to nevyřeší pozici prvního centra, tam víme, že Pleky nepatří a rozhodně za něj nic takového nedostaneme, ani když přihodíme další bonusy...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že někdo ze starších odejde, obávám se, že Pleky a to za předpokladu, že mu budeme část platu vyplácet my...
 
AvatarTrapnost, blamáž, nic víc nemá cenu psát. Ono Miro stačí bohatě i to ráno projet, protože se mi z toho udělá nevolno na celé dopoledne. Pochybuji, že nějaký trejd přijde, MT taky zůstane, takže nám nezbývá, než trpět dál...
 
AvatarSezona skoncila predcasne... bohuzel. I kdybysme se do PO dostali, co tam budeme jako delat?smajlik Vymenit trenera a zbavit se kostlivcu, jak tu nekdo psal. Ale pochybuji ze se to stane smajlik
 
AvatarTohle fakt myslí někdo vážně - ze dvou zápasů se slabým Columbusem 0 bodů při skóre 4-10...??? Jestli Bergevin i po tomhle všem stále bezmezně věří trenérům i hráčům, tak je asi něco špatně někde jinde... Naše až tragická nemohoucnost ostře kontrastovala s jednoduchostí, s jakou Columbus ty góly dával! Milión přesilovek absolutně o ničem, k tomu perly Markova a Subbana, navrch neuznaný gól, který byl zřejmě regulérní (ne, že by na tom až tak záleželo)... Má někdo mít chuť se na tohle ještě dívat? Já už tedy moc ne, zápasy si sjedu hoodně rychle ráno a bohatě mi to stačí smajlik. Mě už teď zajímá snad jenom trade deadline a pak už prosba, aby ten zbytek sezóny utekl hoodně rychle...
 
27.01.2016 07:30 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Možná je to blbost, ale co myslíte? Nestálo by za to vyzkoušet třeba příští rok toho Réwaye. Já myslím, že by mohl něco ukázat. Podle mě na to má
 
AvatarK zápasu se nemá cenu vyjadřovat. Sice hra byla o poznání lepší než včera, ale stále se nás kromě chyb (převážně beků) drží i smůla (Gallyho skoro gól)...

A aby těch jobovek nebylo málo, tak Carr bude mimo až 3 měsíce (zranění kolena) a Max odstoupil ze zápasu potom, co ho Subban trefil pukem do obličeje...

 
AvatarJe po sezoně, byl jsem ještě jakš takš optimistou, že bychom se mohli zvednout, ale je to v háji. Ted už jen dobře zvládnout a TDL a zbavit se tam co nejvíce černých pasažerů ( a že jich je). A třeba dobře zadraftovat na nejsilnějším draftu posledních let.
 
26.01.2016 17:51 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Ted uz si rikam ze Carey mel byt MVP mozna i driv..ale taky mi prijde ze hraci uz to delaji naschval..ale i tak.vsem ostatnim tymum sme pro smich.to bych skusil povolat i hrace co sme ziskali.lessio,friberg,bartley..ted uz je to vlastne jedno..kazdopadne by to byl alespon nejaky impuls9131
 
AvatarMě to prijde jako Chelsea ve fotbale... *1 proste hraci Mourinha ASI nechteli, tak delali na hristi vsecko pro to aby byl odvolan. A po par mesicich se povedlo... treba trener a kabina maji nejaky problem, davalo by to smysl... ale je to samozrejme spekulace jako krava smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ani Price s tím nic neudělá, teď jsem o tom už stoprocentně přesvědčený! A ani bych nechtěl, aby v tomhle stavu se třeba nějakým zázrakem do PO podívali! To mužstvo totálně ztratilo veškerou energii a zápal, který nás tak zdobil první 2 měsíce sezóny... Nevím, co se tam stalo, ale muselo to být něco zásadnějšího, o čem třeba ani nevíme, protože přece není možný, aby s mužstvem zamávalo několik proher na začátku prosince a pak to takhle srali skoro zápas co zápas...smajlik!
 
26.01.2016 14:25 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Letos je to beznadej
 
Avatarjá můžu dodat jen jedno. Jsem z nich naprosto vyřízený. Tohle je vrchol všech vrcholů. Ten tým je stejný jako loni, tak co sní do prdele je? Všechno je na zblití. Jestli to bude dneska fiasko i doma tak je vše marné.smajlik
 
AvatarTo byl zase hnus. V podstatě jsme se nedokázali udržet v útočném pásmu, branky jsme dostali laciné, u kterých se zase beci předvedli. Myslím, že při TD se nic extra nestane. Počkáme na Price, jestli dokáže udělat alespoň 5-6 výher v řadě a pokud ne, sezóna se zabalí...
 
26.01.2016 08:27 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarTak to je pěkný.. Prohrát s týmem, který chce prohrávat, to už musíš umět.. Je videt, že tvrzení: Montreal = Carey je pravdivé.. Tuto sezonu v play off nemame absolutně co delat. Na příští musíme sehnat nekoho do útoku, kdo opravdu bude přínosem pro tým, ne jako Scott. Smutné, jak se tato sezona otočila :/ Z tymu, co si sel do Play off hned od zacatku, bude bojovat o vysoký draft :/
 
26.01.2016 08:27 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarTak to je pěkný.. Prohrát s týmem, který chce prohrávat, to už musíš umět.. Je videt, že tvrzení: Montreal = Carey je pravdivé.. Tuto sezonu v play off nemame absolutně co delat. Na příští musíme sehnat nekoho do útoku, kdo opravdu bude přínosem pro tým, ne jako Scott. Smutné, jak se tato sezona otočila :/ Z tymu, co si sel do Play off hned od zacatku, bude bojovat o vysoký draft :/
 
AvatarMyslím, že jsem své hodnocení napsal již po zápase s Torontem, tohle to jen potvrzuje...smajlik. Nedali jsme normální gól, chyb jako máku, hra nekoukatelná a absolutně neškodná, bez jakéhokoliv řádu - vše na náhodu. Ne ne, tohle mužstvo nemá v PO co dělat, soustřeďme se na nějakou stabilizaci kádru a při TD hlavně neudělat nějakou zásadní botu - to jsou, podle mě, naše privilegia na zbytek sezóny! Po tom začátku je tohle opravdu kruté vystřízlivění...
 
26.01.2016 07:44 | reagovat
sefors | sefor.oner23@seznam.cz
Hnus
 
26.01.2016 06:54 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarÚbohosť najväčšieho kalibru prehrať s posledným tímom NHL, ktorého postavenie budú Habs čochvíľa atakovať! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Náš železný muž dnes asi přeruší 254 zápasů v řadě, to fakt není dobré. Ale co naděláme, pořád se o nás říká, že jsme depth team na beku, tak je čas to ukázat.
Moc není na co čekat, tohle musí být čtyři body. Jsou bez kouče, bez golmanů a jsou poslední. Vím, že tyhle papírově lehké zápasy nejsou lehké, ale na to kašlu, chci čtyři body.
Go Habs Go!
 
Avatar"P.K. Subban missed practice with the flu and you can imagine there would be at least a possibility he can miss the game today.
Subban has not missed a game this season."

No, tohle nám rozhodně nepomůže...
 
25.01.2016 17:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://slovaknhl.sk/26941-canadiens-sa-udajne-chcu-pokusit-o-vymenu.html
No ak sa to náhodou podarí, tak nech tá potenciálna posila je aj reálnou posilou pre tím a nie len ďalší hráč na farmu. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, toho jsem si všiml na začátku a říkal jsem si - sakra, snad nechce jít Therrien silou na Leafs, aby už to nějak zlomil... A navíc takhle blbě na beku...smajlik. Naštěstí to nebyla pravda.
Jinak zápas se mi líbil jen v první třetině, tam jsme si z Toronta dělali sparringpartnery na trénink... smajlik. Ale od ruhé třetiny to byla strašná bída a to z obou stran - bylo krásně vidět, jaká mužstva a v jakém momentálním rozpoložení proti sobě hrajou. Vůbec mě pak nepřekvapilo to srovnání, říkali jsme si o to. Nájezdy dobrý, Eller perfektní provedení, ale celkově musím říct, že mi bylo skoro jedno, jak to dopadne, protože jsem si říkal, že s tímhle, co hrajeme, snad ani nechci, abychom o PO bojovali... smajlik. Vím, trochu kacířské, ale fakt mě to vůbec nebavilo.
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik že mě to ani nepřekvapuje smajlik A nebyli v šoku z toho, že Scott v utkání nenastoupil, nepodezřívali Montreal, že hraje s pěti beky? Mamlasi, fakt si pořiď GCL...
S tím, jak naši beci hrají, tak jsou adepti na posazení oba rusáci, Markov to nebude, takže já věřím, že to bude Jemelin. Ale ten taky nemůže sedět věčně s jeho platem, no uvidíme.
Subby mě taky přišel takový unavený a na golech měl podíl, o tom žádná.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo.. a ti ňoumové z Novy to úplně v klidu přečetli smajlik
Barberio je pro mě hodně velké překvapení a doufám, že se v prvním týmu udrží. Ale zajímalo by mě, kdo přijde místo v sestavě po návratu Gilberta. Jestli MT posadí Markova vzhledem k jeho platu...to samé u Emelina.
Včera mě neohromil ani Subban. U prvního gólu zůstal někde ve středním pásmu, u druhého gólu byl dost nedůrazný...Takže souhlas s tím, co tu bylo několikrát řečeno - za ty prachy by měl odvádět především v obranné hře jiné výkony.
Carr musí zůstat, o tom žádná...
 
AvatarSkvělý Larry, skvělý Carr, Gally a skvělá první třetina. Na proti tomu zoufalé PP, neskutečná smůla a goly zase po chybách. Ale vydřeli jsme to a to je hlavní.
MT má plus, že Markov neměli ani shift v OT a neměl jsem vůbec pocit, že by to Beaulieu nebo Babrs nedávali, spíš naopak.
Pro zasmání, všiml si toho taky někdo? smajlik
http://photo.uloziste.com/?fotka=f21510df833e0534.jpg&d=v5c8fb01d8b141ab&size=8
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík