Scrivens si podmanil víkendové zápasy

08.02.2016, 13:38 | Aktuální téma |  Tomáš Bečka
 

O tomto víkendu sehrál Montreal dva domácí zápasy a po dlouhé době se Canadiens radovali z vítězství v obou duelech. V sobotu nejprve deklasovali Edmonton 5:1 a o den později přemohli v napínavém střetnutí Carolinu Hurriacanes 2:1 po samostatných nájezdech. Vyhrát dvakrát v řadě se Therrienovým svěřencům naposledy povedlo na konci listopadu, kdy tehdy rozjetý celek zaznamenal řadu čtyř vítězných zápasů. A tak není divu, že si tohoto počinu v táboře Habs patřičně cenní. Největší hvězdou uplynulého víkendu se stal gólman Ben Scrivens. Během těchto dvou utkání inkasoval stejný počet branek a zastavil celkem padesát sedm střel.

„Myslím si, že spád tohoto víkendu odstartoval zápas proti Edmontonu," řekl kapitán Montrealu Max Pacioretty. „(Scrivens) předvedl dva skvělé zákroky, myslím, že pokaždé proti Eberlemu a podle mě nastolily tyhle zákroky naše tempo pro celý tento víkend. Čtyři body jsou důležité, ale máme je především díky tomu, jak hrál," vysekl sedmadvacetiletý útočník poklonu svému gólmanovi.

Ovšem sám Ben Scrivens krotí euforii a skromně dodává: „Dvě výhry jsou vždy hezké, a to ať už je to týmový úspěch nebo tomu přispějete a jste jeho součástí. Dnešní večer si vychutnám sledováním fotbalu," nechal se slyšet víkendový hrdina montrealského týmu a první hvězda střetnutí s Carolinou.

Na adresu devětadvacetiletého gólmana se vyjádřil i trenér Canadiens Michel Therrien. „Měl velmi dobrý víkend. Jsme šťastní za jeho výkony," sdělil po měření sil s Carolinou lodivod Montrealu. Ten se slovem zastavil i u samotného klání s Hurricanes. „Bylo to vyrovnané utkání, ale našli jsme cestu, jak zvítězit," těšilo dvaapadesátiletého stratéga. „Stále jsme si vědomi pozice, ve které se nacházíme. Musíme jít zápas po zápase," velí Therrien.

Toho si je vědom i elitní obránce zadních řad P.K.Subban: „Na těchto utkáních chceme samozřejmě stavět. Nálada se zlepšila, ale musíme se snažit postupovat krok za krokem." Pro dva hokejisty z kádru domácích bylo střetnutí s Carolinou výjimečné. Torey Mitchell odehrál svůj pětistý zápas v NHL a Andrei Markov dokonce nastoupil k duelu číslo 900. Všechny navíc odehrál ve stejném dresu, což je v dnešní době poměrně obtížné. Ruský obránce k tomu tématu směrem k novinářům jen podotkl: „Souhlasím s vámi," řekl Markov médiím. A na otázku, zda by chtěl v Montrealu odehrát i tisící zápas, stroze odpověděl. „Přál bych si to. Ale nikdy nevíte."

Další souboj svede montrealský tým proti Tampě Bay Lighting. Ve středu ráno, konkrétně v 1:30 středoevropského času, se Habs střetne se čtvrtým mužstvem Východní konference. Nastoupí do branky opět Ben Scrivens a podaří se mu případně zastavit jednadvacetigólové střelce Kučerova se Stamkosem? Odpověď nabídne středeční duel v Bell Centre.

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To máš pravdu je to z herního projevu hodně vidět o tom není pochyb
 
AvatarReakce na příspěvek:A čemu se divíš, vždyť jsem to tu psal už po výhře nad Edmontonem, že to nemá žádný význam - to snad je vidět z herního projevu posledních 2 měsíců, ne...?
 
AvatarTakže ty tři výhry nám byly naprosto k hovnu. Jsme tam, kde jsme byli. Porazit Tampu a pak dostat 6 kusů od Buffala a Arizony jenom dokumentuje, jak si Po nezasloužíme. Hnus!smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik
Já už se tomu jenom směju, i když to je spíš k pláči... Bohužel ale takhle to u nás nyní funguje a pokud opravdu nepřijde nějaká razantní změna při draftu a pak na trhu s volnými hráči, podpořená samozřejmě změnou trenéra (Bergevina nechat), dostaneme se do podobné situace příští rok znovu! No, myslel jsem si, že si sezónu užiju alespoň do března, že bude konec už začátkem února by mě po tom skvělém začátku nenapadlo ani v tom nejhorším snu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Trapnost. Bohužel to, že Pleky umí zabodovat a pak 5 zápasů mlčet víme a já mu to i odpustím, protože patří do druhé, až třetí formace, ale to, že Pacioretty má opět 0 bodů a -3, to je konec. Možná mu vadí Cčko, možná byl před tím zraněný, ale to, co už 4 měsíce předvádí je naprosto děsný a dokud nezískáme lídra, který bude umět bodovat, i když se nedaří, tak nemáme šanci. Bohužel Paci, Galchenyuk to asi nikdy nebudou... Dohrát sezónu na poslední flek, zabojovat v draftu, získat nového Koiva a snad s Pricem do další sezóny budeme lepší...
 
16.02.2016 07:50 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ano byli jsme a mám obavy, že i budeme. Hanobení tradic takového týmu je to. A odnikud žádná naděje -oba M ven. Nebo budou po sezoně výměny typu Babcock potřebuje někoho jako Datsjuk a nejde mu to pořádně udělat z Kadriho, tak mu dáme Plekance za nějakého šikulu ze čtvrté řady a druhý pick. A toho šikulu budeme zkoušet v top6, kdyby to náhodou vyšlo tak budu(MT) za hrdinu a ten pick utratíme za obránce, toho dvakrát během dvou roků vyzkoušíme a pak zjistíme, že on ten obránce chce bránit a ne být furt na čele útoku, tak ho vyměníme za nějakého veterána do AHL a budeme mít..... .....
 
16.02.2016 07:50 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ano byli jsme a mám obavy, že i budeme. Hanobení tradic takového týmu je to. A odnikud žádná naděje -oba M ven. Nebo budou po sezoně výměny typu Babcock potřebuje někoho jako Datsjuk a nejde mu to pořádně udělat z Kadriho, tak mu dáme Plekance za nějakého šikulu ze čtvrté řady a druhý pick. A toho šikulu budeme zkoušet v top6, kdyby to náhodou vyšlo tak budu(MT) za hrdinu a ten pick utratíme za obránce, toho dvakrát během dvou roků vyzkoušíme a pak zjistíme, že on ten obránce chce bránit a ne být furt na čele útoku, tak ho vyměníme za nějakého veterána do AHL a budeme mít..... .....
 
AvatarDostat šestku od mužstva, které rozhodně nehraje nic extra a ani v tomhle zápase nijak nezářilo, to už chce kus "kumštu"... K tomu stupidní vyloučení, kde jsem mimochodem některé na naší straně moc nepochopil (viz Pateryn do konce zápasu smajlik), kde to domácí v pohodě využívali díky naší laxnosti. Gólmani nechytí nic navíc a je to celé takové bez zájmu - jestli to hráči dělají schválně kvůli MT, tak asi šlápli hodně vedle, protože ten se, bohužel, jen tak pakovat nebude... smajlik.
Jak říkám, já už ty zápasy delší dobu sleduju jen tak ze setrvačnosti a abych byl taky trochu v obrazu - čekám už jen na trade deadline, kdo odejde a jak to zase celé posereme... smajlik.
 
16.02.2016 07:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarČo už treba to pretrpieť do konca a potom dúfam, že MT a minimálne polovica mužstva balí kufre. smajlik
 
AvatarMy jsme k smíchu smajlik Jiný komentář asi nemá smysl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Měli loni jedno slabší období, ale to má sem tam každý kouč. PO udělali. Point mého příspěvku ale myslím pochopil každý. Bilance Yea, za kterou byl vyhozen, je ve srovnání s tou naší sranda.
Dnes se vrací do sestavy N8 a vystřídá Barberia, který měl "tough night" v Buffalu. DSP jej na tribuně doprovodí. Nevím, kolikátý zápas ve stylu "ted už opravdu musíme zabrat jinak to PO nedáme" to je, tedy aspon pro ty, kteří ještě v PO věří, ale Yotes jsou na tom podobně jako my, tzn. ve velké sérii proher.
 
15.02.2016 16:25 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Jenže Mike Yeo mel skoro stejnou serii uuž minulej rok,to mu vytrhl trn z paty Dubnyk ktery na začátku sezony chyběl nám :D to by byla dvojka panecku..takže se ted Yeo nemohl divit ze už ten padák přišel :D
Proti Yotes budou těžký body tak snad to urvou..ikdyz,já si do PO taky jít nepřeju.draft bude Kurva naslapanej a navíc,co by SME tak jako dělaly?!at to urve třeba CCaroliny.zaslouží si to víc
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemá cenu se v tom rýpat a vždycky by Subbana někdo utřel pravdivým tvrzením, že je sudí součást hry, ale když se na člověk podívá, tak on opravdu neudělal nic, aby tomu puku uhnul. A byl to výhoz z obranného pásma, žádná petelice. Subbymu se vůbec nedivím, v té situaci a při naši frustraci bych reagoval úplně stejně.

Minny vyhodila kouče po tom, co ze 14 zápasů vyhrál jeden bez mrknutí okna, ale MT u nás pořád sedí... Divné...
 
AvatarReakce na příspěvek:No...uhnout asi mohl, přesto, je to otřepaná fráze, rozhodčí je součást hry... kdyby se v jakékoli herní situaci puk od rozhodčího dostal za brankáře, tak by to měl být platný gól, takže co se nějakého odrazu puku týče, asi se nemá cenu v tom moc rýpat...
 
AvatarJeště se vrátím k tomu zápasu se sabres, jak při naší hře bez brankáře Buffalo vyhodilo puk z pásma a rozhodčí ho potom bruslí tečoval na hokejku Kanea. Myslíte si, že to byla jeho chyba? Já si osobně myslím, že mohl rozhodně uhnout. Rozčiloval se podle vás Subban oprávněně? Stejně to ale nemá cenu řešit, protože body nám to nedá.
 
14.02.2016 08:49 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To je ale hodně velká důvěra vkládaná v MB. Za ty roky co je u habs GM hrají v 1. týmu z draftu akorát občas Andrighetto a de la Rose. Žádná krádež se nekonala. Abychom nebyli za čas spíš jako olejáři, při tom našem systému využívání hráčů.
 
AvatarSpekulace, že je Carey done do konce sezony sílí. Nevidíme do toho, nevíme proč nebyl na operaci a nevíme co přesně s tím kolenem má, ale at už je to cokoliv, tak je to vlastně jedno. Hlavně at to doléčí na sto procent at už s operací nebo bez. S příchodem Caryho by zase mohly vyvstat nějaké naděje, ale proč se namáhat. Maximálně pokud by na operaci nešel, tak by bylo fajn ho vidět zpět na pár posledních zápasů. A upřímně, někomu se to možná líbit nebude, ale já chci at jsme dole, když je PO pryč. Bohužel v dnešní době se SC tým poskládat z FA trhu nedá, kor ne v Montrealu a kdyby se podařilo ulovit na loterii vysoký pick... Konečně bychom mohli zacelit tu díru nebo díry v top six, které tam máme. Při TDL bychom mohli zkusit udat někoho z těch našich dřeváků a mohli bychom jít silní do nové sezony. To jsou ale jen mé plány, vedení to vidí jistě jinak.
 
13.02.2016 16:53 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Se šavlema hodně prohráváme od tý doby, co jsme jim skoro zadara odevzdali Gorgese a Giontu. Každý hráč manažeru ví, že odevzdat kapitána a top4 obránce diviznímu rivalovi zdarma je píčovina. Sorry, ale tady ten výraz přesně sedí. Další geniální tah našeho managementu přijde jistě brzy.
 
13.02.2016 16:53 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Se šavlema hodně prohráváme od tý doby, co jsme jim skoro zadara odevzdali Gorgese a Giontu. Každý hráč manažeru ví, že odevzdat kapitána a top4 obránce diviznímu rivalovi zdarma je píčovina. Sorry, ale tady ten výraz přesně sedí. Další geniální tah našeho managementu přijde jistě brzy.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je člověku až k blití a vše to zase začalo u Markova a jeho brutálního turnoveru pár sekund před koncem první třetiny. Ten chlap je na zabití. Prostě ne, na PO letos není šance.
 
AvatarPřesně tohle jsem měl na mysli, když jsem naposledy psal o tom, že z těch vítězství až takovou radost nemám - a to jsme ještě ani neodjeli na západ...smajlik. Strašně lacino ztracený zápas, ve kterém jsme měli milión šancí a darovali Buffalu vesměs góly zadarmo! Když už vstřelíme venku čtyři góly, měli bychom si přece nějaký bod odvézt! Strašný...
 
AvatarDesharnais has zero points in his last seven games and has only two goals and five assists in his last 33. For the season, Desharnais has nine goals and 15 assists in 55 games and is minus-6.

The 5-foot-7, 174-pounder has only four power-play points (including three goals) this season while spending a total of 129:36 on the ice with the man advantage. That works out to the equivalent of playing two full games and half a period of a third game with the man advantage — and picking up only four points. Desharnais has gone 33 straight games without a power-play point despite averaging 2:21 of ice time per game with the man advantage.

To je prostě brutální a to co říkám pořád. Ten chlap je done. Max asi prosí každý den MT na kolenou, aby s ním mohl hrát. Což ale nechápu, protože ta pověstná chemistry je podle mě taková pověstná legenda, která se každý rok oprašuje, až z toho je bajka. Moc chemie mezi nimi fakt už není. Já bych tam rozhodně zkusil Larryho a DD by mohl hrát třetí lajnu s Flaškou a Weisym.
 
12.02.2016 17:32 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ztrácíme sice jen TŘI body, týmy na divoké kartě maj o dva odehraný zápasy méně, ale my máme teď vítěznou sérii a těšíme se na šavle, pak kojoty a laviny. Je třeba se soustředit jen na sebe a prodloužit tu sérii tak, že překonáme tu na začátku sezony.
BELIEVE PO

Předtím měli vítězné série oni a teď jsme na řadě my.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemyslím si, podle mě na tom Toronto náramně vydělalo. Zbavilo se neperspektivního, přeplaceného a overrated beka, jeho nesmyslné smlouvy a dostalo 2nd rounder. Že dostali nějaké hráče jako Michálek a Cowen je trápit nemusí. Nevím co Leafs dělali doted, ale v současnosti jsou pod Shannym a Louem v opravdovém rebuildu. Bude to samozřejmě ještě nějakou dobu trvat a jak říkám, proto je tito hráči mrzet nemusí. Za 2-3 roky bude v týmu ze současného kádru stejně jen leda Rielly, možná Gardiner, nebo JVR. Zbytek jsou jen hráči na dohrání. Mají spoustu peněz pod stropem, plnící se prospect pool a draft picky, takže ne úplně špatné vyhlídky pro Leafs.

Zpět k nám, Petry, Nate a Flynn jsou out, Byron se asi vrátí do sestavy. Scrivens potvrzen do brány i zítra v Buffalu. Další must win game. Ztrátíme sice jen 4 body, ale týmy nad námi mají většinou 2-3 zápasy k dobru a to je strašně moc. A to jsme třikrát vyhráli. Každičký rozdílový bod v PO lovu se strašně těžce sbírá, proto jsem i já spíš pesimistou a dle mě PO neuděláme. Jen souhlasím s Mírou, člověka až sere pohled na poslední výsledky a hru když vidím, že ono to jde... Ale to je sport.
 
10.02.2016 23:48 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Osobně si myslím, že toronto určitě prodělalo :D Ottawa uvidíme, přeci jen spolupráce Phaneuf karlsson by mohla byt zajímavá :) Ale torontu Michálek opravdu nepomůže :D
 
10.02.2016 15:54 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Noo Scrivens v zapasech co nastoupil a prohraly sme je tak sice nechytil nic navic,jenze to proste obrana stala za h.... Tesim se na zapas proti Sabres,Byron by mel byt uz ready a jeho prinos by mel byt take dost znat!
Co rikate na trejd mezi senatory a maple leafs?todle je podle me hodne spatny trejd pro obe strany.ale cas ukaze :) goHABSgo
 
AvatarNo, ta vítězství potěší, ale když tak nějak cítím, že to je k ničemu, tak z toho takovou radost nemám...smajlik. Navíc včera opět ty strašidelné přesilovky - jak může být tak propastný rozdíl v téhle činnosti mezi námi a Tampou, to člověk jen zírá... smajlik! Výborný je bezesporu Scrivens, škoda, že tuhle formu nechytil dřív, mohli jsme možná mít nějaký ten bod navíc. Pleky tam pověsil výborně ten svůj druhý gól a celkově se mi ta jeho lajna líbí absolutně nejvíc - samozřejmě tam největší kus práce dělá Gallagher, to je prostě hráč, jakých bychom potřebovali alespoň pět...!
Bohužel, čeká nás zakrátko trip na západ a dobře víme, co to pro nás vždy znamená... smajlik.
 
10.02.2016 10:06 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Vidíte, že ty nutné výměny se nakonec uskutečnily.
Nechali akorát jmenovky na dresech a hráče vyměnili.
smajlik smajlik

Doufám, že nám to takhle půjde, s malejma vyjímkama, až do poloviny června.
 
10.02.2016 08:58 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDnes to bolo dvojnásobné víťazstvo nad Bolts, pretože úspešní boli aj IceCaps proti farme Lightning. Obzvlášť Fucaleho prvé čisté konto v sezóne! smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=uihpxG41m4I
 
AvatarReakce na příspěvek:Pleky chce asi do bojů o SC, jen záleží, jestli v našem dresu:)) Nebo si tady čte komentáře:) Měli bychom zde spíš psát rusky, nebo aspoň anglicky:) Jinak výborný, třetí výhra v řadě, takže jen houšť
 
10.02.2016 08:06 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Bravo.tkhle to ma vypadat :))
 
10.02.2016 07:14 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Konečně jsme našli toho střelce! smajlik Pleky neskutečně, hlavně ať to vydrží smajlik
 
AvatarPleky to rozjíždí a nese to ovoce. Třetí výhra v řadě, to se mi musí líbit smajlik
 
AvatarDo zápasu s Bolts jdeme téměř ve stejné sestavě, tedy se Scrivensem v bráně a jediná změna je na beku. Docela špatně hrající Petry je zraněný (možné vysvětlení) a jde místo něj N8. Jsem docela rád, že jde Beaulieu zpět, press box jeho sebevědomí moc neprospěl. Čekám od něj dnes hodně silný výkon.
Go Habs Go!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík